Jump to content



9550 O/C..


N1K

Recommended Posts

παιδες εχω και γω μια gigabyte 9550 εδω και περιπου ενα χρονο+. πιστευω πως ειναι πολυ καλη καρτουλα για τα λεφτα της μιας και διαθετει και dvi που ηθελα. ~60europas την ειχα αγορασει brand new.. Tην επελεξα σαν μια αξιοπρεπη καρτα για εναν non pc-gamer. Τα μοναδικα παιχνιδια που εχω παιξει ειναι C&C generals+zero hour, Unreal Tournament και Doom 3 με αυτη την καρτα! Για τις απαιτησεις μου εμεινα πολυ ευχαριστημενος..! Προσφατα ομως [και να που εχει ο καιρος γυρισματα!] λογω χρονιου κολληματος με flight simulators που ποτε δεν ειχα την ευκαιρια να παιξω και κυριως λογω απωθημενου πηρα το πρωτο μου joystick. Ενα cyborg evo της saitek στα 20 ευρα απο φιλο. Εχω κυριολεκτικα λιωσει την τελευταια εβδομαδα στο FS 2004 της ms και οπως θα καταλαβατε οι απαιτησεις ανεβηκαν πια.. Δεν ξερω πως θα τα παει η "μικρη" στα επερχομενα παιχνιδια που θελω να δοκιμασω. [Falcon 4.0, Lock-On κλπ..]

Λοιπον στο ψητο!

Δεν δοκιμασα ποτε oc σε αυτην την καρτα και γι αυτο το λογο θελω τις συμβουλες σας.. Ενα χρονο δουλευε default. Πριν προβω στην αντικατασταση της με μια 6600GT θελω να δω μεχρι που φτανει γιατι ρε φιλε που ξερεις μπορει να μου κανει εμενα..! Διαβαζοντας ενα προσφατο postaki του παιδιου που εχει και αυτος μια 9550 και ψαχνεται http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=16752&page=2&pp=20

ειπα να κανω και γω αυτο το thread για περισσοτερη βοηθεια και συμβουλες..

Περα απο την καρτα γραφικων το συστημα αποτελειται απο amd athlon 3000+ 64αρης 754 default στα 2.00GHz και 768mb [512+256] ram no-name επισης default. Ισως πιεσω και το υπολοιπο συστημα σε συνδυασμο με την καρτα αλλα κυριος στοχος ειναι η 9550 πρωτα. Περιμενω τις γνωμες σας για το τι μπορω να κανω για να παιζω flight simulators καλυτερα χρησιμοποιωντας αυτο το συστημα. Αν τελικα καταληξω στο οτι χρειαζομαι κατι παραπανω τοτε αυτο θα λεγεται 6600GT [..και ισως επιπλεον 512mb ram]

post-2348-1442174271,1936_thumb.jpg

post-2348-1442174271,3257_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δέν έχω να σου δώσω κάποια ιδιαίτερη συμβουλή.

Δοκιμάζεις με το atitool να βρείς το max core & max mem...ξεχωριστά....και στη συνέχεια δοκιμάζεις να βρείς πόσο είναι το μέγιστο σταθερό και των δύο ταυτόχρονα.

Αφού βρείς τις μέγιστες σταθερές συχνότητες και περάσεις επιτυχώς τουλάχιστον για μία ώρα τα τέστ του atitool....μετά δοκιμάζεις σε παιχνίδια.

Αν όλα πάνε καλά την αφήνεις έτσι.....άν βγάζει artifacts αρχίζεις να χαμηλώνεις τα ρολόγια με μικρά βήματα.

Βασική προυπόθεση για την κάρτα σου....για να δείς αποτέλεσμα της προκοπής...είναι να είναι το 128bit μοντέλλο....GV-R955128D

Τα παρακάτω είναι 64bit

GV-R955128DE

GV-R955128T

Επίσης άν η κάρτα σου δέν έχει καθόλου ανεμιστηράκι....βάλε ένα.

