Zakkorn Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2005 Έχει βάλει κανείς σας ThermalRight XP90 σε DFI m/b?Το ρωτάω γιατί απότι είδα η ψύχτρα καβαλάει τις μνήμες στα πρωτα 2 banks.Οπότε απαξ και την βάλεις δεν έχεις πρόσβαση στις μνήμες, των 2 πρώτων banks επαναλαμβάνω.Αυτό λοιπόν που ρωτάω είναι. Στα άλλα 2 banks δουλεύουν οι μνήμες ισάξια με τα πρώτα? Ή υπάρχει πτώση επιδόσεων? Ώστε να τις βάλω εκεί για να έχω ανα πάσα στιγμή πρόσβαση σε αυτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Δεκέμβριος 15, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Έχω την ΧΡ90 σε μια sli-d και όντως συμβαίνει αυτό που λες. Αλλά πρόβλημα δεν έχεις. Μπορείς να βάλεις σε όποιο bank θέλεις τις μνήμες και να τις βγάζεις χωρίς πρόβλημα. Το ύψος του hsf είναι τέτοιο που δεν σε εμποδίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Δεκέμβριος 15, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Εννοείς ότι ακόμα και αυτές που τις καβαλάει ας πούμε η ψυχτρα μπορείς να τις πειράζεις χωρίς μεγάλο πρόβλημα?Στα άλλα banks (τα ελευθερα απο ψυχτρα) δουλεύουν κανονικά οι μνήμες? (Dual Channel, T1, και χαμηλα timings) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Δεκέμβριος 15, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Ναι κανονικά,μην σε ανησυχεί καθόλου. Για να παίζεις dual channel πρέπει να βάλεις τις μνήμες είτε στα δύο κίτρινα είτε στα δύο πορτοκαλί banks οπότε μοιραία μία από τις 2 θα τις καβαλάει η ψύκτρα. Αλλά όπως σου είπα, μην σε απασχολεί.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Δεκέμβριος 15, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Εχουν κυκλοφορήσει πλέον και οι αναβαθμισμενες εκδόσεις ψυκτρών της thermalright, τόσο της XP-90c όσο και της XP120...είναι οι SI-90c και SI 120...με μεγαλύτερο ύψος για ευκολότερη πρόσβαση......εγώ έχω την ΧΡ120 κι έχω βάλει-βγάλει της μνήμες στις θέσεις dimm που καλύπτει η ψύκτρα...δεν είναι τόσο χαμηλά δλδ...χωράνε ακόμη κι αν βάλεις heatspreader στις μνήμες, αν και είχα διαβάσει ότι δεν γίνεται...απλως υπολογισμένες κινησεις θελει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Δεκέμβριος 15, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Ευχαριστώ ρε παιδιά. Γιατί πάω για DFI με καποια ThermalRight ψυχτρα οπότε ήμουν λίγο πεσμένος απτην ιδέα οτι θα χάσω την πρόσβαση στις μνήμες. Vgiozo: η SI-90c δηλαδή ειναι πιο ψηλή απτην XP-90? Υπάρχει προβλημα με το βάρος των ψυχτρών ώστε να κινδυνευει το m/b ή η CPU να σπάσουν? Γιατί αυτες (οποιαδήποτε ThermalRight και ειδικα η έκδοση copper) είναι βαριές αποτι διάβασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Δεκέμβριος 15, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Να γίνει τέτοια ζημιά δύσκολο...ωστόσο και η μητρική λυγίζει σημαντικά και ενδεχομένως θα μπορούσε υπο προϋποθέσεις (όπως πχ κακή τοπθέτηση να προκληθούν ζημιές στον επεξεργαστή...το τελευταίο όμως είναι αρκετά δύσκολο απο τότε που κι η ΑΜΔ έβαλε "καπάκι" στον επεξεργαστή......στο σοκετ Α ήταν πιο πιθανό να γίνει ζημιά...πάντως κι εμένα μου κάνει εντύπωση που στις σχετικές δοκιμες και τις τεχνικές ιστοσελίδες δεν τονίζουν επαρκώς τα μειονεκτήματα των υψηλότερων και βαρύτερων ψυκτρών, όπως παλαιότερα...ειδικά με τις τελευταίες ψύκτρες tower/fanless κτλ...Προσωπικά διάλεξα την XP120 επειδή είναι πιο ελαφριά λόγω υλικού απο την χαλκινη 90c......αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες για την εγκατάσταση και με αρκετή προσοχή, δεν νομίζω ότι υφίσταται λόγος περαιτέρω ανησυχίας...Ναι, αυτό είπα παραπάνω, ότι είναι πιο ψηλές απο τις προκατόχους τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Δεκέμβριος 15, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Αποτι διάβασα η XP120 στο DFI Ultra-D (το οποίο και έχεις) εμποδίζει το πρώτο PCI XPRESS slot. Είναι αλήθεια αυτό? Και αν ναι το πρώτο slot δεν είναι το 16x οπότε ουτε γάτα ούτε ζημια, σωστά? Πολλές ερωτήσεις κάνω αλλά εσείς φταίτε που μου απαντάτε γρήγορα. :112: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Δεκέμβριος 15, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Σημείωση:θα χρησιμοποιήσεις τα πορτοκαλί dimms της dfi για τις μνήμεςόσο για ψύκτρα προτείνω την xp90 ή την xp90c που είναι χάλκινη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Δεκέμβριος 15, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Ευχαριστώ για το tip, αλλά γιατί αυτό?Όσο για την copper έκδοση το μόνο που φοβάμαι είναι μην παραείναι βαριά για την μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Δεκέμβριος 15, 2005 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Αν και περιμένω την απάντηση του vgiozo για αυτό που λες με την 120, να σου πω ότι η 90 που έχω είναι μόλις 300κάτι γραμμάρια ενώ η 120 κάτι ελάχιστα παραπάνω. Σκέψου ότι υπάρχουν hsfs με βάρος 1+ κιλά (τις οποίες ποτέ δεν θα έβαζα στο σύστημά μου ακτός αν ήταν desktop και όχι tower). Οπότε για τις δύο αλουμινένιες μην έχεις κανένα ενδοιασμό. Επίσης, με την 90 και έναν καλό ανεμιστήρα θα είσαι υπερευχαριστημένος (εμένα ο 4400+ πάει με 1,56 σχεδόν ρεύμα μέχρι 2750 και 45C full load). Φαντάσου η 120. Για τις καινούριες εκδόσεις δεν ξέρω αλλά από τις thermalright (είτε 90 είτε 120) δύσκολα θα βρεις καλύτερες, all around ψύκτρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason1442169106 Δεκέμβριος 15, 2005 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Μη σε καιει το βαρος.Εγω θηριο hyper6 εχω να κρεμεται στη mobo (1kg κ κατι) κ εσενα σε ανησυχει η xp-90...Αλλα κ που εχω το γομαρι ουτε η mobo λυγιζει ουτε τπτ.Μια χαρα ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Δεκέμβριος 15, 2005 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 H πρώτη θυρα pciexpress δεν είναι της κάρτας γραφικών όπως σωστα ειπώθηκε παραπάνω η ψύκτρα...πάντως δεν βλέπω να εμποδίζει την εγκατάσταση κάρτας...με το μάτι φαίνεται να χωράει κάρτα στη θύρα αυτή ίσα ίσα με περιθώριο 2 χιλιοστά περίπου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.