Theo.gr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2005 Όταν ρώτησα κάποιον αν αξίζει το overclocking αυτός μου απάντησε τα εξής:1) Κάνοντας o/c σε έναν cpu δεν είναι σίγουρο ότι οι επιδόσεις του θα αυξηθούν αλλά αντίθετα μπορεί να μειωθούν.2) Με το o/c η ζωή του θα μειωθεί πολύ.3) Αν υποθέσουμε ότι έκανα o/c σε έναν cpu η αύξηση των επιδόσεων θα είναι πολύ μικρή σε σχέση με MHz που τον ανέβασα.Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:1) Αληθεύει ότι με το o/c μπορεί να "πέσουν" οι επιδόσεις ενός CPU2) Κατά πόσο μπορεί να μειωθεί η ζωή του3) Πόσο "κέρδος" έχουμε με το o/c
varelasj Δεκέμβριος 5, 2005 #2 Δεκέμβριος 5, 2005 1) Δε εχω συναντησει κατι τετοιο μεχρι στιγμης.2) Ναι οντως μειωνεται αλλα μεχρι να πεθανει θα εχεις παρει αλλο.3) Ειναι παντα αναλογο του overclocking που εχουμε κανει...
AquaSonic1442169069 Δεκέμβριος 5, 2005 #3 Δεκέμβριος 5, 2005 Το βαρελι τα ειπε ολα. Αν και: σε μερικους athlonες (αλλα tbird) μπορει να ψοφαγε η cache οποτε να επεφταν οι επιδοσεις. Αλλα αυτο ηταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΟ φαινομενο και χρειαζοταν επαγγελματισμο για να γινει οποτε χαλαρα. Η ζωη αντε να μειωθει εναν χρονο. Αλλα Απο την στιγμη που στα 3 το πολυ χρονια περνεις καινουργιο τι σε νοιαζει... αμα παει σε δευτερο μηχανημα τον κατεβαζεις. Ναι, υπαρχει αυτη η περιπτωση αλλα παιζουν πολλοι παραγοντες. Για αυτο υπαρχει και το benchmarking
Cyber_Cookie Δεκέμβριος 5, 2005 #4 Δεκέμβριος 5, 2005 Και είναι καλό να σου πεθάνει(η να τον πεθάνεις) γρήγορα(στον 2ο χρόνο) γιατί υπάρχει και η εγγύηση.
Theo.gr Δεκέμβριος 5, 2005 Author #5 Δεκέμβριος 5, 2005 Για εμένα δεν είναι καλό επειδή τον πήρα από τον πουλιάδη και έκλεισε. Οπότε δεν έχω εγγύηση.
varelasj Δεκέμβριος 5, 2005 #6 Δεκέμβριος 5, 2005 Για εμένα δεν είναι καλό επειδή τον πήρα από τον πουλιάδη και έκλεισε. Οπότε δεν έχω εγγύηση.Εχεις εγγυηση απο την amd. Απλα αν παθει κατι θα πρεπει να το στειλεις στην amd για να στον αλλαξουν.
Cyber_Cookie Δεκέμβριος 5, 2005 #7 Δεκέμβριος 5, 2005 Στην AMD κατευθείαν δε γινεται RMA? Πάντως δε πεθένουν επεξεργαστές κάθε μέρα. Εχω πχ έναν σελερον τουαλατιν 1,1@1,4 από το 2001 και έχει δουλέψει περί τις 11Κ ώρες και μέχρι σήμερα δεν έπαθε τπτ. Αμα δε δώσεις 220v θα ζησει
Theo.gr Δεκέμβριος 5, 2005 Author #8 Δεκέμβριος 5, 2005 Ο Aquasonic είπε ότι η ζωή του μπορεί να μειωθεί κατά ένα χρόνο. Η αρχική του ζωή πόση είναι?
apotsi Δεκέμβριος 5, 2005 #9 Δεκέμβριος 5, 2005 Για εμένα δεν είναι καλό επειδή τον πήρα από τον πουλιάδη και έκλεισε. Οπότε δεν έχω εγγύηση.Έκλεισε ο Πουλιάδης....;Πότε έγινε αυτό;
KTM Δεκέμβριος 5, 2005 #11 Δεκέμβριος 5, 2005 Ο Aquasonic είπε ότι η ζωή του μπορεί να μειωθεί κατά ένα χρόνο. Η αρχική του ζωή πόση είναι?10 χρονια περιπου.
