Jump to content



Νέα OCLabs WaterBlocks.


looperx

Recommended Posts

Πές τα ρε βούδα, και εγώ τα ίδια ήθελα να πώ. Το θέμα είναι να δοκιμαστουν σε ένα σχετικά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ σύστημα. Αυτό είναι που ενδιαφέρει πιστεύω τους αναγνώστες του Lab αλλά και το ευρύτερο κοινό. Ώστε να ξέρω άν πάρω αυτό το μπλόκ και το βάλω στο σύστημά μου τί να περιμένω. Εγώ δε ξέρω πολλούς που να διακινδυνεύουν τα 100-200-1000 τους για να κερδίσουν άντε και 3-4 βαθμούς και να ξεκαπακώσουν τη CPU τους.

Κάντε το ένα συγκριτικό με τα κορυφαία μπλόκ του χώρου και άν είναι στα ίδια, δηλαδή παίζει 1-1.5 βαθμό διαφορά κάντε το και σε ελεγχόμενες συνθήκες. Για μένα ο χρήστης περισσότερο θα κοιτάξει

1ον) Σχέση κόστους απόδοσης

2ον) Ποιότητα κατασκευής

3ον) Καθαρά απόδοση

Π.χ δεν νομίζω ότι θα δώσει κανένας 100 να πάρει ένα ασημί μπλόκ για να κερδίσει 3-4 βαθμούς.

Το μπλόκ αυτό όταν αγοραστεί θα μπεί σε συστήματα με πενταβρώμικα ψυγεία, νερό που έχει πιάσει λειχήνες, κίτρινους σωλήνες, αντλίες με χιλιάδες ώρες λειτουργίας. Εκεί θα φανούν πολλά. Το να το τρέχεις σε εξαιδανικευμένες συνθήκες δεν ξέρω σε τί μπορεί να βοηθήσει πέρα απο το μάρκετιγκ το προϊόντος αν υποθέσουμε ότι βγεί πρώτο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Συμφωνώ με τον Chris που συμφωνεί με τον Βούδα,

αν είναι 0.1 c καλυτερο το 1 μπλόκ απο το άλλο, δεν με νοιάζει . Το ποιο φτηνό απο τα 2 θα πάρω μετά , Η το πιο ακριβό αν η ποιότητα του δικαιολογει την διαφορά $$$$.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 01:26]

Νίκο μια ερώτηση, ΜΟΝΟ σε αποστειρωμένο εργαστήρι και κάτω από τις απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες αποδίδουν καλά τα μπλοκ σου?

εδώ άλλοι κάνουν χονδροϊδέστατες μετρήσεις, με ηλίθιους σένσορες, και σε έχει πιάσει τόση πρεμούρα για την παραμικρή λεπτομέρεια ενώ βλέπεις ότι τα παιδιά θέλουν να κάνουν καλή δουλειά? οι άλλοι κατασκευαστές γιατί δεν ανησυχούν?

φυσικά δε λέω να μην συζητηθεί ένα γενικό μοτίβο που θα εξασφαλίσει αξιόπιστα αποτελέσματα αλλά μην το παρατραβάμε. μήπως να ξεκαπακώσουμε έναν α64, να βάλουμε τον σένσορα στον πυρήνα, να ξεναβάλουμε το καπάκι και να μετράμε έτσι...?

Κοίταξε να δεις, λίγο παραπάνω γραφει ότι στο test του Thelab είπανε ευθύς εκαρχής ότι δεν θέλουνε να το χαρακτηρίσει κανεις ερασιτεχνικό. Εγώ πάνω σε αυτές τις δουλειές έχω αποκομίσει μια alfa εμπειρία, μπορώ κάλλιστα και να μην κάνω κανένα post να μη συζητήσω τίποτα και να περιμένω να βγει το test και μετά να πιάσω να γράψω ένα άρθρο όπως κάνουνε οι ανταγωνιστές μας στην Ιταλία και βγάζουνε τα review αναξιόπιστα.

