SLN Νοέμβριος 29, 2005 #21 Νοέμβριος 29, 2005 Αν ερθει σε καλη τιμη (100) πιστευω οτι και μονο για τους χωρους και για τα περιθωρια "καννιβαλισμου"-βελτιωσεων, αξιζει καργα...Δυστυχως για πανω απο 100 παραμονευει το στακερονι...
vgiozo Νοέμβριος 29, 2005 #22 Νοέμβριος 29, 2005 Για το οποίο όμως θα πρέπει να τα χώνεις, για να μπορείς να αναβαθμίζεις τον αποθηκευτικό χώρο...κι ειναι ήδη σε αρκετά υψηλή τιμή...
Viper-kt Νοέμβριος 29, 2005 #23 Νοέμβριος 29, 2005 Και εψαχνα ενα κουτι σε καλη τιμη. Πιστευω οτι αυτο μου κανει. Να ρωτησω κατι: Απο τι υλικο ειναι φτιαγμενο? Αλουμινιο?
kerneld Νοέμβριος 29, 2005 #24 Νοέμβριος 29, 2005 Και εψαχνα ενα κουτι σε καλη τιμη. Πιστευω οτι αυτο μου κανει. Να ρωτησω κατι: Απο τι υλικο ειναι φτιαγμενο? Αλουμινιο?Απλή, σκληρή, στιβαρή λαμαρινούλα.
Viper-kt Νοέμβριος 29, 2005 #25 Νοέμβριος 29, 2005 Απλή, σκληρή, στιβαρή λαμαρινούλα.Ευχαριστω για την αμεση απαντηση!!Δεν πειραζει, μου κανει και ετσι. Αλλωστε τοσους ανεμιστηρες παιρνει, δεν θα εχω προβλημα με θερμοκρασια.Edit: Να υποθεσω οτι τους 2χ120 τους παιρνει εναν μπροστα να ρουφαει αερα και εναν πισω για να βγαζει?
masteroidz1442169105 Νοέμβριος 29, 2005 Author #26 Νοέμβριος 29, 2005 Σημερα ρώτησα στο Πλαίσιο της Στουρνάρα και είπαν οτι μάλλον δεν θα ξανάρθει Οτι προλάβετε χτυπήστε... Ψύξη: 2*120 πίσω, ενας πάνω και ενας κάτω απο το τροφοδοτικό που μπαίνει στην μέση κάπου του κουτιού. 2*90 απένταντι απο την cpu και 3*90 δίπλα στους σκληρούς. Δεν παρατήρησα ανεμιστήρα μπρος. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν συμπεριλαμβάνεται.
gfa3 Νοέμβριος 29, 2005 #27 Νοέμβριος 29, 2005 Εμενα παντως μου αρεσε παρα πολυ ειναι ευρυχωρο και κανεις ...παπαδες με τετοιους χωρους.Οτι πρεπει για modders, w/c συστηματα αρκει να υπαρχει χωρος να μπει.Τετοιο θηριο δεν κρυβεται.
vgiozo Νοέμβριος 29, 2005 #28 Νοέμβριος 29, 2005 Σημερα ρώτησα στο Πλαίσιο της Στουρνάρα και είπαν οτι μάλλον δεν θα ξανάρθει Οτι προλάβετε χτυπήστε...Ναι, ε;; Δηλαδή ό,τι έχει μείνει στα μαγαζιά απο δώ και πέρα; Τρέχα γύρευε, δεν είναι κι εποχή για έξοδα...μακάρι να έφερνε κάποιος Ελλάδα Chieftec πέρα απ' το Πλαίσιο...
