Jump to content

η γνώμη σας για μια κατάρα που με κυνηγάει

Zakkorn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλως σας βρήκα καταρχήν :)

Αρχίζω...

Λοιπόν πριν 3 χρόνια είχα πάρει ένα νέο σύστημα για τότε.

Athlon 1800+, 768MB GeforceTi500 HD IBM 60GB (η γκαντέμικη σειρά) με ένα απλό PSU 300W. CD floppy και κλπ.

Όλα καλά για έναν χρόνο περίπου μέχρι που τα τίναξε ο σκληρός. Τον πήγα πίσω και μέχρι να μου τον αλλάξουν πήρα άλλον έναν του ίδιου τυπου και χωρητικότητας. Οπότε όταν μου ήρθε και ο άλλος αγόρασα έναν RAID controller και τους έκανα RAID-0.

Σε λιγοτερο από χρονο (μετακόμησα κιόλας από Γιαννιτσα σε Θεσ/νίκη) τα τινάζουν και οι δύο. :119:

Ανταλλάχτηκαν με έναν WD120GB καινούργιος μοντέλο τότε.

Μέσα σε 9 μήνες πάπαλα και αυτός. Και στο καπάκι τα τινάζει και το τροφοδοτικό του. Οπότε παίρνω έναν 200GB Seagate SATA και καινούργιο σύστημα (μπας και γλυτώσω απτην κατάρα, νόμιζα)

Athlon64 3400+, μνήμες από USA τις 2 x 1GB Crucial Ballistix PC4000 , την 6800Ultra της Gainward (όπου επίσημα έπρεπε να overclockαρεται στα 430/1200) τροφοδοτικό Tagan 480W, m/b Asus K8NE-Deluxe, κράτησα τον 200αρι σκληρό και πρόσθεσα και έναν Raptor 74GB για primary (WinXP και προγραματα), κουτί Thermaltake Tsunami. Και 2 DVD (1Rom και 1 Write).

Όλα καλά θα μου πείτε. LOL

Εντωμεταξύ απο τότε που πήρα την καρτα γραφικων 1 στα 10 εκκινήσεις εβγαζε artifacts οπότε ηθελε ξανα εκκίνηση. Επίσης ποτε δεν κατάφερε να βγάλει τα overclocks του κατασκευαστη και φυσικά ήταν Golden Sample (για όσους ξερουν απο Gainward). Οπότε εβαλα τον Silencer μπας και την βοηθήσει. Τρίχες μονο λιγο θερμοκρασία επεσε. Οπότε 3 περίπου μήνες αργοτερα τα τινάζει η κάρτα γραφικών. Ακόμα περιμένω να μου την αλλάξουν (7 μήνες πέρασαν). Τέλη καλοκαιργιού τα τινάζουν οι μνήμες.

Και μόλις πριν μια βδομάδα ο Seagate 200GB αρχησε να μου κάνει νερά και να μην τον αναγνωρίζει το BIOS η ακομα και αν τον αναγνωρίσει να βγάζει BSOD μέσα αφου χρειαστει να φορτώσει κάτι απο μέσα του.

Οπότε για καλό και για κακό πήρα εναν WD250GB και τα πέρασα όλα σε αυτόν και τον 200GB τον έδωσα σε έναν φίλο μου να τον ξεσκήσει μπάς και βγάλουμε ακρη αν τελικά φταίει αυτός ή τίποτα άλλο.

Μια σημαντικη πληροφορία.

Αφού μου τα τίναξε η κάρτα γραφικών πήρα ένα πολύμπριζο με προστασία.

Αυτό έβγαζε ενδειξη ότι η πριζα που ηταν συνδεδεμένο δεν παρείχε γειωση.

Λόγω βλακείας μου δεν εκανα τίποτα για να βάλω γειωση.

Μετά που χάλασαν και οι μνημες έβαλα γείωση. Οποτε τωρα δουλεβει σωστα το πολυμπριζο.

Το θέμα είναι τι φταει για τις καταστροφές στο νεο (οχι και τοσο πλεον) σύστημα?

Έφταιγε ότι το δωμάτιο δεν είχε γείωση?

Αν ναι γιατι ο σκληρός μου κάνει νερά αφου διορθώθηκε αυτό?