billpeppas1442169085 Δεκέμβριος 5, 2005 #12 Δεκέμβριος 5, 2005 Έκλεισε ο Πουλιάδης....;Πότε έγινε αυτό;Έκλεισε ο Πουλιάδης ?Πότε καλέ ?Στο site άλλα λέει πάντως : [ www.pouliadis.gr ]
gfa3 Δεκέμβριος 5, 2005 #13 Δεκέμβριος 5, 2005 Όταν ρώτησα κάποιον αν αξίζει το overclocking αυτός μου απάντησε τα εξής:1) Κάνοντας o/c σε έναν cpu δεν είναι σίγουρο ότι οι επιδόσεις του θα αυξηθούν αλλά αντίθετα μπορεί να μειωθούν.2) Με το o/c η ζωή του θα μειωθεί πολύ.3) Αν υποθέσουμε ότι έκανα o/c σε έναν cpu η αύξηση των επιδόσεων θα είναι πολύ μικρή σε σχέση με MHz που τον ανέβασα.Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:1) Αληθεύει ότι με το o/c μπορεί να "πέσουν" οι επιδόσεις ενός CPU2) Κατά πόσο μπορεί να μειωθεί η ζωή του3) Πόσο "κέρδος" έχουμε με το o/cΓια μενα το μονο κακο που εχει το o/c ειναι να ανακαλυψεις οτι επεσες σε μπανανα και δεν ανεβαινει με τιποτα.Ειναι σπασιμο νευρων :065:
MADKiller7 Δεκέμβριος 5, 2005 #14 Δεκέμβριος 5, 2005 Για μενα το μονο κακο που εχει το o/c ειναι να ανακαλυψεις οτι επεσες σε μπανανα και δεν ανεβαινει με τιποτα.Ειναι σπασιμο νευρων :065: Για σενα η για τον μαγαζατορα που θα τον παρει πισω και θα αναρωτιεται γιατι???? Κατιιιιιιιι ξερεις εσυ!!!!!!!!!!!
cakrit1442169096 Δεκέμβριος 6, 2005 #15 Δεκέμβριος 6, 2005 1. ο Πουλιάδης δεν έκλεισε, αλλά παραπαίει... τουλάχιστον Θεσσαλονίκη έχει μειώσει δραματικά το προσωπικό, δεν έχει τίποτα σε stock, οι παραγγελίες κάνουν αιώνες να έρθουν και το service είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Στα χαρτιά δεν έχει κλείσει αλλά ...... 2. Σχετικά με την εγγύηση.. με λίγο παρακαλητό μπορείς να τον στείλεις και μέσω quest το είχα καταφέρει με μερικά κομμάτια, αρκεί να είχε εισάγει ίδια κομμάτια και η quest. Η ΑΜD και κάθε άλλη εταιρία δεν ενδιαφέρεται αν της στέλνει πίσω το κομμάτι αυτός που το αγόρασε, μόνο αν ο σειριακός είναι σε εγγύηση.
ThorLite Δεκέμβριος 6, 2005 #16 Δεκέμβριος 6, 2005 H AMD οπως και η Intel εχει απευθειας RMA για τους boxed επεξεργαστες πας στο site και το στελνεις απ ευθειας........
Theo.gr Δεκέμβριος 6, 2005 Author #17 Δεκέμβριος 6, 2005 Υπάρχει περίπτωση να κάνεις o/c τον cpu και να προκαλέσει βλάβες στο υπόλοιπο pc?
SLN Δεκέμβριος 6, 2005 #18 Δεκέμβριος 6, 2005 Υπάρχει περίπτωση να κάνεις o/c τον cpu και να προκαλέσει βλάβες στο υπόλοιπο pc?Αμα δεν ξερεις τιποτα φιλε, ακομα και το να βαλεις ενα cd μεσα, μπορει να προκαλεσει βλαβες στον υπολογιστη! Ολα ειναι δυνατα!! Αμα κατσεις και διαβασεις 5 πραγματα, και καταλαβεις τι παιζει, εισαι μια χαρα...
djmouzz1442169091 Δεκέμβριος 6, 2005 #20 Δεκέμβριος 6, 2005 Ρωτώ από απλή περιέργεια, υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που έχει κάνει overclocking (σε λογικά πλάισια) και να χάλασε ο επεξεργαστής του έστω και μέσα σε 3 χρόνια?Γιατί ρωτάω , μα γιατί αν κάνεις oc και είσαι μόνιμα εντός της επιτρεπόμενης θερμοκρασίας λειτουργίας της cpu και δίνεις πάντα τη σωστή τάση δεν καταλαβαίνω ποιός ο λόγος να χαλάσει!Μόνο η υπερβολική θερμοκρασία και η λανθασμένη τροφοδοσία μπορούν να καταστρέψουν ένα cpu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.