fsbmaniac Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2, 2005 λοιπόν σήμερα επιτέλους κατάφερα και βρήκα και έκανα δικό μου το fear.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ ΠΑΙΧΝΊΔΙ . και εκπληκτικά γραφικά. αλλα θέλω να πω κάτι σαν parapono.o φίλος μου πήγε και πήρε μια 7800 έδωσε 400 "μονοθ" και μονο γιατί ήθελε να παίξει το fear αλλα να μην κολλάει. σήμερα μου το έφερε και εμενα...και έπαθε tamplaz όταν είδε την "μικρή" πλέον ati 6600 256 xt να παίζει το παιχνίδι με minimum 38fps και max 96 σε ανάλυση 1024 768 32bit με high στο pc performance και custom στο γκράφικς card performance...triliniare χωρίς ΑΑ. και σχεδόν τα μισά max εκτος από κάποια off όπως "βολουμετερ" lights τα οποια είναι performance killer... σιγά την διαφορα που έχει με τον δικό του...! ο οποιος έχει και 1gb μνήμη και εγώ είμαι με 512 και swap... τέσσρα πιστεύω ότι η όλη ιστορία είναι στον δίσκο ο οποιος εμενα έινια raptor ενώ εκείνου οδ120gb σατα.στο θέμα μας τώρα.είναι αλήθεια αν μετονομάσεις το FEAR.EXE έχεις καλύτερη απόδοση ?το έκανα χωρίς να δοκιμάσω πριν πως έινια...επίσης το update πάκη αξίζει να το κατεβάσω ???ξέρει κανεις αν η ati με τον 5.11 υποστηρίζει και επίσημα το παιχνίδι ??πάντως σε 5200g force ΔΕΝ ΈΠΑΙΖΕ ούτε σε 640x480 ανάλυση.... είναι αλήθεια ότι η ati είναι λίγο δύστροπη με τα περισσότερα παιχνίδια γιατί σχεδόν όλα έχουν σαν σπόνσορα την νόντια ??είναι ας πούμε κάπως ποιο ασύμβατες????με αυτό που ζω πάντως αυτή τη στιγμή τελικά και η επομενη κάρτα θα είναι ati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DennisK Δεκέμβριος 2, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Μπα δεν νομίζω να είναι θέμα ονομασίας. Απλά μιας και το παιχνίδι είναι SM3 kai h 9600 DEN το υποστηρίζει, απαλλαγεται απο το βάρος αυτού :051: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAngel Δεκέμβριος 2, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 λοιπόν σήμερα επιτέλους κατάφερα και βρήκα και έκανα δικό μου το fear.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ ΠΑΙΧΝΊΔΙ . και εκπληκτικά γραφικά. αλλα θέλω να πω κάτι σαν parapono.o φίλος μου πήγε και πήρε μια 7800 έδωσε 400 "μονοθ" και μονο γιατί ήθελε να παίξει το fear αλλα να μην κολλάει. σήμερα μου το έφερε και εμενα...και έπαθε tamplaz όταν είδε την "μικρή" πλέον ati 6600 256 xt να παίζει το παιχνίδι με minimum 38fps και max 96 σε ανάλυση 1024 768 32bit με high στο pc performance και custom στο γκράφικς card performance...triliniare χωρίς ΑΑ. και σχεδόν τα μισά max εκτος από κάποια off όπως "βολουμετερ" lights τα οποια είναι performance killer... σιγά την διαφορα που έχει με τον δικό του...! ο οποιος έχει και 1gb μνήμη και εγώ είμαι με 512 και swap... τέσσρα πιστεύω ότι η όλη ιστορία είναι στον δίσκο ο οποιος εμενα έινια raptor ενώ εκείνου οδ120gb σατα.στο θέμα μας τώρα.είναι αλήθεια αν μετονομάσεις το FEAR.EXE έχεις καλύτερη απόδοση ?το έκανα χωρίς να δοκιμάσω πριν πως έινια...