Jump to content

Επιτέλους ήρθε το Chieftec Bravo Full Tower

masteroidz1442169105

Recommended Posts

Καλό είναι.. βέβαια θέλει προσοχή τι ανεμιστήρες θα βάλεις.. έχω έναν 90άρι που μου έχει σπάσει τα κυριολεκτικά τα νεύρα ! Άμα είχα dbόμετρο θα βάραγε σίγουρα κόκκινο.. στην Checkmate φέρνει κάτι ωραία 90άρια ACrayan αλλά όλο λέει ότι δεν είναι διαθέσιμα.. αν δει κάποιος την διαθεσιμότητα ας μου σφύριξει :p

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
  • 2 months later...

Συγγνώμη που ξεθα΄βω αυτό το νήμα μετά απο καιρό, αλλά παρατήρησα στην ιστοσελίδα της chieftec κάτι παράξενο...στην περιγραφή αναφέρεται πλέον ότι το κουτί έχει 6x3,5 θέσεις + 2x3,5 floppy αντί για 8x3,5 + 3x3,5 floppy...

Λέτε να είναι λάθος ή όντως άλλαξε η κατασκευή του;

http://www.chieftec.com/products/Workcolor/BA-01.htm

• 3 weeks later...

Επέστρεψα ανανεωμένος απο τα ιωάννινα και με ανυπομονησία συνέδεσα τους 3 300 άρηδες νέους δίσκους στο σύστημα...

με περίμενε ωστόσο μια δυσάρεστη έκπληξη...συνειδητοποίησα ότι το κουτί έχει ένα σοβαρό σχεδιαστικό λάθος...

...τα καλώδια SATA με "μακρύ λαιμό" - η σκληρή πλαστική βάση σύνδεσης - εμποδίζουν το πλαϊνό να κλείσει κανονικά...

Μέχρι τώρα είχα χρησιμοποιήσει μόνο τα καλώδια που συνόδευαν την μητρική και δεν είχε τύχει να δοκιμάσω άλλα...τα συγκεκριμένα έχουν μια πολύ κοντή βάση, που το μήκος της ίσα ίσα επιτρέπει στο πλαϊνό κάλυμμα του κουτιού να κλείνει...

...απορώ πως δεν το είχα χαμπαρίσει νωρίτερα και πώς δεν είδα σχετικές αναφορές στο διαδίκτυο...

Τα περισσότερα καλώδια σύνδεσης σατα δίσκων συνεπώς είναι "ασυμβατα" με το κουτί Chieftec Bravo...

Γνωρίζει κανείς πού μπορω να βρώ τέτοια "κοντου λαιμού" καλώδια; Στα eshop που έψαξα, όπου υπήρχαν εικόνες, ήταν του κοινού τύπου καλώδια...

Τελικά άκυρο το παραπάνω...

(γμτ δεν μπορώ να το σβήσω τώρα)

Τα καλώδια έρχονται ίσα ίσα καθώς στο σημείο που είναι οι δίσκοι έχει κι ένα μικρό εξόγκωμα...

...είχε μαγκωσει για κάποιο λόγο η "κλειδαριά" του πλαϊνού και ήθελε δύναμη για να κλείσει, και καθώς κοίταζα να δώ αν ακουμπάει πουθενά τα καλώδια sata μου φάνηκαν υπερβολικά κοντά στο πλαϊνό και δη αυτά με τον μακρύτερο κλιπάκι σε σχέση με τα εργοστασιακά καλώδια της DFI...

...another embarassing occasion...

Κι εγώ είχα αυτό το άγχος με τα Sata καλώδια, φοβόμουν μήπως μου "ζορίζει" το πλαϊνό τις πλακέτες των δίσκων. Τελικά με tire-up, τα δίπλωσα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν τα έχω σφίξει, ίσα - ίσα να κρατάνε, μην χαλάσει και το καλώδιο.

post-173-1442174337,0454_thumb.jpg

Μην το σκέφτεσαι. Εσύ να είσαι καλά. :)

Μετά απο κάτι τέτοια, μερικες φορές χρειάζεται προσπάθεια... :003:

Απ' όταν σταμάτησα ουσιαστικά να ασχολούμαι και να σκαλίζω επισταμένα τον υπολογιστή μου, τα παθαίνω κάτι τέτοια...και βιάζομαι να δημοσιοποιήσω και το "πρόβλημα"...

