Jump to content

1 ή 2 Gb RAM για games???

ReaperX

1 ή 2gb Ram??  

56 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply
ψαχνω να βρω βασικα 1GB που να μπορει να παιζει με σφιχτα timmings...αλλιως δεν...

Ποσο σφιχτα δηλαδη...??

Ολη η αγορα εχει (ειχε) γεμισει UTT/BH-x και 2-2-2??? Δοκιμασες κανενα 512αρι και δεν σου επαιξε εκει που θελεις με σφιχτα????

Στο λεω γιατι, οπως ξαναειπα, τον καιρο αυτο εχω ξαναγυρισει σε 512 (εστω και σε 245@2-2-2) και εχω σιχαθει την ζωη μου...

Το NFS:MW θελει ~10 sec για να βγει στο desktop οταν κανω quit (εστω και με dual core-με σκοτωνει που δεν εχω hyperthreading μαλλον)... Και ψιλοτρωει και μερικα καρεδακια οποτε του καπνισει... για να φορτωσει απο τον σκληρο... (το page file ειναι χαλαρα στα 700-800ΜΒ ανα πασα στιγμη)

Είσαι απο τους λιγους που καταλαβενομαστε :->

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.(και δεν ξανασχολουμε με αυτο το θεμα)

Παιδια εννοειτε οτι όσο πιο πολυ συγκεκριμενη μνημη τοσο το καλυτερο.

Αλλα με 1gb καλη κάρτα γραφικών (βλεπε gf6800) και ένα P4 στα 3 ghz και πανω παίζεις όλα τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ.

Το βλεπω απο το σύστημα μου και απο άλλους τους οποιους ρώτησα.

Κάποιος είπε ότι τα 2 giga θα είναι μονόδρομος σε δύο-τρια χρόννια.!!!!

ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ ΤΟ .

Βλέπεις τι γίνεται στα παιχνίδια ;;

ΑΠΟ και ΚΛΕΙΕΤΑΙ.(Αντε να γίνει ρε παλικαρι σε 1 με 2 παιχνίδια το πολύ όχι όμως σε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ )

Τα παιχνίδια δεν είναι μονο (quake 2,half-life 2,doom3) αλλα και Farenheit , Empire Earth ,Neverwinter nights ,LionHeart κ.α

Ρωτησα επιχειρηματία ο οποίος (πριν αγοράσω υπολογιστή ) να πάρω 2 giga για τον καινουργιο μου υπολογιστη και τι μου είπε αυτος-

"Τρελός είσαι με 1giga παίζεις όλα τα παιχνίδια ,server θέλεις να στήσεις και θέλεις 2 giga;;;"

To συγκεκριμένο άτομο είχε περάσει στη σχολή του μέσα στους 30 καλύτερους και έχει σπάσει συστημα ασφαλείας σε μεγάλη εταιρεία.

Είχα την τύχη να τον έχω εργοδότη και να πάρω τον υπολογιστή μου φθηνότερα απο αυτούς έξω.

To λέω αυτό γιατί δεν μου το είπε καποιος τυχαίος.

Αυτα.

Ρε φίλε,

μόλις έχω εδώ, τεστάρω 2gb μνήμης....η διαφορά είναι τεράστια με πριν

μπορείς σε παρακαλώ στο f.e.a.r, quake 4, όποιο έχεις να τα βάλεις όλα ultra quality και να μου πείς fps?

σε παρακαλώ δοκίμασε το.....

παίξε έστω age of empires 3 με όλα τέρμα και κάνε μια μάχη με 200 σταρτιωτάκια...πες μου πόσα fps βγάζεις στην μάχη...

κάντο να δεις ότι δεν σου λέμε χαζομάρες........

και πες μας το σύστημά σου σε παρακαλώ, να σου πω settings....

Ρε φίλε,

μπορείς σε παρακαλώ στο f.e.a.r, quake 4, όποιο έχεις να τα βάλεις όλα ultra quality και να μου πείς fps?

παίξε έστω age of empires 3 με όλα τέρμα και κάνε μια μάχη με 200 σταρτιωτάκια...πες μου πόσα fps βγάζεις στην μάχη...

Άδικα ασχολείσαι ρε man.

Ότι και να του πείς, θα σου πετάξει έτσι μια ατάκα και πάει λέγοντας...

Ρε φίλε,

Τώρα με κατάλαβες .Εμένα δεν με ενδιαφέρει να παίζει στο maximum ενα παιχνιδι αρκεί να μου παίζει πολύ καλά και χωρίς κολλήματα .

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΣΤ .

