Jump to content

Aνωμαλη μεταβαση σε Α64 (3500+ κ Αsus A8V-d)

soki

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

soki έχω τα ίδια πράγματα με έσενα, με παίδεψε και έμενα το mobo αλλά είναι γρήγορο, με τις μνήμες πέρασα το ίδιο πρόβλημα με εσένα (έιχα 2χ256 bh-5 και 2χ256 bh-6, ddr400 και ddr 333) δεν υπάρχει περίπτωση να σου δουλέψουν 1:1 ούτε πάνω απο 208 με διεραίτη. Για αυτό και τις έδωσα και έχω τώρα τα micron που πάνε λίγο καλύτερα αλλά όχι τέλεια. Μόνο με tccd θα κάνεις καλή δουλειά. Κατα τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος

Αρχική απάντηση από Sakis

Καλως ηρθες στο club και καλα οβερκλοκια για πες αν καταλαβαινεις διαφορα εκτος απο bench,εννοω την αισθηση στην καθημερινη χρηση.

Και παλι καλορυζικα.

Στην καθημερινη χρηση, internet -εφαρμογες δεν ειδα τρομερη βελτιωση.

Αρχική απάντηση από SkaL-

soki έχω τα ίδια πράγματα με έσενα, με παίδεψε και έμενα το mobo αλλά είναι γρήγορο, με τις μνήμες πέρασα το ίδιο πρόβλημα με εσένα (έιχα 2χ256 bh-5 και 2χ256 bh-6, ddr400 και ddr 333) δεν υπάρχει περίπτωση να σου δουλέψουν 1:1 ούτε πάνω απο 208 με διεραίτη. Για αυτό και τις έδωσα και έχω τώρα τα micron που πάνε λίγο καλύτερα αλλά όχι τέλεια. Μόνο με tccd θα κάνεις καλή δουλειά. Κατα τα άλλα είμαι πολύ ευχαριστημένος

Με τις Micron 1:1 ποσο παει? :)

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

γιατι ειδες γενικα βελτιωση???λολ δηλαδη...

γιατι lol δηλαδη βρε Nos-Dio; ειναι τοσο παραξενο;εγω απο athlonxp στα 2600 σε Α64 στα 2500 ειχα αλλη αισθηση, ηθελα να ρωτησω λοιπον και καποιον που ειχε ιντελ και εκανε την αλλαγη αν ειχε την ιδια αισθηση με εμενα,δεν ειχα ιντελ ποτε και ετσι δεν ξερω η μηπως θα επρεπε;

ποιοι? εν πάση περιπτώση αυτή η μητρική για BH είναι η χειρότερη που μπορείς να πάρεις.

γιατι lol δηλαδη βρε Nos-Dio; ειναι τοσο παραξενο;εγω απο athlonxp στα 2600 σε Α64 στα 2500 ειχα αλλη αισθηση, ηθελα να ρωτησω λοιπον και καποιον που ειχε ιντελ και εκανε την αλλαγη αν ειχε την ιδια αισθηση με εμενα,δεν ειχα ιντελ ποτε και ετσι δεν ξερω η μηπως θα επρεπε;

το HT είναι άλλη αίσθηση.

Αρχική απάντηση από soki

Ενα τελευταιο προβλημα(?) που δεν εχω καταφερει να λυσω ειναι οι διαιρετες και τα Mhz της μνημης. Πανω απο 200 mhz δεν με αφηνει να τις τρεξω με τιποτα, εχω 4χ256 ddr333 kingston winbond bh-6! Ο 2:1 (ddr400) παιζει διακοσμητικο ρολο, μιας και δεν δουλευει σε μενα τουλαχιστον. Ενω και o ddr333 οταν πηγαινω πανω απο καποιο fsb και πανε οι μνημες να ξεπερασουν τα 200 πρεπει να βαζω τον ακομα μικροτερο διαιρετη 3:2 αλλιως δεν ξεκινα. Τα καλα νεα ειναι οτι παιρνει 1Τ με τις 4χddr333 στα χαμηλοτερα timings δινοντας ετσι αξιοπρεπεις επιδοσεις ακομα και στα 195 Mhz οι μνημες. Mε τις Nforce μητρικες θα τρεχουν οι μνημες ddr333 πανω απο 200 Mhz αραγε ή ειναι αλλη μια ιδιοτροπια του Via?????