Ο admin πιστεύω ότι συζητάει μαζί μου τεχνικά θέματα, το αν το ζαλίζουμε στις μικρολεπτομέρειες ή όχι είναι άλλο θέμα. Αλλωστε εγώ έχω την Ιταλική νοοτροπία, όλα στην εντέλεια και να βλέπουμε και τις μικρολεπτομέρειες.

Τις προάλλες πχ, μίλησα με ένα Έλληνα webmaster και μου είπε θα κάνω το review έτσι και έτσι και έτσι και στο τέλος μου λέει οποιο Block βγάζει πιο πολλά lt/η είναι το καλύτερο. Αμα είναι έτσι τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε review και να χολοσκάμε, ας βάλουμε ρακόρ Μ40/1+1/4Gas και ότι θέλει ας κατεβάσει.

Μιας λοιπόν που η επιμονη μου μπορεί να σας φανεί περίεργη ή και να θεωρηθεί ότι φοβαμαι το συνγκριτικο test, φτάνει να δείτε και πιο πάνω που έγραψα ότι κάντε το MAX OC και θα δείτε ποιο Block αποδίδει και ποιο όχι, έγραψα κι όλας ότι αν δεν γίνετε να μπει σωστά ο sensor πάρτε αυτόν τις μητρικής να ησυχάσουμε και να μην ταλαιπωρούμαστε τζάμπα. Μην γίνει καμια στραβή πχ όπως ο άλλος στη UK που πήγε και μετρούσε τις θερμοκρασίες μέσα από το BIOS και έβγαλε ότι το Β3 έχανε με 16C. Έχουμε και άλλους μεγάλους webmaster, ο Γάλλος πχ κατάφερε και έβαλε και τις δυο φορες τα Block CPU και Chipset ανάποδα, μα για όνομα δηλαδή.

Τέλος πάντων μιας που το φερε η κουβέντα να σας δώσω και κάποια link από αυτούς που θέλουνε τα test στα αποστειρωμένα εργαστήρια, παρακαλώ: http://forum.pctuner.net/forum/showthread.php?s=&threadid=16644 και για να μην ξεχνιόμαστε γράφουνε ότι θέλουνε και συστημένη επιστολή με απόδειξη παραλαβής, τα σχόλια δικά σας, και εδώ άλλος ανταγωνιστής που προτείνει το ξεκαπάκωμα: http://www.insanewb.com/articoli/guarda_articolo.asp?articolo=81&pagina=01

Προσωπικά δεν νομίζω να ζήτησα και κάτι το τελείως εξωφρενικό, μια σωστή τοποθέτηση sensor ζήτησα και ένα MAX OC, λογικά πράγματα πιστεύω, τέλος πάντων εδώ: http://forum.hwupgrade.it/showthread.php?s=&threadid=797734 προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα κοινό σύστημα test αποδεκτό από όλους στην Ιταλία.

με την ευκαιρία πρότεινα και αυτό το project-εξάρτημα: http://www.oclabs.com/nikos/cpu_sonda_centro.png που φυσικά απορρίφθηκε γιατί έπρεπε με κάποιο τρόπο να μην γίνει το comparison και φυσικότατα ορίστε και ποια ήταν η πρόταση του test από τους αντιπαλους, το μήκος και μονο φτάνει πιστεύω: http://forum.hwupgrade.it/showthread.php?s=&threadid=797734&perpage=40&highlight=&pagenumber=1 - Alex Ta - 28-10-2004 01:09 -

Θα ήθελα τώρα να ξανακούσω τι γνώμη σας και τα σχόλια σας, εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι ζητάω λογικά πράγματα, αν εσείς έχετε αντίθετη άποψη τουλάχιστον να το συζητήσουμε να καταλάβω και γω που κάνω λάθος, φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

φυσικά και να γίνει η συζήτηση αλλά όχι και να λες ότι καλύτερα ο σένσορας της μητρικής που δείχνει ότι θέλει σε σχέση με τον σένσορα στο καπάκι...

