spirosta1442169130 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2005 Έχοντας ένα τελειοποιημένο σύστημα από άποψη αερόψυξης λέω να πάω και εγώ σε υδρόψυξη. Όχι για overclocking ή τίποτε extreme αλλά απλά για τη χαρά της δημιουργίας. Την ευκαιρία μου την έδωσε ένα χαλασμένο ψυγείο από καλοριφερ φορτηγού (Mercedes 409). Επισκευάστηκε αλλά επειδή ο πατέρας μου θα βάλει άλλο για να είναι σίγουρος ότι δεν θα ξαναστάξει κάποια στιγμή (και ας είναι αυτή σε 5 χρόνια) μου έμεινε. Το ψυγείο αποτελείται από φύλλα αλουμινίου ενώ εσωτερικά τα σωληνάκια είναι από χαλκό. Οπότε πάμε φουλ για χάλκινο water block.Το σύστημα ήδη έχει συνολικά μαζί με τα PSU (έχω δύο) 10 fans. Βέβαια είναι από τα πιο αθόρυβα που θα ακούσετε.Το κουτί είναι ένα παλιό full tower από αυτα με τις 6 υποδοχές για 5,25" συσκευές. Με τη χρήση dremel και δικών μου πατεντών έχουν μπει δύο ανεμιστήρες μπροστά και δύο πίσω (8cm) ένας πλάι (12cm) και ένας πάνω (6cm). Διπλό τροφοδοτικό. Ένα 350W με active PFC και ένα απλό 350W. Το πρώτο φυσικά ελέγχει VGA και CPU.AMD Sempron 3000+ barton core se socketA (παει χαλαρά 2400MHz με λίγη ακόμη τάση)Prolink Pixelview 6600GT σε AGPΘα γίνει κλειστό κύκλωμα με το ψυγείο στον πάτο του κουτιού με 4 fans 12cm blow-suck αντλία μάλλον L25 ή L30 και tank ένα μπουκάλι 500ml.Φυσικά θα γίνουν και άλλα mods όπως plexi και βάψιμο (καμία πρόταση για χρώμα?).Θέλω όμως τη βοήθεια σας.water blocks θα βάλω σε CPU και GPU.->CPU λέω μάλλον από τον eleven. Βέβαια είναι και 50 ευρουλάκια αλλά ακούγονται ίσως τα καλύτερα λόγια για αυτό. Μάλλον το universal για να έχουμε και δυνατότητες άλλες όταν θα πάμε στα 64bit (χιχι). Τι λέτε? Όμως του έστειλα ένα pm απάντηση δεν πήρα κανα δυο μέρες τώρα. ELEVEN πού είσαι????->GPU εδώ είναι τα δύσκολα αφού δεν έχω ιδέα όπως είπα 6600GT kai δυστυχώς θέλει ψύξη και ένα άλλο μαραφέτι για το AGP. Ακούω πλήρεις προτάσεις γύρω στα 30-40ΕΠέρα απο αυτά ότι άλλο έχετε να προτείνετε πείτε το και ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 22, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Είμαι σίγουρος ότι ο Eleven θα σου απαντήσει σύντομα.Πολύ καλή επιλογή τα block του πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Νοέμβριος 22, 2005 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 ->GPU εδώ είναι τα δύσκολα αφού δεν έχω ιδέα όπως είπα 6600GT kai δυστυχώς θέλει ψύξη και ένα άλλο μαραφέτι για το AGP. Ακούω πλήρεις προτάσεις γύρω στα 30-40ΕΠέρα απο αυτά ότι άλλο έχετε να προτείνετε πείτε το και ευχαριστώ προκαταβολικά.αν περιμενεις λιγες μερουλες ακομα θα δεις το νεο vga block του 11 για 6600tg σε agp μετα απο πολλα τηλεφωνηματα αποφασισα σε ενα σχεδιο που ειναι πολυ καλο λογο τις περιστροφης του.οσο για την τιμη του και περισοτερα νεα γι`αυτο με ενα πμ στον 11 κα λυθουν ολες οι ερωτησεις σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosta1442169130 Νοέμβριος 22, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Ήδη μου έδειξε κάποια block για 6600GT και CPU αλλά δεν μου είπε τιμές. Εμπορικό να είναι το κόλπο...???Αστειεύομαι.Κοιτάω τα δύο block μην ξεπερνούν τα 65-70Ε για να κινηθώ ανάμεσα σε κάποια συγκεκριμένα επίπεδα.Δεν βιάζομαι αφού η δουλειά θα γίνει κατά τα χριστούγεννα που θα έχουν περάσει και κάτι διαβάσματα για προόδους...