Longman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2005 Γεια σας και ελπιζω να γραφω στο σωστο φορουμ. Λοιπον… πριν καποιες μερες αγορασα το pc που φαινεται κατω (και βρηκα δουλεια να κανω μου φαινεται). Ολα καλα , εκτος απο το οτι οταν παω να παιξω κανενα παιχνιδι, μετα απο 2-3 λεπτα παιχνιδιου (ή καμμια φορα και 10-15) η οθονη μου σβηνει... Σβηνει κανονικα, οπως οταν κλεινω το pc, δηλαδη γραφει “entering sleep mode” και μετα τερμα... Το πληκτρολογιο και το mouse δεν ανταποκρινονται... Το μηχανημα βεβαια συνεχιζει να λειτουργει και αναγκαζομαι να το κλεινω απο το κουμπι (πατωντας το για καποια sec). Ολα αυτα δεν μου παρουσιαστηκαν ποτε ουτε οταν κανω internet, ουτε στο office.Κατεβασα το 3D Mark05 και εκανα το τεστ 2-3 φορες και το ολοκληρωσε κανονικα με σκορ απο 2631 εως 2706. Εβαλα και το demo του να τρεξει για καποια ωρα και δεν εσβησε. Εγκατεστησα και το παιχνιδι Far Cry που δινοταν απο την καρτα γραφικων, το επαιξα λιγο, αφησα και το demo για 40 λεπτα περιπου και παλι ολα ΟΚ. Οταν ομως παω να παιξω το Pirates, το Empire Earth 2, το Civ4, το Lord of the Rings και καποια αλλα, ουτε κατα διανοια δεν μπορω να τα παιξω. Για να ειμαι ειλικρινης (χωρις να ξερω αν παιζει ρολο) τα παραπανω παιχνιδια μου τα εχουν δωσει. Αυριο σκοπευω να νοικιασω το Age of Empires 3 να δω πως συμπεριφερεται.Απο τα λιγα που εχω διαβασει υποψιαζομουνα οτι ειναι ή θεμα τροφοδοσιας ή θεμα ψυξης. Η καρτα μου (που φαινενται κατω) τροφοδοτειται απο την μητρικη, ενω στο pc γενικα η θερμοκρασια ειναι γυρω στους 30 βαθμους.Ξερετε τι μπορει να φταιει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Νοέμβριος 25, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2005 Δοκίμασε κανένα driver update τόσο για το Nforce4 όσο και για την vga και κοίτα και τις θερμοκρασίες της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Necro Νοέμβριος 25, 2005 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2005 2700 για το σύστημα σου ειναι πολυ λίγο....δοκίμασε αυτό που σου είπε ο outlaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicksoti1442169068 Νοέμβριος 25, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2005 Κοίτα φίλε μου, είχα τύχει κι εγώ στην περίπτωση να βγάζω όλα τα 3dmark κε να κολλάει στο... Generals! Αλλά είχα υπερχρονίσει την κάρτα. Θα σου πρότεινα, πέρα από την αλλαγή driver, να δοκιμάσεις ένα άλλο τροφοδοτικό από φίλο, για να είσαι σίγουρος.edit: τώρα είδα ότι έχεις ικανό τροφοδοτικό, αλλά δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις. Επίσης, δοκίμασε λίγο αν "κουμπώνει" καλά το βύσμα τροφοδοσίας στην κάρτα, συνήθως στις VGA δεν είναι τόσο σφιχτά στο κούμπωμα όπως στους σκληρούς δίσκους, πολύς κόσμος έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longman Νοέμβριος 25, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2005 Λοιπον... το προβλημα φαινεται να διορθωθηκε... φαινεται λεω, διοτι δεν επαιξα και τοσο πολυ. Λοιπον, αλλαξα τους drivers καρτας γραφικων και chipset. Στην καρτα εβαλα απο αυτους που ειχε (version 5.κατι) τους ForceWare Release 80 Version: 81.95 και στο chipset εβαλα τους nForce4 AMD Edition Version: 6.70...αποτελεσμα ?3D MARK 2001 score = 178823D MARK 2005 score = 3565Θυμιζω οτι πριν την αναβαθμιση ειχα βγαλει στο 3Dmark2005 score = 2706.Βρηκα και απο που φαινεται στο πισι μου η θερμοκρασια της καρτας γραφικων (GE Force 6600 gt της nvidia, στο temperature settings) αυτη τη στιγμη εχω gpu core temperature = 47, ενω πριν που επαιζα και αμεσως μετα τα τεστ ειχε παει μεχρι 59.Με τους παλιους drivers της καρτας, η μονη επιλογη που ειχα ηταν τα 60 Hz (με την ρυθμιση «αποκρυψη μη εμφανισιμων καταστασεων λειτουργιας»,ενεργοποιημενη). Με τους νεους drivers μου εμφανισε και τα 75 Ηz, και παρολο που η Philips συστηνει τα 60, εγω το ανεβασα στα 75. Σωστο αυτο ?Μετα ξεκινησα να παιξω κανενα παιχνιδακι. Επαιξα το demo του empire earth 2 (που μου κολλαγε) για λιγο χωρις κανενα προβλημα! Επαιξα και το rome total war, παλι χωρις προβλημα. Μετα το dawn of war, χωρις προβλημα κανενα, και μετα ξαναεγκατεστησα το Pirates και το επαιξα για 20 λεπτα περιπου χωρις κανενα προβλημα... Ελπιζω να εφτιαξε...Για αυτα που ελεγα οτι μπορει να φταινε, οσον αφορα την θερμοκρασια (την μη επαρκη ψυξη της καρτας), τωρα που ειδα θερμοκρασια νομιζω οτι ψυχεται καλα απο την μαμα ψυχτρα της. Πολλοι ειναι 47-59 βαθμοι ? Οσον αφορα την τροφοδοσια, μου ειπαν απο το e-shop (και αλλου) οτι αυτα τα μοντελα παιρνουν ρευμα απο την μητρικη και μαλιστα οτι αυτο ειναι καλυτερο! Anyway, απο την στιγμη που εμενα το τροφοδοτικο μου ειναι επαρκες, η καρτα μου τροφοδοτειται σωστα και με αρκετο ρευμα!Ευχαριστω για τη βοηθεια σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.