ShadowReaper Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16, 2005 Μετά από αρκετό διάβασμα αποφάσισα να φτιάξω ένα phase change με ένα φίλο. (Μάλλον για chiller πάμε αλλά μπορεί να είναι και direct die). Διαβάζω ότι όλοι χρησιμοποιούν για τις κολλήσεις ένα turbotorch. Έχω βρει ένα παρόμοιο μόνο που παίρνει φιάλες προπανίου (αυτές που έχουν όλα τα γκαζάκια που ψήνουμε τους καφέδες...)Αυτό κάνει για τις κολλήσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 16, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Ναι . Κανει και το προπανιο . Tο mapp gas που χρησιμοποιουμε εχει λιγο μεγαλυτερη θερμοκρασια . Η χαλκοκολληση λιωνει ευκολα .Τι ακριβως εχεις βρει και σε τι τιμη ? Ενα turbotorch εχει 30 Ευρω , και το mapp gas εχει 7 Ευρω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowReaper Δεκέμβριος 16, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Θέλω να το χρησιμοποιήσω επίσης και για να φτιάξω το evaporator... Το προπάνειο φτάνει; Το mapp gas είναι εργαλίο ή φιάλη με αέριο; Που μπορώ να βρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 16, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Για να φτιαξεις evaporator ξεχασε το με αυτα . Ουτε με το mapp δεν θα τα καταφερεις αν δεν εχεις εμπειρια .Θα σου προτεινα δυο λυσεις :1η και καλυτερη , να χρησιμοποιησεις οξυγονο και ακετυλενιο . Βεβαια μιλαμε για μηχανηματα κοστους 500+ ευρω . Aν εχεις προσβαση σε ενα τετοιο , ειναι παιχνιδακι.2η , να βαλεις το evaporator πανω σε ενα γκαζακι απο αυτα που φτιαχνουμε καφε , και παραλληλα να ζεσταινεις το evaporator με το turbotorch . Και παλι θα ταλαιπωρηθεις , αλλα εχει πολλες πιθανοτητες να γινει .Δεν εχω δοκιμασει να κολλησω evaporator ποτε , αλλα απο οτι διαβαζω ειναι αρκετα απαιτητικη διαδικασια απο αποψη θερμοκρασιας .Δες και μια αλλη ιδεα ... http://www.xtremeresources.com/forums/showthread.php?t=23274Τελος , το mapp gas ειναι η φιαλη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Δεκέμβριος 16, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 Οπως τα λεει ο Στελιος.Αν ασχοληθεις με τετοια, κοιτα κι εδω http://egnatia.ee.auth.gr/~achrono/Sugkol/sugkol.htm πιστευω θα σου φανει χρησιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowReaper Δεκέμβριος 16, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 To mapp gas σε τί εργαλείο μπαίνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 16, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2005 To mapp gas σε τί εργαλείο μπαίνει;Στα λεγομενα torch . πχ http://www.thermadyne.com/turbotorch/literature/pdfs/Page9.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowReaper Δεκέμβριος 17, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2005 To turbotorch πόσο πάει;Για το evaporator έχω έναν γνωστό που έχει οξυγονοκόλληση οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...Πάντως ο unseen μου είπε ότι δεν κάνει το προπάνιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 17, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2005 Turbotorch στην Αθηνα βρισκεις με 35 Ευρω , και αλλα 6 για τη φιαλη mapp gas περιπου .Μπορεις να βρεις στην ΕΨΕΜ και στο Σολδατο .Το προπανιο ειναι αδυναμο και δεν θα σε καλυψει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowReaper Δεκέμβριος 17, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2005 Ναι . Κανει και το προπανιο . Tο mapp gas που χρησιμοποιουμε εχει λιγο μεγαλυτερη θερμοκρασια . Η χαλκοκολληση λιωνει ευκολα .Το προπανιο ειναι αδυναμο και δεν θα σε καλυψει .??