Jump to content

Πάω για υδρόψυξη...

spirosta1442169130

Recommended Posts

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ήταν πολύ κατατοπιστικές. Όντως το block του 11 είναι από τα καλύτερα.

Εγώ πάντως κανόνισα με το skinny13. (Συγνώμη 11). Συμφωνώ επίσης ότι τα block του 11 είναι τέλεια για overclocking αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω τόσες απαιτήσεις. Δεν θα πάω τη CPU μου από 2000Mhz στα 2800 ώστε να ανυσηχώ αλλά το πολύ στα 2400-2500 που τα καταφέρνω και με αερόψυξη και full load κάτω από 50C. (Aerocool Silent tower). Ήθελα κάποιο block ικανοποιητικό και σχετικά φτηνό (για τα δεδομένα μου). Και το block του skinny έχει απόλυτα τις προδιαγραφές αυτές. Και μάλιστα μου κάνει και πολύ καλύτερη τιμή για CPU+VGA block. Ton ευχαριστώ και δημόσια.

Τώρα όμως στο θέμα μας. Επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες για να κάνουμε και άλλη συζήτηση. Βλέπετε και το θηρίο κουτί μου. Όπως είχα πει θα έβαζα τα πάντα μέσα στο κουτί ώστε να έχω ένα "φουλ" κουτί αλλά και λόγω κάποιου μικρού περιορισμού στο χώρο. Αρχικά σχεδίαζα να πάει το ψυγείο στον πάτο. Όπως φαίνεται δεν χωράει ή για να χωρέσει πρέπει να μπει από κάτω και να κάνω τρελές πατέντες. Απορίπτεται.

Επόμενη φαηνή ιδέα ήταν να μπει στο μεσω του κουτιού που υπάρχει αρκετός χώρος. Απορρίπτεται μόνο και μόνο απο το φόβο ενδεχόμενης διαρροής. Τι μένει να μπει από έξω. Ήδη σχεδιάζω το κουτί που θα φυλάξει τα συστήματα υδρόψυξης.

Όπως είπαμε.

Ψυγείο

blocks skinny13 CPU+VGA

αντλία L25 ή L30

tank εξαέρωσης.

Απορία τώρα για την 6600GT. που θα βρω ψύκτρα για το δεύτερο chipάκι που έχει για το AGP?

Την αντλία γιατί δεν τη βυθίζουμε στο νερό? Θα μου πείτε ότι θα ανεβάσουμε και άλλο τις θερμοκρασίες αλλά όταν θα είναι πιο κρύα δεν αυξάνουμε την ζωή της?

Τέλος φαίνεται και κάποιο σχέδιο που κάνω πάνω στο πλαινο του κουτιού για plexi. Διότι αποκλείεται να έχω WC και να μην βλέπω τι γίνεται μέσα. Μην πλημυρίσουμε κιόλας. Πως σας φαίνεται το σχέδιο? Ανεμιστήρες δεν θα βγουν αλλά φυσικά θα μειωθεί η τάση τους για να γίνει πιο αθόρυβο. Θέλω να παραμείνει η καλή κυκλοφορία μέσα στο κουτί για τα υποσυστήματα.

post-3315-1442174265,1127_thumb.jpg

post-3315-1442174265,225_thumb.jpg

post-3315-1442174265,3217_thumb.jpg

post-3315-1442174265,3957_thumb.jpg

post-3315-1442174265,5269_thumb.jpg

post-3315-1442174265,6531_thumb.jpg

post-3315-1442174265,7703_thumb.jpg

Απορία τώρα για την 6600GT. που θα βρω ψύκτρα για το δεύτερο chipάκι που έχει για το AGP?

Την αντλία γιατί δεν τη βυθίζουμε στο νερό? Θα μου πείτε ότι θα ανεβάσουμε και άλλο τις θερμοκρασίες αλλά όταν θα είναι πιο κρύα δεν αυξάνουμε την ζωή της?

λοιπον να πεις του skinny13 οτι το vga block πρεπει να ειχει 45μοιρες γωνια στα ρακορ γιατι αλιως τα λαστιχα θα χτυπανε στο pci η αν το βαλεις αναποδα θα εχεις αλλα προβληματα..

