Jump to content

Προβλημα με 9700 PRO

Viper-kt

Recommended Posts

Πιστευω οτι το προβλημα σου ειναι στην θερμοκρασια που εχεις μεσα στο κουτι σου,και στην εφαρμογη της ψηκτρας που εχεις βαλει.Αν ειχε προβλημα η καρτα θα σου εβγαζε arctifacts απο την αρχη και παντου.Καλο θα ηταν να βαλεις μια λυση(ψηκτρα)απο την arcticooling η οποια ειναι φτηνη και βγαζει και τον ζεστο αερα εξω απο το κουτι.

Στην αρχη το σκεφτηκα και εγω αλλα το απεκλεισα οταν ειδα οτι εμφανιστηκαν αμεσως με το που ανοιξα το pc (φορτωνε το bios). Και το pc ηταν 2 ωρες κλειστο. Αρα, δεν ειναι θεμα θερμοκρασιας.

Επισης δεν ειναι θεμα ψυκτρας καθως τα artifacts εμφανιστηκαν πριν την αλλαξω.

Με ολα αυτα, πραγματικα δεν ξερω τι φταιει. Μια δουλευει, μια δεν δουλεευει!!

ΥΓ: Η καρτα εχει παει σε φιλο (ξερει και 5 πραγματα παραπανω απο μενα), μπας και βρουμε ακρη.

ΥΓ2: Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες!!

Να μαι παλι (σιγα μην γλυτωνατε :082: ).

Λοιπον, η καρτα (9700 προ) δοκιμαστηκε απο φιλο παιζωντας κυριως NFSMW χωρις κανενα προβλημα. Θα συνεχισει και σημερα να την τεσταρει.

Οποτε, αφου δουλευει η καρτα σε αλλο pc (και εγω ο ιδιος τη εβαλα και σε αλλο pc οπως λεω σε προηγουμενο post) σημαινει οτι κατι φταει στο δικο μου. :072:

Drivers εχω βαλει 5,11 απο ΑΤΙ original. Drivers για μητρικη (ΚΤ400) εχω βαλει τους τελευταιους.

Θεμα θερμοκρασιας δεν ειναι γιατι με το που ανοιγω το pc, εμφανιζονται οι γραμμες.Επισης πολλες φορες δεν δινει σημα στην οθονη οταν το ανοιγω και χρειαζεται reset. Επισης, εχει τυχει να παιξω Quake 4 για μια ωρα και παραπανω χωρις προβλημα και μετα να εμφανιστουν οι γραμμες.

Οποτε:

1. Εχει προβλημα η μητρικη?

2. Conflict οι drivers με κατι που δεν ξερω τι? Παω για format?

3. Προβλημα η οθονη / καλωδιο οθονης?

4. Τροφοδοτικο? (Heroichi 350W)

5. Κατι αλλο?

Δεν ξερω απο που να αρχισω, τι να τσεκαρω και τι να κανω :017: . Το ΣΚ παει χαμενο μου φαινεται. Οποια βοηθεια / γνωμη δεχτη.

Μήπως βοηθήσω κι εγώ... Δεν ξέρω αν τα έχεις δοκιμάσει.

1) Πέρασε το τελευταίο BIOS της μητρικής. Αν το έχεις περάσει, πέρνα το αμέσως προηγούμενο

2) Πέρασε τους VIA 4-in-1 4.55 (σημ. πρώτα βγάλε τους drivers της ATi, βάλε τους 4.55, ξαναπέρνα τους drivers της ATi)

3) Πέρασε τους Catalyst 4.9

4) Τσέκαρε με πολύμετρο τις τάσεις του τροφοδοτικού σου και δεν αν το καλώδιο που δίνει έξτρα τροφοδοσία στην 9700 είναι σε καλή κατάσταση και κάνει καλή επαφή.

Ξανα εβαλα την καρτα. Δεν προλαβα να κανω αυτα που μου ειπατε γιατι μετα απο δυο λεπτα, εβγαλε αυτο το μηνυμα και εκανα reset. Εχει καμια σχεση με το προβλημα μου?

http://img270.imageshack.us/my.php?image=dsc00404large9lr.jpg

Δεν κάνεις ένα format και επανεγκατάσταση;

Να κανω. Μηπως εχει μεινει και τιποτα αλλο?

Αυριο το πρωι αρχιζω δουλεια.

ΥΓ: Λετε να παιζει τιποτα με τις μνημες? Θα τις δω και αυτες και μετα παω για format.

Καλημερα παιδες!!

Εκανα format χθες αλλα παλι τα ιδια. Εβγαλε δυο φορες το μηνυμα που εχω δωσει πιο πανω, κανει restart μονο του, και φυσικα οι γραμμες και τα artifacts στολιζουν την οθονη.

Τις μνημες τις αλλαξα αλλα παλι τα ιδια.

Τους σκληρους τους εβγαλα (μηπως ειναι θεμα τροφοδοτικου), παλι τα ιδια.

Η οθονη δεν νομιζω να εχει προβλημα (δεν νομιζω το restart να οφειλεται στην οθονη). Αν και οι γραμμες μπορει.

Οποτε ψαχνω την μητρικη.

Αφου εκανα και bios upadate, το προβλημα συνεχιζεται.

Υπαρχει καποιο προγραμμα που να ελενχει την μητρικη για λαθη κτλ.?

Για τις μνημες, εβαλα το memtest, αλλα δεν καταλαβα πως λειτουργει.

Το εγραψα στην δισκετα, εκανα boot και μου βγαζει κατι γραμματα και αριθμους. Ετσι λειτουργει?

Δοκιμασες να μην βαλεις τους drivers chipset καθολου και να καθαρισεις οτι ειχε μεινει απο αυτους?

Ειχα τυχει μια 9800προ εβγαζε artifacts οταν ειχε το pc τους drivers του chipset (SIS ομως)

Δοκιμασες να μην βαλεις τους drivers chipset καθολου και να καθαρισεις οτι ειχε μεινει απο αυτους?

Ειχα τυχει μια 9800προ εβγαζε artifacts οταν ειχε το pc τους drivers του chipset (SIS ομως)

Αυτο δεν το δοκιμασα. Αλλα λειτουργουσε αψογα για 2+ χρονια περιπου, οποτε δεν νομιζω να βρισκεται εκει το προβλημα.

• 2 weeks later...

Καλημερα σας και καλες γιορτες!!

Αφου πηρα μια καινουργια μητρικη Socket A με 40 ευρω (και μου πηρα δωρο εναν raptor :057: ) ξηλωσα το pc και την εβαλα. Τελικα που ηταν το προβλημα? Η ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ!!! Και μεγαλη μαμακια μου που δεν την ειχα δοκιμασει και αυτη.

Στην αρχη δεν την αναγνωριζαν τα Windows. Την βγαζω και μολις την βαζω και ανοιγω το pc, τσουπ να τες οι γραμμες!! Την βγαζω παλι, ανοιγω το pc και ολα καλα. Τι να πω. Αν δεν παθεις, δεν μαθαινεις.

Ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.