Jump to content

ΓΙΑΤΙ Η L30 ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΕΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΜΠΙΛΙΑ?

ibizakias8059

Recommended Posts

καλησπέρα,

οταν πρωτοεβαλα την υδροψυξη ολα ηταν τοσο ωραια,θορυβος μηδεν και το pc μου το εβλεπα,ηταν χαλαρο σε μια πισινα και απολαμβανε την δροσια του.......:)

αλλα μετα καηκε η μητρικη αλλαξα κουτι και επρεπε να λυσω την υδροξυξη και απο τοτε ολα κατερευσαν.

η αντλια ξαφνικα αρχισε να κανει λεσ και ειχε μεσα της μπιλια

εναν ενοχλητικο θορυβο,στην αρχη ελεγα ακουμπαει στο μεταλλικο κουτι και κανει κραδασμους,οχι τελικα,εχετε τιποτα να προτεινετε πριν τελειωσει η υπομονη μου και την .......σπασω?

και η βασικη ερωτηση ειναι,προφανως και θα λυσω την υδροψυξη ξανα αλλα

αξιζει να προσπαθησω να σωσω την αντλια η να παω να παρω μια eheim 1250?

Ταρακούνησέ την καλά να φύγει όλος ο αέρας από μέσα της. Πιθανότητα να έχουν εγκλωβιστεί φυσαλίδες μέσα της. Σε 2 l20 που έχω στο σύστημά μου έχουν χαλάσει οι φτερωτές και κάνουν τον ίδιο ήχο. Ανταλλακτικά βρίσκεις σε petshop αν όντως φταίει αυτό.

οκ αλλα εχω 2 αποριες.....

θα βοηθουσε αν την εκανα υποβρυχια?

και ποσο ευκολα αλλαζει η φτερωτη?δεν ειμαι και αχρηστος αλλα αν ειναι πολυ εξιδικευμενο θα εχω προβλημα.

Απο την προσωπικη μου εμπειρια σου λεω οτι αν την βαλεις μεσα σ' ενα δοχειο με νερο θα μειωσεις πολυ το θορυβο!!!

Απο την αλλη αν βγαλεις το μαυρο καπακι που εχει μπροστα και ξεβιδωσεις το μπλε

στρογγυλο πραγμα η προπελα βγαινει την αλλαζεις και βαζεις μια καινουργια!!!

η προπελα δεν εχει βιδες απλα εχει ενα μεγαλο μαγνητη στη βαση της για να την κραταει σταθερη!!!

Ειναι αρκετα ευκολο!!!

ευχαριστω για τις προτασεις,

οντως που την βρηκες τοσο φτηνα γιατι στον πειραια και καλλιθεα που εψαχνα μετα βιας βρηκα 2 λ20-λ30 και απο ανταλλακτικα απλα γελασαν με νοημα:)

αν την βαλω σε ενα τανκ αυτο ποσο μεγαλο πρεπει να ειναι και τι επιπτωσεις θα εχει στο συστημα(θα ανεβαζει θερμοκρασια το νερο?)και τι προτεινετε για δοχειο για την αντλια?

ελπιζω οχι κανα κουτι απο φετα 2κιλη?λολ

να ειναι και ψιλοεμφανισιμο μιας και το συστημα ειναι εξωτερικο.

Κοιτα βαλτη οπου θες (αν και η φαγε βγαζει κατι ωραια κεσεδακια!!!!! με φυσικη αλμη!)

τωρα σοβαρα η τρομπα απο κατω εχει βετνουζες οι οποιες αποροφουν τους κραδασμους οποτε αν κανεις καλη εξαεροση δεν πρεπει να ακους και πολλα!

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ λόγο εξαέρωσης.

Θέλει να κουνάς δυνατά και για πολύ ώρα την αντλία όσο την εξαερώνης.

Επίσης για να χαμηλώσεις γενικά τον θόρυβο μπορείς να την βάλεις πάνω σε ένα κομμάτι ρικοφον.

Μόλις σήμερα την πήρα. όντως έχει πολλούς κραδασμούς. Πάντως μέσα στη συσκευασία της έχει ένα πολύ καλό κομμάτι σφουγγάρι που μπορεί να απορροφήσει τέλεια τους κραδασμούς.

Μόλις σήμερα την πήρα. όντως έχει πολλούς κραδασμούς. Πάντως μέσα στη συσκευασία της έχει ένα πολύ καλό κομμάτι σφουγγάρι που μπορεί να απορροφήσει τέλεια τους κραδασμούς.

Αυτό ακριβώς εννοώ στο παραπάνω post μου.

οκ δεκτα ολα αυτα αλλα πριν φτιακσω την υδροψυξη ειχα μελετησει αρκετα τον οδηγο οποτε και καλα ανακινησα την αντλια και εχω βαλει αντικραδασμικο(συγκεκριμενα αυτο που ειχε στο κουτι της η αντλια.αυτο που δεν καταλαβα ειναι αφου δεν αλλακσα τιποτα,μονο τον ενα σωληνα απλα μεγαλωσα γιατι τωρα να κανει ετσι και πριν δεν εκανε ουτε κιχ,

τελος παντων για να μην σας κουραζω αλλο,η μονη λυση ειναι φτερωτη λοιπον?

α και κατι τελευταιο για να μην στηνω και ξεστηνω συνεχεια πως μπορω να την δοκιμασω σκετη την αντλια?

παρε ενα κομματι λαστιχο βαλτο στην εξαγωγη και βυθισε τιν αντλια σε νερο και μολις δεις οτι εγινε (εξαερωση) κλεισε το κυκλωμα βαζωντας την ακρη στο ρακορ εισαγωγης τις αντλιας.

Χθες έκανα τα τεστ στεγανότητας που πρέπει να ομολογήσω ότι με το που γέμισα νερό το κύκλωμα και έβαλα στην πρίζα την αντλια πλημύρισα...(να ναι καλά η λεκάνη της μαμάς). Αλλά για πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Πλέον το δεξί μου χέρι έχει κάλους από το σφίξιμο στα σφικτηράκια.

Όλο το βράδυ η αντλία έκανε θόρυβο. Είναι καινούργια. Αυτό που λέτε σαν μπίλια. Και δεν ήταν πρόβλημα εξαέρωσης. Λοιπόν..ο άξονας με τη φτερωτη και το μαγνήτη έχει στα άκρα δύο λαστιχακια που σφηνωνουν για να είναι η άτρακτος σταθερή. Αυτά δεν πρέπει να τα σφηνώνουμε εξαρχής αλλά απλά να τα τοποθετούμε και να τα αφήνουμε να σφίξουν με το βίδωμα του μπλε καπακιού. Εγώ χθές το είχα σφηνώσει εξαρχής από τη μεριά της φτερωτής με αποτέλεσμα το πίσω μέρος (του μαγνήτη) να είναι ψιλοελεύθερο και να βρίσκει κάνοντας θόρυβο μέσα Έπειτα από πειράματα σήμερα το πρωί βρήκα τι έφταιγε. Δοκιμάστε το και εσείς.

• 2 months later...

Και γω εχω παρομιο προβλημα με τον ηχο απο την Λ20.Παντα την ειχα μεσα στο τανκ και ηταν ησυχη.Εδω και αρκετες μερες με εχει τρελανει στο θορυβο και φταιει στανταρ η φτερωτη.Εχει χαλασει και κανει ετσι η εχει καποιο γενικοτερο προβλημα η αντλια??

Τι μπορω να κανω?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.