οσο για το agp brige δεν εχει προβλημα αν του βαλεις μια ψυχτρα (κοψε με το δρεμελ απο μια παλια ψυχτρα cpu) με λιγο καλη παστα αφου θα ριξεις την θερμοκρασια γενικα στην καρτα θα πεσει και αυτο.

ειναι ολα τελεια δοκιμασμενα 2 μηνες εχω που το ψαχνω το θεμα για να γινει σωστα και ομορφο.

(φυσικα το block του 11 για την 6600gt agp εχει περιστρφομενη βαση οποτε δεν υπαρχει προβλημα με τα ρακορ)

http://www.octech.gr/forum/viewtopic.php?t=253&start=0

Εδω μπορεις να το δεις..

Οσο για εκεινο το συγκριτικο ειναι παλιο τωρα εχει αλλαξει η σχεδιαση οπως σου ξανα ανεφερα μπορεις να δεις εδω http://www.octech.gr/forum/viewtopic.php?t=450

λοιπον να πεις του skinny13 οτι το vga block πρεπει να ειχει 90μοιρες γωνια στα ρακορ γιατι αλιως τα λαστιχα θα χτυπανε στο pci η αν το βαλεις αναποδα θα εχεις αλλα προβληματα..

Κατ αρχας ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα vga blocks που εχω φτιαξει ειναι με ρακορ 45 μοιρες

επειδη ειδες το cpu block οτι εχει 2 ρακορ (τα κλασσικα ) υπεθεσες οτι και το vga block ειναι ετσι?

ημαρτον δηλαδη...δειξε ενα απο τα vga block που εχω φτιαξει τοσο καιρο και να εχω βαλει ρακορ ισιο...

οπως ειπα και πιο πριν...λιγη ενημερωση πραγματικα δηλαδη δε βλαπτει...

μενω αφωνος...τι να πω με αυτα που διαβαζω

2406ge.jpg

επειδη ειδες το cpu block οτι εχει 2 ρακορ (τα κλασσικα ) υπεθεσες οτι και το vga block ειναι ετσι?

ημαρτον δηλαδη...δειξε ενα απο τα vga block που εχω φτιαξει τοσο καιρο και να εχω βαλει ρακορ ισιο...

Τα ρακόρ της φωτογραφίας σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών με το μπλοκ αν βλέπω καλά.

2406ge.jpg

ενημερωση ε... βαλτα εσυ σε 6600gt agp τα μλποκ σου και θα σου πω εγω που θα κοιτανε οι σολινες ετσι οπως εχεις τα ρακορ....

αν τωρα θες να το παμε εκει το θεμα πολυ απλα θα σου πω τι ενοω για να μαθεις και εσυ.

η 6600gt agp ειναι ιδιετερη καρτα αν και εχει τεραστιο χωρο για τεραστια μπλοκ πρεπει να προσεξεις στην τοποθετηση και στον χωρο γιατι το μπολκ πρεπει να μην χτυπαει στην ψυχτρα του agp και τα ρακορ να μην κοιτανε προς το pci lock...

οσο για το ποσο ενημερωμενος ειμαι ειμαι πολυ ποιο ενημερομενος απο οσο μπορεις να φανταστεις.

και ειπα 45 μοιρες και ενοω 45 μοιρες γωνια να σχοιματιζουν τα ρακορ με το μλποκ αν υποθεσουμε οτι το μλποκ καθετε σε μια νοητη καθετη/οριζοντια γραμμη.

οσο για το μπλοκ που διχνεις με 90μοιρες ειναι αχρηστο στην τοποθετηση σε 6600gt agp αν θελεις να πεις οτι το τοποθετησα σωστα.

δεν μου αρεσε καθολου ο τονος σου οποτε.....και καλυτερα κοψε τα ημαρτον σε εμενα.(αν θες κατι αλλο πμ me)

εγω οταν αναφερθηκα σε εσενα προσπαθησα να δωσω μια συμβουλη γιατι γι`αυτο ειμαιστε εδω να μοιραζομαστε τις αποψεις μας.

μια που εχω 6600gt agp και εχω δοκιμασει σε αυτη 3 διαφορετικα μπλοκ..

