Jump to content

Νέο σύστημα -- Γνώμες?

deathstar64

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

χτίζω ένα καινούριο συστημα με τα παρακατω specifications.

Motherboard: ASUS A8N-E

Τιμή: 110 euro

Processor: AMD ATHLON 64 X2 4200+ DUAL CORE

Τιμή: 450 euro

Σύστημα ψύξης: ZALMAN CNPS 9500 LED

Τιμή: 65 euro

Σκληρός δίσκος: Western Digital 120GB 7200RPM SATA2 (WD1200JS)

Τιμή: 80 euro

Σύστημα ψύξης σκληρού: SHARKOON HDD 3.5' COOLER

Τιμή: 8 euro

Μνήμη RAM: 2 x (KINGSTON 512MB 400MHz DDR PC3200 DIMM)

Τιμή: 2 * 50 = 100 euro

Σύστημα ψύξης μνήμης: SHARKOON Heatsink for RAM memory

Τιμή: 5 euro

DVD-RW: SONY DVDR DRU-800 DUAL LAYER BULK

Τιμή: 60 euro

Κάρτα γραφικών: NVIDIA GEFORCE 6600 256MB TV DVI PCI-E (OEM)

Τιμή: 116 euro

Κουτί: HEROICHI SUPER MIDI TOWER PRO CI-6919 WHITE

Τιμή: 77 euro

Τροφοδοτικό: ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER

Τιμή: 100 euro

Floppy Drive

Τιμή: 5 euro

Οθόνη: SONY SDM-S95AR/B 19'' MONITOR BLACK

Τιμή: 354 euro

Wireless PCI Card: LINKSYS WMP54G WIRELESS PCI CARD 11G

Τιμή: 50 euro

Πληκτρολόγιο: LOGITECH 967450 INTERNET PRO KEYBOARD

Τιμή: 15 euro

Ποντίκι: USB Intellimouse Optical

Τιμή: 25 euro

*******************ΣΥΝΟΛΟ:1620euro**********************

-------

Οι τιμές ειναι απο το e-s**.gr :)

Γενικα θα ηθελα η τιμη του να κυμανθει γυρω στα 1500 ευρω(+- 100 ευρω).

Το συστημα δεν προοριζεται για παιχνιδια(γι΄αυτο και δεν εβαλα SLI components) και ισως καποια στιγμη να ασχοληθω να του κανω ελαφρυ o/c.

Ερωτήσεις:

1)Υπαρχουν πιο αποδοτικες μνημες για την συγκεκριμένη motherboard?

2)Καμία άλλη συμβουλή?

Thanks για το χρονο σας :111:

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις τον x2 3800+ διότι δεν πιστεύω θα δεις καμία μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις και θα γλιτώσεις 110 ευρό. Επίσης cooler σου προτείνω το thermaltake Big Typhoon που είναι πιο αποδοτικο, αθόρυβο και φθηνό. Με τα περισευούμενα λεφτά μπορείς να πάρεις έναν πιο μεγάλο σκληρό δίσκο.

dvd-rw θα προτιμουσα κανα nec η lg. ακομα πιστευω ειναι περιττο το Σύστημα ψύξης σκληρού μιας και το κουτι που εχεις επιλεξει αν δεν κανω λαθος εχει εναν 12αρη ανεμηστηρα μπροστα ο οποιοσ ειναι οτι πρεπει για τον σκληρο.

Συμφωνω και για την ψυκτρα επεξεργαστη, καλυτερα η big typhoon.

κατα τα αλλα μια χαρα σε βρισκω

Για μνημες θα ηταν καλυτερο κατα τη γνωμη μου αντι να παρεις τις Kingston κ να τους βαλεις κ ψυχτρα, να παρεις αλλες που να εχουν ψυχτρα απο τη μανα οπως πχ αυτη.Εχω 2 τετοιες σε dual channel κ προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Τις δουλευω μονιμα @235fsb απο 200 χωρις παραπανω ρευμα.

ΕDIT:Ουπς!Μολις ειδα οτι κ ο Bechli ειχε προτεινει τις ιδιες!

Επισης μπορεις να γλιτωσεις μερικα λεφτα παιρνοντας για ψυχτρα επεξεργαστη τη Coolermaster Hyper 6 (Παρα πολυ καλες επιδοσεις.Αλλα αναφερομαι στη Hyper 6 σκετο οχι στη Hyper 6+) , τη Big Tycoon η τη Sonic Tower (μαζι με ενα 12αρη ανεμιστηρα).

Εγω με τη σειρα μου θεωρω πολυ ακριβο εναν dual core επεξεργαστη

θα σου προτεινα να παρεις εναν 3200+.

Τις μνημες που ειπαν οι προλαλησαντες.

Σκληρο κανενα raptor της western digital κανει λιγο θορυβο αλλα πεταει.

Τελος μια 6600gt.

Σκληρο δισκο, δεν υπαρχει κανενας λογος να αγορασεις 120GB με 80E , οταν οι 200-250GB εχουν 10-20Ε παραπανω

επεξεργαστη, αν θελεις Χ2,

ή παρε ή τον 3800+ για να εξοικονομησεις χρηματα και με λιγο o/c τον ανεβαζεις στα επιπεδα του 4200+,

ή δωσε λιγα ακομα παραπανω και παρε τον 4400+ για να εχεις το 1ΜΒ L2 cache αντι για 512Κ (σε καθε πυρηνα :003: )

δε βλεπω το λογο να παρει κανεις 4200+

Eγω θα ελεγα αυτη τη μητρικη:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523467

Αν χρειαζεσαι οποσδηποτε dual core τον 3800+ Χ2 αλλιως παρε ενα 3200+ οσο υπαρχουνε ετσι παιρνεις μια καλυτερη καρτα γραφικων: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519517

ακομα θες 200GB σκληρο τουλαχιστον πλεον και αν πας για gaming συστημα τα 2GB μνημη ειναι καλο να υπαρχουνε ακομα να παρεις λιγο καλυτερες μνημες απο αυτες τις kingston value πχ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554584

Καλησπέρα,

διαβαζοντας τις απαντησεις μου δημιουργηθηκε η εξης απορια:

Ποιος ειναι καλυτερος? Ο 120GB Western Digital που εχω προτεινει που ακολουθει πρωτοκολλο SATA2(300MB/S) ή ο 74GB Raptor στα 10000 rpm. Με λίγα λόγια που θα έχω μεγαλυτερη αποδοση? Οντως τα σχολια περι χωρητικοτητας του σκληρου ειναι ευστοχα αλλα για το συγκεκριμενο συστημα δεν χρειαζομαι παραπανω χωρο μιας και για αποθηκευτικους χωρους εχω 2 300GB Western Digital.

Ευχαριστώ

1α είναι τα RPM και μετά ακολουθεί το πρωτόκολλο.. και από δίσκο πάρε τον Western Digital WD2500KS OXI JB/!\ O KS έχει 16MB Cache αντί 8 που έχει ο JB.Θα έχεις καλύτερη απόδοση και αυτό φαίνεται αν δουλεύεις σε μεγάλο Loading μέσα στο παιχνίδι. :024: :066:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.