Πάντως λέω για block του 11 γιατί θέλω κάτι καλό και ποιοτικό όχι σε τρελές τιμές. Βρίσκω διάφορα block από πολλές εταιρίες που είναι ακριβά...πάνω από 70Ε για CPU και έχουν μειωμένες αποδώσεις. Και όπως είπα δεν το κάνω για τρελό overclocking αλλά απλά για να το φτιάξω και να χαρώ (αχ....απο μικρός με το κατσαβίδι στο χέρι...μου έμεινε....). Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 22, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Πάντως λέω για block του 11 γιατί θέλω κάτι καλό και ποιοτικό όχι σε τρελές τιμές. Βρίσκω διάφορα block από πολλές εταιρίες που είναι ακριβά...πάνω από 70Ε για CPU και έχουν μειωμένες αποδώσεις. Και όπως είπα δεν το κάνω για τρελό overclocking αλλά απλά για να το φτιάξω και να χαρώ (αχ....απο μικρός με το κατσαβίδι στο χέρι...μου έμεινε....).Όσο και να ψάξεις φθηνότερο και καλύτερο block δεν θα βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DVD_GR Νοέμβριος 22, 2005 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 το block του skinny13 ειναι και φθηνοτερο και καλυτερο,τουλαχιστον σε αμεση συγκριση με του cathar που ειναι το κορυφαιο block αυτη τη στιγμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Νοέμβριος 22, 2005 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Παιδια μη ξεχναμε οτι κ ο Skinny13 φτιαχνει αξιολογα blocks αρκετα καλα σε επιδωσεις συγκρισιμα με οσα κυκλοφορουν τωρα στην αγορα με 30ευρω. Αν θελεις spirosta ριξε μια ματια εδω http://www.octech.gr/forum/viewtopic.php?t=450 και δες τι block φτιαχνει Η επιλογη δικη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Νοέμβριος 22, 2005 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Όσο και να ψάξεις φθηνότερο και καλύτερο block δεν θα βρεις.Οσον αφορα το φτηνοτερο...λιγη ενημερωση δε βλαπτει...Οκ,ας πουμε οτι δεν εχεις αγορασει το μπλοκ τουλαχιστον απο τη στιγμη που παρακολουθεις τουλαχιστον τα threads περι υδροψυξης στο pctechnology θα ξερεις για τις επιδοσεις του αλλα ποσο μαλλον για την τιμη του...αλλωστε δεν αρχισα προχτες να κανω μπλοκ,φτιαχνω μπλοκ απο την pctech εποχη ,πολυ πριν κλεισει.Και ολα αυτα στα λεω εσενα προσωπικα επειδη λογω του γεγονοτος οτι εισαι ανημερωτος προσβαλεις εμενα τον ιδιο (και οχι για τον spirosta που ενδιαφερεται για block...να σπαμμαρω για να βγαλω καποια ευρω παραπανω...αλλωστε οποιος με γνωριζει ξερει οτι ο,τι κανω το κανω απλα για χομπι (αλλωστε δουλευω κιολας) για πειραματα και αλλα πολλα χαλαω τα διπλασια απο οσα βγαζω οσον αφορα τα μπλοκ μου στη συγκεκριμενη περιπτωση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Νοέμβριος 22, 2005 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 spirosta το block του skinny13 ειναι πολυ καλο και φθηνο,ψυχει το θηριακι μου,δες υπογραφη.Επισης πολυ εξυπηρετηση και ταχυτητα (τον ειχα πρηξει τον καημενο,μεχρι και σωληνες μου βρηκε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 22, 2005 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 το block του skinny13 ειναι και φθηνοτερο και καλυτερο,τουλαχιστον σε αμεση συγκριση με του cathar που ειναι το κορυφαιο block αυτη τη στιγμη.Όσον αφορά το value 4 money ναι. Σε απόδοση θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω.Οσον αφορα το φτηνοτερο...λιγη ενημερωση δε βλαπτει...Οκ,ας πουμε οτι δεν εχεις αγορασει το μπλοκ τουλαχιστον απο τη στιγμη που παρακολουθεις τουλαχιστον τα threads περι υδροψυξης στο pctechnology θα ξερεις για τις επιδοσεις του αλλα ποσο μαλλον για την τιμη του...