νο1 MCW50 (χωρις πατεντα δεν μπενει,χτυπαει στην ψυχτρα του agp και εχει το ιδιο προβλημα με τα ρακορ του οπως το Silverprop HL)

νο2 Silverprop HL (καλο και δεν χτυπαει πουθενα αλλα τα ρακορ του ειναι αβολα γιατι η θα κοιτανε το pci lock η θα κοιτανε τα πικνοτακια)

νο3 maze4 (και αυτο ευκολο στην τοποθετηση αλλα και αυτο εχει το ιδιο προβλημα με τα ρακορ)

ημαρτον δλδ εχω δει και τα vga και τα cpu block σου αλλα τι να λεει...απλα ηρεμησε λιγο φιλαρακι γιατι ποτε δεν ξερεις τι τρελα εχει ο καθενας μεσα του..

εχω δει και τα vga και τα cpu block σου αλλα τι να λεει...απλα ηρεμησε λιγο φιλαρακι γιατι ποτε δεν ξερεις τι τρελα εχει ο καθενας μεσα του..

καλα...μας επεισες..αμα ηταν οτι τα ειχες δει λογικα θα ηξερες οτι δεν κοιτανε προς τα κατω...αλλα αφου τα ειχες δει δεν το ειπες :044: :044: :044:

καλα...μας επεισες..αμα ηταν οτι τα ειχες δει λογικα θα ηξερες οτι δεν κοιτανε προς τα κατω...αλλα αφου τα ειχες δει δεν το ειπες :044: :044: :044:

ποιος ειπε οτι κοιτανε πρως τα κατω. ειπαμε χρονια τωρα δεν ειμαι ελλαδα αλλα προσπαθω να γραφω ελληνικα...

αν εσυ δεν καταλαβενεις τι γραφω τοτε να σου παρουμε ενα λεξικο. :eek: :eek:

αν εσυ δεν καταλαβενεις τι γραφω τοτε να σου παρουμε ενα λεξικο. :eek: :eek:

ωωωω μα θα το κανεις αυτο για μενα?Συγκινουμαι πραγματικα :041: :041: :041:

οπως σου ειπα...εχω 6800 με τετοιο μπλοκ οποτε...οτι και να μου πεις....ανουσιο ειναι

τα υπολοιπα σε pm και δεν το συνεχιζω...τερμα

δεν εχω τσακωθει τοσα χρονια με κανεναν και ουτε προκειται να το κανω αυτο για χαρη σου

τα υπολοιπα σε pm και δεν το συνεχιζω...τερμα

Ελπίζω να το δώ αυτό στην πράξη και από τους δυό σας.

Οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις...δέν βγάζουν κάπου...σύν ότι θα καταστρέψετε το topic του φίλου μας εντελλώς.

Πιστεύω να μήν χρειαστεί να ξαναγράψω σχετικά....και πολύ περισσότερο να μην χρειαστεί να παρέμβω δραστικά.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση.

Κοιτάχτε μια ωραία ψυκτρούλα που έφτιαξα για το άλλο chipάκι πάνω στην 6600GT. Είναι μια ωραία παρουσίαση. γύρω στα 1,74MB. Αξιζει. Θα το βαλω και στα mods για vga

users.ntua.gr/nm03042/6600GT AGP.doc

Δεν ξέρω αλλά το block του skinny φάνηκε ποιο απλο σε σχέση με του 11. Αυτή η απλότητα ίσως να κάνει και το block ποιο ανθεκτικό σε σχέση με τα ποιο extreme σχέδια του 11.

Αλλο παλι και τουτο .................. τι εννοεις?

Αυτη η διαφορα στο σχεδιο ειναι αυτο που χαρακτηριζει και την διαφορα στα μπλοκ (κατασκευαστικη πολυπλοκοτητα αλλα και φασμα αποδοσης )οπως πολυ σωστα ο Alexisferos

Φιλε spirosta δεν χρειαζονται συγνωμες Ο καθενας αποφασιζει με βαση τις απαιτησεις του και πανω απ ολα την τσεπη του Απο την στιγμη που θες κατι απλο και φτηνο (οποως εσυ ειπες) η επιλογη σου ειναι πολυ καλη και μεγειες

