Tsakalos Νοέμβριος 23, 2005 Author #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Φιλε Coolmind οταν λεμε 64 bit μιλαμε και για addressing στα 64 bit (δες itanium).Δυστυχως intel και AMD...για desktop υλοποιησεις δεν προσφερουν κατι τετοιο, και θα ειναι δυσαρεστο μοντελα σαν τον Itanium να γινουν discontinued επειδη μονο και μονο δεν υπαρχει υποστηριξη απο software...H AMD προσφερει addressing στα 40bit και η INTEL μολις στα 36...και προσπαθουν με τεχνολογιες τυπου EM64T να υποστηριξουν 64bit λογισμικο...Τωρα οσον αφορα για τα τεστς που γινονται σε περιοδικα και αλλα συναφη...για μενα ειναι αρκετα αναξιοπιστα..μιας και παιζουν πολλα ρολο για να μπορεσεις να πεις οτι θα συγκρινεις 2 συστηματα (amd - intel), και θα εχεις σωστα αποτελεσματα.Επισης μην ξεχνας οτι το καθε περιοδικο και το καθε site εχει τους λογους του να κατατασει στην κορυφη ορισμενα μοντελα....και κυριως αναφερομαι σε λογους "δημοσιων σχεσεων" με την εκαστοτε εταιρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Νοέμβριος 23, 2005 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Φιλε Coolmind οταν λεμε 64 bit μιλαμε και για addressing στα 64 bit (δες itanium).Δυστυχως intel και AMD...για desktop υλοποιησεις δεν προσφερουν κατι τετοιο, και θα ειναι δυσαρεστο μοντελα σαν τον Itanium να γινουν discontinued επειδη μονο και μονο δεν υπαρχει υποστηριξη απο software...H AMD προσφερει addressing στα 40bit και η INTEL μολις στα 36...και προσπαθουν με τεχνολογιες τυπου EM64T να υποστηριξουν 64bit λογισμικο...Φίλε μου ξέρεις πόσο καιρό φωνάζω γι αυτή την κοροϊδία περί 64 bits από τους x86; Προσθέσαν acumulator register 64 bits για να καλύψουν τις προϋποθέσεις του όρου "64 bit computing" και αυτό είναι όλο. Μετά άρχισαν το marketing. Και επιπλέον ανυπαρξία λειτουργικού 64 bits για τους περισσότερους που τρέχουν windows ενώ πουλάνε 64 bit CPUs πάνω από δύο χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakalos Νοέμβριος 23, 2005 Author #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Το ξερω φιλε DarthMoul, γιαυτο και εχω μεινει εδω και περιπου 4 χρονια με ενα laptop με ΑΜD duron 950Mhz και 256MB RAM.Oσο το ψαχνω το θεμα τοσο περισσοτερο απογοητευομαι.Ειναι η 2η φορα που ειπα ετσι για το ****το να φτιαξω ενα Desktop pc (να μπω και εγω στην οικογενεια των γιγα, μιας και εχω στησει για φιλους αλλα συστηματα...) και ειναι η 2η φορα που λεω..."Γιατι 500+ ευρω για εναν Athlon 64 X2 4400+ που δεν ειναι καν 64bit?"Και πολυ κακως που η ιντελ (κατα την αποψη μου) δεν κυνηγαει το θεμα ITANIUM προς οφελος ολων...Εχουμε μεινει με τεχνολογιες του 50 μονο που προσθεσαν μερικα Mhz.Και το γελιο ειναι οτι τις χρυσοπληρωνουμε κιολας, και ολα ειναι οπως το ειπες, θεμα μαρκετινγκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas1442169085 Νοέμβριος 23, 2005 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2005 Και πλήρης 64BIT CPU να ήταν...θα έβαζες τα πρόχειρα Windows XP x64 που πέταξε ο BillyBoy για να το παίξουν μάγκες ότι έχουν και 64άρι desktop λειτουργικό ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakalos Νοέμβριος 24, 2005 Author #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Φιλε Billpeppas το ανεφερα και πιο πανω...ειπα: " και θα ειναι δυσαρεστο μοντελα σαν τον Itanium να γινουν discontinued επειδη μονο και μονο δεν υπαρχει υποστηριξη απο software..." Και κατα δευτερο λογο αν ηταν πληρης 64bit CPU, τουλαχιστον θα ειχα αυτο που πληρωνω....σαν καταναλωτης.Τωρα πληρωνω και αγοραζω ενα καλα στημενο μαρκετινγκ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Νοέμβριος 24, 2005 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Το ξερω φιλε DarthMoul, γιαυτο και εχω μεινει εδω και περιπου 4 χρονια με ενα laptop με ΑΜD duron 950Mhz και 256MB RAM.Oσο το ψαχνω το θεμα τοσο περισσοτερο απογοητευομαι.