το max oc κι εγώ θέλω να φανεί αν μπορεί να βρεθεί τρόπος για μέτρηση στις ίδιες συνθήκες, πχ μικρό δωμάτιο με a/c.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 03:24]

φυσικά και να γίνει η συζήτηση αλλά όχι και να λες ότι καλύτερα ο σένσορας της μητρικής που δείχνει ότι θέλει σε σχέση με τον σένσορα στο καπάκι...

το max oc κι εγώ θέλω να φανεί αν μπορεί να βρεθεί τρόπος για μέτρηση στις ίδιες συνθήκες, πχ μικρό δωμάτιο με a/c.

Είπα για το sensor τις μητρικής για να μην παιδευόμαστε τζάμπα, αν μπει στην άκρη ουτοσι αλλος λάθος θα βγει, οποτε μιας που η μητρική λάθος λέει και ο sensor στο καπάκι πάλι λάθος θα πει, τουλάχιστον να κάνουμε το test του MAX OC ώστε να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα στα χερια μας. Να στε σίγουροι ότι σε αυτό το test το μονο που πρέπει να μετρηθεί είναι η θερμοκρασία του νερού που μπαίνει στο ρακόρ του Block και το voltage που θα δώσει το PSU στη CPU. Αν αυτό γίνει τότε ούτε sensor στο καπακι χρειαζετε ουτε απο κατο απο τη CPU χρειάζεται, ούτε τίποτα, τα αποτελέσματα θα είναι ολοφάνερα.

Προσωπικά μιας που πειραματίζομαι πάνω σε αυτά τα πράγματα, έχω που περιμένω να τεσταρω ένα AMD S.754 εδώ και καιρό, αλλα μου λείπουνε τα θερμόμετρα και ψάχνω να βρω το απόλυτα καλύτερο. Τα LM35 τα απορρίψαμε ήδη διότι πρέπει να υπάρχει σταθερή τροφοδοσία και αυτό πετυχαίνεται πολύ δύσκολα οποτε η μοναδική λύση που μας απομένει είναι τα Pt100, αναφορικά το φτηνότερο μονου sensor κάνει 125euro. Τα Fluke 51 II διπλού sensor ταυτόχρονα, κάνουνε περί τα 300euro, τα DeltaOhm διπλού sensor αλλα όχι ταυτόχρονα κάνουνε περί τα 180euro και το CHY mod.505 κάνει και αυτό περί τα 250euro. Οι sensor Pt100 κάνουνε μόλις 7-8euro.

Να υπογραμμίσω ότι μιλάμε για πραγματικό λάθος τις τάξης τον 0.3-0,4C και λιγότερο από 0.3C δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε εγκυιμενα σε αυτη τη κατηγορια. Τέλος είναι ακαλιμπραριστα, η καλιμπρατσιονε κοστίζει περί τα 120-150euro στην καλύτερη περίπτωση, φιλικά Νίκος.

Link to comment
Share on other sites

οτι τεστ και να γινει, οσες δοκιμες και να κανεις, παντα καποιος θα βρεθει να πει πως "μαγειρεψες" τα νουμερα, πως αυτο δεν επρεπε να γινει ετσι, πως τα αποτελεσματα που εβγαλες δεν ειναι αυτα που πρεπει. αυτη τη φορα θα υπαρχουν και τα log απο ολες τις μετρησεις. και φυσικα θα βγουνε και θα πουνε, πως καθησαμε και φτιαξαμε τα log στο τελος, γιατι αλλη δουλεια δεν εχουμε εμεις, απο το να καθομαστε να γραφουμε .csv αρχεια στο χερι ολη τη μερα.

μια πρωτη δοκιμη με τα Log του speedfan σημερα, ηταν απογοητευτικη. αν και δειχνει θερμοκρασιες με .5 αναλυση, γραφει μονο ακεραιους στο αρχειο, κατι που δε μας κανει.

αυτο δε σημαινει πως δε θα μπει και αυτο στη μετρηση. θα μπει μαζι με τους αισθητηρες.