Να πω και εγω 2-3 πραγματακια σχετικα με τα μπλοκ που φτιαχνω

Πανω απολα ηθελα να εχουν πολυ καλη αποδοση ( οχι απαραιτητα κορυφαια ) με βαση παντα τα δεδομενα των εδω χρηστων (μικρες αντλιες απλα κυκλωματα κτλ)Εφοσον αυτο εγινε ηταν ωρα για την εμφανιση,την απλοτητα,την πολυχρηστικοτητα, την διαρκεια ,την ευκολη συντηρηση την δυνατοτητα διαφοροποιησης στην εμφανιση ναλογα στην επιθυμια του χρηστη και τελευταιο αλλα πολυ σημαντικο την ασφαλη χρηση τους

Μετα λοιπον απο πολλες διαφοροποιησεις νομιζω οτι πλεον τα εχω καταφερει σε ολα αυτα και αποδειξη σε αυτο ειναι οι τοσοι ευχαριστημενοι χρηστες

Ριξτε μια ματια στα μπλοκ Ποση δουλεια εχουν και ποση σημασια στην παραμικρη λεπτομερεια εχω δωσει .Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες και να σας κουρασω αλλα πιστευω οτι δεν εχουν αν ζηλεψουν τιποτα απο τα εργοστασιακα Ισως ειναι και καλυτερα απο πολλα που κυκλοφορουν στο εμποριο .

Τελος παντων μια που δεν μου αρεσουν τα πολλα λογια νομιζω τα αποτελεσματα και οι πραξεις ειναι αυτα που πρεπει να μιλανε

ο Κωστας aka Skinny13 εχει καθε δικαωμα να ειναι υπερηφανος για αυτα που εχει καταφερει και για την δουλ εια του Οπως και εγω

Επισης ο καθενας μας πρεπει να κανει την αυτοκριτικη του και να πρατει και να μιλαει αναλογα

Αν υπαρξει πιθανοτητα για κανα συγκριτικο ενημερωστε με να το κανονισουμε

Εννοούσα ότι το δικό σου έχει σχετικά πιο μικρές διόδους για να περνά το νερό, πιο μεγάλη επιφάνεια επαφής με το νερό ίσως, αλλά και μεγαλύτερη λεπτομέρεια και "ψιλοδουλειά". Όλα αυτά το κάνουν λίγο πιο απαιτητικό στην συντήρηση και ίσως να έχει μικρότερη ζωή. Όλα αυτά είναι όμως σχετικά γιατί για εμένα είτε κρατάει 5 χρόνια είτε 7 το ίδιο μου κάνει και δεν αποτελεί κριτήριο μου.

Πάντως για εμένα κατασκευαστηκά μου αρέσει περισσότερο το δικό σου και είμαι σίγουρος ότι έχει τέλειες επιδώσεις. Απλά όλα αυτά που προσφέρει το block σου μου φαίνοταν υπεραρκετά. Που ξέρεις ίσως σε λίγο καιρό να πάρω και το δικό σου και να κάνω συγκριτικά. (χιχι)

Μιλησε και ο συναδελφος :045:

Ετσι λοιπον... οπως τα λεει ο Μιχαλης ειναι τα πραγματα

Ο καθενας κανει το καλυτερο !!!!

Kαι οι δυο μας το κατεχουμε το αθλημα :045: παντως πραττουμε αναλογα με τις απαιτησεις οσον μας ζητανε

πχ...δεν ειναι δυσκολο να φτιαξω ενα αντιστοιχο του G5 αλλα αν το κοστος και μονο ειναι 50-60 ευρω....ποσο να πουληθει αυτο και ποιος να το παρει?

επειτα...υπαρχουν οι αντιστοιχες αντλιες να το αξιοποιησουν?Πχ ποσοι στην Ελλαδα εχουν iwaki????

τεσπα πολλοι οι παραγοντες και εχουμε βγει και εμεις πολυυυυυ off topic..sorry spirosta

btw ωραια τα mods στη vga

Skinny13 δεν ξερω πως φαινεται σε σενα (ΛΟΛ) αλλα το vga block ειναι ωραιο.Εχεις καταντησει σαν το ουισκυ,ολο και καλυτερα block οσο παιρναει ο καιρος.

Δεν θα πάω τη CPU μου από 2000Mhz στα 2800 ώστε να ανυσηχώ αλλά το πολύ στα 2400-2500 που τα καταφέρνω και με αερόψυξη και full load κάτω από 50C.

Ειμαι 2600@1.8ν

room temp 20

cpu idle 23-24

cpu load 30

νομιζω οτι το μπλοκ θα σου κανει δουλεια μια χαρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.