vgiozo Νοέμβριος 30, 2005 #29 Νοέμβριος 30, 2005 μετά τον παραπάνω προφανή αντιπερισπασμό προέβην στην αγορά του εν λόγω κουτιού απο το κατάστημα Π.Π.Γερμανού στη Θεσσαλονίκη... ...το είχαν έτοιμο πακεταρισμένο κι έτσι το πήρα κι έφυγα...δεν είδα άλλο πλην του εκθέματος...ίσως να είναι και το τελευταίο...επειδή δεν ήξερα αρχικά αν θα είχαν άλλο στην αποθήκη το περιεργάστηκα και ειδα ότι δεν έχει γρατσουνιες ή άλλα εμφανή σημάδια, οπότε ίσως αξίζει η αγορά του, αν κάποιος καίγεται να το αποκτήσει, καθώς μπορεί να ζητήσει καλύτερη τιμή για ένα προϊόν της "βιτρίνας" που είναι δλδ εκτεθειμένο... Η μετακόμιση θα γίνει την ερχόμενη βδομάδα...
jara Νοέμβριος 30, 2005 #30 Νοέμβριος 30, 2005 εμενα πάντως με ξενερώνουν οι ανεμιστήρες των 90 cm...
masteroidz1442169105 Νοέμβριος 30, 2005 Author #31 Νοέμβριος 30, 2005 Μόνο μετά απο παραγγελία μπορούν να φέρουν μερικά κομμάτια ακόμα. Αύριο το απόγευμα περιμένω το δικό μου !!! Αναμένω και τα υπόλοιπα κομμάτια απο το eshop για να τα βάλω στο σπιτικό τους @jara Ξέρεις κανένα αλλο κουτί που να δέχεται πάνω απο 2 12αριδες σε αυτή την κατηγορία?
Atari[Xp+] Δεκέμβριος 1, 2005 #32 Δεκέμβριος 1, 2005 Εμένα με ξενερώνει το ότι δεν περιλαμβάνει ΚΑΝΕΝΑΝ ανεμιστήρα , εν αντιθέσει του stacker που έρχεται ''στημενο'' . 1 μπρος 12cm που ψύχει δίσκους στο 4-1 και κανει και flow εισαγωγή απο μπροστά , έναν πίσω 12cm exaust & έναν 9ρη πάνω στην οροφή , Χοντρικά δηλδ , + άλλο ένα 25e για 3 φαν [2Χ12cm+1Χ9cm] οπότε η ψαλίδα κλεινει αρκετά.
Cyber_Cookie Δεκέμβριος 1, 2005 #33 Δεκέμβριος 1, 2005 Nαι αλλά το στακερ δεν είναι bombproof (γαλβανιζε λαμαρινα 1ος χιλιοστου...)Στο τσιφτεκ βάζεις άνετα 2-3 ταγκαν και δε σε νοιαζει αμα ανατιναχτει. το πολυ-πολυ να βγάλει λιγο καπνο απο το exhaust fan...
vgiozo Δεκέμβριος 3, 2005 #34 Δεκέμβριος 3, 2005 Τελικά η μετακόμιση έγινε σήμερα στο νέο κουτί......η θερμοκρασία των σκληρών έχει πέσει κατά 5+ βαθμους, το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή με το ζόρι ξεκινάει, καθώς η θερμοκρασια του δεν υπερβαίνει τους 32 βαθμούς idle (29-32 παίζει)...η θερμοκρασία του πυρήνα της κάρτας γραφικών σημείωσε μικρή μείωση ~5 βαθμών, 3-4 επισης έπεσε κι η θερμοκρασία του northbridge......όλα αυτά με τίμημα τον θόρυβο όμως, αφου αν και όλοι οι ανεμιστήρες που εγκατέστησα είναι από τους πιο ήσυχους στη κατηγορία τους, όλοι μαζί παράγουν ένα ενοχλητικό βουητό...2x120mm LL Papst, 2x92mm Papst LL, 3x92mm Zalman στη χαμηλή ρύθμιση (παρόλαυτά είναι οι πιο θορυβώδεις της παρέας)...Για να προσαρμοστεί σε κανονικές συνθήκες χρήσης θα πρέπει να πέσει αισθητά ο θόρυβος, γι αυτό και σκέφτομαι την αγορά εκείνων των 92άρηδων Ακασα που είχε το eshop με 14 dbA...(τώρα δεν τους έχει πλεον αλλά αν τους πάρει το μάτι σας πουθενά "σφυρίξτε" μου...)
