Jump to content

Τι λένε? Δηλ. τέλος τα κινητά?????

morius

Recommended Posts

Επιβλαβή τα κινητά σύμφωνα με έρευνα

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2004 13:08

Φθορά στο ανθρώπινο DNA προκαλούν τα ραδιοκύματα που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα 4ετούς εργαστηριακής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, η μελέτη τονίζει ότι δεν αποδεικνύεται ότι τα κινητά τηλέφωνα συνιστούν κίνδυνο για την υγεία και καταλήγει ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να βεβαιωθεί ότι τα συμπεράσματά της ισχύουν και εκτός εργαστηρίου.

Η έρευνα Reflex που έλαβε χώρα σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, σε συνεργασία με τη γερμανική ερευνητική ομάδα Verum, μελέτησε τις επιδράσεις της ακτινοβολίας σε ζωικά και ανθρώπινα κύτταρα.

Βρέθηκε ότι, μετά την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα κύτταρα παρουσιάζουν σημαντική αύξηση των φθορών στο DNA τους, τις οποίες δεν μπορούν πάντα να επιδιορθώσουν. Οι αλλοιώσεις αυτές μεταβιβάζονται και στην επόμενη γενιά κυττάρων. Τα μεταλλαγμένα αυτά κύτταρα αποτελούν πιθανή αιτία εκδήλωσης καρκίνου.

Η ακτινοβολία στην οποία εκτέθηκαν τα κύτταρα κυμάνθηκε από 0.3 μέχρι 2 watts/Kg σε επίπεδα SAR (ποσοστό απορρόφησης από το σώμα των εκπομπών των κινητών τηλεφώνων). Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ραδιοκύματα μεταξύ 0.5 και 2 watts/Kg σε επίπεδα SAR.

O Franz Adlkofer, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Reflex, δήλωσε ότι «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πανικό, αλλά είναι καλό να ληφθούν κάποια προληπτικά μέτρα», ενώ προσέθεσε ια ακόμη έρευνας, προκειμένου να υπάρξουν κάποια οριστικά συμπεράσματα.

Παλαιότερες σχετικές έρευνες είχαν δείξει ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσει στους χρήστες τους ναυτία και πονοκεφάλους, αλλά καμία έρευνα που επαναλήφθηκε από ανεξάρτητο εργαστήριο δεν έχει αποδείξει ότι προκαλεί μόνιμες βλάβες.

Εκπρόσωπος της MOA (Mobile Operators Association) είπε ότι δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν συμπεράσματα από αυτά τα πρωτόλεια δεδομένα. Και συμπλήρωσε ότι οι συγγραφείς αυτής της μελέτης γνωρίζουν ότι η δουλειά τους θα πρέπει να επαναληφθεί από ανεξάρτητα εργαστήρια.

Περίπου 1.5 δισ. άνθρωποι χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως.

Ακούστε δουλειές:mad:

Δηλ. θα κάνώ μεταλλαγμένα παιδιά????? :p :p :p :p

Τωρα το εμαθες αυτο???Πριν απο 3-4 χρονια ειχαμε παει σε ενα φιλο της μανας μου επειδη ηθελε να παρει κινητο και μας εδειξε τοτε ενα χαρτι απο το Δημοκρητο...μια μελετη ηταν που ελεγε ποσο θα αυξηθουν οι καρκινοι στον εγκεφαλο απο τα κινητα...

Τι το ψαχνεις τωρα και εγω δεν το θελω αλλα ειναι εργαλειο πλεον το ρημαδι..

Αρχική απάντηση από morius

Το ρισκάρεις όμως?????

Και που να βγουν αληθινά θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε:p :p :p :p

Κοίτα, άλλος λέει πως τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε συχνότητες μέχρι ενός ορίου δεν κάνουν τίποτα στο ανθρώπινο σώμα. ’λλος λέει πως κάνουν μακρόχρονη ζημιά.

Και στην τελική, σιγά το ρίσκο. Εδώ οδηγάμε μηχανάκια και αμάξια χωρίς κράνος/ζώνη και κατά 90% δεν παθαίνουμε τίποτα. Συνήθεια την έχουμε κάνει και θα μας πειράξουν κάτι ακτινοβολίες που ίσως προκαλούν ζημιά?

το μεγαλο θεμα σε ολη την ιστορια ειναι και οτι οι ιδιες οι κατασκευαστριες εταιρειες το γνωριζουν απλα ειναι πολυ μεγαλα τα εξοδα ερευνας και κατασκευης λιγοτερο επιβλαβων κινητων οποτε το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να μειωσουν την ισχυ της κεραιας των κινητων με οτι συνεπειες αυτο συνεπαγεται στην ποιοτητα ληψης της συσκευης...

