Jump to content

Είναι ποιο αργός ο 4400+ από τον Intel 3.2?

Stratdevel

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έφτιαξα για ένα φίλο ένα pc με έναν 4400+, ASUS a8n sli deluxe, 2X512 kingston 2.5 cl, 2 200gb seagate σε raid0 και ASUS ΑΧ850ΧΤ. Μετά από 2 μέρες με πήρε να μου παραπονεθεί ότι ο 3,2 που έχει στην δουλειά είναι ποιο γρήγορος!!! Έτρεξα ένα μικρο benchmark (perfomance test) και πράγματι στο cpu rotation και compression ήταν 30% ποιο γρήγορος! Προφανώς αυτό το benchmark όπως και το picture an fax veiwer που χρησιμοποιεί ο φίλος μου βλέπουν μόνο τον έναν επεξεργαστή. Συγκεκριμένα για να μου το αποδείξει πήρα μια φωτό που είχε tiff 80 mb και έκανε 2 φορές zoom in και το intel έκανε 4 δευτερολεπτά ενώ το amd 7! Έτρεξα το sisoft sandra και μου έβγαλε τα σωστά αποτελέσματα ο amd σύμφωνα με την database που έχει και έβαλα το σχετικό patch για τα ΧΡ για τους dual core. Την πατήσαμε???

Ακομα και εναν πυρηνα να εβλεπε... πολυ χλωμο ο 4400+ (SanDiego@2.2) να ειναι πιο αργος απο τον 3.2...

Τι εννοεις patch για dual core??

Εγω δεν εχω βαλει κανενα patch...

Ακομα και εναν πυρηνα να εβλεπε... πολυ χλωμο ο 4400+ (SanDiego@2.2) να ειναι πιο αργος απο τον 3.2...

Τι εννοεις patch για dual core??

Εγω δεν εχω βαλει κανενα patch...

για αυτό δεν σου δούλευε καλά Σόλωνα...LOL

υπάρχουν drivers στο site της AMD.....

Τι λετε τωρα ρε σεις??

3 φορες εχω κανει φορματ... και τις 3 εχει δει κανονικα 2 πυρηνες και ολα τα benches (π.χ. διπλα πι) μου βγαζουν τα αναμενομενα αποτελεσματα για τον καθε πυρηνα...

Μονο sp2 βαζω...

ρε SLN σορρυ αλλα εκτος απο benchmarks τρεχεις και κανενα παιχνιδακι?

χωρις το patch (της MS ) εμενα μου εκανε τρελλα κολπα...

μπορει μεν να τον εβλεπε κανονικα σαν acpi multiprocessor και χωρις αυτο,

αλλα αν δεν το εγκαθιστουσα, ετρωγε τη φλασια του αργα ή γρηγορα

και αποσυγχρονιζονταν,

ειδικα στα games ηταν αστα να πανε... (civ4, GTA S.A., Juiced κτλ..)

οσο για το τους drivers της amd δεν παρατηρησα καμια διαφορα με και χωρις

και αποτι διαβασα μαλλον το cool n' quiet αφορουν

στο θεμα των επιδοσεων τωρα, πραγματικα ακομα και σε αποσυμπιεση winrar

ο ποταπος παλιος P4 2.8@3.5 ,στο ιδιο ακριβως αρχειο (~300mb)

εκανε 6 δευτερα καλυτερο χρονο απο τον X2 3800@ 2560

οχι μια αλλα πολλες φορες....(το δοκιμαζα γιατι δεν το πιστευα...)

σε φρεσκια φυσικα εγκατασταση (με ολα τα updates& drivers etc)

ο μεν P4 με 2χ512 @ 250mhz 3-4-4-7

και ο δε X2 με 2χ1gb @ 236 2,5-3-2-5-1t

τι να πω...

ή πρεπει να βγει κανενα σοβαρο πακετο drivers απο AMD

ή πρεπει να ξανακατσουμε για ταχυρυθμα εντατικα πανω σε θεματα X2

μπας και δουμε καμια ασπρη μερα

αυτο που μου κανει παντως, εντυπωση

ειναι οτι δεν εχω ακουσει πολλους να παραπονιουνται αυτα τα πραγματακια...

αντε μερικοι ανεφεραν το θεμα με τα παιχνιδια

για θεμα επιδοσεων ουδεις...

και οχι μονο στα ελληνικα fora

μηπως παιζει κατι με συγκεκριμενες παρτιδες X2?

Ή μηπως το τιμημα που πληρωσαμε για τους X2 και η περηφανια μας

δεν μας επιτρεπουν να θιγουμε τετοια θεματα?

σορρυ για το μακροσκελες ποστ

αλλα για τους παραπανω λογους

+ κανα δυο ακομα τετοιες εκνευριστικες λεπτομερειες,

τον X2 τον πουλησα...δεν με κερδισε

και θα θελα πολυ να ξερω εαν αξιζει να ξαναδοκιμασω

ή εαν θα πρεπει να περιμενω εναλλακτικη λυση απο την μπλε κυρια

ρε SLN σορρυ αλλα εκτος απο benchmarks τρεχεις και κανενα παιχνιδακι?

