JUJUKOS1442169130 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2005 Γεια σας...γραφω για δευτερη φορα σε αυτο το section του forum για το ιδιο προβλημα που ειχα γραψει και πριν (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=16155&page=2&pp=20) το οποιο μεταλαχθηκε και εξελιχθηκε μαλλον σε καψιμο της AGP Slot (δεν 3ερω αν μπορει να συμβει κατι τετοιο)......Για να μην πολυλογω το συστημα μου ειναι το εξης:M/b: Asus P4S533-E,2x512 DDR 333Mhz PC2700 Kingston ,CPU: Pentium 4 Northwood 2.00GHz,VGA: Gigabyte Ati 9800 pro 256Mb AGPx8, PSU: Tagan 480Watt, UPS APC Back-Up 650,MON: EIZO T566 CRT, 3 HDD, Soundcard Creative SB Live! 5.1(8ερμοκρασιες κανονικες-ανοιχτο κουτι-τροφοδοτικο ακουμπισμενο στο εδαφος)Το προβλημα:...(συνεχεια απο προηγουμενο post)...αλλα3α ολες τισ πιθανες θεσεις των νεων μνημων κα8ως και τις παλιες μνημες με αποτελεσμα τις γραμμες να τις δειχνει 3ανα...λεω δεν μπορει...8α φταιει κατι στην καρτα γραφικων...κουναω καλωδια και παλι το ιδιο...βγαζω/βαζω παλι το ιδιο...λεω πρεπει να αλλαξω drivers (ειχα σχετικα παλιο catalyst)...βαζω το νεο...επανεκινω,δεν μπαινει μεσα...μπαινω σε safe mode ολα καλα...επανεκινω,μπαινει...γραμμες στην αρχη εντονες ολες μαζεμενες στην μιση ο9ονη,η υπολοιπη μια χαρα....πεφτει το VPU Recover και οι γραμμες πιανουν ολη την ο9ονη με κενα τωρα...μπαινω safe mode βγαζω με driver cleaner τα drives,δοκιμαζω παλιοτερα...τα ιδια...βαζω με τον ιδιο τροπο της μαμας του...τα ιδια...το VPU Rec ολο επεφτε μετα απο μερικα δευτερα οταν εμπαινε στα XP(SP2,PRO)...συνεχισα να δοκιμαζω διαφορες version drivers μεχρι εκει που εκανα επανεκινηση και μετα το load της blue bar των XP, μαυριζει η οθονη...ακουω τα προγραμματα να μπαινουν ενα ενα κανονικα...αλλα απο ο8ονη τιποτα...προσπα8ειες απο εδω απο εκει...επανεκινησεiς...το ιδιο..ουτε safe mode...κολλουσε στο dos οταν κανει load τους drivers!....κλεινω fast writing μειωνω χ2 agp....τιποτα...αλλαζω GPU με μια RAGE 128 PRO AGP...ΤΑ ΙΔΙΑ!...Αλλαζω με μια Maxtor Millenium II PCI με 4MB μνημη....κανενα προβλημα....τρεχει το μηχανημα και εχω εικονα κανονικα...παιζει να μου εχει καει η AGP Slot?(μεχρι και αναβα8μιση του bios εκανα!)Θελω να αποφυγω το format...αλλα το κοβω χλωμο...επισης αν δεν υπαρχει λυση να σωθει η μητρικη λεω να παρω την ASUS P4P800....μπορειτε να μου πειτε αν υποστηριζει τον επε3εργαστη,την καρτα γραφικων και τις μνημες μου????Ευχαριστω εκ των προταιρων για οποια συμβουλη-βοηθεια! :002: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Δεκέμβριος 6, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 6, 2005 Αν είσαι με την pci δες τον event viewer αν έχει κάποιο μύνημα λάθους σχετικά με H/W ή αν είναι τίποτα άλλο.Δοκίμασε επίσης να καθαρίσεις το agp slot με αέρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JUJUKOS1442169130 Δεκέμβριος 7, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2005 Tο AGP Slot το εχω κα8αρισει με πινελο...δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα σκονης...καπου στο forum διαβασα για κα8αρισμο της θυρας με γομα...αυτη ειναι ειδικη γομα?Γδερνει τα ηλεκτροδια και τα φρεσκαρει?Παρατηρησα στο event viewer μερικες καταχωρησεις την μερα που ειχα προβλημα και αλλαζα τις καρτες...