Ronin Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2005 Καλησπέρα σε όλους Έχω καταλήξει (σχεδόν) σε ενα καινούριο σύστημα που προτίθεμαι να αγοράσω και θα ήθελα τις γνώμες σας όχι κυρίως για άλλα κομμάτια ή παραπλήσια προιόντα που μπορώ να επιλέξω αλλά για το πόσο όλα αυτά που έχω επιλέξει "ταιριάζουν" και δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα λειτουργίας όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους. (δηλαδή αν π.χ η κάρτα γραφικών κάνει για την μητρική που λέει ο λόγος.. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.Το σύστημα αποτελείται απο τα παρακάτω: AMD Athlon 64 3000+ (s939) MICROSTAR MSI K8N SLI Platinum MSI VGA NX6600-VTD256EH PCI-E RETAIL (2X) KINGSTON KVR400X64C3A 512MB PC3200 400MHz VALUE RAM WESTERN DIGITAL 250GB WD2500JD 7200rpm SATA ή MAXTOR 250S0 250GB - 16MB - SATA BULK ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKER THERMALTAKE XASER III V1000D ΜΠΛΕ -WINDOW Περιμένω τη βοήθειά σας..Ευχαριστώ
SLKVP Νοέμβριος 24, 2005 #2 Νοέμβριος 24, 2005 Μια χαρα το βλέπω. Τις μνήμες ίσως θα έπρεπε να προσέξεις λίγο. Δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα για νορμάλ χρήση. Αν θες αργότερα να κάνεις υπερχρονισμό ίσως να έχεις πρόβλημα. Πηγαινε στο site και της MSI να δεις ποιές μνήμες "προτιμάει" και αντίστοιχα της Kingston να δεις τι λέει και εκεί. Συνήθως τα site για μνήμες έχουν κάποιο memory configurator, οπου επιλέγεις μοντέλο & κατασκευαστή μητρικής και σου λέει τι ταιριάζει. Το ποιό καλό configurator - από αυτά που έχω δει, το έχει η Corsair.Μια άλλη λύση είναι να ρωτήσεις από εκεί που θα πάρεις την μητρική τι χρησιμοποιούν αυτοί - στη πράξη.
coolmind Νοέμβριος 24, 2005 #3 Νοέμβριος 24, 2005 Ομορφο συστημα.Απλα θα διαφωνισω λιγο στο κουτι και στον επεξεργαστη,και στον maxtor γιατι εχω διαβασει σε αρκετα thred οτι χτυπανε αρκετα συχνα οποτε καλυτερα western digital.Στο θεμα κουτι,αυτο που εχεις επιλεξει εχει 7 ανεμιστηρες 8 cm που κανουν αρκετο θορυβο ακομα και στην πιο αργη ταχυτητα τους γιατι ειναι πολλοι.Εγω σου προτεινω να παρεις η το tsunami που εχει 2 ανεμιστηρες 12cm και εναν 9cm και ειναι πολυ αθορυβο η ακομη καλυτερα και πιο οικονομικα το soprano με ακριβως τους ιδιους χωρους με το tsunami αλλα χωρις τα φωτα και την αλουμινενια πορτα,και την διαφορα της τιμης να την ριξεις σε εναν πιο μεγαλο επεξεργαστη(3200,3500).Δες τα κουτια που σου λεω εδω http://www.thermaltake.com/xaserCase/menu.htm
Ronin Νοέμβριος 24, 2005 Author #4 Νοέμβριος 24, 2005 Χμμ..ναι αυτό με τις μνήμες δεν το ήξερα θα το τσεκάρω να δω τι παίζει...όσον αφορά το σκληρό και εγω εμπιστεύομαι περισσότερο την Western Digital αλλά ο Maxtor έχει 16mb buffer και αυτό με κάνει να τον έχω υπόψην μου..Για το κουτί αυτό που με ενδιαφέρει άμεσα και πιο πολύ είναι να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνεται οπότε Coolmind θα το τσεκάρω και αυτό με τα κουτιάΔεν ξέρω για την κάρτα γραφικών...θα ήθελα να περιορίσω λίγο το budget μου και αν έχετε να προτείνετε κάποια στα 100 ευρώ και πιο χαμηλά θα ήθελα να την ακούσω.Τέλος να σας πω πως ουδέποτε δεν θα κάνω overclocking γιατι δεν ασχολούμαι με το άθλημα...thnx
Ronin Νοέμβριος 24, 2005 Author #5 Νοέμβριος 24, 2005 MSI Reminds You...• All power connectors, ATX1 (24 Pin) & JPW1 (4 Pin, for CPU Power) & PCIE_PW1 (4 pin, for PCI-E VGA) must be attached to this model to ensure operation of the Mainboard.• A Power Supply of 450 watts, or above, is highly recommended for system stability.• ATX 12V power connection should be 20A or greater.Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό?....Θα έχω πρόβλημα με το τροφοδοτικό που επέλεξα?
coolmind Νοέμβριος 24, 2005 #6 Νοέμβριος 24, 2005 Τέλος να σας πω πως ουδέποτε δεν θα κάνω overclocking γιατι δεν ασχολούμαι με το άθλημα...thnxΟποτε με τα χρηματα που μπορεις να γλυτωσεις απο το κουτι(αν παρεις το soprano)περιπου 50 euro παρε μεγαλυτερο επεξεργαστη.
giorgos th.1442169073 Νοέμβριος 24, 2005 #7 Νοέμβριος 24, 2005 Θα έχω πρόβλημα με το τροφοδοτικό που επέλεξα?οχι ρε τι προβλημα να εχεις?και μενα καλο κατω των 450w παλι δεν θα ειχες.
emnezia Νοέμβριος 24, 2005 #8 Νοέμβριος 24, 2005 Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο έχει 24pin στην τροφοδοσία της μητρικής.Έχει αν δεν κάνω λάθος 3 μοντέλα κι ένα δεν είναι 24pin αλλά 20pin
Ronin Νοέμβριος 24, 2005 Author #9 Νοέμβριος 24, 2005 Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο έχει 24pin στην τροφοδοσία της μητρικής.Έχει αν δεν κάνω λάθος 3 μοντέλα κι ένα δεν είναι 24pin αλλά 20pinΣύμφωνα με το http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700241απο όπου και θα το πάρω έχει 6Χ4 pin connectors.....Κάτι που δεν διευκρινίζει εδώhttp://www.enermax.com/english/product_psu_Noisetaker485W.htm
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.