Jump to content

VIRTUAL MEMORY

amdnikos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πιο ειναι το σωστο μεγεθος της εικονικης μνημης στο δισκο για 1gb RAM?Θα ηταν επισης σωστο η εικονικη μνημη να βρισκοταν στο δισκο του λειτουργικου η σε εναν αλλο δισκο?Επισης τα windows δινουν προεπιλογη min 2 max 1535.Το λουκι παντως το τραβαω σε ιδιαιτερα απαιτητικα παιχνιδια που καταναλωνουν τρελλη μνημη (τα περισσοτερα νεα first person ) και ενω δεν κολλαω σε γραφικα (λογο 6800ultra) οταν ξεκινανε τα ¨παγωματα¨το λαμπακι του σκληρου βαραει υπερωριες!Για την ιστορια ο primary σκληρος ειναι ενας WD 200GB SATA 8MB cache,ενω ο δευτερος ειναι ενας WD 120GB SATA ME 8MB επισης cache.Στον πρωτο δισκο ο ελευθερος χωρος ειναι 65% ενω στο δευτερο το 40%.

Προσωπικα εχω μονο 1gb εικονικης μνημης αλλα δεν εχω κατσει να δω αν με την αυξηση του κερδιζω σε επιδοσεις.Το μονο σιγουρο ειναι πως πρεπει να βαλεις να εχεις σταθερου μεγεθους εικονικη μνημη

Προσωπικα εχω μονο 1gb εικονικης μνημης αλλα δεν εχω κατσει να δω αν με την αυξηση του κερδιζω σε επιδοσεις.Το μονο σιγουρο ειναι πως πρεπει να βαλεις να εχεις σταθερου μεγεθους εικονικη μνημη

Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι εννοεις λεγοντας σταθερου μεγεθους.Εννοεις min και max το ιδιο μεγεθος?

Οι απόψεις διίνστανται. Προσωπικά δε νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθείς τόσο πολύ αν πρόκειται μόνο για το ξεκίνημα των παιχνιδιών και μετά είναι ΟΚ.

Άλλοι προτιμούν σταθερή virtual memory min και max το ίδιο και άλλοι καθόλου (disabled). Bασικά το 1gb είναι το όριο , αλλού χάνεις κι αλλού κερδίζεις. Εγώ με 1,5Gb την έχω disabled και πάει λίγο καλύτερα.

Βάλε σταθερό min-max 1.5x της μνήμης σου δηλαδή το recommended που λένε τα windows (1535)στο partition του λειτουργικού C:\ συνήθως

και μετά σε ένα άλλο partition που δε χρησιμοποιείς πολύ ή σε ένα των 3GB άλλο τόσο σταθερό...

Τα windows έχουν έναν αλγόριθμο που χρησιμοποιούν για να επιλέξουν το λιγότερο χρησιμοποιημένο και γρήγορο partition για swap.

• 2 weeks later...

Διαβασα σε ενα txt τα εξης:

- If you have 256MB of RAM set the Initial and Maximum pagefile sizes to 1792MB each.

- If you have 512MB of RAM, set the Initial and Maximum pagefile sizes to 1536MB each.

- If you have 1024MB (1GB) of RAM, set the Initial and Maximum pagefile sizes to 1024MB each.

- If you have 2GB of RAM or more, set the Initial and Maximum pagefile sizes to 200MB each.

Παλια ειχα το 1.5x ανεξαρτητα με το μεγεθος της RAM αλλα τωρα παει μαλλον καλυτερα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.