Braveheart Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2005 Για πειτε μου απο τους 2 αυτους επεξεργαστες ποιοσ ειναι ο καλυτερος?Εψαξα λιγο στο net και ειδα οτι εχουν την ιδια συχνοτητα, πυρηνα και L2.Επισης ειδα σε ενα topic που τον εχει αγορασει καποιος (μαλλον ενας απο τους admins) για 520 $ σχεδον οσο κοστιζει ο 4400.Εαν ειναι καλυτερος απο τον 4400 και κοστιζει σχεδον τα ιδια φραγκα που μπορω να τον βρω εδω στην Αθηνα (γιατι επροκειτο να αγορασω τον 4400 αλλα αμα ειναι καλυτερος ο 175 να παρω τον 175).
ThorLite Νοέμβριος 25, 2005 #2 Νοέμβριος 25, 2005 Ισως ειναι καλυτερος μονο για overclock κατα τα αλλα στα default ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα παρε τον ποιο φτηνο αν μιλαμε για default αλλιως τον Opteron με την πιθανοτητα οτι μπορει να κανει καλυτερο overclock απο τον 4400+........
spinner Νοέμβριος 25, 2005 #3 Νοέμβριος 25, 2005 Για πειτε μου απο τους 2 αυτους επεξεργαστες ποιοσ ειναι ο καλυτερος?Εψαξα λιγο στο net και ειδα οτι εχουν την ιδια συχνοτητα, πυρηνα και L2.Επισης ειδα σε ενα topic που τον εχει αγορασει καποιος (μαλλον ενας απο τους admins) για 520 $ σχεδον οσο κοστιζει ο 4400.Εαν ειναι καλυτερος απο τον 4400 και κοστιζει σχεδον τα ιδια φραγκα που μπορω να τον βρω εδω στην Αθηνα (γιατι επροκειτο να αγορασω τον 4400 αλλα αμα ειναι καλυτερος ο 175 να παρω τον 175).Αν σε αφορα το overclock (εμενα οχι) το μονο που γνωριζω για τους dual-core Opteron για socket 939 ειναι οτι η AMD μεχρι στιγμης η μονη μητρικη που προτεινει ειναι η Tyan Tomcat K8E.Αυτη κοστιζει ~265ευρω τελικη Ελλαδα οποτε ειναι ακτιβοτερη απο τις DFI με NForce4 , οι οποιες DFI ειναι οι μονες μητρικες που εχω διαβασει να τρεχουν (και οχι "οτι τρεχουν") dual - core opteron s939.Δηλαδη εχεις μια αυξηση κοστους ~100ευρω με τις απλες που εχουν NForce Ultra αλλα η Tomcat εχει και οnboard graphics μια Ati XL με 8MB για την οποια δεν ξερω τι σοι πραγμα ειναι.Παντως αυτη η Tomcat αφου εχει onboard graphics προφανως απευθυνεται σε workstations και low-cost servers.Εκει που θελω να καταληξω ειναι οι η AMD αν εξερεσουμε το overclock δεν φαινεται ακομα να προωθει τους dc opteron s939 για τα Desktop.Κατα τα αλλα ειναι Opteron και ο Athlon46 που αναφερεις τεχνικα δεν εχουν διαφορες.
Stelaras Νοέμβριος 25, 2005 #4 Νοέμβριος 25, 2005 Στην Ελλαδα ο 4400+ εχει 520 Ευρω στην καλυτερη περιπτωση . Οχι δολλαρια . 520 δολλαρια ειναι 445 Ευρω περιπου . Οι επεξεργαστες που λες , ειναι ακριβως ιδιοι . Απο οτι φαινεται στην πραξη , οι opteron κλοκαρουν καλυτερα . 175 στην Ελλαδα , το βλεπω απιστευτα χλωμο να βρεις . Εδω δε φερνουν τα μικρα μονοπυρηνα .... 939 opteron δηλαδη δεν εισαγεται αυτη τη στιγμη , και κανεις δεν ξερει τιποτα . Αν παντως ενδιαφερεσε , απο Γερμανια εφερα δυο 170αρηδες απο το www.trend4pc.de . Με courier UPS κανει 4 μερες μονο . Το μαγαζι ειναι αξιοπιστο και πληρωνεις με αντικαταβολη ! Δηλαδη χερι με χερι . Η εγγυηση δεν πρεπει να σε προβληματιζει , γιατι γινονται RMA κατευθειαν στην ιδια την AMD (οι boxed επεξεργαστες) . Αρα ειναι το ιδιο απο οπου και αν τουε αγορασεις. Αυριο παραλαμβανω και αυτους μαζι με τον 175 εξ Αμερικης ...
