Jump to content

Κιτ Αναβάθμισης ή Αντικατάσταση Parts ?

alkis20031442169090

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα!

Έχω από το 1999 έναν Pentium III στα 450, με δίσκο 13GB και μνήμη 64, όπου το χρησιμοποιούσα μόνο για λογιστικά. Ρώτησα σε Πλαίσιο για δίσκο 80 και μνήμη 256, και μου τα μάσησαν ότι μπορεί να έχω πρόβλημα, να μην τα βλέπει, κλπ. Μου πρότειναν να βάλω κιτ αναβάθμισης. Ξεκινούν από τα 169 ευρώ, αν και εμένα μου καλοφάνηκε ένα κιτάκι των 299 ευρώ με Pentium 4 κλπ.

Τι γνώμη έχετε; Είναι όντως ρίσκο η αντικατάσταση δίσκου και μνήμης ή να πάω σε κιτ αναβάθμισης;

Υπάρχει και τρίτη επιλογή ή μήπως όχι;

Ευχαριστώ

Παιζουν καποιες ασυμβατότητες αλλα εγώ νομίζω πως το καλύτερο είναι να πάς σε έναν budget συνδυασμό AMD. Οχι πως θα δεις διαφορά στις λογιστικές εφαρμογές. :)

Το δίσκο κατά πάσα πιθανότητα δεν το βλέπει. Μόνο αν βάλεις σε pci ide controller θα το δει. Μνήμη θέλει sd στα 100mhz και όχι στα 133 γιατί θα τη δει μισή

Ε, τότε παρε μτχ κανέναν 1000αρη Ρ3 τουαλατιν(FCPGA/2 μπαινει στη μητρική σου άραγε?) και βάλε 512ραμ και τον σκληρό που θές και θα σαι μαστορας:)

Εάν η μητρική σου φοράει award bios τότε με το τελευταίο bios και με την επιλογή auto σχεδόν ΟΛΑ τα award απο εποχής socket-7, βλέπουνε μέχρι 128G σκληρούς. Προτού προβείς στην αγορά controller δε χάνεις τπτ να δοκιμάσεις.

Τα mhz της μνήμης ΔΕΝ παίζουνε απολύτος κανένα ρόλο με το πόσα ΜΒ θα δει απο το dimmάκι. Είναι καθαρά θέμα εαν τα chipάκια είναι low density ή high density. Στο 256άρι dimmάκι καλό θα ήτανε να βρείς ds λόγω του ότι 16 chips μαρτυράνε low density ολοκλήρωση ενώ ss (double sided/single sided) είναι δίκοπο μαχαίρι. Με lifetime warranty και δικαίωμα επιστροφής εντώς 15 ημερών και πάλι δε χάνεις τπτ.

Τα kit με τους Tualatin της powerleap τα δοκιμάσαμε και είναι οικονομικά ασύμφορα. Εάν αποφασίσεις να προβείς σε ριζική αναβάθμιση, το φθινότερο AMD (άσε την intel...μπαχατέλες) θα σου φανεί πύραυλος.

Μηπως το "κιτ"ακι αναβαθμησης πηγαζει απο .....Πλαισιο....?

Προσεξε καλα γιατι εδω μιλαμε για "ξεπλυμα" του "stock house" και οτι και να βρεις στην πορεια μαλλον θα σε αφησουν ξεκρεμαστω......

Διαχείριση ψηφιακής φωτογραφίας? Μητρική επεξεργαστής μνήηηηηημη και σκληρός.Α ναι και τροφοδοτικό πιθανότατα. Οπότε αν θες να τη βγάλεις φθηνά και αναβαθμίσιμα όρμα για το φθηνότερο σέμπρον 754 (70) μια μητρικούλα (60) 512 μνήμη ελάχιστο (50) 80άρη σκληρό(60?) και 350 τροφοδοτικό τουλάστιχον (30-50). Όλα αυτά αν η κάρτα γραφικών σου είναι 1.5 βολτ

Παίδες, σόρρυ για καθυστερημένη απάντηση. Το ερώτημα αναβάθμιση ή αντικατάσταση προέκυψε επειδή είχα προβήματα με το bios update της μητρικής μου. η Μ/Β είναι giga-byte ga2000 και έβγαζε μήνυμα για update στο bios. Ενώ έκανα update από το site της εταιρίας, τελικά μου το ξαναπαρουσιάζει, οπότε χρειάζομαι 10 επανεκκινήσεις για να μπω μέσα.

ΟΚ, ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες, αν και με αυτό που μου έτυχε πάλι, προσανατολίζομαι σε πλήρη αναβάθμιση ή καινούριο

Παίδες, σόρρυ για καθυστερημένη απάντηση. Το ερώτημα αναβάθμιση ή αντικατάσταση προέκυψε επειδή είχα προβήματα με το bios update της μητρικής μου. η Μ/Β είναι giga-byte ga2000 και έβγαζε μήνυμα για update στο bios. Ενώ έκανα update από το site της εταιρίας, τελικά μου το ξαναπαρουσιάζει, οπότε χρειάζομαι 10 επανεκκινήσεις για να μπω μέσα.

ΟΚ, ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες, αν και με αυτό που μου έτυχε πάλι, προσανατολίζομαι σε πλήρη αναβάθμιση ή καινούριο

Aυτήν έχεις; (δεν βρήκα κάποιο πιο σχετικό μοντέλο)

Πάντως αν μιλάμε για αναβάθμιση, δεν θα μπορέσεις να χρησιμοποίησεις τίποτα από το παλιό σου κουτί (εκτός ίσως από το floppy και το cd :D ) . Πρέπει να στήσεις ένα καινούριο εξ' αρχής. Μια πολύ καλή οικονομική επιλογή είναι ένα σύστημα με Sempron.

Μία πρόταση που έκανα στα γρήγορα...

(PER.700383) HEROICHI MIDI TOWER PRO 6AR6 BLACK SILVER

(PER.700139) HEROICHI WINDMILL 385W RETAIL

(PER.559512) AMD SEMPRON 64 2600+ 1.60GHz BOX SOCKET 754

(PER.523494) MICROSTAR MSI S-K8MM-V RETAIL

(PER.554757) KINGSTON KVR400X64C3A 512MB PC3200 400MHz VALUE RAM

(PER.303763) WESTERN DIGITAL 80GB WD800JD 7200rpm SATA

(PER.331640) NEC DVD+/-R/RW ND-4550 16X BULK BLACK DOUBLE LAYER

(PER.65100) FLOPPY DISK DRIVE 3.5'

383€

Αργότερα προσθέτεις και κάρτα γραφικών αν θέλεις. Η συγκεκριμένη μητρική έχει ενσωματωμένη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.