Jump to content

Να αλλάξω την vga με οικονομία

asky

Recommended Posts

Λοιπόν έχω την ATI Rageon 9550 256MB και τα υπόλοιπα δεν θυμάμαι

Την πήρα πριν από ένα χρόνο. Τώρα όμως ανανεώνω το συστήα μου και απο Athlon XP 1200 θα πάω στον 2700+

'Εχω επίσης 512 RAM 333Hz και εναν 120 SATA Seagate .. όλα με 350άρι τροφοδοτικό.

δεν έχω pci Express

Έχω και ολοκαίνουργια οθόνη TFT 19'' AOC την οποία χρησιμοποιώ στα 1280 χ 1024

Σκοπευώ να παίζω το Counter strike sourse / Half life 2 που είναι γνωστά για τις απαιτήσεις τους.

Με την τωρινή μου κάρτα φτάνω τα 30 fps ...

Στο the Web όπου παίζω το Counter έχουν FX 5900 256ram η οποία έχει πολύ μα πολύ καλή απόδοση.

Έτσι ρωτώ αν έχετε να προτίνετε κάτι στα μέτρα της FX 5900 ΑΛΛΑ από την πλευρά της ATI διότι έχω πάψει να είμαι οπαδός nVidia (από τότε που σε χρεώνει για να σε βοηθήσει ... αν το ψάξετε, δεν θα βρειιτε "contact" στην σελίδα της παρά μόνο με χρέωση)

Επειδή είμαι φτοχό παιδάκι, δεν μπορώ να διαθέσω πολλά λεφτά. Π.χ. τα 150 μου φαίνονται ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ

Οι ATI 9550 είναι στην πράξη υποχρονισμένες ATI 9600 (άλλο ένα marketing trick).

Ο πυρήνας της 9550 είναι χρονισμένος έκ κατασκευής στα 250 MHZ ....ενώ στην πράξη μπορεί να δουλέψει άνετα σε συχνότητες των 400 MHZ και άνω.

Ετσι με ένα απλό κλοκάρισμα ή για πιό εξειδικευμένους με ένα bios flash μπορεί να μετατραπεί σε 9600PRO ή και ΧΤ ακόμα.

Οσον αφορά το κομμάτι χρονισμού των μνημών....εξαρτάται από τον τύπο & ταχύτητα μνήμης που χρησιμοποιεί η κάθε υλοποίηση. (άλλες φοράνε απλές SDRAM και άλλες DDR).

Σου δίνω αυτή την επιλογή σε περίπτωση που έχεις τις γνώσεις και τη διάθεση να αναβαθμίσεις την κάρτα σου χωρίς χρήματα.

Αν σε ενδιαφέρει....ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε.

Γράψε μας περισσότερα στοιχεία για την κάρτα σου....μάρκα,μνήμες,φωτό από atitool...κλπ.

Σε περίπτωση που δέν σε ενδιαφέρει το mod και θές κάτι καινούργιο και ΟΧΙ Nvidia....

...τότε για φτηνή λύση πάρε αυτή

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510330

Οι ATI 9550 είναι στην πράξη υποχρονισμένες ATI 9600 (άλλο ένα marketing trick).

Αν σε ενδιαφέρει....ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε.

Γράψε μας περισσότερα στοιχεία για την κάρτα σου....μάρκα,μνήμες,φωτό από atitool...κλπ.

Με ενδιαφέρει να δοκιμάσω, και αν δεν πετύχει τότε συζητάμε για κάποια μεταχειρισμένη ή για κάποια λύση της nvidia.

Χρειάζεστε τίποτα άλλο όσα δείχνει η φώτο που επισυνάπτω?

ευχαριστώ πολύ και νε ξέτερε ότι δεν έχω κάνει ποτέ ξανά oc σε τίποτα, άρα μπορεί να χρειαστεί να μου εξηγήσετε κάποια πράγματα λεπτομερώς. Αλλά είμαι καλός γνώστης PC ^_^

post-3312-1442174266,0442_thumb.jpg

Κατέβασε και το πρόγραμμα atitool

http://www.techpowerup.com/downloads/8

....και ποστάρισε φωτό και από αυτό.

Επίσης πές μας τί μάρκα είναι η κάρτα.

Επίσης τι τσιπάκια μνήμης φοράει....μάρκα (και άν είναι δυνατόν μιά φωτό τους).

Επίσης και τους default χρονισμούς σε core & mem (αν και πρέπει να είναι 250/200)

Το να μετατραπεί μια 9550 σε 9600ΧΤ είναι από δύσκολο έως αδύνατο.

Ο πυρήνας μπορεί να είναι βασικά ο ίδιος αλλά οι διαφορές των 2 καρτών είναι μεγάλες και στις μνήμες και στο PCB.

Από τη στιγμή που η εν λόγω 9550 φοράει 256ΜΒ το πιθανότερο είναι να φοράει μνήμες 5ns οι οποίες θα ανεβαίνουν μάλλον πολύ λίγο και σε καμμιά περίπτωση δε μπορούν να συγκριθούν με τις 2,8 ή 3,3ns μνήμες των 9600ΧΤ.