Δες εδω

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=41595

για dividers

Δες εδω http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=46730

και εδω http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=47232

μπας και βρεισ τπτ ενδιαφερον

ελπιζω να βοηθησα

καλοριζικα:T:

o 2600 σου πρεπει να ηταν πολυ χρεπι εκτος βεβαια αν εγω και αρκετα ατομα που γνωριζω ειναι τοσο νωχελικα που δεν καταλαβαινουν την διαφορα που λες..η μονη διαφορα που καταλαβαινω εγω παντως ειναι στο δισκο σε μηχανηματα με p3 1000 + 768 ραμ και πανω σε win xp sp1

Αρχική απάντηση από enduracell

καλορίζικα Soki και καλά ociα. ’ποψη μου, πήρες από τα χειρότερα mobo για 939 που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Eυχαριστω Γιαννικο. :)

Αρχική απάντηση από ison

Δες εδω

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=41595

για dividers

Δες εδω http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=46730

και εδω http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=47232

μπας και βρεισ τπτ ενδιαφερον

ελπιζω να βοηθησα

καλοριζικα:T:

Aρκετα χρησιμα links, φαινεται οτι πηγαινει καλυτερα 1:1 με τις OCZ 3500/3700 EB.

Αρχική απάντηση από aristos87

Μπράβο ρε Βασίλη!!!!!!! :D

Η πατέντα με το μπλόκ όπος την φαντάστικα ;) Μπράβο!

Αντε με το τέλος της εξεταστικής θα τα δώ και απο κοντά :p:D

¨

Με το καλο να τελειωσει και μετα ελα να παρεις ιδεες για το watercooling.

Αρχική απάντηση από TROIDX

Καλορίζικος soki

Τhank you TROIDX! :D

Μεγειες Bill! Το πρόβλημα με τους διαιρέτες δεν είναι στο chipset αλλά ούτε και στον Α64 αφού δίνει όλους τους διαιρέτες κανονικά. Το πρόβλημα είναι στο BIOS της εκάστοτε μητρικής. ’ποψη μου, πιστευω η asus Πλέον κάνει μόνο για intel :...:

Απο οσο ακουγεται μονο η MSI παιζει καλα με ΒΗ μνημες οποτε λογικα τα προβληματα σου. Κατα τα αλλα μια χαρα. Καλοδουλευτο! Και στα δικα μας...

Απο το πλαισιο ψωνισατε και οι 2 και πετυχατε τον ιδιο cpu?

Αρχική απάντηση από FrOsT

Αλλος ένας στην οικογένια!

Καλοδούλευτα το cpu και το Μ/Β soki :happy2:

:happy2:

Αρχική απάντηση από chroma

Μεγειες Bill! Το πρόβλημα με τους διαιρέτες δεν είναι στο chipset αλλά ούτε και στον Α64 αφού δίνει όλους τους διαιρέτες κανονικά. Το πρόβλημα είναι στο BIOS της εκάστοτε μητρικής. ’ποψη μου, πιστευω η asus Πλέον κάνει μόνο για intel :...:

Eυχαριστω Bill, και εγω ελπιζω σε κανενα moded bios, αν δεν βγει θα το φτιαξουμε εμεις αν και ειναι λιγο πιο δυσκολο σε asus. ;)

Αρχική απάντηση από SLN

Απο οσο ακουγεται μονο η MSI παιζει καλα με ΒΗ μνημες οποτε λογικα τα προβληματα σου. Κατα τα αλλα μια χαρα. Καλοδουλευτο! Και στα δικα μας...

Απο το πλαισιο ψωνισατε και οι 2 και πετυχατε τον ιδιο cpu?

Ελα και εσυ να γινουμε πιο πολλοι οι καμμενοι απο A64! :p Aπο e-shop πηρα τον 3500+ b.t.w.

Αρχική απάντηση από zyx

και το epox τα παιζει και το gigabyte αν δεν κανω λαθος

καλοριζηκα τα πραγματα soki αν και εγω πιστευο οτι ηταν λαθος η μητρικη

Οκ thanx, θα δοκιμασω και αλλη μητρικη. :)

Ναι σωστα... εχω ξεχασει οτι υπαρχουνε κι αυτα :p. Αργησανε υπερβολικα να κυκλοφορησουνε...

Παντως ρε γμτ 4 μηνες ειχε "μονοπωλιο" η MSI στο NF3-ultra και η Asus KT800pro και μια μητρικη της προκοπης δεν βγαλανε.

Αρχική απάντηση από SLN

Απο οσο ακουγεται μονο η MSI παιζει καλα με ΒΗ μνημες οποτε λογικα τα προβληματα σου.

Ούτε το MSI δίνει 200 (1:1) διαιρέτη για μνήμες κάτω από pc3200

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.