spinner Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12, 2005 Καλησπερα,Εστω οτι εχουμε ενα XviD ή DivX με ac3 5.1 και θα θελαμε να το συνδεσουμε στο σαλονι οπου υπαρχει στερεοφωνικο(το οποιο σκεφτομαστε να αγορασουμε) με 5 ηχεια για 5.1 ..Επειδη τις ταινιες τις μεταφερεις ευκολα μεσω λαπτοπ το λατποπ εχει κατι headphones για output νομιζω και ενα αλλο αλλα δεν ξερω τι ειναι.Η ερωτηση μου ειναι αν σε στερεοφωνικο που παιζει 5.1 πρεπει να συνδεσεις πολλα καλωδια για να εχεις 5.1 oποτε θες και αναλογη καρτα ηχου την οποια δεν διατιθεμαι να αγορασω για το λαπτοπ.Με τα headphones μονο δεν παιρνεις 5.1 στο στερεοφωνικο ή την S-Video(doink! λεμε τωρα για καμια homemade πατεντα) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Δεκέμβριος 12, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2005 1. Εάν υποστηρίζει 5.1 δεν είναι στερεοφωνικό.2. Προφανώς θα έχει ο ενισχυτής αυτός AC3 5.1 decoder (κατ' ελάχιστο).3. Πρέπει να του δώσεις ψηφιακό σήμα ήχου από την ψηφιακή έξοδο του laptop στην ψηφιακή είσοδο του ενισχυτή (είτε ομοαξονικές RCA είτε οπτικές toshlink).4. Υπόψη ότι πολλά standalone DVD Players (φέτες) του τελευταίου χρόνου, υποστηρίζουν AVI (XviD / DivX) με πολυκάναλο ήχο AC3 (5.1) και μάλιστα μπορούν να τον εξάγουν από πίσω στην ψηφιακή τους έξοδο.5. Π.χ. ένα τέτοιο πολύ καλό είναι το Philips 3010. Θα το βρεις κάτω από €100 τελική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spinner Δεκέμβριος 12, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2005 1. Εάν υποστηρίζει 5.1 δεν είναι στερεοφωνικό.2. Προφανώς θα έχει ο ενισχυτής αυτός AC3 5.1 decoder (κατ' ελάχιστο). 3. Πρέπει να του δώσεις ψηφιακό σήμα ήχου από την ψηφιακή έξοδο του laptop στην ψηφιακή είσοδο του ενισχυτή (είτε ομοαξονικές RCA είτε οπτικές toshlink). 4. Υπόψη ότι πολλά standalone DVD Players (φέτες) του τελευταίου χρόνου, υποστηρίζουν AVI (XviD / DivX) με πολυκάναλο ήχο AC3 (5.1) και μάλιστα μπορούν να τον εξάγουν από πίσω στην ψηφιακή τους έξοδο. 5. Π.χ. ένα τέτοιο πολύ καλό είναι το Philips 3010. Θα το βρεις κάτω από €100 τελική. Oποτε πρεπει να δωσω ψηφιακο σημα για το μαραφετι (που δεν θα ειναι στερεοφωνικο ) για να παιξει 5.1 Μεταξυ μας δηλαδη αμεσα με τις θυρες που εχουν τα περισσοτερα λατποπς δεν γινεται αμεσα δουλεια , σωστα ? Θελω καμια PCMCIA/USB καρτα ηχου να εχει τις εξοδους που λες ωστε να δωσω ψηφιακο σημα. WAntilles δεν δινω λεφτα για DVD player. Καλυτερα να παρω ηχεια για το PC να εχω τα 5.1 για την παρτη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Δεκέμβριος 12, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2005 Μεταξυ μας δηλαδη αμεσα με τις θυρες που εχουν τα περισσοτερα λατποπς δεν γινεται αμεσα δουλεια , σωστα ?Θελω καμια PCMCIA/USB καρτα ηχου να εχει τις εξοδους που λες ωστε να δωσω ψηφιακο σημα. Δεν ξέρω τί θύρες έχουν συνήθως στα κυκλώματα ήχου τα διάφορα laptops. Εσύ χρειάζεσαι μία ψηφιακή έξοδο ήχου είτε ομοαξονική (RCA) είτε οπτική (toshlink). WAntilles δεν δινω λεφτα για DVD player.Καλυτερα να παρω ηχεια για το PC να εχω τα 5.1 για την παρτη μου Το συλλογισμό σου δεν τον κατάλαβα. Η προσωπιική μου άποψη είναι ότι ένα DVD Player που παίζει καί AVI - XviD / DivX που κάνει κάτω από €100 είναι εξαιρετική αγορά. Κατεβάζεις π.χ. κάτι με την DSL σου από το Internet; Το πετάς στο πι και φι σε ένα DVD+RW και αμέσως το βλέπεις στην καλή σου τηλεόραση (ή προτζέκτορα) με μέγιστη ποιότητα εικόνας. Απλά, εύκολα, ποιοτικά και γρήγορα. Την ποιότητα εικόνας που θα πάρεις στην τηλεόραση από το RGB σήμα του SCART του DVD Player, δεν πρόκειται ούτε κατά διάνοια να την δεις με το άντε το πολύ S-Video - αλλά συνηθέστερα composite - σήμα του TV-out του laptop. Εκτός εάν δεν έχεις καλή τηλεόραση και θα τα βλέπεις στο laptop, οπότε πάω πάσο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spinner Δεκέμβριος 13, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2005 Ησουν κατατοπιστικοτατος ! Θα το ψαξω λιγο ακομα και βλεπω Link to comment Share on other sites More sharing options...