Μήπως έμεινε κουσούρι σε κανένα m/b ή PSU και σιγά σιγά τα χαλάνε όλα?

Έλεος πια! :022:

Να ξεκινησουμε σωστα.Αν εχεις κανα παπα γνωστο φωναξε τον για κανενα τρισαγιο η καλυτερα κανενα εξορκισμο,γιατι δαιμονισμενο το βλεπω το πραμα!!

Για να πουμε και τιποτα σοβαρο τωρα,μπορει να εφταιγε πχ το τροφοδοτικο στο προηγουμενο συστημα που ειχες και να σου εκανε διαφορα λογω ελειψεως γειωσης,αλλα με το καινουργιο το οποιο δεν ειναι τυχαιο τροφοδοτικο μου φαινετε οτι μαλλον εισαι λιγο καντεμης.Γιατι οτι και να συμβαινει με το ρευμα το τροφοδοτικο εχει προστασιες εκτος και αν εχεις πεσει σε ελατωματικο κομματι.Οποτε καλο θα ηταν να το μετρησεις με ενα πολυμετρο για να δεις τι βγαζει και να μας δωσεις τα αποτελεσματα,μπας και βγαλουμε καμια ακρη.

Ναι αλλά ένα ένα τα τινάζουν?

Αν το τροφοδοτικό είχε πρόβλημα δεν θα έπρεπε να κάνει ζημιά και αλλού και κυρίως στο m/b.

Και η γκαντεμια με κυνηγάει από προυγούμενο σύστημα και κυρίως από άλλο σπίτι όπου δεν είχα προβλημα γείωσης.

Δυστυχώς δεν έχω πολυμετρο αλλά άμα βρω που το βάζω για να μετρήσω?

πχ θα πιάνω τα molex ενα ενα και θα τα μετράω?

Το αλλο μου ερώτημα είναι, μπορεί αυτό το πρόβλημα γείωσης να έχει αφήσει κουσούρι κάπου (τροφοδοτικο, m/b) ώστε ακομα και που διορθώθηκε να χαλάνε σιγά σιγά και άλλα πράγματα?

Κουσούρια ναι μένουνε σε σκληρούς αλλά συνήθως με πορεία φθήνουσα προς τον τάφο. Η γείωση, ναι, ήτανε αρκετά σημαντική έλλειψη. Βάλε και ένα ups να κοιμάσαι ήσυχος και βλέπεις....άμα παρ όλα αυτά συνεχίσουν να καίγονται ανεξήγητα καινούργια κομμάτια (στην μετά γείωση/ups εποχή) μπορείς ν ασχοληθείς με μπάσκετ, πινγκ-πόνγκ, βόλεϊ....πάντως pc καλύτερα σε net cafe (αστειεύομαι φυσικά) :)

Πολυ αργα για να παρατήσω τα PC. (να φανταστείτε το σκεφτηκα και αυτο :nopity: )

Βλέπετε απο αυτά ζω. :109:

Δεν ξερω τι αλλο να κάνω πλεον. :102:

Χθες μου εβγαλε BSOD και έκανα μιση ώρα να τονξ επαναφέρω.

Τον ανοιγα και μόλις εφευγε η οθόνγ με τo Windows XP logo εμενε μαυρη και ο σκληρος δουλευε σαν τρελος επι 5 λεπτα τουλαχιστον. Μετα εκανα restart εβαλα safe mode και πάλι τα ίδια. Μεχρι που διαλεξα το Last Known Configuration. Οποτε σταματησε τα φορτώματα και φόρτωσε κανονικα τα XP.

και γω προσκυνώ......πέρα απο την πλάκα γιατί δε τον στέλνεις rma?

η 6800 ακόμα να φανεί? με τι λειτουργείς τώρα? πλακα πλακα στέιλτους κανα email και πες τους πως αν δε τη στείλουν έγκαιρα θα τους δυσφημίσεις άγρια στα μεγαλύτερα forums για το aftersales service{χωρίς πλάκα}

Έλεος φιλε ειλικρινά πρέπει να έχει πολύ μεγάλη υπομονή εγώ δεν θα άντεχα....!!!Πάντως πρέπει να έφταιγε η γιώση k.l.p k.l.p αλλα φιλε το ότι είναι γκαντέμης είσαι...!!