Κοίτα μια που με το είπες με ευγενικο τρόπο θα σου πω

.Εχω p4 3200 ghz Εxtreme edition, Sapphire x800 Ati GTO 256mb dd3 (overclocking), 120gb σκληρο,DVD+-Rw.

Στο fear σε 1280 ανάλυση με Αnisotropic x2, Antializing στο

χ2 και όλα τα υπόλοιπα στο maximum παίζει πολύ καλά.(Χωρίς sluttering και Αrtifacts).

H oθόνη μου δεν είναι μεγάλη πολύ για να παίζει πάνω απο 1280 (17 ΤFT έχω) και αυτό μου είναι αρκετό.

.Εχω p4 3200 ghz Ultimate edition,

...ξαδερφος του Extreme Edition ειναι ο Ultimate??

Παιδια μην το σκιζουμε... Μεχρι εδω καλα λεγαμε για διαφορες 1+2Γιγα που ρωτουσε το παληκαρι...

Αμα ειναι ανοιξτε ενα αλλο thread να τα πουμε καλυτερα.

Τώρα με κατάλαβες .Εμένα δεν με ενδιαφέρει να παίζει στο maximum ενα παιχνιδι αρκεί να μου παίζει πολύ καλά και χωρίς κολλήματα .

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΣΤ .

Κοίτα μια που με το είπες με ευγενικο τρόπο θα σου πω

.Εχω p4 3200 ghz Εxtreme edition, Sapphire x800 Ati GTO 256mb dd3 (overclocking), 120gb σκληρο,DVD+-Rw.

Στο fear σε 1280 ανάλυση με Αnisotropic x2, Antializing στο

χ2 και όλα τα υπόλοιπα στο maximum παίζει πολύ καλά.(Χωρίς sluttering και Αrtifacts).

H oθόνη μου δεν είναι μεγάλη πολύ για να παίζει πάνω απο 1280 (17 ΤFT έχω) και αυτό μου είναι αρκετό.

ωραία, αυτό όμως που δεν είδες είναι ότι το παιδί θα πάρει 7800gt, θα μπορεί να παίζει τώρα όλα maximum και στο μέλλον θα σηκώνει τα παιχνίδια με 2gb χωρίς να χάνει απόδοση, ενώ εσύ με 1 gb δεν θα μπορείς να παίξεις σωστά...

αυτά, είναι απλά τα πράγματα.....

γιατί να εφυσηχάζουμε στα μέτρια, ενώ μπορούμε να έχουμε περισσότερα?

εφόσον μπορεί οικονομικά να το καλύψει, θα έχει ένα σύστημα που θα έχει βάθος χρόνου......

ωραία, αυτό όμως που δεν είδες είναι ότι το παιδί θα πάρει 7800gt, θα μπορεί να παίζει τώρα όλα maximum και στο μέλλον θα σηκώνει τα παιχνίδια με 2gb χωρίς να χάνει απόδοση, ενώ εσύ με 1 gb δεν θα μπορείς να παίξεις σωστά...

αυτά, είναι απλά τα πράγματα.....

γιατί να εφυσηχάζουμε στα μέτρια, ενώ μπορούμε να έχουμε περισσότερα?

εφόσον μπορεί οικονομικά να το καλύψει, θα έχει ένα σύστημα που θα έχει βάθος χρόνου......

Επείδη του συστημα σου είναι κορυφη δεν σημαινει οτι το δικο μου ειναι μετριο.

(Δεν είμαι σχετικός με κάρτες γραφικών αλλα απο site μου υπέδειξαν και διαβασα και απο

οτι έχω ρωτήσει η κάρτα μου και γενικα όσοι έχουν κάρτα σαν την δική μου είναι ένα κλικ πιο κάτω απο την δική σου

-και είναι καλύτερη απο 6800gt)

Το ΜΕΛΛΟΝ είναι πολύ γενική έννοια μέλλον είναι μετα απο δυο χροννια μελλον μετα απο 3 -4.

Το να λες τον άλλον ότι θα χρειαστει 2 giga σημερα και για τα 2 μετέπειτα είναι πολύ υπερβολικό.

Μετά απο 3-4 xρόννια ναι να σου πω ότι έχεις δίκιο αλλα όχι τώρα.

Αυτα με φιλικο τόνο πάντα.

Το μελλον στους υπολογιστες μπορει να ερθει αυριο το πρωι που θα ανοιξεις τα ματια σου :p μεσα σε ενα χρονο ενα pc τερας μετατρεπεται σ ενα απλα καλο συστημα.

