Jump to content

S.O.S. Αγορά σκληρου

PainkiLer

Recommended Posts

Καλησπερα.Επειδη εχω ξεμεινει απο bites και χρειαζομαι το συντομοτερο πολλα,θα ηθελα την γνωμη σας επι του θεματος.

Cpu athlon Xp+ 2400,MB ASUS A7V600,RAM 512 PC3200,Σκληρος WD800JB-00CRA1.

Θελω να παρω αλλον ενα 80αρι αλλα SATA,αξιζει;

Σκευτομαι να παρω seagate.

Ευχαριστω.

80GB .. 65€

160GB .. 85€

200GB .. 95€

Οι τιμές είναι στο περιπού. Φυσικά και είναι προτιμότερο να πάρεις SATA. Πάντως δεν είναι και τόσο συμφέρουσα αγορά να πάρεις έναν 80άρη σήμερα.

Μια χαρά είναι οι Seagate. Εγώ προσωπικά προτιμώ τους Maxtor.

Έχεις onboard RAID controller;

Παντως καλό είναι, αν κάνεις RAID οι δίσκοι να είναι ίδιοι (ίδιας μαρκας και ιδιο μοντελο). Όχι πως δεν γίνεται RAID με διαφορετικούς δίσκους, αλλά το ιδανικό είναι να είναι ίδιοι.

Ψαχνοντας βρηκα εναν WD 160αρι με SATA 2 και Χρόνο Μεταφοράς Δεδομένων Bus: 300MB/s.Απ' oτι καταλαβα ειναι καινουργια τεχνολογια και την εχει μονο η WD.

Ειναι αξιοπιστο το SATA 2 ή να προτιμησω το απλο SATA;

Sata II είναι το νεότερο πρότυπο του sata,αν δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή να το προτιμίσεις ΑΝ Η Μ/Β ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ. Οι αναγραφομενες ταχύτητες είναι οι ιδανικές,στην πράξη δεν θα δεις ποτε 300mb/s.

Μιας που με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα,για κύριο σκληρό νέου συστήματος, να διαλέξω sata II ή Ιde? Εχουν σημαντική διαφορά στις επιδόσεις?

Αν τελικά πάω σε sata εχω βάλει στο μάτι τον WD 250GB με 16MB cache memory,αξίζει ή τσάμπα η διαφορά σε σχέση με τον μικρότερο αδερφό του?

Αλλα αν συνδεσω τον HD με SATA 2 στο απλο SATA της ΜΒ θα λειτουργει, με μικροτερη ταχυτητα ή καθολου;

Καθόλου :085: Μπορείς σε m/b με sata 2 να βάλεις απλούς sata δίσκους αλλα όχι το αντίθετο.

Καλησπερα.Επειδη εχω ξεμεινει απο bites και χρειαζομαι το συντομοτερο πολλα,θα ηθελα την γνωμη σας επι του θεματος.

Cpu athlon Xp+ 2400,MB ASUS A7V600,RAM 512 PC3200,Σκληρος WD800JB-00CRA1.

Θελω να παρω αλλον ενα 80αρι αλλα SATA,αξιζει;

Σκευτομαι να παρω seagate.

Ευχαριστω.

Εγώ προτείνω να πάρεις ένα 200Gb ide και ένα frame για να τον έχεις εξωτερικό. Θα σου στοιχίσει λιγότερο απο 150 ευρό και δεν θα έχεις για πολύ καιρό πρόβλημα χώρου.

Εγώ προτείνω να πάρεις ένα 200Gb ide και ένα frame για να τον έχεις εξωτερικό. Θα σου στοιχίσει λιγότερο απο 150 ευρό και δεν θα έχεις για πολύ καιρό πρόβλημα χώρου.

1ον Θα παρω 160αρι και δεν δινω πανω απο 110 euro.

2ον Τι ειναι το frame; Και γιατι με συμφερει να το κανω οπως λες εσυ αντι να παρω SATA;

Frame= εξωτερικό κουτί όπου τοποθετείς τον δίσκο και τον μετατρέπεις σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ με usb τρόπο σύνδεσης με το μηχάνημά σου. Αν το θες μόνο για αποθήκευση δεδομένων που δεν τα χρειάζεσαι συνέχεια είναι το καλύτερο!

Μπορείς να πάρεις Western digital SATAII , και να αλλάξεις το jumperaki στη σωστή θέση για να τον κάνεις SATA I . Έτσι, σε μελλοντική αναβάθμιση θα απολαμβάνεις μεγαλύτερες ταχύτητες (SATA II).

Τώρα δεν ξέρω αν όλα τα μοντέλα WD SATA II γίνονται SATA I, καλό πριν προβείς σε αγορά να το εξακριβώσεις.

1ον Θα παρω 160αρι και δεν δινω πανω απο 110 euro.

2ον Τι ειναι το frame; Και γιατι με συμφερει να το κανω οπως λες εσυ αντι να παρω SATA;

Καταρχήν θα είναι σαν να έχεις ένα μεγάλο usb stick(με τη διαφορά ότι θέλει μπρίζα) και θα μεταφέρεις τα αρχεία σου όπου θες, όμως εκτός από αυτό δε θα φοβάσαι μήπως χάσεις τα αρχεία σου λόγω ιού, format ή κάτι άλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.