αλλωστε δεν αρχισα προχτες να κανω μπλοκ,φτιαχνω μπλοκ απο την pctech εποχη ,πολυ πριν κλεισει.Και ολα αυτα στα λεω εσενα προσωπικα επειδη λογω του γεγονοτος οτι εισαι ανημερωτος προσβαλεις εμενα τον ιδιο (και οχι για τον spirosta που ενδιαφερεται για block...να σπαμμαρω για να βγαλω καποια ευρω παραπανω...αλλωστε οποιος με γνωριζει ξερει οτι ο,τι κανω το κανω απλα για χομπι (αλλωστε δουλευω κιολας) για πειραματα και αλλα πολλα χαλαω τα διπλασια απο οσα βγαζω οσον αφορα τα μπλοκ μου στη συγκεκριμενη περιπτωση)Μίλησα για απόδοση-τιμή.Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να σε προσβάλω και ούτε νομίζω ότι το έκανα.Ανημέρωτος δεν είμαι.Το μπλοκ σου δεν το έχω δοκιμάσει όπως επίσης δεν το έχω δει σε κάποιο συγκριτικό για να μπορέσω να το κρίνω αν υπάρχει παρακαλώ να μου το δώσεις για να ενημερωθώ.Πάντως τα λόγια που ακούγονται είναι πολύ καλά και παράληψη μου που δεν αναφέρθηκα και σ' εσένα.Αντίθετα έχω δουλέψει και έχω δει το μπλοκ του 11 σε διάφορα συγκριτικά και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να έχω άποψη γ' αυτό.Γνώμη μου ότι σε σχέση απόδοσης-τιμής είναι ότι καλύτερο αυτή την στιγμή παγκοσμίως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghostdog1442169085 Νοέμβριος 22, 2005 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 επίσης δεν το έχω δει σε κάποιο συγκριτικό για να μπορέσω να το κρίνω αν υπάρχει Here it is Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 22, 2005 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Here it isΕννοώ κάποιο συγκριτικό που να έχει κάνει άλλος.Όχι ο ίδιος ο skinny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DVD_GR Νοέμβριος 22, 2005 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2005 Εννοώ κάποιο συγκριτικό που να έχει κάνει άλλος.Εδω λοιπον και ποσταραν κι αλλοι εκει μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosta1442169130 Νοέμβριος 23, 2005 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Μου άρεσει πολύ η συζήτηση.Πάντως έχει και o skinny pm. Δεν θα αφήσω κανένα παραπονεμένο. Δεν ξέρω αλλά το block του skinny φάνηκε ποιο απλο σε σχέση με του 11. Αυτή η απλότητα ίσως να κάνει και το block ποιο ανθεκτικό σε σχέση με τα ποιο extreme σχέδια του 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Νοέμβριος 23, 2005 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Δεν εχω δοκιμασει του skinny αλλα εχω δοκιμασει σχεδον οποιο μπλοκ εχει βγαλει ο 11. Το τελευταιο ( crusander) απλα ειναι κορυφαιο σε επιδοσεις και δεν χρειαζεται μεγαλη αντλια για να αποδωσει. Η τιμη του κατα την γνωμη μου ειναι πολυ χαμηλη για τον κοπο που χρειαζεται για να κατασκευαστει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Νοέμβριος 23, 2005 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Το block του eleven έχω και εγώ... και μπορώ να πώ ότι είμαι κατευχαριστημένος και από απόδοση, και από ευκολία....Μπορείς να το δείς εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Νοέμβριος 23, 2005 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Εγω πιστευω οτι και οι δυο φιταχνουν πολυ καλα block πλεον ειναι θεμα πως σου καθεται το ονομα στο αυτι και οχι πιο ειναι καλυτερο!Εγω ας πουμε προτιμησα του 11!