κατι σαν τις καπνοβιομηχανιες και τα τσιγαρα δλδ....

λετε να μην γινεται να μειωθουν οι βλαβερες συνεπειες του καπνισματος???

φυσικα και γινεται και εχει αποδειχθει αυτο...

το θεμα ειναι ποσο κοστιζει...

για ακομα μια φορα it's all about the money και το θυμα ειναι φυσικα μονο ο καταναλωτης....

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 21:09]

το μεγαλο θεμα σε ολη την ιστορια ειναι και οτι οι ιδιες οι κατασκευαστριες εταιρειες το γνωριζουν απλα ειναι πολυ μεγαλα τα εξοδα ερευνας και κατασκευης λιγοτερο επιβλαβων κινητων οποτε το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να μειωσουν την ισχυ της κεραιας των κινητων με οτι συνεπειες αυτο συνεπαγεται στην ποιοτητα ληψης της συσκευης...

κατι σαν τις καπνοβιομηχανιες και τα τσιγαρα δλδ....

λετε να μην γινεται να μειωθουν οι βλαβερες συνεπειες του καπνισματος???

φυσικα και γινεται και εχει αποδειχθει αυτο...

το θεμα ειναι ποσο κοστιζει...

για ακομα μια φορα it's all about the money και το θυμα ειναι φυσικα μονο ο καταναλωτης....

:T: :clap: :T: Έχεις δίκιο ρε συ Κοπρίτη αλλά............ και να θέλουμε δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε,τουλάχιστον οι περισσότεροι:TD:

Σιγά μην γίνει τίποτα.

Θυμάμαι ένα ντοκυμαντέρ που είχα δει σχετικά με το τσιγάρο.

Έγινε προϊόν μαζικής παραγωγής γύρω στο 1900.

Οι πρώτες έρευνες που έδειχναν τι κάνει στον οργανισμό βγήκαν το ~1920.

Οι καπνοβιομηχανίες έκαναν δικές τους "έρευνες" που έλεγαν οτι το προϊόν τους είναι αβλαβές και δωροδοκούσαν όποιον έλεγε το αντίστροφο.

Έτσι ο πολύς κόσμος δεν έμαθε τα "μειονεκτήματα" του προϊόντος μέχρι σχεδόν 50 χρόνια αργότερα...

Και το 2005 μπορώ ακόμα να αγοράσω την καθημερινή μου δόση από οποιοδήποτε περίπτερο...

Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.

’ντε να δούμε τίποτα προειδοποιητικά σποτ ή επιγραφές και αυτά μετά από 20-30 χρόνια.

Καλό αποκλείεται να κάνει στην υγεία ... 'Aρα εάν κάνει κάτι θα κάνει κακό...

Προσωπικά είμαι 99.9% σίγουρος οτί κάνει κακό...

Τα συμφέροντα είναι τεράστια. Πιστεύω οτί μόλις κάποια εταιρία βρεί τρόπο να μειώσει αρκετά την ακτινοβολία τότε θα το κάνει σημεία και στην ούσια θα βασίσει όλη της την διαφήμιση σε αυτό το χαρακτηριστικό... Τότε θα μάθουμε τι τρώγαμε τόσα χρόνια...

μα κανεις δεν λεει το αντιθετο....

και τσιγαρα καπνιζουμε....και τα ποτακια μας πινουμε και στο κινητο μιλαμε και "βρωμικα" τρωμε....

το θεμα ειναι οτι πλην ελαχιστων εξαιρεσεων θα μπορουσαμε να τα κανουμε ολα αυτα με

πολυ λιγοτερες βλαβερες συνεπειες...

θα αρκουσε μια μικρη μειωση του ποσοστου του κερδους...της κατασκευαστριας εταιρειας...

και ενα λιγο πιο ευελικτο marketing το οποιο

αντι να διαφημιζει την ενσωματωμενη ψηφ. φωτογραφικη 3Mp...

θα διαφημιζε την χαμηλοτερη εκπομπη ακτινοβολιας.....

καποτε ειναι σιγουρο οτι θα θεσπιστουν τετοια standards σαυτα τα προιοντα....

οπως εγινε και με πολλα αλλα πραγματα στο παρελθον...

οπως μπηκε φιλτρο στα τσιγαρα και τα κλιματιστικα...

abs & αεροσακοι στα αμαξια

και εξαφανιστηκαν υλικα οπως ο αμιαντος και ο μολυβδος απο τις οικοδομες

απλα θα παρει χρονο και πολλες ζωες δυστυχως μεχρι να φτασει το ωφελος στον καταναλωτη...

