Jump to content

sata raid

ultraex2005

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω ενα δισκο wd 120 sata 1 kai αγορασα ενα δισκο wd 160 sata 2 γινεται να φτιαξω sata raid 0 τι θα προκιψη απο την συνενοση των 2 δισκων και το βασικο δεν θελω να χασω 60 γιγα δεδομενα ενοειται οτι ο δισκος ειναι με jumper kai φαινεται σαν sata 1

Για να "χτιστεί" το RAID 0 θα πρέπει να σβηστούν οι δίσκοι. Η χωρητικότητα που θα έχεις στο τέλος είναι 240GB. Όχι 280GB. Οπότε.... backup και πάμεεεεεε.....

Raid είναι σωστό να γίνεται με 2 ΙΔΙΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ, σε χωρητικότητα κ χαρακτηριστικά. Ειδάλλως είναι -μου φαινεται λογικο δλδ- ο ενας εκ των 2 να μην αξιοποιηθεί πλήρως.

εχω ενα δισκο wd 120 sata 1 kai αγορασα ενα δισκο wd 160 sata 2 γινεται να φτιαξω sata raid 0 τι θα προκιψη απο την συνενοση των 2 δισκων και το βασικο δεν θελω να χασω 60 γιγα δεδομενα ενοειται οτι ο δισκος ειναι με jumper kai φαινεται σαν sata 1

Το καλύτερο όπως αναφέρθηκε, είναι οι δίσκοι να είναι ίδια χωρητικότητας, τουλάχιστον. Σε αντιθετη περίπτωση,η συνολική χωρητικότητα του

RAID θα είναι το διπλασιο της χωρητικότητας του μικρότερου, όπως ανέφερε και ο apotsi.

Τα δεδομένα σου σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τα κρατησεις στο RAID. Πρέπει να τα κάνεις backup σε 3 δίσκο.

Επίσης τι εννοείς με το jumper; Οι SATA δίσκοι δεν έχουν jumper. Την θέση 1 και 2 την παίρνουν από την φυσική τους σύνδεση στον controller (μπορείς να συνδέσεις έναν δισκο στην θέση 0 ή στην θέση 1, όπως γράφει πάνω η μητρική)

Κάποιοι έχουν jumpers για κάποια features (enable / disable). Οι ραπτορες μου για παράδειγμα έχουν όπως έχω δει και σε κάποιους Hitachi για low capacity κλπ…

@ultraex2003, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις άλλο ένα 120άρη και ακόμα καλύτερα αν βρεις ακριβώς τον ίδιο και να κάνει raid 0, αν και το ιδανικό είναι να είναι και οι δυο με τα ίδια χιλιόμετρα….

Κι ομως εχουν jumpers οι καινουριοι!!! Και μαλιστα θελει προσοχη γιατι δε θα βλεπει το δισκο. παραδειγμα ο Maxtor SATA2 250GB 16MB cache, ο οποιος θελει σε σωστη θεση το jumper (το εχει σημειωμενο πανω του). Δεν μπορουσα να κανω install τα WinXP και εσπαζα το κεφαλι μου να βρω τι φταιει που δεν εβλεπαν δισκο!!!!

Οποτε εχετε το υποψην :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.