...καλή κι η λύση να τα δέσεις...εγώ απλώς δίπλωσα λιγο τις άκρες ώστε το καλώδιο να κατευθύνεται μέσα και κάτω...

...έχω όλα τα καλώδια sata να περνούν κάτω απο τον τελευταίο δίσκο, στο πατωμα του κουτιού, γιατί μου φάινεται πως έτσι πιάνουν λιγότερο χώρο, ομαδοποιημένα δλδ...

Πληροφοριακά πάντως, υπάρχουν και καλώδια με γωνία 90°.

attachment.php?attachmentid=10349&stc=1&d=1142813259

EDIT: Προφανώς αυτό εννοούσες όταν έλεγες

Γνωρίζει κανείς πού μπορω να βρώ τέτοια "κοντου λαιμού" καλώδια;

Δεν το έχω πετύχει πουθενά Ελλάδα. Αν βρω τίποτα, θα ενημερώσω...

post-21-1442174337,3023_thumb.gif

όντως θα ήταν πολυ βολικά...εξίσου βολικά είναι και εκείνα τα καλώδια ide στα οποία η απόσταση απο την άκρη slave στην άκρη master είναι πολύ μικρη ίσα ίσα δλδ για να ενώσει δύο σκληρούς σε δύο διαδοχικές θέσεις στο κουτί...

...τα είχε πάρει το μάτι μου στο διαδίκτυο τα συγκεκριμένα sata, αλλά είχα στο μυαλό μου όταν έκανα την ερώτηση καλώδια στα οποία η άκρη αυτή έχει μικρότερο μήκος...όπως είναι τα καλώδια που συνοδεύουν τις DFI μητρικές...

...το θεώρησα πιο πιθανό να υπάρχουν στην αγορά τέτοια καλώδια, απο αυτά τα πολύ χρηστικα με το Γ...

...δεν κινδυνέυεις (ή πολύ λιγότερο τουλάχιστον) να προκαλέσεις και ζημιά μ' αυτά στην υποδοχή του σκληρού χτυπώντας ή τραβώντας το καλώδιο προς τα κάτω, καθώς προεξέχει αρκετά...

Η αλήθεια είναι, ότι υπάρχουν μικροδιαφορές, ανάμεσα στα "κοινά" sata καλώδια. Από τα 5-6 που έχω σύνολο, τα μισά έχουν λιγάκι κοντύτερο βύσμα, και αυτά χρησιμοποίησα. Πρέπει να τα βάλεις δίπλα δίπλα να το καταλάβεις.

όντως...αυτό της διαφανές της akasa που είχα πάρει πρόσφατα έχει μεγαλύτερο πλαστικο βύσμα απο τα υπόλοιπα...

(κι αυτό με είχε μπερδέψει αρχικά)

περίεργο μου φαίνεται λιγο που ορισμενα καλωδια (όπως το προαναφερθέν) λαμβάνουν "πιστοποίηση" ή χαρακτηρισμό SATA 300 compatible ή κάτι τέτοιο...

...όταν ειχα ρωτήσει μια άλλη φορά μου είχαν πεί ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά διαφορά μεταξύ των καλωδίων που κυκλοφορούν, ως προς την συμβατότητά τους με SataII δίσκους δλδ, αλλά διαφορές που έχουν να κάνουν με ηλεκτρολογικές παραμέτρους (ή κάτι τέτοιο - όπως το κατάλαβα το μεταφέρω)...

...παντως όταν είχα στείλει μήνυμα στην Μαξτορ σχετικά με την συμβατότητα των δίσκων μου με ΝΦ4 τσιπάκι, μου είχε συστήσει κι ο τεχνικός να χρησιμοποιώ καλώδια πιστοποιημένα για SATA2...

...ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.