Κοπρίτης Δεκέμβριος 3, 2005 #35 Δεκέμβριος 3, 2005 Τελικά η μετακόμιση έγινε σήμερα στο νέο κουτί......η θερμοκρασία των σκληρών έχει πέσει κατά 5+ βαθμους, το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή με το ζόρι ξεκινάει, καθώς η θερμοκρασια του δεν υπερβαίνει τους 32 βαθμούς idle (29-32 παίζει)...η θερμοκρασία του πυρήνα της κάρτας γραφικών σημείωσε μικρή μείωση ~5 βαθμών, 3-4 επισης έπεσε κι η θερμοκρασία του northbridge......όλα αυτά με τίμημα τον θόρυβο όμως, αφου αν και όλοι οι ανεμιστήρες που εγκατέστησα είναι από τους πιο ήσυχους στη κατηγορία τους, όλοι μαζί παράγουν ένα ενοχλητικό βουητό...2x120mm LL Papst, 2x92mm Papst LL, 3x92mm Zalman στη χαμηλή ρύθμιση (παρόλαυτά είναι οι πιο θορυβώδεις της παρέας)...Για να προσαρμοστεί σε κανονικές συνθήκες χρήσης θα πρέπει να πέσει αισθητά ο θόρυβος, γι αυτό και σκέφτομαι την αγορά εκείνων των 92άρηδων Ακασα που είχε το eshop με 14 dbA...(τώρα δεν τους έχει πλεον αλλά αν τους πάρει το μάτι σας πουθενά "σφυρίξτε" μου...)καταρχην δωσε και καμια φωτο στο κοινο να δουμε στην πραξη τα καλουδια εγκατεστημενα στο νεο κουτακι....οσο για τον θορυβο θα σου προτεινα ενα καλο πανελ ελεγχου στροφωνκαι συνδεση των ανεμιστηρων σε αυτο ανα ομαδες...ετσι ωστε το βραδακι που το αφηνεις να κατεβαζει και δεν φορτωνει ιδιαιτερανα τους χαμηλωνειςκαι οταν παιζεις κανενα παιχνιδακι, τους χωνεις τσιτα αφου ετσι κι αλλιως ο ηχος του παιχνιδιου υπερκαλυπτει τον θορυβο τουςεπισης πολυ καλη δουλεια κανουν οι σιλικονουχες βασεις ανεμιστηρων που κυκλοφορουναλλα αμα δεν θες να μπεις σε εξτρα εξοδα,μπορεις απλα να κοψεις μικρα τριγωνα απο mousepad και να τα περασεις στα σημεια που βιδωνουν τα fans στο κουτι ή πιανουν πανω στις μωβ πλαστικες chieftecοβασειςεπισης αφαιρεσε τις γριλιες καθοτι προκαλουν στροβιλισμους και κατ'επεκταση θορυβο και μειωνουν την παροχη αερα (εγω συνηθως κοβω και τα μεταλλικα διατρητα που εχουν στο πισω μερος)αυτα για αρχη και μετα βλεπουμε
vgiozo Δεκέμβριος 4, 2005 #36 Δεκέμβριος 4, 2005 ένας ελεγκτής ανεμιστήρων είναι σίγουρα καλή λύση...το σκέφτομαι για το Gatewatch αλλα μερικές φορές μου φαίνεται κάπως χονδροειδες...Ως προς τον θόρυβο, έχω προσαρμόσει σε όλους τους ανεμιστήρες γρίλιες για τη συγκράτηση της σκόνης,γιατί με 7 απο δαύτους θα πρέπει να βάζω την ηλεκτρική για να καθαρίσω το κουτί...αν αυτό όμως γίνεται με κόστος τον υψηλότερο θόρυβο,τότε δεν θα με πειράξει να τις αφαιρέσω......εκτός απο τους 3 πλαινούς για τους σκληρούς,τους οποίους έχω συνδέσει με βίδες, όλους τους άλλους ανεμιστήρες τους έχω σκαλώσει με κάτι ειδικούς πλαστικούς κώνους που είχα βρεί στον Τεχνοραση...έτσι δεν ακουμπούν σε μεταλλικές επιφάνειες...Φωτογραφίες μπορώ να ανεβάσω όταν με το καλό επιστρεψω Σαλονίκη...