Braveheart Νοέμβριος 25, 2005 Author #5 Νοέμβριος 25, 2005 χμμμμ θελει συγκεκριμενη mobo δηλαδη. Εγω εχω την Msi k8n sli platinum και δεν διατιθεμαι να αλλαξω mobo μιας και οταν την πηρα εσκασα 205 ευρουλια.Αρα παω για 4400 τοτε...εκτος και βρω πουθενα οτι ειναι συμβατος ο opteron με την mobo μου.Με ενδιαφερει το overclock...
ThorLite Νοέμβριος 25, 2005 #6 Νοέμβριος 25, 2005 Αν σε αφορα το overclock (εμενα οχι) το μονο που γνωριζω για τους dual-core Opteron για socket 939 ειναι οτι η AMD μεχρι στιγμης η μονη μητρικη που προτεινει ειναι η Tyan Tomcat K8E.Αυτη κοστιζει ~265ευρω τελικη Ελλαδα οποτε ειναι ακτιβοτερη απο τις DFI με NForce4 , οι οποιες DFI ειναι οι μονες μητρικες που εχω διαβασει να τρεχουν (και οχι "οτι τρεχουν") dual - core opteron s939.Δηλαδη εχεις μια αυξηση κοστους ~100ευρω με τις απλες που εχουν NForce Ultra αλλα η Tomcat εχει και οnboard graphics μια Ati XL με 8MB για την οποια δεν ξερω τι σοι πραγμα ειναι.Παντως αυτη η Tomcat αφου εχει onboard graphics προφανως απευθυνεται σε workstations και low-cost servers.Εκει που θελω να καταληξω ειναι οι η AMD αν εξερεσουμε το overclock δεν φαινεται ακομα να προωθει τους dc opteron s939 για τα Desktop.Κατα τα αλλα ειναι Opteron και ο Athlon46 που αναφερεις τεχνικα δεν εχουν διαφορες.Βασικα παντου τρεχουν οι dual core Οpteron αρκει η μητρικη να υποστιριζει dual core γιατι απλα το ονομα εχουν διαφορετικο αντι A64 4400+ τους λενε Opteron 175......
WAntilles Νοέμβριος 25, 2005 #7 Νοέμβριος 25, 2005 Αφού η ίδια CPU είναι ακριβώς καί οι 2.Άντε να θέλει το πολύ ένα BIOS update η motherboard γιατί θα διαβάζει άλλο CPU ID και δεν θα τον έχει στη database της.
ThorLite Νοέμβριος 25, 2005 #8 Νοέμβριος 25, 2005 χμμμμ θελει συγκεκριμενη mobo δηλαδη. Εγω εχω την Msi k8n sli platinum και δεν διατιθεμαι να αλλαξω mobo μιας και οταν την πηρα εσκασα 205 ευρουλια.Αρα παω για 4400 τοτε...εκτος και βρω πουθενα οτι ειναι συμβατος ο opteron με την mobo μου.Με ενδιαφερει το overclock...Oχι δεν θες μητρικη μια χαρα τρεχει και Opteron και απο ολα........