χωρις το patch (της MS ) εμενα μου εκανε τρελλα κολπα...

μπορει μεν να τον εβλεπε κανονικα σαν acpi multiprocessor και χωρις αυτο,

αλλα αν δεν το εγκαθιστουσα, ετρωγε τη φλασια του αργα ή γρηγορα

και αποσυγχρονιζονταν,

ειδικα στα games ηταν αστα να πανε... (civ4, GTA S.A., Juiced κτλ..)

Eπιτελους εμαθα 2.5 μηνες μετα τι εφταιγε!!! :026: :026:

Στο 90% των παιχνιδιων το παθαινα αυτο...

Το ελυνα απλα βαζοντας affinity στο παιχνιδι μονο τον ενα επεξεργαστη και τελειωνε η ιστορια... Ολα κομπλε...

Ετσι κι αλλιως δεν νομιζω οτι υπαρχει παιχνιδι που θελει πανω απο ΕΝΑΝ Α64@2650ΜΗΖ για να τρεξει ανθρωπινα.

Να σαι καλα ρε Γιωργο.... :040: :040: :040:

Υ.Γ. SLNoob

Y.Γ.2 Να προσθεσω οτι εφαρμογες που χρειαζονται πραγματικα επεξεργαστικη ισχυ οπως encoding δεν ειχαν ποτε προβλημα χωρις patch-drivers και ιστοριες...

Το virtuadub δεσμευει συστηματικα ~80-90% ΚΑΙ των 2 επεξεργαστων και δεν τιθεται θεμα "συρσιματος" Εχω δει τακτικα >120fps σε mpeg4 encoding σε αναλυσεις 900Χ400 (πιο μεγαλες απο το dvd resolution) που δεν μου επιτρεπουν να εχω αμφιβολιες για τον Χ2...

Αλλες πιο απαιτητικες εφαρμογες δεν εχω χρησιμοποιησει παιδια...

Εδώ είναι και τα αποτελέσματα

Heh, για αυτό και τα τρελλά συμπεράσματα.

Το Passmark καλέ βρήκες?

Αν με ρώταγες ποιό είναι το πιο χάλια, και πιο ανακριβές benchmark, αυτό θα σου απάνταγα με την μια.

Από ένα run στο άλλο μπορεί να βγάλει και 20% διαφορετικά αποτελέσματα...

Eπιτελους εμαθα 2.5 μηνες μετα τι εφταιγε!!! :026: :026:

Στο 90% των παιχνιδιων το παθαινα αυτο...

Το ελυνα απλα βαζοντας affinity στο παιχνιδι μονο τον ενα επεξεργαστη και τελειωνε η ιστορια... Ολα κομπλε...

Ετσι κι αλλιως δεν νομιζω οτι υπαρχει παιχνιδι που θελει πανω απο ΕΝΑΝ Α64@2650ΜΗΖ για να τρεξει ανθρωπινα.

Να σαι καλα ρε Γιωργο.... :040: :040: :040:

Υ.Γ. SLNoob

Y.Γ.2 Να προσθεσω οτι εφαρμογες που χρειαζονται πραγματικα επεξεργαστικη ισχυ οπως encoding δεν ειχαν ποτε προβλημα χωρις patch-drivers και ιστοριες...

Το virtuadub δεσμευει συστηματικα ~80-90% ΚΑΙ των 2 επεξεργαστων και δεν τιθεται θεμα "συρσιματος" Εχω δει τακτικα >120fps σε mpeg4 encoding σε αναλυσεις 900Χ400 (πιο μεγαλες απο το dvd resolution) που δεν μου επιτρεπουν να εχω αμφιβολιες για τον Χ2...

Αλλες πιο απαιτητικες εφαρμογες δεν εχω χρησιμοποιησει παιδια...

Πωπω ψαριλα......... :116:

Αν και δεν εχω ενημερωθει επι του θεματος αρκετα...μηπως οι πραγματικες δυνατοτητες του Χ2 δεν ειναι οι επιδοσεις σε encoding, games και αλλα τετοια αλλα σε εφαρμογες ποθ μπορουν να υποστηριξουν και να εκμεταλευθουν καλυτερα την υπαρξη 2 cpu/cores ? Δηλαδη μηπως η συνολικη ισχυ ειναι αληθινη μεν αλλα χανετε απο το γεγονος πως υπαρχουν 2 και οχι 1 cpu και δεν ειναι αρκετα "καλο" το λογισμικο για να την εκμεταλευτει...Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ισχυει κατι τετοιο αλλα μου ακουγετε αρκετα πιθανον και γι αυτο το αναφερω σαν πιθανοτητα

Ρε παιδια τωρα σοβαρα αξιζει να παρει κανεις χ2 επεξεργαστη ή να παω σε κανενα opteron?

Ετοιμαζομαι εδω και λιγο καιρο για αλλαγη αλλα με αυτα που διαβαζω αρχιζω και αμφισβητω την αποφαση μου!!!!!

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.