επίσης το update πάκη αξίζει να το κατεβάσω ???ξέρει κανεις αν η ati με τον 5.11 υποστηρίζει και επίσημα το παιχνίδι ??πάντως σε 5200g force ΔΕΝ ΈΠΑΙΖΕ ούτε σε 640x480 ανάλυση.... είναι αλήθεια ότι η ati είναι λίγο δύστροπη με τα περισσότερα παιχνίδια γιατί σχεδόν όλα έχουν σαν σπόνσορα την νόντια ??είναι ας πούμε κάπως ποιο ασύμβατες????με αυτό που ζω πάντως αυτή τη στιγμή τελικά και η επομενη κάρτα θα είναι ati.α) Ειναι αληθεια οτι η ατι είναι οπως λες δυστροπη με τα περισσοτερα παιχνιδια-Δυστηχως .β)Που πας ρε Καραμητρο με 5200g !!!!!!!!Mε τιποτα κατω απο 6600. FEAR έπαθε η καρτα ,οχι να παίξει το F.E.A.R (:->)γ)Μάγκα η κάρτα σου (ati 6600 256 xt)είναι μια χαρα μην την υποτιμας.Η 7800 ειναι μεν πιο γρηγορη αλλα το ματι δεν αντιλαμβανετε τα πολλα fps(frame per seconds)δ)Ειναι Φοβερό ,εκπληκτικό,θαυμάσιο,τρομακτικό,σπαει κοκκαλα (ε φτανει τόσα :-> ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 2, 2005 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 ati 6600 256 xt Χανω κανα επεισοδιο ρε παιδια??? :064: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Δεκέμβριος 2, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Χανω κανα επεισοδιο ρε παιδια??? :064:lol :116: :116: :116: εννοεί ατι 9600.......μάλλον :040: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 2, 2005 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 lol :116: :116: :116: εννοεί ατι 9600.......μάλλον :040:ναι κι εγω για κει το πηγαινα... αλλα μετα διαβασα αυτογ)Μάγκα η κάρτα σου (ati 6600 256 xt)είναι μια χαρα μην την υποτιμας.Η 7800 ειναι μεν πιο γρηγορη αλλα το ματι δεν αντιλαμβανετε τα πολλα fps(frame per seconds)και νομιζα οτι εννουσε καμμια Χ800 (256)ΧΤοχι ρε παιδια οτι δεν αντιλαμβανεται το ματι την διαφορα 7800 με Χ600... Ειδικοτερα δε και στο FEAR.... :104: :104: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAngel Δεκέμβριος 2, 2005 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 ναι κι εγω για κει το πηγαινα... αλλα μετα διαβασα αυτοκαι νομιζα οτι εννουσε καμμια Χ800 (256)ΧΤοχι ρε παιδια οτι δεν αντιλαμβανεται το ματι την διαφορα 7800 με Χ600... Ειδικοτερα δε και στο FEAR.... :104: :104:Καλα συγνωμη γνωρίζεις απο κάρτες και τα λες αυτα;!!!!!Δεν σου μιλάω για κολληματα(artifacts).Σου μιλαω για τι αντιλαμβάνετε το ματι .Το να το παίζει ενας στα 35 fps και ο άλλος στα 70 fps το ματι δεν την ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.Αλλο αν μερικοι παιρνουνε καρτες τελευταίας τεχνολογίας και βλεπουνε οτι δεν είναι στην ουσια μεγάλη η διαφορα απο μια "μικρη" οπως την λέει το παλικαρι κάρτα που έχει.(μονο μικρη δεν είναι ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Δεκέμβριος 2, 2005 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 το ιδανικό για το μάτι σε first person shooter και σε όλα τα παιχνίδια είναι τα 60 fps...αν παίζεις με 35, αν αρχίσουν οι εκρήξεις και οι φωτιές και πλακώσουν 10 εχθροί αν δεν έχεις δυνατή κάρτα, χάνεις το Gameplay...