Jump to content

Ήρθε ο όπτερον 165!

Γιάννης_84

Recommended Posts

opteron 165 = 449,95 EUR τζαμπα πραμα λεω να παρω 5-6 να κανω συλλογή

καποιο αλλο link, με λογικοτερες τιμες ???

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Αυτους που πληρωνεις ακριβα ειναι οι δοκιμασμενοι οτι clockαρουν καλα.

Στους boxed ειχε κανονικες τιμες πριν κανα δυο βδομαδες που το κοιτουσα.

Αλλα κανονικα ο Οpteron 165 κανει οσο ο Athlon64 X2 3800+.

Ξερει κανεις πανω κανω ποσο θα κυμανθει η τιμη τoυ Opteron 170 απο oktabit ??

O Οpteron 170 ειναι στην ιδια συχνοτητα με τον 3800+ αλλα εχει 1MB cache.

Σημειωτεον:

Ο 3800+ εχει ρολοι στα 2.0Ghz και 512ΚΒ L2

Ο 4400+ εχει ρολοι στα 2.2Ghz και 1MB L2

Η AMD τις παραπανω διαφορες τις κοστολογει στα 200ευρω...

Ε ρε Cell που τους χρειαζεται τους κλεφτες...

Eφερε η octabit καποια μικρα μοντελα...και 12 δεκεμβρη θα εχει ολη την σειρα opteron...αντε,ξυπνησε επιτελους...:p

Αυτο διαβασα και εκανα το παραπανω ποστ.

@ Γιάννης

Χωρίς να θέλω να φανώ αγενής, υποθέτω ότι έκανες όσα λέει το readme που περιλαμβάνει ο driver, δηλαδή:

- Service Pack 2

- εγκατάσταση του driver "με το χέρι" από τον Device Manager

- προσθήκη της παραμέτρου /usepmtimer στο boot.ini

Τέλος υποθέτω ότι έχεις το τελευταίο BIOS καθώς, τους τελευταίους reference drivers για το chipset σου, και το τελευταίο CPU-Z (1.31).

Εδώ πέρα με το ίδιο core (Toledo) απλά άλλο ονοματάκι (4400+ X2), είτε σε 32-bit είτε σε x64, κανένα πρόβλημα.

ΥΓ: Βάλε καί το patch για την απόδοση, κακό δεν κάνει.

@ Γιάννης

Χωρίς να θέλω να φανώ αγενής, υποθέτω ότι έκανες όσα λέει το readme που περιλαμβάνει ο driver, δηλαδή:

- Service Pack 2

- εγκατάσταση του driver "με το χέρι" από τον Device Manager

- προσθήκη της παραμέτρου /usepmtimer στο boot.ini

Τέλος υποθέτω ότι έχεις το τελευταίο BIOS καθώς, τους τελευταίους reference drivers για το chipset σου, και το τελευταίο CPU-Z (1.31).

Ακριβώς αυτά έχω κάνει με εξαίρεση αυτό για το boot.ini. Θα το δοκιμάσω και αυτό να δω. Θα το βάλω και το πατς για την απόδοση απλά δεν είχα και πολύ χρόνο να ασχοληθώ.

Λοιπον να σας αναφέρω με βεβαιότητα οτι η oktabit ειχε φέρει και θα ξαναφέρει opteron

σε 939 και κατα πασα πιθανοτητα κατα δευτερα-τριτη (αυτο με επιφυλαξη).

Αν μαθω κατι νεοτερο θα ενημερώσω!

Λοιπον να σας αναφέρω με βεβαιότητα οτι η oktabit ειχε φέρει και θα ξαναφέρει opteron

Αν δωσεις και καμια τιμη για 165, 170 , 175 ακομα καλυτερα ! :D

Παντως και η ενημερωση αρκει.

