Jump to content

Λάθη στις μνήμες

tex439

Recommended Posts

GoriLLakos:

να τις βάλω στο 2.9 έστω και αν βγάζουν 36 σφάλματα? καλύτερα να το έχω στο 2.7 που βγάζει 4 σφάλματα τότε. Eσύ τις είχες στο 2.9 έστω και αν σου έβγαζε sfalamta το memtest

Και εγω τα ιδια ειχα παθει με twin moss 3200 δουλευαν στα 333 οταν τις εβαζα σε dual channel.Και μιλαμε για πριν 2 χρονια(οχι απο eshop).

Μπορει και να ηταν conflict της μητρικης ομως..και οχι των μνημων....ακομα μερικες msi 939 οτανβαζεις τις μνημες σε καποια slot,και για dc να ειναι,της παιζει σατ 333...

Tex γυρνα τες πισω και πες ακριβως το προβλημα σου.Να εισαι ακριβης και να ξεκαθαρισεις οτι πληρωσες μνημες που οχι μονο πρεπει να αναγραφουν PC-3200 αλλα και να το αποδεικνυουν με την λειτουργια τους.Τα κολπα με παραπανω Volt και ψαγμενες ρυθμισεις αστα οταν οι μνημες θα ειναι οκ.Μην χανεις αλλο χρονο,παρε τηλ και πες οτι οι μνημες που αγορασες και πληρωσες ως PC-3200 δεν ανταποκρινονται στις προδιαγραφες τους

ευχαριστω φιλε μου για τις συμβουλές σου. Τις πήγα πίσω σήμερα και τους ειπα ακριβώς τι συμβαίνει. Τις δοκίμασε και σε δικό του σύστημα και όντως και εκεί έδειχναν 2700. Θα τις στηλει για RMA και μέχρι τις παρασκευή θα μου φέρει τις άλλες. Τώρα μέχρι να φέρει τις δικες μου μου έδωσε ένα άλλο stik μνήμης 1024 twinmos πάλι στα PC-3200, το έχω βάλει πάνω στο PC και την αναγνώρισε κανονικά ως 3200. έτρεξα και το memtest και αυτο μου βγάζει λάθος στο Test 4. Τι σημαίνει όταν χτυπάει στο Test 4 ? Ευχαριστω και παλι

Πραγματικα δεν ξερω τι να σου πω για τα λαθη.Ισως οι παρτιδες που ερχονται να μην ειναι και οτι καλυτερο και μαλλον θα πρεπε να ψαχνουν καλυτερα απο που τα προμηθευονται γιατι μερικα κομματια δεν πεφτουν οπου και οπου και στις μερες μας δυσκολα κερδιζεις και ευκολα την χανεις .Μιλω για την εμπιστοσυνη ως προς τα καταστηματα.Και επειδη πολλοι απο αυτα μας παρακολουθουν τους συμβουλευω να ειναι πιο προσεκτικοι

• 3 weeks later...

Για σας παιδιά επανήλθα με ένα καινούργιο σύνολο 2x1024 Twinmos PC3200. το προβλημα μου τώρα είναι ότι ενώ όταν τις έλεγχω με το memtest μια - μια δε μου εμφανίζουν λάθη. ενώ όταν τις βάζω να παίξουν σε dual chanel μου βγazouνε λάθη. γιατί συμβαίνει αυτό? μήπως μπορώ να το διορθώσω? Ευχαριστώ

Μήπως είναι αδυναμία του IMC σου?Εμένα πχ δεν δέχεται με καμία δύναμη #2 στο cas-to-ras.

Για δοκίμασε να χαλαρώσεις ένα ένα τα timmings σου. Βρες που δεν έχει λάθη και άσε ότι σε συμφέρει από πλευράς bandwidth.

Αλλά πραγματικά, αν λέει στο spd pc2700 γιατί δεν πας να τους πεις: πληρώνω για 3200 και θα τα φέρνω συνέχεια πίσω μέχρι να μου δώσετε αυτό που πληρώνω. Ρίξε και μια υποννοούμενη "απειλή" για κράξιμο σε fora και θα σκιστούν. Στο κάτω κάτω τα ωραία σου λεφτάκια τους δίνεις.

όχι φιλε αυτό το πρόβλημα λύθηκε με την αντικατάσταση τους. τώρα είναι καινούργια ντιμακια αυτά και τα αναγνωρίζει κανονικά ως PC3200. τώρα το πρόβλημα είναι αυτό με το dual channel.

τώρα το πρόβλημα είναι αυτό με το dual channel.

Δοκιμασε κατα σειρα

1) Dram Drive strength 1/3/5/7 (4 δοκιμες)

2) βαλε 2Τ (command rate disable)

Το Dram Drive strength είναι ρύθμιση από το BIOS? που το βρίσκω αν ξέρεις ?

To λεει στο manual της DFΙ... Καλο ειναι να το διαβασεις.

bios πηγαινεις, Genie bios settings--> DRAM configuration. Χαμηλα εχει το Dram Drive strength, 2η επιλογη ειναι το command per clock

ευχaριστω πολύ, και τι ρολο παίζουνε αυτά? επειδή είμαι λίγο άσχετος με το άθλημα αυτό, αν είναι στο 1 η στο 3 η στο 7 ας πουμε?

EDIT:

ευχαριστώ παρα πολύ παιδιά να είστε καλά , μου λύσατε το πρόβλημα μου. τελικά ήτανε το Dram drive stength.ήταν στο Auto και το έβαλα στο level 1. τι άλλαξε δηλαδή τώρα? είναι καλύτερα να είναι όσο πιο ψιλό γίνετε το level εκεί ?? ας πουμε είναι καλύτερα να ήταν στο 7? τι χάνω από αυτό? Ευχαριστώ και πάλι είστε τέλειοι παιδιά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.