spinner Δεκέμβριος 15, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 W@ntilles man , αν ειναι ετσι οπως τα γραφεις τοτε συμφερει η αγορα ενος απλου DVD-player που να παιζει XviD, DivX και να δεχεται κανα πειραγμα στο firmware.Κατι πηρε το ματι μου στο forum πριν καμια βδομαδα. Αν ετρεχε και Linux ακομα καλυτερα Το ac3 ειναι ΑΑC ? Απο οτι εχω καταλαβει αυτες οι φετες παιζουν σιγουρα mp3. Για ogg και aac δεν ξερω τι γινεται. Παντως ogg >> mp3 ειδικα για πεντακαναλο.. Τωρα με το AAC vs. ogg δεν ξερω τι παιζει. Τα dvd εχουν mpeg2 audio , right ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Δεκέμβριος 15, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Έχουν περάσει από τα χέρια μου 4 διαδοχικά DVD Players Philips, και έχω ξεψαχνίσει επίσης 1 της Sony και 1 της Pioneer.Γενικά συμπεράσματα, και γιατί συνιστώ να πάρεις Philips:- Βέλτιστη συμβατότητα από άποψη media. Στα Philips, ό,τι φυσικό media και να του βάλεις μέσα (CD, DVD, R, RW, +R, +RW) δεν τον νοιάζει. Κοιτά μόνο το περιεχόμενο (λογικό format). Μην ξεχνάς ότι η Philips είναι ο βασικότερος από τους εφευρέτες του (+) DVD φυσικού media (format).- Ξεκλειδώνουν σε όλες τις περιοχές, επισήμως από τη μάνα τους, χωρίς καμμία χακιά hardware ή software, με ένα συνδυασμό κουμπιών από το τηλεχειριστήριο, τον οποίο θα τον πατήσεις μια φορά για μια ζωή και μετά το ξεχνάς το θέμα.- Παίζουν ανεξαρτήτως φυσικού media, χύμα σε ανακατωμένα folders τους παρακάτω τύπους αρχείων:Audio:- MP2, MP3, WAV (PCM), AC3Video (σε container AVI):- XviD, DivX 3.x, DivX 4-5.xο ήχος στα AVI μπορεί να είναι οποιοδήποτε από τα παραπάνω audio formats, είτε CBR είτε VBR, είτε 1 ή 2 ή 5.1 κανάλια (μόνο για AC3 αυτό), είτε 44.1 ή 48 KHz, 16-bit.Εικόνες:- JPEG, GIF, PNG, TIFFΤέλος από authored formats παίζουν:- DVD- SVCD (πολύ λίγα players τα παίζουν - η Philips ήταν επίσης μέσα στην ομάδα που έφτιαξε το πρότυπο)- VCDΤέλος, το 3010 παίζει και AVI (XviD-DivX) encoded με την επιλογή QPel.Τώρα για τις ερωτήσεις σου:- Το AC3 είναι το Dolby Digital που ακούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες και που είναι υποχρεωτικό να υπάρχει καί σε κάθε DVD.- Τα DVD είναι υποχρεωμένα από τα specifications να έχουν τουλάχιστο ένα AC3 audio track.- MP2 audio track έχουν τα SVCD.- Το AAC είναι παράλλαγή που προήλθε από το AC3.- Για πεντακάναλο, όταν μιλάμε για ταινία, αφού έχεις το original 5.1 AC3 είναι κουταμάρα να το κάνεις ξανά encoded σε ο,τιδήποτε άλλο αφού έτσι θα χάσεις πολύ σε ποιότητα.- Κάποια DVD Players - noname μόνο - τρέχουν busybox linux. Δεν γνωρίζω ποιά.- Επίσης κάποια DVD Players - noname μόνο - έχουν μέσα για media control & reading ένα standard ATAPI DVD-ROM drive κοτσαρισμένο σε standard IDE controller. Το γνωρίζω αυτό γιατί σε ένα τέτοιο φίλου που είχε χαλάσει (φακός βρώμικος και είχε σπάσει και ο ιμάντας) το ανοίξαμε να το φτιάξουμε. Όταν είδαμε αυτό το πράγμα, πήγαμε και πήραμε ένα ATAPI DVD-ROM (για το οποίο να υπάρχει RPC-1 firmware στο σχετικό site), το βάλαμε πρώτα σε ένα PC για να του βάλουμε το ξεκλείδωτο firmware, και μετά το βάλαμε μέσα στο DVD Player στη θέση του παλιού. Δούλεψε κανονικότατα (για την ακρίβεια ακόμα δουλεύει).Για να δεις αναλυτικά τί υποστηρίζει και τί όχι κάθε DVD Player καθώς και αν ξεκλειδώνει στις περιοχές και πώς, να πας εδώ:http://www.videohelp.com/dvdplayershttp://www.videohelp.com/dvdhackshttp://www.divxtest.com/sommaire.php3?lang=enhttp://www.divxtest.com/article.php3?id_article=124http://www.divxtest.com/form/divxtest2_list.php?lang=enghttp://www.divxtest.com/divxtest_list.php?lang=enghttp://www.divxtest.com/article.php3?id_article=60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spinner Δεκέμβριος 15, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Thanks man !! :ylsuper: :ylsuper: Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Δεκέμβριος 15, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Ξαναδές το μήνυμα γιατί προστέθηκαν και άλλα 5 σημαντικά links στο τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spinner Δεκέμβριος 15, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2005 Ξαναδές το μήνυμα γιατί προστέθηκαν και άλλα 5 σημαντικά links στο τέλος.ευχαριστω και παλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.