Jump to content

Ο ταχύτερος υπερυπολογιστής του κόσμου

morius

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παίδες δεν ξέρω αν το ξέρετε αλλά πιστεύω ότι αξίζε τον κόπο για την διμιουργία του Thread

Η NASA εγκαθιστά τον ταχύτερο υπερυπολογιστή του κόσμου

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2004

Λίγες μέρες μετά το ρεκόρ της IBM για τον γρηγορότερο υπολογιστή στον κόσμο, η Silicon Graphics (SGI) και η NASA επιβεβαίωσαν ότι ο νέος υπερυπολογιστής Columbia της τελευταίας είναι πλέον ο ταχύτερος, έχοντας επιτύχει επίδοση 42,7 τρισεκατομμυρίων υπολογισμών το δευτερόλεπτο (teraflops). Έτσι ξεπέρασε τον BlueGene/L της IBM (36.01 teraflops) και το γιαπωνέζικο Earth Simulator της NEC (35,86 teraflops).

Το σύστημα της NASA βασίζεται στη σειρά Altix της SGI (που λανσαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2003) και περιλαμβάνει 10.240 επεξεργαστές Itanium 2 της Intel. Το ρεκόρ του Columbia επιτεύχθηκε με τη χρήση του 80% αυτών των επεξεργαστών και μετρήθηκε με το πρόγραμμα benchmark LINPAK.

Το νέο τεχνολογικό ?καμάρι? της NASA στήθηκε και εγκαταστάθηκε σε λιγότερο από 120 μέρες και ήταν διαθέσιμο στους επιστήμονες κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Με τη βοήθειά του θα μπορέσουν να προβλέψουν την πορεία των τυφώνων πέντε ολόκληρες μέρες πριν φτάσουν στο έδαφος (αντί για δύο που μπορούσαν ώς τώρα) και να συμβάλουν στη διάσωση περισσότερων ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Το Columbia θα έχει επίσης σημαντική επίδραση στις αεροναυτικές μελέτες και στα προγράμματα εξερεύνησης της NASA.

Tassos Marinos | ChaOz on IRC

Τι έχετε να πείτε?????

Στο αμέρικα τα έχουμε όλα μεγαλύτερα...

Πεταμένα λεφτά... Να φτίαξουν καλύτερα κανένα Spacecraft να κατεύαζουν τους αστροναύτες απο τον ISS γιατί τα ρωσσάκια δεν έχουν φράγκα πλέον...

Λέτε να εκραγεί και το computer αυτό σα το shuttle? Εάν νομίζουν οτί με περισσότερα TFlops θα φτίαξουν καλύτερα σκάφη είναι γελασμένοι...

Πλέον το παιχνίδι είναι στην Kίνα στην ESA και στους Εβραίους

Και στους Ιδιώτες προφανώς

:OT: Γιατί όλοι οι έλληνες που πήγαν στο αμέρικα το 80 ήταν στην NASA? :hm::tomato::rolleyes: :OT:

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 20:24]

Λέτε να εκραγεί και το computer αυτό σα το shuttle?

Λές?????

Πάντος αυτο που με εντυποσίασε είναι το "...έχοντας επιτύχει επίδοση 42,7 τρισεκατομμυρίων υπολογισμών το δευτερόλεπτο ...":wassat: :wassat:

εμενα μου εκανε εντυπωση οτι εχει μεσα Itanium 2...ετσι για να την σπασω στους Αμδαδες:p :P :p:tomato:

Αρχική απάντηση από Nos-Dio [Σήμερα, στις 20:40]

εμενα μου εκανε εντυπωση οτι εχει μεσα Itanium 2...ετσι για να την σπασω στους Αμδαδες:p :P :p:tomato:

:p :p :p :p

Ένα τέτοιο PC θέλω:p :P :p

Ωραία... Στο 2005 χρησιμοποίουν την τεχνολογία του 2003... Αυτό κάτι λέει...

Αρχική απάντηση από morius

:p :p :p :p

Ένα τέτοιο PC θέλω:p :P :p

Δεν είναι pc...

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 21:14]

Ωραία... Στο 2005 χρησιμοποίουν την τεχνολογία του 2003... Αυτό κάτι λέει...

Δεν είναι pc...

Έστω ένα ύπερPC:p

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

Αναρωτιεμαι γιατι δε του κανουνε ενα o/c !

Φαση θα ειχε

Φαντασου να του εβαζαν και επεξεργαστες AMD τι θα γινόταν :p

Αρχική απάντηση από suboy [Σήμερα, στις 02:19]

ρε συ, αυτος ειναι πιο γρηγορος απο τον δικο μου!!:cry: :cry: :cry:

:D :D :D :D (Μικρή διαφορά όμως:p )

Kαι από τον δικό μου είναι πιο γρήγορος:mad: :mad: :mad:

Και τι δεν θα κανα να τον είχα σπίτι μου,πιο σπίτι πολυκατοικία θέλει αυτος:p

Αρχική απάντηση από esdee

πασιετζα εχει?

Σύμφωνα με συστατική επιστολή που έστειλα στο Αμερικανικό επιτελείο μου η απάντηση ήταν θετική!

Αρχική απάντηση από Kanonieris [Σήμερα, στις 13:31]

Σύμφωνα με συστατική επιστολή που έστειλα στο Αμερικανικό επιτελείο μου η απάντηση ήταν θετική!

Πολυ προηγμενης τεχνολογιας δηλ :p

Αρχική απάντηση από Kanonieris

καλα τοτε τυλιξε ενα :p ποσα ms 1mb spi na exei ?

Αρχική απάντηση από morius

Το ρεκόρ του Columbia επιτεύχθηκε με τη χρήση του 80% αυτών των επεξεργαστών και μετρήθηκε με το πρόγραμμα benchmark LINPAK.

Τι έχετε να πείτε?????

Γιατι αυτο δεν υπαρχει στα tools ????....Μετροπρογραμμα δεν ειναι ?:tomato: :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.