Jump to content

1 ή 2 Gb RAM για games???

ReaperX

1 ή 2gb Ram??  

56 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Καλησπέρα σε όλους παιδιά..

Με 1Gb Ram οπώς σωστά αναφέρθηκε οι περισσότερες εφαρμογές - games

τρέχουν μια χαρά.

Tώρα, όποιος φίλος θέλει και μπορεί να βάλει 2Gb (κυρίως για F.E.A.R και BF2)..... :o

Αφου μιλαμε για καινουριο μηχανημα και εισαι προετοιμασμενος να τα σκασεις ετσι και αλλιως αποτι φαινεται απο τα υπολοιπα εξαρτηματα, βαλε τα 2gb και ξεμπερδευε μια και καλη. Μαντης δεν ειμαι , ουτε βοηθος φακιρη, αλλα μαλλον κατα το καλοκαιρακι και μετα (σιγουρα μεσα στο 2006) θα τα εκμεταλευτεις, και δεν ειναι για να τρεχεις να πουλας τις παλιες κλπ...

Μοναδικη περιπτωση που θα προτεινω το 1gb ειναι αν εχεις βλεψεις να πας σε κανενα M2 συστημα σε μερικους μηνες που θα ζηταει DDR2 και εκει θα σου πανε τσαμπα τα 2gb σε DDR1.

ΥΓ: Φιλε Mondeloxmm εισαι πολυ απολυτος και σιγουρος για αυτα που λες (αν ειναι δυνατον σε ενα χωρο που αναπτυσεται ραγδαια οπως η πληροφορικη να προβλεπεις οτι τα 2gb θα χρειαστουν σε 3-4 χρονια). Εχεις πει αρκετα ακυρα αλλα δεν ειναι της παρουσης τωρα να το κανουμε ακομα χειροτερο off-topic, απλα αναλογισου λιγο και μονος σου οτι βρισκεσαι σε ενα forum που οι περισσοτεροι ασχολουνται πολυ με το gaming και μαλλον ξερουν καλυτερα απο τον εργοδοτη-επιχειρηματια-φιλο σου που και 30 χρονια να φτιαχνει servers δε σημαινει οτι ειναι σχετικος με τα καινουρια παιχνιδια της αγορας...

Την έχω ξεκλείδώσει μάλλον για να λεμε τα πράγματα με το όνομά τους με την έχει ξεκλειδώσει ένας φίλος.

Τελος απο εμένα για αυτο το θέμα ,παμε αλλου.

Ακομα και ξεκλειδωτη αν πας την 6800gt σε ultra οπως μπορεις πολυ ανετα σιγουρα θα βγαζεις παρακατω.

Οσον αφορα τα δυο γιγα εχω μια ερωτηση. Aν βγαλουμε το αρχειο σελιδοποιησης εχουμε κανενα κερδος? Γνωριζω πως αν εχουμε αρχειο σελιδοποιησης αυτο πρεπει να ειναι σταθερου μεγεθους για να μην χρειαζεται defrag καθε λιγο. Σωστα?

Πιστεύω πως καλό είναι να έχεις.Άλλωστε δε θα χρησιμοποιείται έως ότου γεμίσει η Ram..

Καταρχήν καλύτερα να πάρεις 2 γιγα ram!Πρώτον μπορεις να φορτώνεις το kernel των

win στη ram oπότε θα τρέχουν καλύτερα.Δεύτερον τα καινούργια παιχνίδια μαλλον θα την χρησιμοποιήσουν.Τέλος οσο παραπάνω ram εχεις τοσο λιγότερο θα δουλεύει ο σκληρός

οπότε θα μειώσεις το bottle neck!!!!

Εν κατακλείδει βουρ στον πατσα!!!

Πιστεύω πως καλό είναι να έχεις.Άλλωστε δε θα χρησιμοποιείται έως ότου γεμίσει η Ram..

Ειναι σιγουρο αυτο? εχω ακουσει ( το εχω αναφερει και σε αλλο μου Post διατηρωντας παντα τις επιφυλαξεις μου ) πως παντα χρησιμοποιητε ενα μικρο κομματι στην εικονικη μνημη ασχετα απο το ποση ram εχεις και αυτο επιβραδυνει το συστημα αλλα πως αμα ερχεις αρκετα μεγαλη μνημη ( πανω απο 1gB ) τοτε μπορεις να την απενεργοποιησεις και να κερδισεις σε αποδοση.Αν και θα ακουστει λιγο "μπακαλιστικο", ο ξαδερφος μου οταν ειχε 1,5 gb στο pc του δηλωνε πως οταν απενεργοποιησε την εικονικη μνημη τα games τρεχαν πιο ομαλα ενω με εικονικη μνημη ( σταθερη ) εβλεπε καποια μικρα σπασιματακια στην κινηση...Εγω οταν το εκανα με το 1gb παντως μολις ετρεξα το lineage ...στα πρωτα ζορια εφαγα μπλε οθονη :)