απο κει και περα καλο ειναι νομιζω να ξερουμε τουλαχιστον τι παιζει...

να το κανουμε εφοσον θελουμε εν γνωση μας στην τελικη....

Δεν αντιλέγω αλλά,αν προσέξατε σε ένα σημείο της παρουσίασης,λέει ότι οι αλλιώσεις του DNA μας θα μεταδοθούν στα παιδιά μας,τώρα θα με πείτε βιαστικό και παπατρέχα αλλά για φανταστίτε το,παιδιά μεταλλαγμένα:cry:

Δεν κάνουμε ένα κίνημα:p :p (Σιγά ένα αστείο είπα):worship: :worship:

Αυτο το προβλημα υπηρχε και θα υπαρχει παντα και αν λαβεις υπ' οψη και Wi-Fi, ροδιοσήματα (τηλεόραση, ραδιόφωνο) κτλ τελικά η ενέργεια που απορροφούν τα κύτταρα είναι αρκετά μεγάλη για να προκαλέσει μεταλλάξεις...

Αρχική απάντηση από Hero

Κοίτα, άλλος λέει πως τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε συχνότητες μέχρι ενός ορίου δεν κάνουν τίποτα στο ανθρώπινο σώμα. ’λλος λέει πως κάνουν μακρόχρονη ζημιά.

Και στην τελική, σιγά το ρίσκο. Εδώ οδηγάμε μηχανάκια και αμάξια χωρίς κράνος/ζώνη και κατά 90% δεν παθαίνουμε τίποτα. Συνήθεια την έχουμε κάνει και θα μας πειράξουν κάτι ακτινοβολίες που ίσως προκαλούν ζημιά?

Μάλλον δεν τα εννοείς αυτά οπου λες έτσι? Για πήγαινε ρώτα αυτούς που έχουν μείνει ανάπηροι από τροχαίο αν έχουν την ίδια άποψη με εσένα για αυτό το 90%... είναι μέχρι να σου συμβεί...

Ακόμη πιο τραγικό από ένα τροχαίο είναι το παιδάκι που θα αποκτήσεις αύριο μεθαύριο, να παρουσιάσει καρκίνο ή άλλη ασθένεια σε μικρή ηλικία. Όταν ξαφνικά στην Αμερική άρχισαν οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύματος λόγω τσιγάρου, κανείς δεν έλεγε "έλα μωρέ σιγά". Ο λόγος που δεν έγινε πανικός ήταν ότι προσπαθούσαν να το συγκαλήψουν, ρίχνοντας αρχικά την ευθύνη στις ασφαλτοστρώσεις που γίνονταν επί εποχής. Εδώ στην Αμερική ψεκάζαν πιτσιρίκια με εντομοκτόνα και τα γυρνάγανε βίντεο για να αποδείξουν ότι είναι ασφαλή τα χημικά αυτά για τον άνθρωπο.

Υ.Γ. Τις προάλλες είμαι μέσα σε μαγαζί με κινητά και δίπλα ένα κοριτσάκι ΤΟ ΠΟΛΥ 15 ψώνιζε (με τη μαμα του δίπλα) κινητό 3-G και μάλιστα ζήτησε το πρόγραμμα με τις 4 ώρες δωρεάν... Εγώ με 1h30' ώρες το μήνα έχω ζαλάδες, έχοντας ένα Τ68ι το οποίο είναι και από τα λιγότερο επιβλαβή.

Αρχική απάντηση από n1ck0s

Μάλλον δεν τα εννοείς αυτά οπου λες έτσι? Για πήγαινε ρώτα αυτούς που έχουν μείνει ανάπηροι από τροχαίο αν έχουν την ίδια άποψη με εσένα για αυτό το 90%... είναι μέχρι να σου συμβεί...

Ακόμη πιο τραγικό από ένα τροχαίο είναι το παιδάκι που θα αποκτήσεις αύριο μεθαύριο, να παρουσιάσει καρκίνο ή άλλη ασθένεια σε μικρή ηλικία. Όταν ξαφνικά στην Αμερική άρχισαν οι θάνατοι από καρκίνο του πνεύματος λόγω τσιγάρου, κανείς δεν έλεγε "έλα μωρέ σιγά". Ο λόγος που δεν έγινε πανικός ήταν ότι προσπαθούσαν να το συγκαλήψουν, ρίχνοντας αρχικά την ευθύνη στις ασφαλτοστρώσεις που γίνονταν επί εποχής. Εδώ στην Αμερική ψεκάζαν πιτσιρίκια με εντομοκτόνα και τα γυρνάγανε βίντεο για να αποδείξουν ότι είναι ασφαλή τα χημικά αυτά για τον άνθρωπο.