παραθετω οτι μπορω μπας και βοη8ουν ή καποιοσ γνωριζει κατι:Oταν αλλαζα drivers μαλλον μου πεταγε αυτο το error(Application error)>>>>Event Type: ErrorEvent Source: MsiInstallerEvent Category: NoneEvent ID: 11316Date: 26/11/2005Time: 7:53:28 μμUser: Computer: Description:Product: ATI Catalyst Control Center -- Error 1316.A network error occurred while attempting to read from the file C:\WINDOWS\Installer\ATICCC.msiFor more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.Data:0000: 7b 37 30 32 46 31 43 45 {702F1CE0008: 32 2d 32 37 35 31 2d 34 2-2751-40010: 45 38 41 2d 41 42 32 44 E8A-AB2D0018: 2d 35 33 32 36 32 41 45 -53262AE0020: 30 45 46 30 35 7d 0EF05} --------------------------------------------------------------------Eπισης υποπτα>>>>Event Type: ErrorEvent Source: WmiAdapterEvent Category: NoneEvent ID: 4099Date: 25/11/2005Time: 8:33:01 μμUser: Computer: Description:Open of service failed.For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.---------------------------------------------------------------------και>>>>>Event Type: ErrorEvent Source: PerflibEvent Category: NoneEvent ID: 2002Date: 25/11/2005Time: 8:28:23 μμUser: N/AComputer: Description:The open procedure for service "WmiApRpl" in DLL "C:\WINDOWS\System32\wbem\wmiaprpl.dll" has taken longer than the established wait time to complete. There may be a problem with this extensible counter or the service it is collecting data from or the system may have been very busy when this call was attempted.For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.-------------------------------------------------------Τωρα απο System errors γυρω απο τισ ιδιες ημερομηνιες διακρινω τα εξης:>>>Event Type: ErrorEvent Source: sfsync02Event Category: NoneEvent ID: 12Date: 28/11/2005Time: 10:20:12 πμUser: N/AComputer: Description:The description for Event ID ( 12 ) in Source ( sfsync02 ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: .Data:0000: 00 00 08 00 01 00 5a 00 ......Z.0008: 00 00 00 00 0c 00 04 c0 .......À0010: 04 00 01 00 00 00 00 00 ........0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........0028: 02 00 07 00 05 00 00 00 ........--------------------------------------------------------------Επισης(μαλλον οταν αλλαζα καρτες)>>>>Event Type: ErrorEvent Source: Service Control ManagerEvent Category: NoneEvent ID: 7001Date: 27/11/2005Time: 3:56:14 πμUser: N/AComputer: Description:The DNS Client service depends on the TCP/IP Protocol Driver service which failed to start because of the following error: A device attached to the system is not functioning. For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.-----------------------------------------------------------Event Type: ErrorEvent Source: Service Control ManagerEvent Category: NoneEvent ID: 7026Date: 27/11/2005Time: 3:47:19 πμUser: N/AComputer: Description:The following boot-start or system-start driver(s) failed to load: ANVIOCTLatitrayFor more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.-------------------------------------------------------------------Event Type: ErrorEvent Source: Service Control ManagerEvent Category: NoneEvent ID: 7026Date: 26/11/2005Time: 10:59:28 μμUser: N/AComputer: Description:The following boot-start or system-start driver(s) failed to load: ANVIOCTLatitrayFipsntiowpProcessorSAVRTPELStyleXPHelperSYMTDIVax347bFor more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.