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirosta1442169130 Νοέμβριος 23, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Και εδώ το ψυγείο. Είναι σχετικά γομάρι. Αλλά στον πάτο θα πάει και δεν θα ενοχλεί. Στην δεύτερη φωτό φαίνεται το σημείο που έσταζε το οποίο και ανοίχτηκε και σφραγίστηκε με σιλικόνη αφού τα λάστιχα που είχε εσωτερικά ήταν καμμένα από τα χρόνια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 23, 2005 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Εδω λοιπον και ποσταραν κι αλλοι εκει μεσαΔεν υπάρχει κάποιο συγκριτικό με άλλα blocks.Και για να τελειώνει αυτή η κουβέντα την προσωπική μου άποψη εξέφρασα και δεν είμαι υποχρεωμένος να δίνω λογαριασμό σε κανέναν.Οτιδήποτε άλλο θέλετε περιμένω p.ms.Αρκετά off-topic βγήκαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Νοέμβριος 23, 2005 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Δεν ξέρω αλλά το block του skinny φάνηκε ποιο απλο σε σχέση με του 11. Αυτή η απλότητα ίσως να κάνει και το block ποιο ανθεκτικό σε σχέση με τα ποιο extreme σχέδια του 11. Εδω θα προσπαθησω να σε βοηθησω να καταλαβεις τι παιζει με τα σχεδια και με την αποδωση τους γιατι σε βλεπω λιγο μπερδεμενο Και τα 2 block και του eleven αλλα και του skinny13 ειναι ελληνικα (ολεεεε) και πολυ καλα και τα 2. Αλλα ακολουθουν 2 διαφορετικους τροπους για να ψυχθουν. (υπαρχουν αρκετοι και διαφοροι τροποι και σχεδια ψυξης του χαλκου,μπλοκ πχ.τα Jet Tubes τα οποία στην ουσία ψεκάζουν το νερό κατευθείαν στο κέντρο του πυρήνα,κατι σαν ντουζ μεσα στο μλποκ σου (βλεπε block by Cathar) αλλο ενα σχεδιο ειναι τα Micro Fins τα οποία είναι πολύ στενά «καναλάκια» κατά μήκος του μπλοκ (βλεπε EVO-S από την Silverprop) εμας ομως δεν μας νοιαζουν ολα αυτα... Το block του eleven τωρα [Αυτο εδω..] ειναι ένα μπλόκ με fins [δες εδω.] αυτο εχει ως αποτελεσμα το νερο να ψυχει ποιο γρηγορα τον χαλκο γιατι το νερο ερχετε σε επαφη με τα fins που προεξεχουν τις βασης... Το block του skinny13 τωρα [Αυτο εδω..] ειναι ενα cross drilled blok [δες εδω.] αυτο εχει ως αποτελεσμα το νερο απλα να μπενει απο την εισοδο και απλα να περιφερετε μεσα στο block και ετσι να ψυχετε ο χαλκος τις βασης. (αυτο συνεπαγετε με την απλη διαμόρφωση που έχει οτι δεν μπορεί να διαχειριστεί με επάρκεια τα μεγάλα θερμικά φορτία των σημερινών επεξεργαστών) προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν λεω οτι δεν ειναι καλο, ουτε οτι θα καταφερεις να βρεις τα τελικα ορια του ουτε εσυ, αλλα ουτε εγω Εδω μπορεις να δεις ενα παλιο,απλο συγκρητικο τον 2 μπλοκ. με το block του 11 να ειναι συνεχεια μπροστα.. Στο θεμα τις ανλτιας τωρα και τα 2 block λογο σχεδιασμου τους αποδιδουν το ιδιο καλα και με μικρες αλλα και με μεγαλες αντλιες οποτε οτι και να παρεις οι διαφορες θα ειναι minimal. Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.... ps και λιγο off topic Και εγω eleven μπλοκ εχω στον cpu μου -1700+ jiuhb 0310 wpmw και με εναν ανεμηστηρα στο ψυγειο μπουταρει και ειναι σταθεροτατος στα 12.5x200@2500 (ανεβενει και αλλο πολυ παρα πολυ αλλα τον λυπαμε δεν θελω να του δωσω ολο το ρευμα τις μητρηκης μου) με 1.7 μονο volt και θερμοκρασια full load 41c και αρκετα ζεστο δωματιο 28c (να ειναι καλα τα 2 τεραστια σωμματα που εχει γιατι εξω εχει -8 τωρα) περιμενω και το νεο 6600gt agp vga block σε λιγες μερες το οποιο ειναι απλα τελειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.