Λοιπόν παιδιά τελικά η επιλογή /usepmtimer στο boot.ini υπήρχε ήδη και αυτή τη στιγμή το c&q εξακολουθεί να μη λειτουργεί. Βέβαια εξακολουθεί να μου λείπει το hotfix της microsoft το οποίο πρέπει να το ζητήσω από την ms και βαριέμαι να το κάνω. Το hotfix βέβαια βρίσκεται και αλλού αλλά είναι η αγγλική έκδοση και δεν κάνει για τα ελληνικά μου windows. To δοκίμασα και λέει ότι δεν ταιριάζει η γλώσσα του hotfix με αυτήν του λειτουργικού μου. Στο Internet βρήκα το αρχειάκι σε γερμανικά και άλλες γλώσσες αλλά ελληνικά όχι. Έκανα και μία προσθήκη στο μητρώο, όπως ακριβώς την προτείνουν σε κάποιο sticky στο xtremesystems αλλά ούτε αυτό άλλαξε κάτι.

Το θέμα όμως είναι ότι το μπάλωμα της ms διορθώνει προβλήματα απόδοσης, δεν είδα κάποιον να λέει ότι δεν του έπαιζε το c&q χωρίς το hotfix, άρα γιατί να φταίει αυτό;

Sorry, λες είχε φέρει...

Και που πήγανε ?

Σε μαγαζί δεν πήγανε.

Τις έφαγαν οι τεχνικοί ? :D

Eμενα μπορει να μου εξηγησει καποιος μια απτη διαφορα που εχει ενας πυρηνας με 1ΜΒ και ενας με 512ΚΒ L2?Μην αρχισετε τα Ευαγγελια με benchmarks κλπ.Ουσιαστικα πραγματα οπως παιχνιδια και divx

Διαφορες υπαρχουν απο την ποσοτητα της L2 αλλα δεν ειναι και τρομερες και φυσικα υπαρχουν εφαρμογες που εκμεταλλευονται περισσοτερο την μεγαλυτερη λανθανουσα και αλλες λιγοτερο. Παντως η διαφορα στις επιδοσεις σε εφαρμογες home ειναι πολυ μικρες και οχι ευκολα αντιλιπτες παρα μονο σε benchmark καταστασεις. Τωρα αν μια κωδικοποιηση Divx τελειωσει 2-3 λεπτα ποιο γρηγορα προφανως δεν κανει ιδιαιτερη διαφορα στους περισσοτερους χρηστες γιατι προφανως δεν καθονται να περιμενουν να τελειωσει αλλα κανουν κατι αλλο εκεινη τη στιγμη.

Μόλις βγήκε το καινούριο 1Β bios και τώρα το cool & quiet λειτουργεί κανονικότατα. Και πάνω που είχα αρχίσει να ανησυχώ γιατί είχα στείλει και email στην msi (από το support.msi.com.tw) και οι απαντήσεις τους δεν ήταν και πολύ ενθαρυντικές :)

Γιαννη ποια μητρικη εχεις ???

Ουτε εμενα δουλευει , αλλα με το rmclock μπορω και το ρυθμιζω οταν και οσο θελω .

Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά από που μπορεί κανείς να αγοράσει ένα opteron 165 ή 170. Όλα τα link που δώσατε παραπέμπουν σε καταστήματα που δεν έχουν διαθεσιμότητα.

Στέλιο έχω την MSI K8N Neo4 F και μέχρι εχθές την είχα με το bios 1A αλλά ξανακοίταξα και είδα ότι μόλις πριν λίγες ώρες βγήκε το 1Β και με αυτό λύθηκε το πρόβλημα και ενώ πρώτα έπρεπε να βάζω με το systool 5*200@1.1V, τώρα αυτό το κάνει μόνο του όταν επιλέγω <<ελάχιστη διαχείρηση ενέργειας>> και το ξανακάνει μόνο του αυτόματα 9*200 @ 1,35V όταν χρειάζεται όπως ακριβώς δηλαδή συνέβαινε και με τον venice 3000+ που είχα πρώτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.