για τους αισθητηρες, ηθελα να πω οτι δε χρειαζονται καλιμπραρισμα. στην κλιμακα των 20-40 βαθμων που παιζουμε εμεις, εχουν ενα λαθος της ταξης των 0.2-0.3 βαθμων. ελπιζω η αναλυση (resolution) τους να ειναι αρκετη για να φανουν οι διαφορες.

καταλαβαινω αυτο που λες (δεν μετραμε τον πυρηνα, η γεωμετρια θα επηρεαζει τις μετρησεις στο καπακι), αλλα στην τελικη, η γεωμετρια ειναι που κανει και τη διαφορα στην αποδοση.

θα μετρησουμε θερμοκρασιες με το toast, θα τα βαλουμε και το s&m να τρεξει, κι οποιο αντεξει. απλα, θα προσπαθησουμε να ειναι οι θερμοκρασιες του χωρου, κατα το δυνατο σταθερες.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από NikosKavvadias

Είπα για το sensor τις μητρικής για να μην παιδευόμαστε τζάμπα, αν μπει στην άκρη ουτοσι αλλος λάθος θα βγει, οποτε μιας που η μητρική λάθος λέει και ο sensor στο καπάκι πάλι λάθος θα πει

με αυτή τη φράση αναιρείς όλη την "επιστημονική" προσπάθεια προσέγγισης που κάνεις...

δηλαδή βαφτίζεις ισοδύναμα λάθος και τα 2 και διαλέγεις αυτό που μπορεί να έχει 10 βαθμούς απόκλιση από το άλλο που μπορεί να έχει μισό ή και έναν πες...

για το max oc σου ξαναείπα πως έτσι κι αλλιώς πρέπει να αναφερθούν τα max stable mhz... επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει και μια μέτρηση με επίτηδες πολύ ανεβασμένο vcore για simulation τραβηγμένης oc κατάστασης ή επόμενης cpu σε πολλά watt, για να φανεί και η αντοχή στο χρόνο και στα δύσκολα...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

με αυτή τη φράση αναιρείς όλη την "επιστημονική" προσπάθεια προσέγγισης που κάνεις...

δηλαδή βαφτίζεις ισοδύναμα λάθος και τα 2 και διαλέγεις αυτό που μπορεί να έχει 10 βαθμούς απόκλιση από το άλλο που μπορεί να έχει μισό ή και έναν πες...

για το max oc σου ξαναείπα πως έτσι κι αλλιώς πρέπει να αναφερθούν τα max stable mhz... επίσης δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει και μια μέτρηση με επίτηδες πολύ ανεβασμένο vcore για simulation τραβηγμένης oc κατάστασης ή επόμενης cpu σε πολλά watt, για να φανεί και η αντοχή στο χρόνο και στα δύσκολα...

κατ' αρχήν ας προσδιορίσουμε ότι δεν μιλάμε για τίποτα το επιστημονικό, αλλα για κάτι το οποιο είναι πειραματικό. Αν όντως ήτανε επιστημονικό, τέτοια ώρα δεν θα χρειαζότανε το test, μιας που θα είχαμε έτοιμη τη λύση και το πόρισμα.

Δεν βαφτίζω κανένα από τα δυο ισοδύναμα, απλά προσπαθώ να προσδιορίσω κάτι που να δίνει τουλάχιστον μια παραπάνω εγγύηση, σε ένα τέτοιου είδους test. Το MAX stable overclock, είναι απλά η πιο εύκολη λύση και ταυτόχρονα πιστευω οτι είναι η μοναδικά πειραματικά αποδεχη λύση. Σε απλά μαθηματικά μεταφράζεται ότι μεγαλύτερο stable overclock σημαίνει και καλύτερη απόδοση Block. Προσωπικά κοιτάζω να παραμετροποιω τις μεταβλητές, όχι να τις αυξάνω.

Ρε παιδιά κάντε ένα απλό τέστ να δούμε πώς τα πάει και μετά το βάζετε

και σε ειδικές συνθήκες.

MAX stable overclock, 3-5 τεστ, μεσος ορος και ειμαστε ετοιμοι,

φιλικα Νικος.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.