Jump to content

Συστημα ψυξης για GPU

Braveheart

Recommended Posts

Λοιπον πειτε ενα καλο συστημα ψυξης για την 6600GT, διοτι μεσα στο pc επικρατει κολαση. Εχω 2χ6600GT extreme version της Leadtek με τo γνωστο default συστημα ψυξης αλλα τι γινετε επειδη εκτος του οτι ειναι ''θερμες'' καρτες απο μονες τους επιπλεον λογω του οτι το κενο μεταξυ των 2 pci-express ειναι μικρο (εχω msi και οποιος ξερει καταλαβαινει) σε αντιθεση με αλλες mobo οπως την asus για παραδειγμα. Οι θερμοκρασιες που εφτασε ηταν οι μεγαλυτερες που ειχα ποτε...87 C παιζοντας το demo του King Kong σε αναλυση 1280 με full τα εφφε AA και AF. Να πω επισης οτι εχω και τρεις ανεμιστηρες μεσα στο case για εξαγωγη και εισαγωγη του αερα.

Αν και εφτασε 87C (πιστευω πρεπει να ηταν και παραπανω διοτι περασαν καποια δευτερολπτα μεχρι να ελενξω την θερμοκρασια) δεν παρουσιασε artifacts ή περιεργα κολληματα.

Τελος αν γινετε να μου προτεινετε συστημα ψυξης απο κανα μαγαζι στη στουρναρη και οχι απο καποιο e-shop και αν γινετε να μιν κσεπερνα τα 25 ευρω το καθε τεμαχιο.

Thanks προκαταβολικα...

Νομιζω πως με δυο silencer πρεπει να εισαι ΟΚ , γιατι διωχνουν το ζεστο αερα εξω απο το κουτι . Το θεμα ειναι να χωρανε ...

http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=62

http://www.arctic-cooling.com/downloads/compatibility/height_restr_nv6_r2.pdf

Υπολογιζω οτι αν η αποσταση αναμεσα στα PCIe ειναι 5 εκατοστα περιπου , δε θα εχεις προβλημα .

εχω την zalman vf700-cu το υψος της ειναι κατι λιγοτερο απο 3,5 εκατοστα.. σε full load πριν ειχα 80 περιπου βαθμους, τωρα φτανει λιγοτερο απο 60.

η τιμη της ειναι περιπου 30 ευρω.

ωπ ενδιαφερουσα προταση αυτη της zalman. Τελος παντων αν και λιγο ακριβοτερη απο την arctic θα παρω 2 κομματια μπας και δω προκοπη.

Παντως thanks για το ενδιαφερον...

Επισης louis_gas την εχει την συγκεκριμενη την Zalman καποιο μαγαζι στη στουρναρη?

εχω την zalman vf700-cu το υψος της ειναι κατι λιγοτερο απο 3,5 εκατοστα.. σε full load πριν ειχα 80 περιπου βαθμους, τωρα φτανει λιγοτερο απο 60.

η τιμη της ειναι περιπου 30 ευρω.

60 σε idle??? Tοσο δεν ειχα με την stock στην Asus!!! Με νερο η δικια μου ηταν κατω απο 30 (τωρα που χειμωνιασε)

εγω την εχω παρει απο hacshop μεσω ιντερνετ παραγγελια... την ειχε και το e-shop δεν ξερω αν την εχει ακομα.. τωρα αν βρισκεται καποιο απο αυτα στη στουρναρη δε το γνωριζω καθως δεν ειμαι απο αθηνα

δεν ειναι μονο αν χωραει να μπει το θεμα ειναι θα μπορει να παρει αερα εκει!!και μαλλον η μια καρτα θα ψυθει για τα καλα αφου δεν θα εχει την αναλογη παροχη αερα!!(ειχα κολισει μια audigy οχι τοσο κοντα οσο ειναι η καρτες σου και η αποδοση πηγε στο Lowest level!)

Τελικα οι νεες μητρηκες (βλ. dfi expert κτλ).

Eκτος απο ολα τα προφερουν και μεγαλητερο χωρο αναμεσα στις PCIe πραγμα το οποιο ειναι πολυ σημαντικο ειδικοτερα με τις νεες vga που είναι τέρατα (βλ 7800 gtx 512).

βλεποντας και το post του benhour τελικα τι προτεινετε να αλλαξω συστημα ψυξης και να παρω αυτο της zalman που προτεινει ο louis_gas που εχει υψος 3 εκατοστα(τελικα ο χωρος αναμεσα στις pci-e ειναι 4 εκατοστα) ή να το αφησω οπως ειναι και να αρκεστο στο να ανοιγω την πλαινη πορτα του pc(ετσι πεφτει η θερμοκρασια τουλαχιστον 10 C) εαν προκειτε να μην ψυχοντε καλα οι vga λογω αποστασης?

βλεποντας και το post του benhour τελικα τι προτεινετε να αλλαξω συστημα ψυξης και να παρω αυτο της zalman που προτεινει ο louis_gas που εχει υψος 3 εκατοστα(τελικα ο χωρος αναμεσα στις pci-e ειναι 4 εκατοστα) ή να το αφησω οπως ειναι και να αρκεστο στο να ανοιγω την πλαινη πορτα του pc(ετσι πεφτει η θερμοκρασια τουλαχιστον 10 C) εαν προκειτε να μην ψυχοντε καλα οι vga λογω αποστασης?

επειδη υπαρχει και το προβλημα με το χωρο αναμεσα στις καρτες, θα σου ελεγα να ψαξεις λιγο το θεμα με τις silencer.. αν δεν κανω λαθος το ανεμηστηρακι αυτων πεταγεται πισω απο την καρτα και δεν θα βρισκεται τιποτα απο κατω του ωστε να το εμποδιζει.. αν ειναι ετσι και χωραει να μπει το silencer τοτε παρε αυτο

δες το review μηπως καταλαβεις τι εννοω

review

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.