spinner Νοέμβριος 25, 2005 #9 Νοέμβριος 25, 2005 Στην Ελλαδα ο 4400+ εχει 520 Ευρω στην καλυτερη περιπτωση . Οχι δολλαρια . 520 δολλαρια ειναι 445 Ευρω περιπου .Οι επεξεργαστες που λες , ειναι ακριβως ιδιοι . Απο οτι φαινεται στην πραξη , οι opteron κλοκαρουν καλυτερα . 175 στην Ελλαδα , το βλεπω απιστευτα χλωμο να βρεις . Εδω δε φερνουν τα μικρα μονοπυρηνα .... 939 opteron δηλαδη δεν εισαγεται αυτη τη στιγμη , και κανεις δεν ξερει τιποτα . Αν παντως ενδιαφερεσε , απο Γερμανια εφερα δυο 170αρηδες απο το www.trend4pc.de . Με courier UPS κανει 4 μερες μονο . Το μαγαζι ειναι αξιοπιστο και πληρωνεις με αντικαταβολη ! Δηλαδη χερι με χερι . Η εγγυηση δεν πρεπει να σε προβληματιζει , γιατι γινονται RMA κατευθειαν στην ιδια την AMD (οι boxed επεξεργαστες) . Αρα ειναι το ιδιο απο οπου και αν τουε αγορασεις. Αυριο παραλαμβανω και αυτους μαζι με τον 175 εξ Αμερικης ... Stelaras σωσε μας και δωσε και αλλες πληροφοριες !! Οταν λες αντικαταβολη εννοεις χωρις καταθεση στην τραπεζα ? μολις ερθει το δεμα τα δινεις στον courier boy ? Με εχει ενημερωσει η sa1901 οτι με καταθεση στην τραπεζα (και οχι web banking) πληρωνεις και γυρω στα ~20ευρω φεσι το λιγοτερο !! Στο mindfactory.de τον εχει παντως 305 ευρω τελικη τον 165. Αλλα το eshop που δινεις εσυ εχει και Αγγλικα, επιτελους. Σε ποια μητρικη τον εβαλες τον dc Opteron ?
Γιάννης_84 Νοέμβριος 25, 2005 #10 Νοέμβριος 25, 2005 Στέλιο το trend4pc τι μεταφορικά χρεώνει; Πάει με το βάρος ή ότι κι αν πάρεις είναι το ίδιο; Θέλει εγγραφές κτλ για να παραγγείλεις; Ανυπομονώ να δω αποτελέσματα oc με τους διπύρηνους!
Braveheart Νοέμβριος 25, 2005 Author #11 Νοέμβριος 25, 2005 λοιπον πηγα στο site της msi για να δω εαν τους υποστηριζει η mobo μου αλλα πουθενα λογος για opteron...take a look http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_cpu_support_detail.php?UID=641&kind=1
Stelaras Νοέμβριος 25, 2005 #12 Νοέμβριος 25, 2005 Το trend4pc μου το προτεινε ο thorlite ο οποιος και ειχε αγορασει απο εκει.Εγω αυριο παραλαμβανω τους cpu . Τα μεταφορικα για courier ειναι 42 Ευρω μεχρι τα 7 κιλα . Δηλαδη για περιπου 7-8 επεξεργαστες .Για κανονικο ταχυδρομειο δεν αξιζει , αφου θελει περιπου 20 μερες . Μεταφορικα δεν ξερω . Νομιζω περιπου 20 Ευρω .Ενα απλο registration κανεις στο site οπου δινεις τα στοιχεια σου . Διευθυνση και ονοματεπωνυμο .Η επιλογη της αντικαταβολης , σημαινει χερι με χερι . Χωρις τραπεζες κλπ . Το παιδι του courier πληρωνεις .Εχει βεβαια ενα εξτρα 1% για ασφαλεια , και αλλο 1% για εξοδα αντικαταβολης . Δηλαδη 2% ταριφα . Αλλα συμφερει και παλι.