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 2, 2005 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Ok παω πασο... δεν θα κατσουμε να κανουμε συγκριση στα playable (πανω απο 30) framerates την X600 με την 7800 σε ενα παιχνιδι που δεν ευνοει την ΑΤΙ λογω των γνωστων προβληματων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Δεκέμβριος 2, 2005 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Καλα συγνωμη γνωρίζεις απο κάρτες και τα λες αυτα;!!!!!Δεν σου μιλάω για κολληματα(artifacts).Σου μιλαω για τι αντιλαμβάνετε το ματι .Το να το παίζει ενας στα 35 fps και ο άλλος στα 70 fps το ματι δεν την ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.Αλλο αν μερικοι παιρνουνε καρτες τελευταίας τεχνολογίας και βλεπουνε οτι δεν είναι στην ουσια μεγάλη η διαφορα απο μια "μικρη" οπως την λέει το παλικαρι κάρτα που έχει.(μονο μικρη δεν είναι ).Νομίζω φαίνεται ποιός ξέρεις και ποιός δεν ξέρει από κάρτες γραφικών.Artifacts δεν είναι τα κολλήματα (frame drop ή stuttering) αλλά οπτικές ανωμαλίες στα γραφικά που φαίνονται παραμορφωμένα.Επίσης, η 9600 είναι πεθαμένη κάρτα εδώ και καιρό (4 pipes) και οι επιδόσεις είναι ασύγκριτα χαμηλότερες με αυτές μιας 7800. Κάποιο παιχνίδι που παίζει στα 40-50 frames με μια 6800 ή 7800 (πχ NFS Most Wanted) φαντάσου πως θα παίζει σε μια 9600 ή FX5700. Και χαμηλότερης ποιότητας γραφικά και πιο λίγα frames.Tέλος, το κλειδί στο gameplay είναι τα frames να είναι σταθερά. Aκόμα και αν τα frames είναι υψηλά αν η διακύμανση είναι μεγάλη (πχ από 150 σε 70) θα παρατηρήσεις stuttering λόγω της μεγάλης διαφοράς του αριθμού των frames. Ενδεικτικά, αναγκάστικα να ενεργοποιήσω το Vsync για να παίξω άνετα το FIFA06 με την 6800 αν και τα frames δεν έπαιφταν ποτέ κάτω από 60.Αυτά τα ολίγα και καλό είναι να είμαστε πιο ήπιοι στις εκφράσεις μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAngel Δεκέμβριος 2, 2005 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Νομίζω φαίνεται ποιός ξέρεις και ποιός δεν ξέρει από κάρτες γραφικών.Artifacts δεν είναι τα κολλήματα (frame drop ή stuttering) αλλά οπτικές ανωμαλίες στα γραφικά που φαίνονται παραμορφωμένα.Επίσης, η 9600 είναι πεθαμένη κάρτα εδώ και καιρό (4 pipes) και οι επιδόσεις είναι ασύγκριτα χαμηλότερες με αυτές μιας 7800. Κάποιο παιχνίδι που παίζει στα 40-50 frames με μια 6800 ή 7800 (πχ NFS Most Wanted) φαντάσου πως θα παίζει σε μια 9600 ή FX5700. Και χαμηλότερης ποιότητας γραφικά και πιο λίγα frames.Tέλος, το κλειδί στο gameplay είναι τα frames να είναι σταθερά. Aκόμα και αν τα frames είναι υψηλά αν η διακύμανση είναι μεγάλη (πχ από 150 σε 70) θα παρατηρήσεις stuttering λόγω της μεγάλης διαφοράς του αριθμού των frames. Ενδεικτικά, αναγκάστικα να ενεργοποιήσω το Vsync για να παίξω άνετα το FIFA06 με την 6800 αν και τα frames δεν έπαιφταν ποτέ κάτω από 60.Αυτά τα ολίγα και καλό είναι να είμαστε πιο ήπιοι στις εκφράσεις μας.Δεν θα σου δωσω λογαριασμο πως μιλαω και πως οχι μια που αναφερεσε για εμενα.Οσο για τον SLN ,ΣΥΓΝΩΜΗ φίλε εκανα λαθος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
