Jump to content

Αναβάθμιση P4 από 2,5 Northwood σε 3,2 Prescot

nikos28A

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να μάθω αν αξίζει τον κόπο να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή μου από 2,5 northwood σε 3,2 Prescot.

Επειδή πολλά έχω ακούσει για τις υψηλές θερμοκρασίες των Prescot.

Το motherboard μου είνια το P4Pe με αναβαθμισμένο bios (1007).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφορά θα δεις και λόγω μεγαλύτερης συχνότητας, και λόγω dual channel, εαν υποθέσω ότι έχεις στα υπ' όψιν ότι θα πρεέπει αλλάξεις και μητρική. Εαν τελικά το κάνεις, προτίμισε socket 775 της σειράς 6ΧΧ, που υποστηρίζουν 64bit και από ότι λένε είναι και λιγάκι βελτιωμένοι στις θερμοκρασίες τους. Πάντως με αντίστοιχο κόστος παίρνεις Α64 939 που είναι δυνατότερος και πιο "ήσυχος" επεξεργαστής, θυσιάζοντας βέβαια το Hyperthreading των Ιντελ.

Εναλλακτικά, πιο οικονομικά και με αξιοπρεπείς επιδόσεις, αντίστοιχες ενός P4 3.2, μπορείς να πάρεις κάποιον μεγάλο Sempron 64, πχ 3000+ και μια οικονομική 754 μητρική (έχει πολλές το e-shop, και 1 μοντέλο της Asrock με 50 ευρώ που αναβαθμίζεται και σε 939 εαν θελήσεις αργότερα), και θα μπορείς να κρατήσεις και την AGP κάρτα γραφικών που ήδη έχεις. Κόστος κάτω από 150 ευρώ σύνολο.

edit: όσο έγραφα με πρόλαβε ο Pockemon, όντως μπορείς να αναβαθμιστείς χωρίς να αλλάξεις μητρική, οστόσω χωρίς dual channel δεν θα δεις σημαντικές διαφορές από τον 2.5. Αν βρεις κανα μεταχειρισμένο Northwood υψηλής συχνότητας σε καλή τιμή, μόνο τότε ίσως να αξίζει.

Επειδη δεν μας δινεις και πολλα στοιχεια κοιτα αν ο επεξεργαστης σου

εχει fsb 800mhz τοτε απλα κανε ενα μικρο overclock και θα πας στα 3.0 απλα παρε καμια πιο δυνατη ψυχτρα για να μην το ζεστανεις πολυ.Αν παλι θες να παρεις ενα μαμα 3+ ghz βρες κανενα μεταχειρισμένο.

Παντως αν δεν κανω λαθος οι "preshot" σε 478 socket ειναι πιο αργοι απο τους αντιστοιχους northwood.

Οποτε δεν το θεωρω και τοσο καλη αγορα!!!!! :021:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.