Το θεμα ειναι πως εμεις λεμε πως αμα το παλικαρι θελει Μεγιστες αποδοσεις στο συστημα του πρεπει να βαλει 2gb για να μπορει να το καταφερνει για καποιο καιρο ενω εσυ απο την αλλη λες πως με 512 μπορεις να κανεις την δουλεια σου και να παιξεις οποιδηποτε παιχνιδι.

Σαφως και ναι αλλα αυτο δεν σημενει πως τα 2gb ειναι αχρηστα αυτον τον καιρο και δεν σημενει πως το 1Gb ειναι απαραιτητα καλυτερο για αυτον που ανοιξε αυτο το thread...δεν βλεπω για πιο λογο τελικα το καταστρεψουμε

(Δεν είμαι σχετικός με κάρτες γραφικών αλλα απο site μου υπέδειξαν και διαβασα και απο

οτι έχω ρωτήσει η κάρτα μου και γενικα όσοι έχουν κάρτα σαν την δική μου είναι ένα κλικ πιο κάτω απο την δική σου

Το ΜΕΛΛΟΝ είναι πολύ γενική έννοια μέλλον είναι μετα απο δυο χροννια μελλον μετα απο 3 -4.

Το να λες τον άλλον ότι θα χρειαστει 2 giga σημερα και για τα 2 μετέπειτα είναι πολύ υπερβολικό.

Μετά απο 3-4 xρόννια ναι να σου πω ότι έχεις δίκιο αλλα όχι τώρα.

Αυτα με φιλικο τόνο πάντα.

δεν μιλάμε για το δικό μου σύστημα, το thread ήταν για του REaperx το σύστημα.Εγώ σου είπα την γνώμη μου, θα δεις ότι το 2006 θα χρειάζεσαι 2 gb και όχι σε 2-3 χρόνια.

και η κάρτα σου πληροφοριακά είναι σε απόδοση έτσι

GTO-6800GT-7800GT-7800GTX

η δικιά σου έχει 12 pipelines, η 6800 16, η 7800γτ 20 και η 7800γτχ 24....

έχεις μεσαίας κατηγορίας κάρτα.....όχι καλύτερη απο 6800gt

Τα σχόλια περιττεύουν.

Θα ήθελες ?

Υστερεί σε σχέση με την GT, στα περισσότερα games υστερεί αρκετά μάλιστα [ over 6 fps ]

Το μέλλον είναι μετά από δύο ΧΡΟΝΝΙΑ όπως το λες.

Το μέλλον των systems που θα τρέξουν vista είναι σε ένα έτος, και λέει:

1GB Min/Recommended, best with 2GB.

Όταν ο άλλος έχει τα λεφτά, και όχι μόνο...έχει σκάσει και ένα σωρό λεφτά να πάρει μια καλή γραφικών για να παίζει τα games στα 1280x1024 με Full Details και φίλτρα, τότε δεν κάνεις οικονομία, πόσο μάλλον να βάλεις 512MB RAM που εσύ προτιμάς.

Τα games που κερδίζουν πολύ από την RAM, και ιδιαίτερα στα 1280x1024 ++ με Ultra Details, δεν είναι λίγα.

Μετά απο 3-4 xρόννια ναι να σου πω ότι έχεις δίκιο αλλα όχι τώρα.Αυτα με φιλικο τόνο πάντα.

Εγω θα πρότεινα να μην δίνεις συμβουλές αφού από ότι φαίνεται δεν διαθέτεις την ανάλογη εμπειρία, ούτε έχεις κάνει κάποια μελέτη ή δοκιμές στο παρόν αντικείμενο.

Αυτά,

και δεν χρειάζεται να πω ότι τα λέω φιλικά, γιατί πάντα έτσι μιλάω κ αισθάνομαι

Εγραψες.

"

Τα σχόλια περιττεύουν.

Θα ήθελες ?

Υστερεί σε σχέση με την GT, στα περισσότερα games υστερεί αρκετά μάλιστα [ over 6 fps ]

Το μέλλον είναι μετά από δύο ΧΡΟΝΝΙΑ όπως το λες.

Το μέλλον των systems που θα τρέξουν vista είναι σε ένα έτος, και λέει:

1GB Min/Recommended, best with 2GB.

"................

ΠΡΩΤΟΝ.

Ποτε δεν είπα ότι έχω ανάλογη εμπειρία σε κάρτες .

Το ψαχνω όμως το θέμα και δεν το αφήνω έτσι.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ.

Mαλλον εσύ θα ήθελες να είναι κατώτερη η κάρτα γραφικών

χ800 ΑΤΙ gto απο την 6800gt.