Ειναι σιγουρο αυτο? εχω ακουσει ( το εχω αναφερει και σε αλλο μου Post διατηρωντας παντα τις επιφυλαξεις μου ) πως παντα χρησιμοποιητε ενα μικρο κομματι στην εικονικη μνημη ασχετα απο το ποση ram εχεις και αυτο επιβραδυνει το συστημα αλλα πως αμα ερχεις αρκετα μεγαλη μνημη ( πανω απο 1gB ) τοτε μπορεις να την απενεργοποιησεις και να κερδισεις σε αποδοση.Αν και θα ακουστει λιγο "μπακαλιστικο", ο ξαδερφος μου οταν ειχε 1,5 gb στο pc του δηλωνε πως οταν απενεργοποιησε την εικονικη μνημη τα games τρεχαν πιο ομαλα ενω με εικονικη μνημη ( σταθερη ) εβλεπε καποια μικρα σπασιματακια στην κινηση...Εγω οταν το εκανα με το 1gb παντως μολις ετρεξα το lineage ...στα πρωτα ζορια εφαγα μπλε οθονη :)

Λοιπόν, έτσι στα πρόχειρα:

Windows XP Professional SP2 [ defaults, no optimizations, OS changes at all ]

2GB ( 2*1GB ) OCZ PC4000EB Plat. Edition

2gbdefaultsonwin6sh.th.jpg

Οσον αφορα τα δυο γιγα εχω μια ερωτηση. Aν βγαλουμε το αρχειο σελιδοποιησης εχουμε κανενα κερδος? Γνωριζω πως αν εχουμε αρχειο σελιδοποιησης αυτο πρεπει να ειναι σταθερου μεγεθους για να μην χρειαζεται defrag καθε λιγο. Σωστα?

Νομίζω πως το pagefile δεν απενεργοποιείται, η virual memory ναι.

Αφου μιλαμε για καινουριο μηχανημα και εισαι προετοιμασμενος να τα σκασεις ετσι και αλλιως αποτι φαινεται απο τα υπολοιπα εξαρτηματα, βαλε τα 2gb και ξεμπερδευε μια και καλη. Μαντης δεν ειμαι , ουτε βοηθος φακιρη, αλλα μαλλον κατα το καλοκαιρακι και μετα (σιγουρα μεσα στο 2006) θα τα εκμεταλευτεις, και δεν ειναι για να τρεχεις να πουλας τις παλιες κλπ...

Μοναδικη περιπτωση που θα προτεινω το 1gb ειναι αν εχεις βλεψεις να πας σε κανενα M2 συστημα σε μερικους μηνες που θα ζηταει DDR2 και εκει θα σου πανε τσαμπα τα 2gb σε DDR1.

ΥΓ: Φιλε Mondeloxmm εισαι πολυ απολυτος και σιγουρος για αυτα που λες (αν ειναι δυνατον σε ενα χωρο που αναπτυσεται ραγδαια οπως η πληροφορικη να προβλεπεις οτι τα 2gb θα χρειαστουν σε 3-4 χρονια). Εχεις πει αρκετα ακυρα αλλα δεν ειναι της παρουσης τωρα να το κανουμε ακομα χειροτερο off-topic, απλα αναλογισου λιγο και μονος σου οτι βρισκεσαι σε ενα forum που οι περισσοτεροι ασχολουνται πολυ με το gaming και μαλλον ξερουν καλυτερα απο τον εργοδοτη-επιχειρηματια-φιλο σου που και 30 χρονια να φτιαχνει servers δε σημαινει οτι ειναι σχετικος με τα καινουρια παιχνιδια της αγορας...

Κοιτα δεν Θα επανέλθω στο θεμα στην Αντρικη μου τιμη.

Τελευταία απαντηση σε εσένα.

Ο καιρός θα δείξει ποιος έχει δικιο.

Ναι σε μερικά θέματα είμαι απολυτος αυτο είναι αλήθεια.

Σημπλήρωση

Παλικαρι θα σου μονο κατι και πιστευω να με καταλάβεις αφου ασχολησαι τοσο χρονια με το game και οι gamers είναι έξυπνα άτομα για εμένα.

Αν καποιος που έχει περάσει μεσα στους τριαντα καλύτερους στην σχολη του σε πληροφορική ,είναι μεσα στα πράγματα εxει δικιά του εταιρεία ,ξέρει απο gaming και σου λέει ότι ένα giga με αυτο το συστημα που έχεις είναι αρκετό για 2-3 χροννια

εσύ θα ακούσεις αυτόν η εμένα η τον οποιοδηποτε ασχετο οτι θέλει 2 giga;

θα ακούσεις αυτον έτσι δεν είναι ;;;

Πιστεύω να σε κάλυψα :->

Καλη σου μερα.

Κάποιος είπε ότι τα 2 giga θα είναι μονόδρομος σε δύο-τρια χρόννια.!!!!

ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ .

