nicksoti1442169068 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2005 Αφού πέρασα μια πολυήμερη φρίκη με ανεξήγητα προβλήματα με το σύστημά μου, και οδηγήθηκα σε - μάταια - αγορά νέου τροφοδοτικού, να μην τα πολυλογώ, η αιτία ήταν η 20πινη πρόκταση που είχα βάλει στο τροφοδοτικό! Μάλιστα, χρησιμοποιούσα 2 μικρές προεκτάσεις σε σειρά. Μέχρι που δοκίμασα χωρίς αυτές και προβλήματα τέλος. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω εαν ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ καλή ποιοτική προέκταση μήκους 20 εκατοστών.Επίσης, θέτω τον προβληματισμό, κατά πόσο οι 24->20 προεκτάσεις που χρησιμοποιούνται κατά κόρον, επηρεάζουν την ποιότητα της τροφοδοσίας. Επίσης, είχα παρατηρήσει και στο παρελθόν σε παλαιότερο σύστημα, ότι επανατοποθετώντας το 20πινο στη μητρική, είχα μικροδιαφορές στις τάσεις από το monitor. Και μην μου πείτε για πολύμετρα και τα σχετικά, διότι με το πολύμετρο βλέπουμε τι προσφέρει το τροφοδοτικό, όχι όμως και τι λαμβάνει η μητρική. Και ακόμα και αν οι τάσεις που βλέπουμε από τα Windows δεν είναι απόλυτα ακριβείς, οστόσο είναι ένα σημείο αναφοράς, αν ας πούμε επί 2 μήνες βλέπεις 3.3V και επανατοποθετώντας το βύσμα ξαφνικά βλέπεις 3.2V, κάτι συμβαίνει. Ακούω σχόλια - γνώμες.
Γιάννης_84 Νοέμβριος 28, 2005 #2 Νοέμβριος 28, 2005 Εκπλήσομαι! Τι στο καλό είναι μια προέκταση; 20 καλωδιάκια είναι ρε γμτ, μέχρι και εκεί πρέπει να προσέχουμε; :102:
nicksoti1442169068 Νοέμβριος 28, 2005 Author #3 Νοέμβριος 28, 2005 Το θέμα δεν είναι τα καλωδιάκια, αλλά οι ενώσεις στα βύσματα. Ειδικά στο 20πινο, εαν είναι και κακής ποιότητας, "παίζουν" πολύ πάνω-κάτω. Μάλιστα στην προέκταση είναι 2πλό το κακό, διότι παίζουν και του αρσενικού και του θυλικού, (ενώ στη μητρική πάνω τα πινς είναι ακίνητα πακτωμένα) γι αυτό και το ταίριασμα θέλει αρκετό ζόρι, με αποτέλεσμα ίσως κάποιοι θυληκοί ακροδέκτες να "ανοίγουν" παραπάνω και να έχουμε απώλειες. Τέσπα, εαν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω καλής ποιότητας προέκταση ας μου πει, γιατί τέτοια φρίκη δεν θέλω να την ξαναπεράσω (θας σας έλεγα απίστευτου κάλους σκηνικά αλλά δεν έχω όρεξη at the moment).
Γιάννης_84 Νοέμβριος 28, 2005 #4 Νοέμβριος 28, 2005 Προφανώς πρέπει να είναι στις ενώσεις το πρόβλημα αλλά και οι ενώσεις δεν είναι τίποτα το φοβερό γι' αυτό μου έκανε εντύπωση. Εμένα δε θα πήγαινε το μυαλό μου ποτέ στην προέκταση.
nicksoti1442169068 Νοέμβριος 28, 2005 Author #5 Νοέμβριος 28, 2005 Μωρέ ούτε κι εμένα πήγαινε στην αρχή. Και αν σκεφτείς ότι οι προέκταση μπήκε ταυτόχρονα με καινούρια VGA, μνήμη και δίσκο, φαντάζεσαι τι τράβηξα μέχρι να ανακαλύψω τι γίνεται. Στην αρχή βέβαια, την "πλήρωσε" το κακόμοιρο το Chieftec 360, για τα μάτια ενός Enermax. Και μάλιστα, επειδή τα προβλήματα δεν είχαν καμία απολύτως λογική στο είδος και τη συχνότητά τους, είχε πολύ γέλιο. Ας πούμε κόλαγε ο δίσκος, άλλαζα driver, μετά (τυχαία) δούλευε, έλεγα αυτό ήταν. Μετά το Wifi stick ξεσυνδεόταν μόνο του, του άλλαζα θύρα, έκανα restart, δούλευε, έλεγα αυτό έφταιγε. Τη μία ο Athlon δούλευε τζετ στα 2.5G και την άλλη ούτε default, έκανα update bios, όλα καλά, εως το επόμενο πρόβλημα κ.ο.κ. Μέχρι που παρατήρησα από το Asus Prob μεγάλη αστάθεια στα 3.3V, ακόμα και με το Enermax. Πότε ήταν 3.2V σταθερά, την επομένη μέρα 2.99, μετά 3.1, εκεί την ψυλιάστηκα, επανασύνδεα την προέκταση και άλλαζε αμέσως η 3άρα. Τώρα είναι στα 3.31 βράχος βρέξει χιονίσει, προβλήματα τέλος, μέχρι και οι μνήμες της 6600 πάνε παραπάνω εκεί που δεν έπαιρναν ούτε 10 mhz! Αλλά χρειάζομαι μια προέκταση, δυστυχώς...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.