Jump to content

Pentium 4 630 ή Athlon 64 3000+ (venice)

KOSTAS4_XT

Recommended Posts

Απλα τα πράγματα.

Ακούω απόψεις.

Προταιρεότητα τα games.

Δεν θελω να κανουμε λογο για τιμή.

Ας πουμε μεχρι 190 ευρώ!

Μητρική γύρω στα 120+-

Δεν με ενδιαφέρουν τα onboard sound+vga.

Αποψη μου ειναι:

Υπερ της Intel:...

-DDR2 (μελλον, μπορει η ddr να καταντήσει σαν τις sdr σε τιμή)

-sata II

-το socket γιατι η AMD θα αλλάξει και πάλι σε 8 μηνες (το θέμα ειναι, θα κρατηθούν οι διπύρινοι στην αγορά, θα βγάλουν κι αλλους.. ΤΙΙΙΙ?)

-.....Τα 2MB L2 cache στον 630, ειναι υπέροχα.

Υπερ της AMD:...

-Φθηνότερος cpu.

-...Και με βάση τα reviews, (αν στεκουν) είναι καλύτεροι σε games. (πιθανότατα λόγω 3Dnow!+)

...Και οι δυο απο οτι διαβασα ανεβαινουν καλα.. Και αυτή τη φορά θα εφοδιαστώ με μια καλή ψυκτρα..

Το θεμα με καιει γιατι σε 7 μερες ΤΟ ΠΟΛΥ θα πρεπει να κανω επιλογή!

Επισης...Αν πάv σε Intel εχω κατασταλαξει σε :

Pentium 4 630

Msi 945p neo

Για AMD :

Ακομα ψαχνω! :)))

Στην αρχή ελεγα για 3000+ αλλα τωρα που ελεγα να δωσω 190 για P4 λεω αν αξιζει να τα δωσω και στην AMD.

Για mobo εχω μια προτιμηση σε Ati Xpress αλλα δεν εχω βρει καποια που να τα εχει ολα και να εχει καλή τιμή.. Μια ηταν η Sapphire Innovation αλλα 175 είναι αρκετά

Μολις θυμιθηκα το γεγονός οτι ο Athlon εχει πανω του τον memory controller.

Μου καθησε τωρα ο 3500+ με NF4 Ultra!!

ΤΙ λετε?

αυτο μου ακουγεται καλυτερο...Μπορεις να βαλεις και 3200+ που εχει μονο 200mhz διαφορα απο τον 3500+ και καιρδιζεις σε χρηματα!!

Μην πάρεις Pentium 4.

Μητρική: DFI LANPARTY Ultra-D 140 ευρό

Eπεξεργαστής :Athlon 64 3200+ 130 ευρό

Και σου μένουν 40 ευρό για καλύτερη κάρτα γραφικών ;)

Συνηγορώ και εγώ σε αυτά επακριβώς.

Αλλά άμα τύχει και βρεις Opteron 165 (Toledo dual-core Socket 939) που κάνει γύρω στα €260-270, χτύπα τον αλύπητα.

Συγνωμη , αλλα 260 Ευρω ο 165 που εχει ???

Εδώ:

http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_609,00.html

και με βάση την παρατήρηση που έχω κάνει εδώ και ένα χρόνο, ότι πάρε αυτές τις τιμές που βλέπεις σε $ και απλά θεώρησέ τες ως τιμές σε €, θα δεις ότι δεν πέφτεις και πολύ έξω.

Τόσο λοιπόν, πάνω-κάτω, θα έκανε τελική με ΦΠΑ, εάν μπορούσες να τον βρεις στην ελληνική αγορά, δηλαδή το πολύ €280.

Αλλά άντε βρές τον.

Εδώ:

http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_609,00.html

και με βάση την παρατήρηση που έχω κάνει εδώ και ένα χρόνο, ότι πάρε αυτές τις τιμές που βλέπεις σε $ και απλά θεώρησέ τες ως τιμές σε €, θα δεις ότι δεν πέφτεις και πολύ έξω.

Τόσο λοιπόν, πάνω-κάτω, θα έκανε τελική με ΦΠΑ, εάν μπορούσες να τον βρεις στην ελληνική αγορά, δηλαδή το πολύ €280.

Αλλά άντε βρές τον.

Δεκτο . Αλλα αυτες οι τιμες ειναι σε γενικες γραμμες απιαστες . Για Ελλαδα ουτε το συζηταω . Εδω δεν ξερουν οτι υπαρχουν αυτοι οι opteron .

Ενδεικτικα , για τον 175 , τον αγορασα $520 . Ειναι $50 πανω απο την τιμη που δινει η AMD . Κατω απο $505 δε μπορεσα να τον βρω .

Δεκτο.

Αλλα αυτες οι τιμες ειναι σε γενικες γραμμες απιαστες . Για Ελλαδα ουτε το συζηταω . Εδω δεν ξερουν οτι υπαρχουν αυτοι οι opteron.

Ενδεικτικα , για τον 175 , τον αγορασα $520 . Ειναι $50 πανω απο την τιμη που δινει η AMD . Κατω απο $505 δε μπορεσα να τον βρω.

Αν παρατηρήσεις τις τιμές πάντως, θα δεις ότι ο γενικός αυτός "άγραφος" κανόνας ισχύει.

Μην κοιτάς που εδώ στην ελλάδα, εκμεταλλεύονται τη θέση τους οι 3-4 μεγαλο-εισαγωγείς για να θησαυρίζουν με τα υπέρογκα κέρδη τους, και γι' αυτό καί χτυπάνε προϊόντα που έχουν ζήτηση, καί επίτηδες δεν φέρνουν κάποια άλλα κράχτες γιατί τότε θα γεμίσουν οι αποθήκες τους με στοκ από άλλα που δεν θα τα παίρνει κανείς.