Ειναι η 2η φορα που ειπα ετσι για το ****το να φτιαξω ενα Desktop pc (να μπω και εγω στην οικογενεια των γιγα, μιας και εχω στησει για φιλους αλλα συστηματα...) και ειναι η 2η φορα που λεω..."Γιατι 500+ ευρω για εναν Athlon 64 X2 4400+ που δεν ειναι καν 64bit?"Και πολυ κακως που η ιντελ (κατα την αποψη μου) δεν κυνηγαει το θεμα ITANIUM προς οφελος ολων...Εχουμε μεινει με τεχνολογιες του 50 μονο που προσθεσαν μερικα Mhz.Και το γελιο ειναι οτι τις χρυσοπληρωνουμε κιολας, και ολα ειναι οπως το ειπες, θεμα μαρκετινγκ.Δεν ξερω αν εχεις απολυτα δικιο σε αυτο που λες,και για εμενα δεν ειναι λογικο να μενεις με καποιον υπολογιστη παλαιας τεχνολογιας περιμενοντας να βγει το τελειο,γιατι απλα δεν θα βγει στην τιμη που το θελεις.Λιγο πιο πανω εγραψες οτι το θελεις για video editing και εγω σου γραφω το εξης.Με το προηγουμενο συστημα που ειχα(nforce2+AthlonXp3200+)εκανα video editing σε ενα αρχειο 3.5 gb σε περιπου 3 ωρες και φυσικα χωρις ο υπολογιστης μου να μπορει να ανταποκριθει σε κατι αλλο(ενας επεξεργαστης).Με αυτο που εχω τωρα στο ιδιο αρχειο κανω 1:30 με τον υπολογιστη μου να δουλευει κανονικοτατα σαν να μην συμβαινει κατι(με τον ιδιο δισκο και τις ιδιες μνημες και στα δυο,με το video studio9).Οσο γι'αυτο που λες για τους itanium κρατα καποιες επιφυλαξεις γιατι και πανακριβοι ειναι και δεν ειναι και τιποτα το απιστευτο,και το λεω αυτο γιατι ειχα στην προηγουμενη δουλεια μου 6 rackmounted server της compaq με dual itanium με .net και δεν ελεγαν πολλα περισσοτερα απο τους dual xeon που ειχα ταυτοχρονα,σε αυτο το κομματι τιποτα δεν ειναι σαν τους server της sun.Σε ολα τα παραπανω δεν αγοραζεις με 500 euro ουτε το σημα της εταιριας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Νοέμβριος 24, 2005 #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Οσο γι'αυτο που λες για τους itanium κρατα καποιες επιφυλαξεις γιατι και πανακριβοι ειναι και δεν ειναι και τιποτα το απιστευτο,και το λεω αυτο γιατι ειχα στην προηγουμενη δουλεια μου 6 rackmounted server της compaq με dual itanium με .net και δεν ελεγαν πολλα περισσοτερα απο τους dual xeon που ειχα ταυτοχρονα,σε αυτο το κομματι τιποτα δεν ειναι σαν τους server της sun.Σε ολα τα παραπανω δεν αγοραζεις με 500 euro ουτε το σημα της εταιριας!!!Αφού ήταν Compaq, ήταν οι Itaniums πριν από 3 χρόνια αν όχι παραπάνω. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν ανέβει πολύ περισσότερο από ότι οι Xeon. Ακόμα και οι Opterons με δυσκολία τους πιάνουν σε κάποια πράγματα και με συχνότητες αρκετά πιο μεγάλες. Και το τιμολόγιο τους έχει πέσει αρκετά. Την εποχή της Compaq που αναφέρεις το entry level chip είχε $3,000 και σήμερα έχει $500. Αν σκεφτείς ότι τα μεσαία μοντέλα του Opteron έχουν περίπου την ίδια τιμή, και κλιμακώνουν το πολύ μέχρι 8, ενώ ο Itanium φτάνει το 32, δεν είναι και τόσο ακριβός. Το ουσιαστικό του πρόβλημα είναι αυτό που είπε ο Tsakalos. Ότι η Intel άργησε να τον προωθήσει και τώρα μάλλον είναι αργά. Έχει περιοριστεί αυστηρά σε server εφαρμογές και θα μείνει εκεί. Για όσο μείνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Νοέμβριος 24, 2005 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Αφού ήταν Compaq, ήταν οι Itaniums πριν από 3 χρόνια αν όχι παραπάνω. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν ανέβει πολύ περισσότερο από ότι οι Xeon. Ακόμα και οι Opterons με δυσκολία τους πιάνουν σε κάποια πράγματα και με συχνότητες αρκετά πιο μεγάλες. Και το τιμολόγιο τους έχει πέσει αρκετά. Την εποχή της Compaq που αναφέρεις το entry level chip είχε $3,000 και σήμερα έχει $500. Αν σκεφτείς ότι τα μεσαία μοντέλα του Opteron έχουν περίπου την ίδια τιμή, και κλιμακώνουν το πολύ μέχρι 8, ενώ ο Itanium φτάνει το 32, δεν είναι και τόσο ακριβός. Το ουσιαστικό του πρόβλημα είναι αυτό που είπε ο Tsakalos. Ότι η Intel άργησε να τον προωθήσει και τώρα μάλλον είναι αργά. Έχει περιοριστεί αυστηρά σε server εφαρμογές και θα μείνει εκεί. Για όσο μείνει.