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 17, 2005 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2005 ???????Οταν ξεκινησες τη συζητηση , ρωτησες πως μπορεις να κολλας χαλκοσωληνες .Μετα εγραψες οτι θελεις να φτιαξεις και evaporator .Τελειως διαφορετικα πραγματα σε απαιτησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowReaper Δεκέμβριος 17, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2005 Πράγματι μπερδεύτικα... Λοιπόν... Τελικά οι φιάλες που ανέφερα δεν είναι προπανίου αλλά βουτανίου... Είναι καλύτερα ή χειρότερα; Αυτές θα τις χρησιμοποιήσω για να κολλήσω τους σωλίνες. Το evaporator θα το "ψήσω" σε οξυγωνοκόληση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowReaper Δεκέμβριος 17, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2005 Αυτό εδώ τι λέει:http://www.iosif.gr/index.php?page=details&id=ΦΛ2000〈=gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 17, 2005 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2005 Δες αυτο : http://www.derose.net/steve/resources/engtables/flametemp.html2200°C = 3992°F, for Propane/Oxygen 2927°C = 5300°F, for MAPP Gas/Oxygen 2700°C = 4892°F, for Acetylene/Oxygen 3200°C = 5792°F, for Hydrogen/OxygenFor their fuel/air torch they list:1225°C = 2237°F with Propane-Butane Gas Επισης : http://www.lapidaryjournal.com/feature/jul03str.cfmΟποτε να υποθεσω οτι το link που μας εδωσες ειναι με προπανιο/βουτανιο.Σε ποια πολη εισαι ? Αν εισαι Αθηνα , ηδη σου εδωσα δυο καταστηματα που πουλανε φθηνα turbotorch με mapp gas ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Δεκέμβριος 17, 2005 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2005 Δεν εχω δοκιμασει να κολλησω evaporator ποτε , αλλα απο οτι διαβαζω ειναι αρκετα απαιτητικη διαδικασια απο αποψη θερμοκρασιας . Ειχα κολλησει πιο παλια κατι εβαπ του 11,εμφανισιακα ηταν χαλια (αν θυμαμαι στα ειχα δειξει,αλλα οχι οτι δεν κολλαει) Θες οπως+δηποτε ενα γκαζακι και μενα mapp για να γινει η δουλεια και σε καθε σημειο να περνας την χαλκοκολληση 2 και 3 φορες Εδω θα δεις τα εργαλεια που θα χρησιμοποιησεις και απο που θα τ αγορασεις,αν εισαι Αθηνα http://octech.gr/forum/viewtopic.php?t=249 Καλη επιτυχια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowReaper Δεκέμβριος 17, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2005 Μένω Κοζάνη... Θα πάω να ρίξω μια ματιά στο Alex Pak να δώ τι έχει. Αν δεν βρω mapp τους σωλίνες μπορώ να τους κολλήσω με αέριο βουτανίου;Το evap θα το βάλω σε οξυγωνοκόλληση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 17, 2005 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2005 Δεν υπαρχει καμμια εταιρια με ψυκτικα ? Δες και το χρυσο οδηγο .Με βουτανιο διαβαζω σε φορουμ του εξωτερικου οτι αρκετοι τα χρησιμοποιουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowReaper Δεκέμβριος 18, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2005 Ακόμη θέλω να μάθω που μπορώ να βρω κομμάτια χαλκού, για το evaporator... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakos1442169075 Δεκέμβριος 18, 2005 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2005 kαι να βρεις πως θα τα ''σκαλισεις'' μεσα????εγω λεω καλυτερα να στειλεις πμ στον 11.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Δεκέμβριος 18, 2005 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2005 kαι να βρεις πως θα τα ''σκαλισεις'' μεσα????εγω λεω καλυτερα να στειλεις πμ στον 11....δεν ειναι κατι το δυσκολο...με τρυπανια κοβαλτιου και ενα καλο τρυπανι ολα τα κανεις...πχ Kayl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.