Υ.Γ. Τις προάλλες είμαι μέσα σε μαγαζί με κινητά και δίπλα ένα κοριτσάκι ΤΟ ΠΟΛΥ 15 ψώνιζε (με τη μαμα του δίπλα) κινητό 3-G και μάλιστα ζήτησε το πρόγραμμα με τις 4 ώρες δωρεάν... Εγώ με 1h30' ώρες το μήνα έχω ζαλάδες, έχοντας ένα Τ68ι το οποίο είναι και από τα λιγότερο επιβλαβή.

Κοίτα μεγάλε. Το ποσοστό ήταν τυχαίο και το υπέθεσα από αυτά που βλέπω εδώ στο Ηράκλειο. Φαντάζομαι πως τα πράγματα είναι αρκετά χειρότερα στην βόρεια Ελλάδα. Εξάλλου αν δεν είναι 90, θα είναι κάπου 70-80. Μην κολλάμε τώρα σε λεπτομέρειες.

Όσο για τα τροχαία ατυχήματα, σε άλλο μου ποστ είχα μιλήσει για το αγόρι μιας φίλης μου που έχασε την ζωή του επειδή δεν φορούσε κράνος (έπεσε με το κεφάλι). Δεν μπορείς να φανταστείς σε τι θέση βρισκόμουν. Σε μια θέση που ότι και να έλεγα ή θα ήταν μ@λ@κια ή θα έκανα τα πράγματα χειρότερα.

Παρόλα αυτά, επειδή έγιναν δυο, τρεις, εικοσιτρεις φορές δεν σημαίνει πως όποιος πάρει μηχανάκι/αμάξι θα σκοτωθεί. Θέλω να πω πως το ρίσκο είναι μεγάλο αλλά εξακολουθούμε να οδηγάμε οι περισσότεροι από εμάς.

Επίσης κακώς έκανα και δεν ανέφερα πως θα πρέπει να είμαστε κι εμείς προσεκτικοί. Προσωπικά δεν πολυτρελαίνομαι με τα κινητά κι έχω ακόμα ένα ΝΟΚΙΑ 6510 που έχει ξεπεράσει τα δυο χρόνια. Ναι, τα πιο εξελιγμένα κινητά είναι χρήσιμα γιατί μπορείς να τραβήξεις σε video τις φάρσες που κάνεις με τους φίλους σου και να κάνεις διάφορα τρελά για να διασκεδάσεις και να γελάσεις! Αλλά εγώ θα παραμείνω με το συγκεκριμένο κινητό επειδή δουλεύει, επειδή δεν θέλω να ξοδευτώ (προτιμώ να τα δίνω για PC σε αυτήν την φάση :p) κι επειδή πιο πολύ συνηθίζω να παίρνω τηλέφωνα ή άντε κανένα sms. Κι αν θέλω να πουλήσω μούρη, πουλάω με το PC. :p

ΥΓ. Αυτά περί προγράμματος, ζαλάδες και επιβλαβή δεν τα κατέχω καθόλου. Εγώ μια 40άρα ανά μήνα/δίμηνο αγοράζω που έχει και 5 bonus (cosmocarta) και προτιμώ να παίρνω τηλέφωνα επειδή η ίδια εταιρία μου επιστρέφει ένα ποσοστό τον μήνα από τον χρόνο ομιλίας. Το τι θα κάνει ένα μικρό παιδί, θα το αποφασίσει μόνο του. Δεν θα του πω εγώ τι να κάνει.

ΥΓ2. Και φυσικά δεν πρόκειται να αγχωθώ επειδή οι μισοί λένε πως προκαλούν ζημιά και οι άλλοι μισοί το αντίθετο (τρόπος του λέγειν το "μισοί"). Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει. Από κει και πέρα, εγώ θα προσέχω όσο μπορώ και οι άλλοι ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Αρχική απάντηση από cherryman [Σήμερα, στις 15:16]

Εγώ πάντως το έκοψα μαχαίρι, μόνο για ξυπνητήρι το χρησιμοποιώ πλέον.

Και εγω για ξυπνυτηρι το εχω....εκτος και απο τηλεφωνο.... :D

Αλλα για να μην ξυπναω τους γονεις μου οταν σηκωνομε πολυ πρωι, το βαζω διπλα μου ...αρκετα διπλα μου(διπλα απο το μαξιλαρι κλειστο..:whistling )

Υπαρχει κανενα προβλημα αν ειναι κλειστο;;;;Εκπεμπει ακτινοβολια;;;;!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.