---------------------------------------------------------------Αυτα...ελπιζω να βγαινει τιποτα!Σας Ευχαριστω(Ελπιζω να μην πειραζει που βγαινει μεγαλο post.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio1442169075 Δεκέμβριος 7, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2005 ενα φορματ μενει τωρα.....δυστυχωςαν ηταν καμενο slot δεν θα εβλεπες ουτε το μπουταρισμα ,εφ οσον μπαινεις σε safe mode κανονικα σημαινει οτι τα πραγματα με τους drivers εχουν γινει μπαχαλο...(θα ακουγες και καποιο μπιπ απο την μητρικη ,αν κι αυτο παιζετε..)απ το να ψαχνεις για 'καθαρισμο' driver κλπ καλυτερα ενα φορματ να τελειωνεις (συνηθως ειναι το τελευταιο που προτεινω)καλου κακου κανε κι ενα chkdisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JUJUKOS1442169130 Δεκέμβριος 18, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2005 Μετα απο πολλες προσπαθιες...επαναφορα cmos κα9ως και ανεπιτυχους repair(κολουσε στο installing devises-οπου δεν καταφερα να βρω ποια ειναι)οδηγηθηκα σε format...περασα τους νεοτερους οδηγους της ATI με αποτελεσμα παλι να crashαρει το VPU Recovery και να μπαινω μοναχα σε safe mode....κουραστικα πλεον και λεω να προχωρησω στην αγορα νεας μητρικης,μπας και ισιωσει το συστημα.... Σκεφτομαι να παρω την ASUS P4P800....μπορειτε να μου πειτε αν αυτη υποστηριζει τον επε3εργαστη,την καρτα γραφικων και τις μνημες μου,ωστε να μην εχω αλλα τρεχαματα?Υπαρχει καποια αλλη λυση ή μητρικη καταλληλη να προτεινετε?Περιμενω απαντησεις σας!Σας Ευχαριστω!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geoal Δεκέμβριος 18, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2005 Φιλε μου με την ASUS P4P800 δεν θα εχεις προβλημα μια και υποστηριζει ολη την γκαμα των 478 Pentium 4. To θεμα ειναι αν οντως η καρτα γραφικων σου ειναι οντως ΟΚ. Αν εισαι απολυτα σιγουρος για αυτο αλλαξε την μητρικη και λογικα ολα θα πανε κατευχην. Καλη επιτυχια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Δεκέμβριος 18, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2005 Θα συμφωνησω και εγω με τον φιλτατο geoal.Aν εισαι σιγουρος οτι φταιει η μαμα παρε μια asus εγω θα προτινα p4c800-e την ειχα ενα φεγγαρι και μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις.Παντως πριν προβεις στην αλλαγη κοιτα δοκιμασε σε καποιο αλλο συστημα την καρτα γραφικων ετσι για σιγουρια!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Δεκέμβριος 19, 2005 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2005 Κατι μου λεει οτι εχει προβλημα η 9800.Τωρα με τα καινουργια win δοκιμασες να ξαναβαλεις την rage3d 128 που εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JUJUKOS1442169130 Δεκέμβριος 20, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2005 Mε εχουν βγαλει φουσκα αλλα πιστευω βγαζω ακρη σιγα σιγα...που λετε οταν εκανα φορμαρισμα δοκιμασα την Rage 128 και εμπαινα κανονικα....ομως εκανα κατι κακο επειτα...μπηκα σε μια σελιδα απροσπατευτος να κατεβασω ενα serial number που η8ελα...και αρχισαν να μπαινουν πραματακια,spywares...ετρε3α το anti-spyware της microsoft κα8ως και το spyweeper...εβγαλαν πραμα...αλλα για να εχω ησυχο το κεφαλι εκανα στο καπακι και δευτερο φορμαρισμα...