ειμαι γκαντέμης μπουχουυυυυ! :089:

Το ξέρω αλλά τι να κάνω? :086:

Τελοσπάντων.

Ελπίζω να έφταιγε η γείωση.

Πάντως για τον τελευταίο σκληρό που έκανε νερα (Seagate 200GB) και τον έδωσα στον φίλο μου για τεστάρισμα. Ακόμα δεν του έκανε τίποτα.

Λέτε να φταίει κανένας controller του m/b?

Αλλά και πάλι γιατί δεν έχει πρόβλημα ο Raptor ακόμα?

Σας λέω κάποια κατάρα είναι, δεν στέκουν κάποια πράγματα. :093:

Επίσης για την κάρτα γραφικών που αργεί είναι λόγω βλακείας αυτουνού που την αγόρασα. (τουλάχιστον έτσι πιστεύω)

Γιατι αφου την αγόρασα και πέρασε ένας μήνας περίπου χωρίς να καταφέρω να την overclokάρω στα επίσημα settings, απόφάσισα όπως είπα πριν να βάλω NvSilencer.

Και για να μην κάνω καμιά βλακεία (επειδή δεν είχα αποσυναρμολογήσει ψύχτρα κάρτας γραφικών ως τότε) την πήγα σε αυτόν.

Ο αδερφός του την ανοιξε κανονικά μπροστά μου περάσαμε arctic paste κλπ και τον Silencer και την συναρμολογήσαμε.

Όλα καλά αλλά όπως σας είπα δεν κατάφερα και πάλι να πιάσω τα νούμερα του κατασκευαστη. Συν τα artifacts που και που. Που σήμαινε ότι η κάρτα ήταν ελλατωματική από τη μάνα της.

Οπότε αφού τα τίναξε, άλλαξα εγώ την ψύχτρα με την παλία της (χωρις κανένα προβλημα). Όταν του την πήγα για rma σε αυτόν. Έκανα την βλακεία και του θύμησα ότι την ειχε ανοίξει ο αδερφός του για να αλλάξει ψυχτρα.

Λέω έκανα την βλακεία γιατί με του που το άκουσε έλεγε ότι δε θα την δεχτούν.

Ωραία του είπα αλλά αν δεν το ξέρουν πως θα το καταλάβουν? Εννοείται ένας σωστός θα το καταλάβαινε απτο διαφορετικό thermal paste σε σχέση με το original. Αν και πάλι το original ήταν λιγο πιο ανοιχτο σε χρώμα.

Αυτός επέμενε.

Και βάζω στοίχημα ότι ο τραμπάκουλας τους το είπε ο ίδιος απο μόνος του.

Γιατί απο τοτε μου λέει ότι μου εκανε χάρη η αντιπροσωπεία και ενώ έμαθε/κατάλαβε (τους το ειπε ενα πουλακι) ότι έιχε γίνει αλλαγή ψύχτρας την στείλαν στη Σουηδία/Γερμανια (που είναι η Gainward europe) μπας και δεν το πάρουν χαβαρι αυτοι εκει πάνω και την αλλάξουν.

Εδω μια παύση για lol.

Δηλαδή το κατάλαβαν στην Ελλάδα μόνοι τους (τι τσακάλια που έχουμε ώρες, ώρες αν και ειναι μια πιθανότητα να ισχύει) και πάνω μπορεί να τους ξεφύγει.

Και από τότε με πρίζει αυτός ότι τους έπεισε να μου κάνουν την χάρη και τίποτα ακομα.

Εγώ του είπα αμα όντως αν δεν την ήθελαν ας μου την γυρνουσαν πίσω.

Και αυτός επιμένει να περιμένω.

Εντωμεταξύ τώρα άρχισε να μου λέει ότι αν δεν την αλλάξουν θα μάθει πόσα λεφτά θα έκανε αυτη τώρα (εδω και δυο βδομαδες τους παιρνει τηλεφωνο και δεν του λένε ποσο κανει, λεει) και θα μου αφαιρέσει τα λεφτά από οτιδηποτε άλλο θέλω να αγοράσω.

Το δούλεμα πάει σύννεφο.

