Jump to content

19άρα crt.Όμως ποια?

Elias

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από jax7480

@spc...δικη μου αποψη παντα η LG πρεπει να ειναι καλυτερη(εκτος απο την εμφανιση οπου ειναι σιγουρα καλυτερη), απλα δεν εχει δοκιμαστει αρκετα..

βασικά η LG είναι η μόνη που είναι επίπεδη σε όλα τα επίπεδα (από το πλέγμα μέχρι το τζάμι) αλλά και η Samsung είναι πολύ καλή

βέβαια το θέμα είναι και ο παράγων τύχη καθώς σε αυτές τις οθόνες παίζει μεγάλη σημασία σε τι κομμάτι θα πέσεις

Και οι δυο προτασεις του φιλτατου spc ειναι πολυ καλες.

Αλλωστε οι επιλογες σε crt ειναι περιορισμενες

καθως πολλοι κατασκευαστες εχουν ριξει ολο το

βαρος στις TFT.

H LG είναι λίγο περίεργη. Θα σε ξενίσει πολύ η εικόνα της λόγω του πραγματικά επίπεδου καθοδικού αλλά είναι πολύ ξεκούραστη και έχει BNC connectors. Πάντως η Samsung έχει πολύ καλή εικόνα και τον καλύτερο καθοδικό που κυκλοφορεί (Diamondtron).

Αρχική απάντηση από spc

στα + τις LG υπολόγισε και την onsite αντικατάσταση....

Η Samsung δεν δίνει onsite??

Εμένα τα είχε φτύσει η πρώτη 959NF που είχα και έγινε onsite αντικατάσταση. Του brother μου μια 17άρα Samsung, πάλι το ίδιο.

Και οι δύο που πρότεινε ο spc είναι πολύ καλές. Εγώ είμαι υπερ-ευχαριστημένος απο τη Samsung.

Αφου σε ενδιαφερουν games καλυτερα οι crt αν και οι τελευταιες lcd εχουν κανει βηματα προοδου. Συμφωνω απολυτα με τον spc.

Τωρα οι δυο οθονες που προανεφερες εχουν διαφορετικη τεχνολογια.

Flatron η LG: με προβληματα συνηθως στη γεωμετρια, οποτε δε χρησιμοπουνται απο ατομα που κανουν σχεδιο κτλ. Εμενα η εικονα της FT775 (flatron) που ειχα πριν 2,5 χρονια, μου αρεσε παρα πολυ. Συμπληρωνω οτι ειναι οι πιο flat οθονες (οχι ομως οτι εχει και τρομερα πλεονεκτηματα αυτο..).

Diamontron η Samsung: ενδεικνυται για σχεδιο. Μπορει να σε ενοχλησουν τα 2 καλωδια που εχει. Προσωπικα ουτε καν τα προσεχα με τη Philips που ειχα ενα διαστημα, αλλα υπαρχουν ατομα που ενοχλουνται.

Για τη χρηση που θες εσυ νομιζω οτι κανουν και οι δυο. Παρε αυτη που εχει το καλυτερο after sales service ;)

ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ 17ΑΡΑ CRT 5ΑΕΤΙΑΣ ΑΡΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ.ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΘΑ ΑΠΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΘΟΝΗ ΜΕ ΜΙΑ RADEON 9800 PRO ΠΟΥ ΕΧΩ ?ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ Ή ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΙ ΜΑΤΙΩΝ ?ΓΙΑ ΤΗΝ PHILIPS 109P40 ΤΙ ΛΕΤΕ?

Τα χρωματα θα απεικονιζονται καλυτερα και γιατι ειναι καινουρια η οθονη (πιο φωτεινη) και γιατι η τεχνολογια εχει προχωρησει ακομη και στις CRT.

Απο προσωπικη χειριστη εμπειρια, θα σου ελεγα να μεινεις μακρια απο την PHILIPS 109P40. Ειχα αλλαξει 4-5 οθονες και ολες ειχαν προβλημα focus στις γωνιες. Το μονο καλο της PHILIPS ειναι οτι μετα απο αναριθμητα τηλ και παραπονα, τελικα επεστρεψα την οθονη και μου εδωσαν πισω τα χρηματα μου (PHILIPS Ιταλιας). Παλια εβγαζαν καλες οθονες, πλεον οχι (δεν ημουν ο μονος που ειχε προβλημα με το συγκεκριμενο μοντελο).

Ψαξε καλυτερα για οτι εχει σχεση με trinitron σωληνα.

Δωσε κατι παραπανω...στο κατω κατω ..με τα ματια σου εχει να κανει.Δεν λεω πως και ο diomontron δεν ειναι καλος...αλλα δεν ειναι trinitron.

Αυτο που κοιταω σε μια οθονη ειναι το pitch ...οσο πιο μικρο τοσο καλυτερο...καλυτερα χρωματα,απεικονιση,πιο καθαρη εικονα (εκει παιζει ρολο και η καρτα βεβαια).

Αν μπορεις δες καποια sony...και μετα δες και αλλες.Δεν ξερω αυτο το καιρο ποια αλλη χρησιμοποιει trinitron.

Η διαφορα μεταξυ trinitron και diamontron ειναι οτι ο πρωτος εχει ενα «σωληνα» μου φευγουν τα ηλεκτρονια, ενω ο δευτερος εχει 3, ενα για καθε χρωμα (ή ισως ειναι το αναποδο, δε θυμαμαι σιγουρα).

Δεν ξερω ποια απο τις 2 ειναι καλυτερη, αλλα βασικα και οι 2 βασιζονται στην ιδια τεχνολογια, απλα η sony εκανε δικη της πατεντα.

Σωστα ο spc εγραψε οτι η sony δε βγαζει «μικρες» οθονε πλεον, αλλα νομιζα οτι 19αρες ναι. Απο ο,τι φαινεται ομως εχω μεινει πισω :rolleyes:

ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΘΟΝΗ 19ΑΡΑ CRT TEXNOLOGIAS TRINITRON?Η LG F900B ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ F900P?ΣE NEC -MITSUBISHI NA ΠΑΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ TRINITRON ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η F900P KAI H 959NF EINAI EINAI OI ΚΑΛΗΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ 50 60 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΣ ΤΕ ΤΟ ΜΟΥ

Στο παραπανω post εχω γραψει οτι η τεχνολογια trinitron, βασιζεται στην diamontron και ειναι πατεντα της Sony. Μονο οι οθονες Sony την εχουν.

Αντιθετως η τεχνολογια diamontron χρησιμοποιειται απο διαφορες οθονες. Ειναι εφευρεση της Mitsubishi, πριν ακομη κανει την joint-venture με τη Nec. Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τις οθονες Mitsubishi.

Έχω την SM 957P! Ικανοποιημένος απόλυτα (μετά από 15" ό,τι και 19" να μου δινες το ίδιο μου έκανε). Αν μπορείς χτύπα την 959P! Είναι μια σκάλα συχνοτήτων πάνω από την δικιά μου ή αν δίνεις παραπάνω βρες κάτι καλύτερο! Ψηφίζω και LG!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.