Stelaras Νοέμβριος 25, 2005 #13 Νοέμβριος 25, 2005 Επισης υπαρχει το http://www.pczocker.de Εχουν καλη τιμη στον 165 . http://www.pczocker.de/xanario_pinfo.php?products_id=96492&sessID=e22a0882a868e4954917b12d9c6a2f2b Μολις 322Ευρω . Και απο εκει εχει αγορασει ο thorlite .
spinner Νοέμβριος 25, 2005 #14 Νοέμβριος 25, 2005 Το trend4pc μου το προτεινε ο thorlite ο οποιος και ειχε αγορασει απο εκει.Εγω αυριο παραλαμβανω τους cpu . Τα μεταφορικα για courier ειναι 42 Ευρω μεχρι τα 7 κιλα . Δηλαδη για περιπου 7-8 επεξεργαστες .Για κανονικο ταχυδρομειο δεν αξιζει , αφου θελει περιπου 20 μερες . Μεταφορικα δεν ξερω . Νομιζω περιπου 20 Ευρω .Ενα απλο registration κανεις στο site οπου δινεις τα στοιχεια σου . Διευθυνση και ονοματεπωνυμο .Η επιλογη της αντικαταβολης , σημαινει χερι με χερι . Χωρις τραπεζες κλπ . Το παιδι του courier πληρωνεις .Εχει βεβαια ενα εξτρα 1% για ασφαλεια , και αλλο 1% για εξοδα αντικαταβολης . Δηλαδη 2% ταριφα . Αλλα συμφερει και παλι.oσον αφορα τα μεταφορικα με courier που ειναι 42ευρω, δηλαδη η μικροτερη ταριφα ειναι 42ευρω και απο τα 7κιλα και πανω εχουμε τις αναλογες αλλαγες ?Δηλαδη για εναν 165 θα πληρωσω +42 ευρω και 2%=7.4ευρω ??Αν ειναι ετσι συμφερει ομαδικη.EDIT:Μολις ειδα το παραπανω ποστ.Αν διαβασει το thread o Thorlite επειδη ειναι στα γερμανικα ας μας γραψει αν μπορει τα διαδικαστικα με τα λεφτα.
Stelaras Νοέμβριος 25, 2005 #15 Νοέμβριος 25, 2005 oσον αφορα τα μεταφορικα με courier που ειναι 42ευρω, δηλαδη η μικροτερη ταριφα ειναι 42ευρω και απο τα 7κιλα και πανω εχουμε τις αναλογες αλλαγες ?Δηλαδη για εναν 165 θα πληρωσω +42 ευρω και 2%=7.4ευρω ??Αν ειναι ετσι συμφερει ομαδικη.Για εναν 165 θα πληρωσεις 335 + 2% = 342 Ευρω . Μετα προσθετεις τα μεταφορικα .Ομαδικη σαφως και συμφερει . Ιδανικα πρεπει να φερετε 7 επεξεργαστες.
ThorLite Νοέμβριος 25, 2005 #16 Νοέμβριος 25, 2005 To pczocker αργει παρα πολυ λογο του ταχυδρομειου και δεν ειναι και σε stock ο CPU και θελει και πιστωτικη.Το trend4pc ηταν μια χαρα ουτε πιστωτικες ουτε τιποτα.........
Γιάννης_84 Νοέμβριος 25, 2005 #17 Νοέμβριος 25, 2005 Ρε παιδιά εσείς που έχετε παραγγείλει ήδη για βοηθήστε λίγο γιατί μέχρι στιγμής έχω βρει 939 όπτερον σε αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά άντε βγάλε άκρη. Μέχρι στιγμής απορρίπτω το pczocker εφόσον όπως είπε ο Thorlite αργεί και δεν έχει στοκ. Για τους 144 και 146 νομίζω ότι δε χρειάζεται άλλο ψάξιμο εφόσον έφερε σήμερα το χακ (απ' ότι μου είπαν στο τηλέφωνο το πρωί σήμερα παραλαμβάνουν) και σε πολύ καλή τιμή (τον 146 τον έχει 175 τελική).Για τους 165 και πάνω όμως...trend4pc.de369.95 για προδοκιμασμένο 165 στα 285*9@1.4334,95 για αδοκίμαστο 165mindfactory.de310.88 αλλά δεν ξέρω τι παίζει με διαδικασίες, μεταφορικά κτλe-bug.de310.69 πάντα για τον 165 και δέχονται σαν μοναδικό τρόπο πληρωμής κατάθεση στην τράπεζα και μεταφορικά 39.99Ξέρει κανείς τι ισχύει για το mindfactory.de;Και συγγνώμη που ξεφεύγω λίγο αλλά το σκέφτομαι σοβαρά να πάρω τον 165 και ίσως ενδιαφέρονται κι άλλοι.