loner Δεκέμβριος 2, 2005 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 β)Που πας ρε Καραμητρο με 5200g !!!!!!!!Mε τιποτα κατω απο 6600. FEAR έπαθε η καρτα ,οχι να παίξει το F.E.A.R (:->)Mε τιποτα κατω απο 6600; Εμενα με 5900 μου παιζει μια χαρα εστω και σε 640Χ480.... Σε ενα αλλο pc με P4 3.0 και 2gb μνημη και την 9600pro παιζει μια χαρα σε 1024Χ768... Παιδια μην τα ισοπεδωνετε ολα. Οχι τιποτε αλλο αλλα θυμαμαι κατι εποχες που ελεγαν τα ιδια και για το return to castle wolfenstein και μου ετρεχε σε cel533 με 128 ram και voodoo banshee ΤΕΛΕΙΑ! Οποτε ας μην λεμε και οτι θελουμε...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Δεκέμβριος 2, 2005 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Mε τιποτα κατω απο 6600; Εμενα με 5900 μου παιζει μια χαρα εστω και σε 640Χ480.... Σε ενα αλλο pc με P4 3.0 και 2gb μνημη και την 9600pro παιζει μια χαρα σε 1024Χ768... Παιδια μην τα ισοπεδωνετε ολα. Οχι τιποτε αλλο αλλα θυμαμαι κατι εποχες που ελεγαν τα ιδια και για το return to castle wolfenstein και μου ετρεχε σε cel533 με 128 ram και voodoo banshee ΤΕΛΕΙΑ! Οποτε ας μην λεμε και οτι θελουμε......Ρε αδερφε δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου, ουτε ισοπεδωσα τιποτα... Το εχω το παιχνιδακι και σε X800XL στα 1280 με ολα φουλ (εκτος απο τα shadows) + 4AA+8AF αρκετες φορες πεφτει κατω απο τα 30... Μολις πεσει λιγο δραση και κουνηθουνε 5-6 sprites με καμμια εκρηξουλα... :010: Αντε γεια!Σορρυ κιολας και δεν αναφερομαι σε σενα, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν θα ελεγα οτι το να μου τρεχει ενα παιχνιδι στα 640χ480 ειναι "μια χαρα". Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Δεκέμβριος 2, 2005 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 είναι αλήθεια αν μετονομάσεις το FEAR.EXE έχεις καλύτερη απόδοσηΤι εννοεις ?Αν κ δε νομιζω να γινεται τπτ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
micron Δεκέμβριος 2, 2005 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Οπως λεμε παντα το "παιζω τελεια με την Χ καρτα" ειναι υποκειμενικο...Ας πουμε εγω με 7800GT και δεν μπορω να το παιξω όπως θα ήθελα[60fps 1280x1024 full details 4xAA 16AF] οποτε περιοριζομαι στα 1024χ768 και παλι χωρις ολα τα εφε.Καποιος αλλος μπορει να ειναι ευχαριστημενος με 640χ480 minimum details...Αλλα τα first person shooters και ειδικα αυτα τους στυλ FEAR-Doom III τα παιζουμε κατα βαση για τα καλα γραφικά τους και τη δραση κ οχι τοσο για το story που συνηθως ειναι πολυ ριχο...Αν δεν μπορεις να τα απολαυσεις γιατι να το παιξεις τοτε?Loner δεν τα ισοπεδωνουμε ολα...Το παιχνιδι ισοπεδωνει ολες τις hi end καρτες γραφικων...Και αυτο δεν ειναι υπερβολη!