Αυτο που υποπτεύομαι :017: (μακαρι να κανω λάθος) είναι ότι εγινε αλλάγη και αυτός την πούλησε σε άλλον.

Ή ότι συνηδητοποίησε πως έκανε βλακεία που μάλλον τους είπε απο μόνος του για την αλλαγή ψύχτρας και για να μη με χάσει απο πελάτη προσπαθεί να τα μπαλώσει.

Τα πολύπριζα με προστασία είναι εμπαιγμός-κοροϊδία.

Να πας να πάρεις ένα 1200άρι Voltage Regulator της APC με €50 (σηκώνει περί τα 780-790W).

Είναι ό,τι ποιοτικότερο στο ρεύμα που θα δώσεις στον υπολογιστή σου.

Και να τα βάλεις όλα εκεί πάνω (υπολογιστή, οθόνη, aDSL modem-router, ethernet switch, εκτυπωτή, scanner, ηχεία κλπ.).

ελπίζω τα προβλήματα σου να λυθούν....βασικά μεταξύ μας τώρα, πρέπει να τον πιέσεις σχετικά με την κάρτα γραφικών να κάνει κάτι....

Σκέφτομαι το UPS της MGE Pulsar Evolution 1500VA.

Ακριβό μεν αλλά αξιόπιστο.

Λέτε να βοηθήσει/καλυτερέψει την κατάσταση?

Σιγουρα θα ειναι καλυτερα με το ups.Με την καρτα γραφικων να σου πω και κατι αλλο,ζητα να σου την δωσει πισω εστω και χαλασμενη,γιατι νομιζω οτι ο τυπος εχει τωρα μια καινουργια και πινει νερο στο ονομα σου!!Οταν σου την φερει πισω στειλτην εσυ για rma και δες τι απαντηση θα παρεις.

Βασικά άμα έχει πάρει καινούργια κάρτα όπως είπες ήδη τότε δεν μπορεί να μου την δώσει την χαλασμένη πίσω.

Αλλα και να μην έχει γίνει αυτό σιγα μη μου την φέρει. Εδω 7 μήνες είναι κοντά κάπου στα Βορεια της Ευρώπης (πιστευω να είναι εκει).

Αυτός μόλις προχθές μου ειπε πως θα μου αφαιρέσει 299 + ΦΠΑ απότι άλλο θελω να αγοράσω επειδή τόσο του είπαν απτην Gainward ότι κάνει η κάρτα.

Εντωμεταξύ τις 6800Ultra όλοι τις πουλάνε πανω από 400.

Αξίζει λέτε να τα πάρω και να τελειώνουμε ή να του πω να μου φέρει την άλλη πίσω. Που μπορεί να χάσω πάλι 5 μήνες χωρίς αποτέλεσμα. :(

Αυτό φυσικά θα το κάνω μόνο εφόσον μου δώσει να μιλήσω με την αντιπροσωπία της Gainward στην Ελλάδα.

Τι να κάνω? :confused:

Αυτό που είναι πολύ παράξενο είναι ότι σου είπε πως εάν η gainward δε την αλλάξει θα σου δώσει ο ίδιος τα χρήματα πίσω. Γιατί να το κάνει αυτό? Αυτός μεταπωλητής είναι. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί να σταλεί στο εξωτερικό η κάρτα. Ότι πρόβλημα υπάρχει λύνεται από την εδώ αντιπροσωπεία. Διαφορετικά ποιος ο λόγος ύπαρξης τις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ίδιος είτε κράτησε την κάρτα είτε πήρε την καινούργια και απλά δε σου την έδωσε. Έτσι δίνοντας σου 360e έχει καθαρό κέρδος 100-150e.

Όπως λες η κάρτα είχε πρόβλημα από την αρχή άρα και πίσω να σου την φέρει το δικό σου κέρδος θα είναι ανύπαρκτο. Για την ακρίβεια ζημια θα είναι. Επόμενος είναι καλύτερα τα 360 ώστε να πάρεις μια καινούργια. Αν υπάρχει τρόπος πίεσε τον ώστε να σου επιστρέψει όλα τα χρήματα. Και φυσικά μην ξαναπατήσεις στο κατάστημα του και φρόντισε να ενημερώσεις φίλους και γνωστούς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.