Πάντως ο κανόνας ισχύει, άντε με μία απόκλιση το πολύ +-10%, άρα και πάλι μας βοηθά πολύ για να ξέρουμε με πολύ καλή προσέγγιση τί τιμή να αναμένουμε και να μη μας πιάνουν κορόιδα οι εισαγωγείς.

Παιδια ευχαριστώ παρα πολυ για τις απαντησεις σας...

Γυρισα απο την αγορα πριν απο καμια ωρα..

Και κατεληξα σε 3200+ (oooooooleeeee)

Και σε μητρική Msi k8neo4 Fi

Nf4 ultra.

Και οσον αφορα vga, μου δινει το ιδιο μαγζι την msi 6600gt 165E.

Αλλα τωρα που πηγα στη σελιδα της μσι, βρηκα πως θα σκασει μυτη η χ1600ΧΤ!

Και το μαγαζακι απο το οποιο θα παρω τα κομματια, εχει πολυ κομματι απο msi και μαλιστα ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ!

α! ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΗ,ΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ!!! οΠΟΤΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΩ: ;)

Πληροφοριακα η x1600xt διατιθεται απο το Πλαισιο μερικες μερες !!εδω!

παρολα αυτα εγω θα σου προτεινα μια χ800gto!Προσωπικα η καλυτερη καρτα γραφικων που κυκλοφορει( αποδοση/τιμη)!!

x800 gto καλη αλλα sm2

χ1600ΧΤ στο πλαισιο ειναι η χ1600pro και ας λεει ΧΤ.

δουλευει με 800 μεμορυ ενω η ΧΤ (κανονικη) στα 1.38.

Αν παντως δεν κατσει η κατασταση με χ1600ΧΤ ειναι δηλαδη ακριβοτερη απο 210Ε, θα παρω την 6600GT που την τεσταρα σημερα σε ενα ΝΕΤΚΑΦΕ και εμεινα πολυ ευχαριστημενος.

Αλλα ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΤΗΝ Χ1600ΧΤ!

Παιδια μετα απο αυτο που ειδα στην 6600GT πραγματικά δεν θα με χαλαγε να παρω NVIDIA...!

Παντως η Χ1600ΧΤ, ειναι μπορει να της λείπουν 9GB's bandwidth απο την 6800GS, αλλα ριξτε μια ματια στο 3Dmark 2005 (αν και πιστευω πως θα το εχετε κανει ηδη..), και θα δειτε πως φυσαει και φτανει την 6800GT!!! Ειναι δυνατη στα shaders.. Αυτο πστευω πως ειναι πολυ βασκο για τις νεες καρτες, γιατι αν κρινουμε απο Chaos Theory, ειναι το μελλον των γραφικων.. Κακα τα ψεματα.

Επισης, θα το ξαναπω!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΑΤΙ ΣΤΑ DRIVERS και πιστευω πως Οταν βγει με το καλο στην αγορα και βγαλει και official supporτ, πιστευω πως η αποδοση της καρτας θα εκτοξευθει (ειδικα στο doom3 που ειναι ΡΕΖΙΛΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ).

Θα παρω την Δευτερα...

mobo+cpu και θα περιμενω μεχρι να βγει official στην αγορα με official drivers και μετα θα κανω την επιλογη μου.

Εξαλλου με περιμενει ενα ταξιδακι στο μωρο μου στην Κομοτηνη την Πεμπτη ;)

ό,τι και να πάρεις θα ξεσκιστείς στο gaming....απλά έχω δει benchmarks και η x1600xt έτρωγε πολύ σκονή απο τη 6800gs ρε παιδί μου......τώρα η τιμή της παραείναι δελεαστιλή οπότε δε μπορώ παρα να σου τη προτείνω!

φιλε necro εχεις απολυτο δικιο για την σκονη που εφαγε η χ1600χτ.

Το θεμα ειναι πως θελω να τρεχε τα games 1280x1024 χωρις ΑΑ αλλα με AF full details.

Το θεμα ειναι πως η nvidia με ικανοποιησε με την ποιοτητα εικονας, κατι που το φοβομουν.

Οποτε δεν φοβαμαι να παω σε Nvidia.

Iannis, :) χαλαρωσε.

Εγω προσωπικά ειμαι ΑΜΔακιας.

Αλλα μετά τον P4 3.0ghz me 1mb cache που ειδα στον φιλο μου σε παλιο σοκετ, μου εκανε ενα μικρο κλικ για αυτο σκεφτηκα και την ΙΝΤΕΛ.

Πιστευω πως και οι δυο επεξεργαστες ειναι πολυ καλοι..

Αλλα μετά παμε σε τι ακριβος εχει περισσότερη ανάγκη ο καθένας.

Που θελει να δώσει προτεραιότητα..

Και αμφιβάλλω αν πολλοί απο εμάς τους φοιτητές, θέλουμε 3 sec's γρηγορότερες τις εφαρμογές γραφείου και εικόνας.. Τώρα ΟΚ, κάποιοι απο εμας, ανάλογα την σχολή θα το χρειάζονται.. Αλλα παει πολυ μακριά το ζήτημα. Ο καθένας κάνει την δική του επιλογή. Δεν χρειάζεται ενοχές, ειδικά αν είσαι ευχαριστημένος απο τις επιδόσεις του, ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ και ασχετα με το τι ακους εδώ και εκεί!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.