Link to comment
Share on other sites

Βασική προυπόθεση για την κάρτα σου....για να δείς αποτέλεσμα της προκοπής...είναι να είναι το 128bit μοντέλλο....GV-R955128D

Τα παρακάτω είναι 64bit

GV-R955128DE

GV-R955128T

Επίσης άν η κάρτα σου δέν έχει καθόλου ανεμιστηράκι....βάλε ένα.

Πως θα διαπιστωσω αν ειναι της σειρας GV-R955128D? Το Αti Tool βλεπει 128bit στην εικονα..

Επισης αν ειναι να περασω καποιο ανεμιστηρακι εχεις να προτεινεις καποιο αθορυβο και απο που?

thanx tasos

post-2348-1442174271,5103_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το FS2004 είναι πολύ εξαρτόμενο από την CPU και λιγότερο απο την κάρτα γραφικών.

Ο επεξεργαστής και η μνήμη σου είναι μια χαρα. Με overclocking στον επεξεργαστή θα κερδίσεις περισσότερα απ' ότι στην κάρτα γραφικών.

Επίσης το FS "προτιμάει" τις ΑΤΙ οπότε κοίτα και προχ X800GT/GTO/GTO2 μεριά.

Πές μας το Motherboard και chipset έχεις.

Αν αργότερα αρχίσεις να βάζεις εξτρα αεροπλάνα και σκηνικά τοτε θα καταλάβεις τι λέω.

Link to comment
Share on other sites

slkvp εχεις δικιο και το παρατηρησα και γω. ανεβαζοντας την καρτα στα 400/250 μολις φορτωνω το FS04 και βαζοντας τον καιρο σε major storm και ανεβαινοντας στα 20.000+ft oπου πια εισαι πανω απο την καταιγιδα και βλεπεις τα συννεφα απο πανω, στην εξωτερικη καμερα "εσπαγε" λιγο η κινηση.. Φυσικα ολα αυτα με ultra high, 3D clouds, max sighting κλπ. Στο καπακι φορτωνω την ιδια πτηση με 420/270. το "σπασιμο" βελτιωθηκε αλλα μετα απο λιγο μου πεταξε μπλε οθονη και με εστειλε για restart! Λιγο ακομα θελω δλδ αν την αφησω στα 400/250.. Θα δοκιμασω οπως ειπες να πουσαρω λιγο και τον athlona γιατι ενα χρονο τωρα τον ειχα πασα! ποτε default και ποτε underclocked για cool&quiet..

Αυτο που μου κανει εντυπωση παντως ειναι οτι στα 400/250 ειναι τρομερα σταθερη χωρις κανενα προβλημα λειτουργιας πουθενα! Λετε να πεταξε την οθονη λογω θερμοκρασιας η ειναι κατι αλλο?? Επιασα την ψυκτρα με το που πεταξε την μπλε αγαπημενη οθονη και εβραζε!

Link to comment
Share on other sites

Παρόλο που είναι cpu intensive "βραζει" GPU....

Εμένα ανεβάζει την θερμοκρασία της Gecube X800XL 10 βαθμούς...

Επειδή το θέμα γίνεται flightsimerάδικο, προτείνω να το συνεχίσουμε στην κατηγορία Games

Οσον αφορά το OC της CPU σου κάνε πρώτα ένα search να δεις τι θα βρείς για ATHLON 3000+ 754 socket

Link to comment
Share on other sites

οχι δε νομιζω να εχουμε προβλημα, για την καρτα γραφικων μιλαμε απλα την τεσταρουμε με συγκεκριμενη κατηγορια παιχνιδιων.. αλλωστε αν κρινει καποιος mod οτι ειναι σε λαθος θεση ας το μετακινησει no prob!

Link to comment
Share on other sites

οχι δεν πρεπει να εχει thermal sensor κοιταξα..

ψυξη με ποιο fan λες?? κοιταξα τη σειρα silencer της arctic cooling που προτεινε ο giorgos πιο πανω και βλεπω οτι κανει γυρω στα 25ευρα. Αν ειναι να δωσω τοσα για ψυξη σκεφτομαι οτι καλυτερα θα ηταν να τα εδινα στην 6600GT μια και καλη. ασε που παιζεται αν θα παρω κατι παραπανω απο 400/250..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.