με την 9800 επανω....ολα καλα...τα win δεν την αναγνωρισαν την καρτα επωνυμα...και ετσι ετρεχε μια χαρα ο κομπιουτορας...περναω τους οδηγους της μητρικης,επανεκινηση...ολα καλα...μετα λεω να περασω πρωτα το DirectX 9.0c (ενω στο πρωτο φορμαρισμα τα ειχα περασει μαζι με τους οδηγους).Στην επερχομενη επανεκινηση μπηκε στα ΧΡ αλλα παλι χωρις εικονα και safe mode δεν μπαινει...τις πταιει?Υπαρχει περιπτωση με τοσους οδηγους που εχω αλλα3ει να εχουν μεινει ρυθμισεις στο bios της καρτας γραφικων που να την κανουν να τα παιζει?Γινεται να περασω(και πως)bios αρχικο στην καρτα?Συγνωμη αν σας εχω κουρασει!...ψαχνω μπας και βγαλω ακρη σε αυτο το λαβυρινθο!-Αγνωσται αι βουλαι των κομπιουτορων!-JUJU,A desperate man...still standing... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Δεκέμβριος 21, 2005 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2005 Υπαρχει περιπτωση με τοσους οδηγους που εχω αλλα3ει να εχουν μεινει ρυθμισεις στο bios της καρτας γραφικων που να την κανουν να τα παιζει?Γινεται να περασω(και πως)bios αρχικο στην καρτα?Το bios δεν επιρεαζεται απο τους drivers τις καρτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JUJUKOS1442169130 Δεκέμβριος 29, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2005 Καλα κανατε και του αλλα3ατε κατηγορια του post, για να δουν το προβλημα μου και αλλα,ψαγμενα ατομα...αλλα και για να μαθουν οτι δεν κανουμε μονο εμεις overclocking στα μηχανηματα...κανουν και αυτα επισης στα νευρα μας!(και συνη8ως εχουν αμεση αλλα και μεγαλη επιτυχια!) :108: :101: Εβγαλα την 9800 pro και την δοκιμασα και σε αλλο κομπιουτορα(μεγαλυτερο σε υπολογιστικη ισχυ απο το δικο μου...δεν εχει σημασια η συνθεση)με αποτελεσμα απο το boot να βγαζει παλι πορτοκαλι τετραγωνακια στο bios menu κα8ως και να παραμορφωνει με τατραγωνακια στο win boot logo.Μπαινει μεσα τι ωραια τι καλα...περνω τους last drivers...επανεκινω...με βγαζει σε αναλυση 1280x1024...παλευω να την αλλα3ω...δεν προλαβαινω...παγωνει το συστημα...μαυριζει η ο9ονη...σταματα να παιρνει σημα...και μετα απο ενα λεπτο κανει reboot...και loop το ιδιο πραμα αμα το αφησω...επομενο ερωτημα..τα φτουρισε η 9800 pro ?υπαρχει αισχατη λυση εκτος απο θαψιμο στην αυλη του σπιτιου μου?Καμια προταση???? Μαλλον παω για νεο ημιση pc...μητρικη,καρτα γραφικων επε3εργαστη...λεω ημιση για να απαλλυνω τον πονο μου... Μισω τα πορτοκαλι τετραγωνακια! :011: :093: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Δεκέμβριος 29, 2005 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2005 Απ' ότι φαίνεται...., ναι, τα έφτησε η 9800 προ. Welcome to the ATI ruc club! Αλλά τα υπόλοιπα μέρη του υπολογιστή δεν είναι απαραίτητο να θέλουν και αυτά άλλαγμα. Η 9800 δεν έχει εγγύηση; Αν έχουν περάσει λιγότερα από 2 χρόνια τότε κάτι μπορεί να γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JUJUKOS1442169130 Δεκέμβριος 29, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2005 Οχι...την εχω καιρο....οσο για τα αλλα μερη του κομπιουτορα εχουν μεινει λιγο πισω τεχνολογικα...η μητρικη υποστηριζει agpx4,η cpu ειναι και αυτη παλια(μεσω bios εχω καταφερει να την φτασω μονο μεχρι 2,2GHz,καμια τρελη αλλαγη)...οποτε 8α τα παρει η μπαλλα ολα σαν αναβα8μιση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.