Επίσης, αν με την αλλαγή BIOS επιτευχθεί σημαντική αύξηση στον χρονισμό του πυρήνα (διπλασιασμός ουσιαστικά) από 250 σε 500 (και το 400 δε μας χαλάει) θα πρέπει να αλλαχθεί το σύστημα ψύξης μιας και οι ψηκτρούλες που χρησιμοποιούν στις 9550 είναι μάλλον αστείες.

Ακόμα, δεν ξέρουμε στα σίγουρα αν είναι ο δίαυλος της μνήμης 64 ή 128 bit.

Αν είναι 64, τζάμπα κόπος.

Σημειωτέον, οτι οι Asus 9550 είναι στα 64-bit εκτός και αν είναι η Gamers Edition η οποία έχει 128-bit. Αυτό το λέω γιατί βλέπω οτι ο φίλος μας ψωνίζει από Πλαίσιο.

Το οτι το string της GPU θα αλλάξει από 9550 σε 9600pro/XT κλπ δε σημαίνει οτι η κάρτα είναι όντως όπως αυτές.

Τέλος, αναφέρθηκαν 2-3 περιστατικά καρτών 9550 που ενώ άλλαξαν επιτυχώς (τα πρώτα κομμάτια φαίνεται οτι είχαν πιο υψηλό ποσοστό επιτυχίας) σε 9600XT τα 'φτυσαν έπειτα λίγων μηνών λειτουργίας.

Αυτό μάλλον οφείλεται στην ποιότητα του PCB (πυκνωτές, γενικότερη ποιότητα κατασκευής κλπ) οπου οι διαφορές της πανάκριβης, τότε, 9600ΧΤ με την πάμφθηνη 9550 είναι πολύ μεγάλες.

Λοιπόν ξεβίδωσα την κάρτα και κατέγραψα τα στοιχεία αναγραφόμενα στα μικρά μαύρα τετραγωνάκια που εχει (υποθέτω η μνήμη της)

elixir

N2DS25616BT-5T

Club 3D (το μοντέλο της κάρτας ^_^)

Κατέβασα το ATIToll που αναφέρατε και με το που το άνοιξα μου έβγαλε προειδοποίηση ότι η κάρτα που έχω ΔΕΝ μπορεί να κλοκαριστεί αν χρησημοποιώ αυθεντικούς drivers katalist 3.4 και άνω (ή κάτι τέτοιο)

Η πρώτη εικόνα με το που μπήκα στο πρόγραμμα είναι η πρώτη εικόνα επισύναψης.

Μετά αποφάσησα να βρω το max core μέσω του προγράμματος ... και μετά από 3 ώρες και κάτι το αποτέλεσμα φαίνετε στην 2η εικόνα ... το αστείο είναι ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα ... θα το αφήσω για την νύχτα να δω πόσο θα πάει.

λοιπόν?

post-3312-1442174270,1355_thumb.jpg

post-3312-1442174270,1855_thumb.jpg

Πολύ καλά νέα.

Η κάρτα σου επιτυγχάνει ένα πολύ καλό ποσοστό overclocking ...80% πάνω ο πυρήνας και 25% πάνω οι μνήμες.

Θέλω να δοκιμάσεις κάνωντας "scan for artifacts" από το atitool ...με την κάρτα χρονισμένη 400/250.

Επίσης δές από το atitool ...άν παίρνεις μέτρηση θερμοκρασίας της κάρτας...για να δούμε πόσους βαθμούς ανεβάζει.

Επίσης μιάς και γράφεις ότι είναι Club-3d....η κάρτα σου κατά 99% είναι 128bit

Σιγουρέψου κοιτώντας το αυτοκόλλητο που έχει πάνω...άν γράφει CGA-956TVD

Χαρακτηριστικά 9550

Club 3D 9550 256MB

• 250MHz ATI™ RV350 GPU

• 390MHz 128BIT memory

• 256MB DDR memory

• 400MHz RAMDAC

• 4 DirectX® 9 pixel-pipelines

• 8x AGP

Χαρακτηριστικά 9600

Club 3D 9600 256MB

• 400MHz ATI™ RV350 GPU

• 400MHz 128BIT memory

• 256MB DDR memory

• 400MHz RAMDAC

• 4 DirectX® 9 pixel-pipelines

• 8x AGP

Την καρτούλα την 9550 128bit είχα κι εγώ χρονισμένη σε 400/250. Πιστεύω ότι χρονισμένη έτσι θα αποτελέσει για σένα μια τσάμπα μικρή αναβάθμιση.

Εαν τελικά αποφασίσεις να την αλλάξεις, θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους για 6600, αυτή πήρα κι εγώ με 256 μνήμη στα 137 ευρώ. Νομίζω στο πλαίσιο έχει και την έκδοση με 128 ram κάπου στα 120 ευρώ. Το καλό με τις 6600 τις Albatron του Πλαισίου, είναι ότι το σύστημα ψύξης, πέρα από σχετικά αθόρυβο, βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της πλακέτας, έτσι ώστε μπορείς να βάλεις στην διπλανή pci μια κάρτα με χαμηλού ύψους πλακέτα (πχ firewire) χωρίς να κλείσεις το fan της GPU.

Οι επιδόσεις της 6600 είναι ελαφρώς εως πολύ καλύτερες απο την 5900 που αναφέρεις σε DX9 games. Σε DX8 όμως, μην περιμένεις σημαντικές διαφορές από την 9550 @400/250.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.