Βλέπεις τι γίνεται στα παιχνίδια ;;

ΑΠΟ και ΚΛΕΙΕΤΑΙ.(Αντε να γίνει ρε παλικαρι σε 1 με 2 παιχνίδια το πολύ όχι όμως σε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ )

Τα παιχνίδια δεν είναι μονο (quake 2,half-life 2,doom3) αλλα και Farenheit , Empire Earth ,Neverwinter nights ,LionHeart κ.α

Εγώ δεν κάνω συμβιβασμούς στα γραφικά και θέλω να παίζω τα παιχνίδια σε υψηλές αναλύσεις(από 1024χ768 μέχρι 2048χ1536+ AA/AF + Full Detail κ.τ.λ.) και όχι να βλέπω pixel σαν την εποχή του 1993 πού βλέπαμε μέχρι 640x480.. αλλά και μερικά σε στυλ Age of empires μπορεί να μην θέλουν 2GB αλλά 1GB..

Ελεος ρε Πόκεμον!!!4giga??!!!server θα στήσεις???άλλωστε 2giga δεν υπάρχουν σε ένα module άρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις 4 1gb δηλαδή η ram θα ναι 2T κάτι το οπο;iο δεν είναι θεμιτό...

Xaaxaxaaa.. λυπάμαι αλλά πέφτεις έξω .. δες εδώ

Βέβαια το e-shop δεν φέρνει και πολύ serverοπροϊόντα.

Kαι των 4GB module υπαρχουν :051:

Η kingston βγαζει 99%...

Η Kingston βγάζει τα πάντα.. δείτε και εδώ

Αν καποιος που έχει περάσει μεσα στους τριαντα καλύτερους στην σχολη του σε πληροφορική ,είναι μεσα στα πράγματα εxει δικιά του εταιρεία ,ξέρει απο gaming και σου λέει ότι ένα giga με αυτο το συστημα που έχεις είναι αρκετό για 2-3 χροννια

εσύ θα ακούσεις αυτόν η εμένα η τον οποιοδηποτε ασχετο οτι θέλει 2 giga;

Λυπαμαι αλλα δεν θα ακουσω κανεναν που θα μου κανει προβλεψη σε βαθος 2-3 χρονων στο χωρο της πληροφορικης. Απλα πρεπει να εισαι κατι παραπανω απο προφητης για να πεσεις μεσα σε τοσο μεγαλο βαθος χρονου σε εναν κλαδο σαν και αυτον.

Αποκει και περα δεν ειναι καλο να εισαι απολυτος, γιατι καθε χρηστης εχει διαφορετικες αναγκες και αυτο που εσυ εννοεις "gaming" μπορει για τον αλλον να ειναι τιποτα...Και δεν στο λεω υποτιμητικα αυτο, γιατι και προσωπικα εχω αλλαξει σε αυτον τον τομεα, παλιοτερα ηθελα να παιζω σε 1680χ1050 με ολα στο max και full AA/AF, τωρα εχω χαλαρωσει, και μου αρκει να παιζω σε αυτην την αναλυση (επειδη ειναι η native της tft μου) και ας κοψω οτι χρειαζεται για να παει γρηγορα (ΑΑ/ΑF δεν το συζηταμε).

Λοιπον, το σωστο ειναι οταν δινεις μια απαντηση-συμβουλη να βλεπεις τι χρειαζεται ο χρηστης και να λες τι ταιριαζει σε αυτον, οχι τι ταιριαζει σε εσενα, ουτε να ρισκαρεις να τον παρεις στο λαιμο σου με μια προβλεψη ενος τριτου...

Το παιδι θα βαλει καρτα 7800GT και θα κανει και OC, θα δωσει πανω απο 1000 ευρω ανετα για να παιζει τα παντα σφαιρα....ε σε αυτο το ατομο θα προτεινεις να βαλει 1gb μνημη αντι για 2 για να σωσει 80 ευρω (γιατι οι καλες 2gb εχουν 260 και οι καλες 1gb εχουν 180+)?

Αυτο σου λεω απλα, εντελως φιλικα, να βαζεις τον εαυτο σου στη θεση του αλλου πριν απαντησεις...αμα ηταν budget user και πηγαινε για 6600GT ας πουμε τοτε ναι προφανως θα λεγαμε για 1gb...

Κοιτα δεν Θα επανέλθω στο θεμα στην Αντρικη μου τιμη.

Δόξα τον Θεό γιατί είχα αρχίσει και απελπιζόμουνα.

Μήπως εσύ είσαι αυτός με το nickname venice3800 @ XtremeSystems ? :D

Απορώ γιατί πήρε τέτοιες διαστάσεις το θέμα αφού είναι απλά τα πράγματα

Πλέον αν έχεις μια καλή κάρτα και λογικά "φορτώνεις" τα παιχνίδια, απλά δεν παίζεις με 1gb ή παίζεις με συμβιβασμούς και "χαραμίζεις" την κάρτα - πως να το κάνουμε δηλαδή? τόσο απλά είναι

βάλτε παίξτε τα καινούρια games με υψηλή ποιότητα και 1gb, και μετά βάλτε στο καπάκι 2gb, κάτι που είχα τη δυνατότητα να το κάνω, και πείτε μου μετά...

Ακόμα και στους χρόνους φορτώματος... καμμία σχέση

2gb για games λοιπόν, έχουν ανέβει πολύ οι απαιτήσεις - πριν 1 ή δύο χρόνια ήταν πολυτέλεια, τώρα είναι must

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.