vgiozo Δεκέμβριος 9, 2005 #37 Δεκέμβριος 9, 2005 Λοιπόν, αντικατέστησα τους 9αρηδες Zalman (με είχαν zalήσει) με τους Papst 3412 N/2GLLE, air flow 19.4 CFM / 33 m³/h, Noise level: 12db(A) και το σύστημα ησύχασε πάρα πολύ... Οι 12άρηδες που έχω είναι οι εξής Papst 4412 F/2GLL, air flow 41.1 CFM / 70 m³/h, Noise level: 18db(A) (αφαίρεσα τελικά τον πάνω όμως, γιατί μου φάνηκε περιττός...) ...ανακάλυψα όμως εκ νέου τον θόρυβο των σκληρών δίσκων, καθώς, αν και οι δίσκοι που έχω είναι αρκετά ήσυχοι, μπροστά ακριβώς απ' τους δίσκους υπάρχουν οι γρίλιες για την έξοδο του ζεστού αέρα απ' όπου βρίσκει δίοδο κι ο θόρυβος...επίσης κατάλαβα καλύτερα τώρα με τους νέους ανεμιστήρες την ακουστική συμβολή που έχουν οι γρίλιες στο αριστερό μέρος του κουτιού που ψύχουν τους σκληρούς...οι 3 αυτοί ανεμιστήρες φαίνεται να παράγουν περισσότερο θόρυβο απο εκεινους που βρίσκονται στο δεξί πλαϊνό του κουτιού κι αυτό υποθέτω επειδή εκεί υπάρχουν τόσο οι μεταλλικες γρίλιες όσο κι οι εσωτερικές πλαστικές... ...για την εξάλειψη του θορύβου λόγω δονήσεων κτλ, χρησιμοποίησα τις ακολουθες πλαστικές "βίδες"...που κοστίζουν 2,50€ η τετράδα... ...αν και ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό να βγαίνεις απο ένα μαγαζί έχοντας δώσει 3x16€ + 1x20€ + 7x2,5€ = 85,5€ έχοντας αγοράσει ανεμιστήρες και πλαστικά παπαράκια...
gfa3 Δεκέμβριος 9, 2005 #38 Δεκέμβριος 9, 2005 Με εναν καλο κοφτη και υπομονη κοβεις τις γριλιες και παει ο θορυβος και μενουν τα 85 ευρω.Βεβαια κανιβαλισμος με το καλημερα του κουτιου αλλα 85 ευρα ειναι αυτα.
SoulRiver Δεκέμβριος 10, 2005 #39 Δεκέμβριος 10, 2005 τα ψυχοφαρμακα που απαιτουνται για να ηρεμησεις οταν σου σπαει τα νευρα ο θορυβος ειναι πιο φθηνα!! Λες να το ριξουμε στα ναρκωτικα ?
vgiozo Δεκέμβριος 10, 2005 #40 Δεκέμβριος 10, 2005 τα ψυχοφαρμακα που απαιτουνται για να ηρεμησεις οταν σου σπαει τα νευρα ο θορυβος ειναι πιο φθηνα!! Λες να το ριξουμε στα ναρκωτικα ? Been there, done that... ...το να αγοράσω ήσυχους ανεμιστήρες είναι μεν ακριβότερο αλλά με γλιτώνει απο "περιττή" ενασχόληση με τον υπολογιστή (δεν έχω και εργαλεία για μαστοριές)...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.