Eχω παίξει σε φίλου και σε Ιντερνετ με τετοια καρτα πριν αγορασω την δικια μου.Σαφώς ανώτερη.(η ΑΤΙ

Και επειδη μιλαω με επιχειρήματα για δες αυτο το site http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=321&card2=200 για δες χαρακτηριστικά της Ατι χ800 gto στα 256 mb και δες την 6800gt ή όποια gt

6800 θες. (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ :->)

Τριτον.

Ξεκόλα ανθρωπέ μου ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ENA 5 ME ΔΕΚΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

ΕΛΕΟΣ.

ΥΣ.Συγγνωμη για τον τονο τις φωνής μου για τους υπόλοιπους .

Mαλλον εσύ θα ήθελες να είναι κατώτερη η κάρτα γραφικών

χ800 ΑΤΙ gto απο την 6800gt.

Eχω παίξει σε φίλου και σε Ιντερνετ με τετοια καρτα πριν αγορασω την δικια μου.Σαφώς ανώτερη.(η ΑΤΙ

Και επειδη μιλαω με επιχειρήματα για δες αυτο το site http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=321&card2=200 για δες χαρακτηριστικά της Ατι χ800 gto στα 256 mb και δες την 6800gt ή όποια gt

6800 θες. (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ :->)

Τελευταιο off topic... Μετα απλα θα πεσει ενα split ωστε να τα λεμε σε αλλο θεματακι.

1on Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση η χ800GTO να ειναι καλυτερη απο την 6800GT... ΜΟΝΟ σε περιπτωση που την εχεις ξεκλειδωσει σε Χ850ΧΤ-ΡΕ....

Δεν εχει νοημα να το παλευεις αλλο καθως τα reviews υπαρχουν σε ολο το νετ και σε διαψευδουν... anandtech/tomshardware/κλπ αμα "το ψαχνεις" οπως λες δεν θα επρεπε καν να κανεις τετοιες συγκρισεις

2ον Φαινεται οτι εισαι λιγο μπερδεμενος

Αυτο που εχεις ποσταρει ΔΕΝ ειναι 6800GT αλλα η 6800GTO (απλα 6800 απλη με 12pipes -και ddr3 μνημες νομιζω-)

Ψαχνεις μαλλον αυτο...

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=321&card2=180

αλλα σου ξαναλεω οτι αυτα τα πραγματα δεν λενε τιποτα για την καρτα... και τις real life επιδοσεις, αλλα λενε μονο θεωρια. Αν θελεις να το καταλαβεις εχει καλως...

Λοιπον το θεμα τραβαει πολυ και δεν εχει νοημα πλεον.Παμε να το κανουμε συγκριτικο καρτων γραφικων.

Οσο για τις μνημες θα πω παρε οσο αντεχεις οικονομικα, εχεις λεφτα να ξοδεψεις παρε 2 gb δεν εχεις βαλε 1gb και τελειωσες.

Τελευταιο off topic... Μετα απλα θα πεσει ενα split ωστε να τα λεμε σε αλλο θεματακι.

1on Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση η χ800GTO να ειναι καλυτερη απο την 6800GT... ΜΟΝΟ σε περιπτωση που την εχεις ξεκλειδωσει σε Χ850ΧΤ-ΡΕ....

Δεν εχει νοημα να το παλευεις αλλο καθως τα reviews υπαρχουν σε ολο το νετ και σε διαψευδουν... anandtech/tomshardware/κλπ αμα "το ψαχνεις" οπως λες δεν θα επρεπε καν να κανεις τετοιες συγκρισεις

2ον Φαινεται οτι εισαι λιγο μπερδεμενος

Αυτο που εχεις ποσταρει ΔΕΝ ειναι 6800GT αλλα η 6800GTO (απλα 6800 απλη με 12pipes -και ddr3 μνημες νομιζω-)

Ψαχνεις μαλλον αυτο...

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=321&card2=180

αλλα σου ξαναλεω οτι αυτα τα πραγματα δεν λενε τιποτα για την καρτα... και τις real life επιδοσεις, αλλα λενε μονο θεωρια. Αν θελεις να το καταλαβεις εχει καλως...

Την έχω ξεκλείδώσει μάλλον για να λεμε τα πράγματα με το όνομά τους με την έχει ξεκλειδώσει ένας φίλος.

Τελος απο εμένα για αυτο το θέμα ,παμε αλλου.

Την έχω ξεκλείδώσει μάλλον για να λεμε τα πράγματα με το όνομά τους με την έχει ξεκλειδώσει ένας φίλος.

Τελος απο εμένα για αυτο το θέμα ,παμε αλλου.

Τωρα μιλας σωστα.... :039:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.