Jump to content

Μερικες ερωτησεις hardware περιεχομενου

spinner

Recommended Posts

Μολις πηρα τον Χ2 3800+ και θελω να παρω μητρικη με NForce4 Ultra

Θελω να παρω μια απλη και εχω στο ματι την Asus A8N-E γιατι εχει 3 PCI.

Θα επερνα την DFI που εχει dual-gigabit αλλα εχει 2 PCI και δεν παιζει με Value Ram.

Η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα dual gigabit LAN αλλα οι μητρικες ειναι ακριβες με SLI εκτος απο την Tyan Tomcat K8E που κανει 265 τελικη..

Dual Gigabit θα ηθελα για bridge firewall ή για να εχω 2 καρτες δικτυου ...γιατι αλλιως για αλλη μια καρτα δικτυου πρεπει να πιασω την μια PCI...

1)Οσοι εχετε dual gigabit σας εχει βολεψει ? το χρησιμοποιειτε καθολου ?

Σπιτι που ερχονται και φιλοι και κανα 2 αλλα PC που εχω θελω να συνδεονται ολα μαζι...

Για κατι τετοιο θελω ενα LAN switch ? LAN hub ? το βλεπω ως καλη λυση οταν δεν εχω dual gigabit...

Σε κανα μηνα θα βαλω και ADSL αν αυτο βοηθαει.

===>>> Το θεμα dual gigabit LAN ειναι κατι που με απασχολει οποτε οποιαδηποτε γνωμη θα βοηθουσε.

PCI πιανω ηδη μια με την καρτα τηλεορασης. Οποτε ειτε

Asus 2 PCI ελευθερες - 1xGigabit LAN

ή

DFI 1 PCI ελευθερη - 2xGigabit LAN

PCI καρτα ηχουν δεν νομιζω να βαλω γιατι εχουν απο μονες τους οι παραπανω μητρικες 7.1 καρτες ηχου οποτε για καμια δορυφορικη που θελω να βαλω...

Συνοψιζοντας, αν δεν πολυβολευει το Ethernet switch και βολευει περισσοτερο το dual gigabit(για πανω απο 4 PC ) τα ακουμπαω απο οτι καταλαβαινω αλλιως παιρνω κατι φτηνο και καλο σε NForce4 Ultra.

bridge firewall εχετε χρησιμοποιησει ? τι γνωμη εχετε ?

ολα τα παραπανω για ενα desktop στο σπιτι ! :)

ΥΓ: Η Tyan που λεω ειναι αυτη.

http://www.tyan.com/products/html/tomcatk8e_spec.html

Πραγματικα ειναι για να την φορτωσεις με οσους δισκους θες και εχουν και drivers για Linux ...μονο που εχουν το link στο site τους κατι λεει αυτο..

Εχει και μια καρτα γραφικων της πλακας αλλα απο οτι καταλαβαινω αυτη η μητρικη ειναι για workstations και μικρους servers.

Εχει δοκιμασει καποιος γενικα tyan να μας πει την γνωμη του ?

Ριχτε καμια γνωμη γιατι ειμαι ψιλο-απελπισμενος...

Η Tyan που μας δίνεις δεν φαίνεται να υποστηρίζει dual core chips.

omg ! σωστος ο παιχτης , μονο η SLI υποστηριζει Dual-core ! :o

http://www.tyan.com/products/html/tomcatk8esli_spec.html

Για το bridge firewall και το dual-gigabit LAN ποια ειναι η αποψη σου Darthmoul ?

Ειναι βολικοτερο ενα ethernet switch ή hub ή οπως το λενε αυτο στο οποιο συνδεονται πολλοι μαζι για να βλεπει ο ενας το αλλο ?

εξαρτάται τι ακριβώς θέλεις να κανεις. Αν έχεις ένα adsl modem ethernet (το ποιο πιθανό πιστεύω) αν θες να παίρνουν όλα τα PCs internet πρέπει να έχεις switch διαφορετικά ένα PC συνεχεια ανοικτό (οποτε θες internet σε κάποιο απ τα αλλα) για να δίνεις σύνδεση δουλεύοντας το ως router.

Το θέμα είναι πως σε περίπτωση switch τα gigabit switches δεν είναι και πολύ φτηνά.

μεταφέρθηκε σε ποιο κατάλληλη κατηγορια

Mια χαρα ειναι 85euro και επωνυμο κιολας.

Θα το ψαξω λιγο και με τις συμβατοτητες στο Linux με τα switches.

emnezia μολις βαλω ADSL προσανατολιζομαι κατα 99% για Ethernet modem/router για να λειτουργησει σιγουρα.

Δεν ειναι παντως αυτο που κυνηγαω να εχουν και τα 4-5 pc internet αφου στο ενα θα εχω τους δισκους μου και θα τραβαω οτι θελω απο αυτο το PC αλλα περισσοτερο σκεφτομαι αλλους δικτυακους πειραματισμους :)

:spinner: αν και λινουξας κρινει την μεταφορα σωστη :)

emnezia όχι yop :p

Τα 100 switch έχουν 15-20 ευρώ! Οποτε αφού δεν έχεις πρόβλημα για 1000 ούτε να το σκέφτεσαι. Ειδικά αφού θες να τραβάς και αρχεία.

Πειράματα σε κόβω να στήνεις κάνα cluster :p

Ειχα τον yop στο μυαλο μου γιατι διαβαζα ενα μηνυμα του ! :)

Για cluster δυσκολα το κοβω :(

Ποιο πολυ εστιαζω στα δικτυα και παρεμφερη :)

Θα το κοιταξω ενδελεχως αλλα μηπως ξερεις αν το συγκεκριμενο παιζει με Linux?

Ή με τα switches δεν τιθεται θεμα ασυμβατοτητας ?

Επιπλεον ξερει καποιος αν αυτα τα χαρακτηριστικα της Asus κατι AI net και δεν συμαζεβεται απενεργοποιουνται μην μου δημιουργησουν καποιο προβλημα απο το πουθενα με το Λινουξακι μου ?

Θα το ψαξω λιγο και με τις συμβατοτητες στο Linux με τα switches.

Ethernet συσκευές είναι τα switches. Καλύτερα να κοιτάξεις τις συμβατότητες τους με άλλα λειτουργικά που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με καθιερωμένα πρότυπα :p

Το hub απλά μοιράζει τα πακέτα που λαμβάνει χύμα σε όλους τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.

Το switch μοιράζει τα πακέτα αναλόγως με το ποιος είναι ο αποδέκτης.

Σκέψου και την λύση του router που είναι ένα συνδιασμός switch και NAT (Network Address Translator). Αυτό με λίγα λόγια σε αφήνει έχεις ένα σετ από "κρυφές" διευθύνσεις για το τοπικό σου σου δύκτιο ενώ παράλληλα να έχεις ένα άλλο σετ διευθύνσεων για την επικοινωνία με τον "έξω" κόσμο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.