Jump to content

Ερώτηση για Revoltec ψύκτρες μνημών

vgiozo

Recommended Posts

Μια σύντομη ερώτηση, για την οποία αρκεί μια σύντομη απάντηση...

...έχω αγοράσει κάτι heatspreader Revoltec και σκεφτόμουν με την ευκαιρία του γενικού καθαρισμου του κουτιού να τις προσαρμόσω στις μνήμες μου...η ερώτησή μου είναι η εξής...

...παρατήρηση ότι το κενό ανάμεσα στα τειχώματα του heatspreader είναι σχετικα μεγάλο και φοβάμαι ότι δεν θα κάνει καλή επαφή με την επιφάνεια των τσιπ...

..αυτό βεβαια αν βγαλω την αυτοκόλλητη ταινία που συνοδεύει τις ψύκτρες και προσθέσω θερμοαγώγιμη αλοιφή...διαφορετικά,κρίνοντας κι απ'το πάχος της ταινίας αυτής, αμφιβάλλω αν θα έχω κάποιο όφελος απ'την ψύξη...

...έχω και τις αντίστοιχες ψύκτρες της Thermaltake,αλλά ακουμπούν πάνω στα τσιπάκια απ'τη πανω πλευρά και φοβάμαι μήπως σπρώχνοντας τις μνήμες να κουμπώσουν στα ντιμάκια, ξεκολλήσω κανένα απο δαύτα...επίσης αφήνουν ακάλυπτα 2-3 χιλιοστά στο κάτω μέρος των τσιπ...

Για τις Ρεβολτεκ η ερώτηση είναι αφενός αν βγάζοντας την αυτοκόλλητη ταινία η επαφή με τα τσιπ θα είναι καλή κι αφετέρου, αν αφήσω τις ταινίες, αν κάνουν δουλειά ως προς την απαγωγή της θερμότητας ή θα ήταν καλύτερα να βάλω τις Θερμαλτέηκ...

Υπόψιν ότι οι ψύκτρες Ρεβολτεκ είναι με την χρυσή επικάλυψη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Τελικα βρήκα μια σχετική αναφορά ενός άλλου χρήστη και όντως με την αφαίρεση των αυτοκόλλητων ταινιών η απόσταση είναι μεγάλη...

...χμ...μάλλον για τις Thermaltake ψήνομαι...(τσάμπα τα 20€ στις Ρεβολτεκμου φαίνεται)

Τελικά εγκατέστησα τις Thermaltake, αλλά αντιμετώπισα και σ' αυτή τη περίπτωση ένα πρόβλημα...όταν έβαζα το κλιπάκι πάνω στα ντιμάκια, πίεζε τόσο το πάνω μέρος του ώστε τουλάχιστον απο τη μια πλευρά σηκωνόταν το heatspreader λίγο και δεν έκανε καλή επαφή με τα τσιπ...μετα απο πειραματισμούς έκανα την εξής πατέντα...

...έκοψα με πένσα το ενδιάμεσο σύρμα ανάμεσα στα κλιπάκια κι άφησα μόνο το κούμπωμα...αυτό αντί να το προσαρμόσω πάνω απ'τα ντιμάκια το έβαλα στο πλάϊ...

..δεν ξέρω αν η λύση είναι καλή ή κακή, αλλά τη δουλειά της την έκανε...ακολουθεί φωτό...

post-135-1442174272,6859_thumb.jpg

Εννοείς με τις μνήμες μαζί;;

Πλέον έχω βάλει τις ψύκτρες της Θερμαλτεηκ...με τις Ρεβολτεκ έκανα μια "πρόβα" και είδα ότι ακουμπούσε κανονικά και ομοιόμορφα πάνω στα τσιπάκια (κάθετα δλδ) με την αυτοκόλλητη ταινία...η οποία δεν είναι και λεπτή...μου φάνηκε ότι χωρίς αυτήν,μονο στο κάτω μέρος των μνημών θα έβρισκε καλά η ψύκτρα...

...βρήκα έπειτα και μια αναφορά ενος παιδιού στο thelab που έλεγε ότι οι μνήμες "κολυμπούσαν" χωρίς την ταινία...ήταν διπλής όψεως, όπως κι οι δικές μου...οπότε δεν το βασάνισα παραπάνω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.