spinner Νοέμβριος 25, 2005 #18 Νοέμβριος 25, 2005 Ρε παιδιά εσείς που έχετε παραγγείλει ήδη για βοηθήστε λίγο γιατί μέχρι στιγμής έχω βρει 939 όπτερον σε αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά άντε βγάλε άκρη. Μέχρι στιγμής απορρίπτω το pczocker εφόσον όπως είπε ο Thorlite αργεί και δεν έχει στοκ. Για τους 144 και 146 νομίζω ότι δε χρειάζεται άλλο ψάξιμο εφόσον έφερε σήμερα το χακ (απ' ότι μου είπαν στο τηλέφωνο το πρωί σήμερα παραλαμβάνουν) και σε πολύ καλή τιμή (τον 146 τον έχει 175 τελική).Για τους 165 και πάνω όμως...trend4pc.de369.95 για προδοκιμασμένο 165 στα 285*9@1.4334,95 για αδοκίμαστο 165mindfactory.de310.88 αλλά δεν ξέρω τι παίζει με διαδικασίες, μεταφορικά κτλe-bug.de310.69 πάντα για τον 165 και δέχονται σαν μοναδικό τρόπο πληρωμής κατάθεση στην τράπεζα και μεταφορικά 39.99Ξέρει κανείς τι ισχύει για το mindfactory.de;Και συγγνώμη που ξεφεύγω λίγο αλλά το σκέφτομαι σοβαρά να πάρω τον 165 και ίσως ενδιαφέρονται κι άλλοι.Επειδη τωρα δεν προλαβαινω να κανω ποστ οσα μου εχει πει η sa1901 το mindfactory συμφερει μεσω web banking.Εχει και αυτο μεταφορικα στα 20ευρω (DHL νομιζω) ομως σε αντιθεση με το trend4pc που ξεκιναν απο 40ευρω για courier ?(ή κανω λαθος για το trend4pc)Το trend4pc εχει το καλο οτι εχει αγγλικο interface και δεχεται αντικαταβολη.παντως για το trend4pc εδωhttp://www.trend4pc.de/shop_content.php/coID/1λεει οτι τα μεταφορικα για την υπολοιπη Ευρωπη (και Ελλαδα στην συγκεκριμενη περιπτωση) ξεκιναν απο 17.70 με UPS ?Τι διαφορες εχουν η UPS και η αλλη η GLS που ειναι ακριβοτερη ?
Stelaras Νοέμβριος 25, 2005 #19 Νοέμβριος 25, 2005 To GLS ειναι τα γερμανικα ταχυδρομεια . Δηλαδη 20+ μερες.Με απλα ταχυδρομεια δεν δεχονται αντικαταβολη ... Οποτε ξεχαστε το καλυτερα.Τα 17 Ευρω της UPS δεν παιζουν με τιποτα . Με αντικαταβολη , γινονται 42 περιπου για 1.8 κιλα του ενος cpu .Κανε εγγραφη και κανε μια δοκιμη για αγορα . Μην πατησεις το τελικο confirmation γιατι θα μπει παραγγελια ομως .Επισης ... δεχονται paypal με 4% επιπλεον χρεωση .
deadlock7 Νοέμβριος 25, 2005 #20 Νοέμβριος 25, 2005 Παιδια επειδη κι εγω ενδιαφερομαι για 165,αν τελικα αποφασιστει κατι και δεν το παρω χαμπαρι ας στειλει καποιος ενα πμ.Δεν μπορω να μπαινω καθημερινα δυστυχως..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.