YDinopoulos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2005 Καλημερα παιδες.Μεχρι τωρα ειχα την εξης συνδεσμολογια....- DSL Modem ===> DSL Router/Switch (ταχ. 100mb/s)===> 4 PC Τωρα θελω να το αναβαθμισω σε 10/100/1000 ταχυτητες. Τι μπορω να κανω ?α) Να βαλω στο υπαρχον συστημα ενα switch 10/100/1000 μετα το dsl router ?β) Να αλλαξω το υπαρχων router/switch με ενα που να υποστιριζει 10/100/1000 ?γ) Κατι αλλο ???Για να ακουω προτάσεις..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netcrawler Ιανουάριος 19, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Εγώ πάλι δέν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που θέλεις να κάνεις αναβάθμηση.Αλλα άν κάνεις πάρε ενα Gigabit Switch και τις ανάλογες καρτούλες για τα Pc.Router με Gigabit port δέν νομίζω να υπάρχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 19, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Το α αφου και τα 100 MBps ειναι υπεραρκετα για DSL.Απο περιεργεια πες μου τι το θες το 1000αρι δικτυο ομως. Για οποιαδήποτε realtime εφαρμογη που ξερω το 100 αρι ειναι αρκετο ενω για file sharing δεν υπαρχει δισκος που να δινει πανω απο 100MBps sustained, αντε με RAID 0 αλλα σιγα τη διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis Ιανουάριος 19, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Η ταχύτητα είναι 100Μbits/sec, άρα με μια μεταφορά δεδομένων της τάξης των 12,5Μbytes/sec (1byte=8bit) τότε γίνεται χρήση όλου του bandwidth.Όπότε σε Gigabit δίκτυο θα δείς σίγουρα διαφορά, αν και σίγουρα όχι 10πλασιασμό στην απόδοση.Βέβαια είμαι και γώ της άποψης πως δεν αξίζει το κόστος η μετάβαση αυτή την στιγμή σε gigabit δίκτυο. Αν όμως αποφασίσεις να το κάνεις τότε βάλε ένα ρούτερ με gigabit switch(άν βρείς) και πούλα το παλιό, ή απλά βάλε ένα switch 10/100/1000. Και με τις δύο λύσεις το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις, απλά ψάξε τι σε συμφέρει οικονομικά και εργονομικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 19, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Εργονομικα δεν υπαρχει προβλημα, αφου ολα τα modem/switches/splitters μπαινουν σε ενα ντουλαπακι και κρυβονται. Οικονομικα....Δεν μπορω να βρω router με gigabit LAN ports. Ισως ακομα να μην υπαρχει... Στα αλλα PC υπαρχουν ηδη οι 1000αρες καρτες, λογω μητρικης. Γιατι να μην το χρησιμοποιησω ? Οσον αφορα τις ταχυχτητες, θα υπαρξει μεγααααλη διαφορα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 19, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Οπα σορυ ειχα ξαχασει οτι ειναι MBits.Σε τι θα υπαρξει διαφορά πάντως για πες μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιανουάριος 19, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 στο file sharing... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιανουάριος 19, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 Ο ενας απο τους 2 υπολογιστες ειναι το Downloading machine. Και στο τελος της εβδομαδας ξεσκαρτιζω το μηχανημα και βαζω το καθε πραγμα σε αλλο σκληρο που ειναι σε αλλο PC (File Server). Οποτε καταλαβαινεις οτι τα gb που αλλαζουν θεσεις ειναι παρα πολλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Ιανουάριος 19, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2005 οκ πασο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.