Στο anantech.com εχει ενα αρθρο για το FEAR και το τροπο που γονατιζει τις πανακριβες καρτες της nVidia και της ATI ριξε μια ματια εκει για να καταλαβεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAngel Δεκέμβριος 2, 2005 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Mε τιποτα κατω απο 6600; Εμενα με 5900 μου παιζει μια χαρα εστω και σε 640Χ480.... Σε ενα αλλο pc με P4 3.0 και 2gb μνημη και την 9600pro παιζει μια χαρα σε 1024Χ768... Παιδια μην τα ισοπεδωνετε ολα. Οχι τιποτε αλλο αλλα θυμαμαι κατι εποχες που ελεγαν τα ιδια και για το return to castle wolfenstein και μου ετρεχε σε cel533 με 128 ram και voodoo banshee ΤΕΛΕΙΑ! Οποτε ας μην λεμε και οτι θελουμε......Eννοώ οτι δεν θα το επαιζα κατω απο 6600 εγω προσωπικα :->Το θεμα είναι οτι καθε ενας εχει την δική του αποψη.Σεβαστο.:-> Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Δεκέμβριος 2, 2005 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Αλλο παντως ειναι να λεει καποιος οτι ενα παιχνιδι τρεχει και αλλο οτι παιζει.Πολλες φορες χρηστες που στο παρελθον δεν εχουν αγορασει ποτε καρτα high end απλα δεν εχουν δει ποτε πως παιζει ενα παιχνιδι και νομιζουν οτι "παιζει μια χαρα" ενω το παιχνιδι απλα "τρεχει" Link to comment Share on other sites More sharing options...
fsbmaniac Δεκέμβριος 2, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 τελικά έχει διαφορα η μετονομασία..... είναι bug του catalyst .... το διάβασα σε sites ένα search θα σας κατατοπίσει.εγώ πάντως το fear το παίζω με average fps 45 με max 75fps και κανένα κάτω από 34fps .3.2 prescott -raptor -ati 9600 256mb xt -kai 512 ram .μπορεί να μην το υποστηρίζει αλλα ΣΚΊΖΕΙ για τα λεφτά της toyl εγώ και αλλα 5 άτομα τα ποίαν το είδαν να παίζει τους ήταν πολύ αρκετό ακόμα και με 2x ΑΑ. μην τρελαθούμε κιόλας 45 fps σχεδόν σταθερά δεν είναι λίγο πράγμα για το fear . απλά σαν αγορά δεν σκέφτομαι να αλλάξω κάρτα γραφικών γιατί "νιμιζο" μια τον 450 ευρώ δεν θα έχει κάτι παραπάνω σε αυτήν την ανάλυση να μου προσφέρει γιατί και η 7800 με 1280x1024 και high ρυθμίσεις τρώει κάτι φλάσιες πολύ ωραίες για τα λεφτά της!!! κατά τα αλλα κορυφή κανεις δεν το αρνείται.για ποιο λόγο οι ATI είναι ασύμβατες με πολλά παιχνίδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
loner Δεκέμβριος 2, 2005 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Φιλε SLN γι'αυτο γραφω εστω στα 640Χ480.... Εγω προσωπικα πιστευω οτι μου αρκει. Σιγουρα δεν ειναι το τελειο, αλλα το "μια χαρα" ειναι καθαρα υποκειμενικο....ΠΑΝΤΩΣ στο δευτερο μηχανημα το ειδα μπροστα μου σε 1024Χ768 να πηγαινει σφαιρα... Με default ρυθμισεις αν δεν κανω λαθος......Και στην τελικα παιδια, δεν μου πολυαρεσε. Προτιμουσα να παιξω το united offensive το οποιο και μου πηγαινει super αλλα και ειναι πιο εθιστικο κατα την γνωμη μου...Υ.Γ. Δλδ τι μηχανημα πρεπει να εχουμε για να το τρεξουμε; Αμαν πια με αυτες τις εταιριες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Δεκέμβριος 2, 2005 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Παντως για τους κατοχους λow end καρτας γραφικων η επιλογη force dx8.0 shaders δινει αλλη πνοη στο παιχνιδι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.