Σωστο αυτο που λες απλα ηταν πριν απο 1 1/2 χρονο και η τιμη τους ηταν περιπου 8000$ το κομματι για τον καθε server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Νοέμβριος 24, 2005 #29 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Δεν ξερω αν εχεις απολυτα δικιο σε αυτο που λες,και για εμενα δεν ειναι λογικο να μενεις με καποιον υπολογιστη παλαιας τεχνολογιας περιμενοντας να βγει το τελειο,γιατι απλα δεν θα βγει στην τιμη που το θελεις. Συμφωνώ απολύτως . Επίσης όσον αφορά την amd [με αυτην ασχολουμαι για αυτην θα πω] εχει κάνει άλματα .. Ο athlon xp 2400+ που είχα είναι η Nυχτα και ενας 939 στα 3.0+ [που εχω τώρα] είναι η μέρα , Πόσο μάλλον ένας Χ2 έστω και στα 3.800+ ο ''μικρουλης...'' , , , Οπότε το να καθίσει κάποιος με έναν Duron στα 950 ''επειδή περιμένει τα πραγματικα 64bit'' ακουγεται κάπως υπερβολικο . Καλημέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Νοέμβριος 24, 2005 #30 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 ']Συμφωνώ απολύτως . Επίσης όσον αφορά την amd [με αυτην ασχολουμαι για αυτην θα πω] εχει κάνει άλματα .. Ο athlon xp 2400+ που είχα είναι η Nυχτα και ενας 939 στα 3.0+ [που εχω τώρα] είναι η μέραΕγω να δεις ποσο συμφωνω μαζι σου γιατι και ο athlon xp 3200+ που ειχα δουλευει στην ιδια συχνοτητα με αυτην που εχει o 4400 X2+,αλλα στην πραγματικοτητα......αλλα τα ματια του λαγου και αλλα τα αυγα τα ματια!!! :023: καλημερα και απο εμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarthMoul Νοέμβριος 24, 2005 #31 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Σωστο αυτο που λες απλα ηταν πριν απο 1 1/2 χρονο και η τιμη τους ηταν περιπου 8000$ το κομματι για τον καθε server.Εξαρτάται από τον server και τις προϋποθέσεις που τον αγόρασες. Εδώ έχω entry level από την HP, ο οποίος αγοράστηκε μαζί με Oracle και αν θυμάμαι καλά μας τον άφησαν $2,800 (μόνο το hw). Δεν είναι και τόσο άσχημη τιμή. Η αντίστοιχη σύνθεση με Xeon θα πήγαινε κάπου στα $2000-$2200. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakalos Νοέμβριος 24, 2005 Author #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 @Coolmind: Δεν περιμενω το τελειο, ουτε απο INTEL ουτε απο την AMD ( η καποια αλλη εταιρεια σε καποιο hardware γενικοτερα).Αυτο που θα ηθελα,και που δυστυχως δεν γινεται, ειναι, αυτο που πληρωνω αυτο να παιρνω κιολας και οχι να αγοραζω την επενδυση τους στο μαρκετινγκ.Και απλα επειδη εχω μια videocamera με επιασε λιγο η μανια να ασχοληθω με video editing ετσι για το hobby.Ο duron σε πληροφορω μια χαρα τα παει...και φαντασου οτι τον εχω να τρεχει Human proteom folding 24 ωρες το 24ωρο...χωρις εξτρα ψυξη η αλλα παρελκομενα, και εχει κολλησει μολις 2 φορες το καλοκαιρι μετα απο 78ωρες (περιπου) συνεχους πιεσης...@Atari[Xp+] ελπιζω να σε καλυψα με τα παραπανω, και ελπιζω να ξερεις οτι υπαρχει ακομα κοσμος που παει με Pentium III και μολις 512ΜΒ μνημη στα 133Mhz...και πιστεψε με συστηματα που πανε πολυ καλα...παντα για την δουλεια που το θελουνε...Γιατι αν μονταρεις λιγο τα εφετζιδικα XP θα νομιζεις οτι εκανες overclocking το CPU... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Νοέμβριος 24, 2005 #33 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Γιατι αν μονταρεις λιγο τα εφετζιδικα XP θα νομιζεις οτι εκανες overclocking το CPU... Γιατι εγω πως νομιζεις οτι τα εχω full performance!!! Και σε αυτο που λες για τα παλαιοτερα μηχανηματα δικιο εχεις,δεν ειναι οτι δεν κανουν κατι,απλα το κανουν πιο αργα απο τα καινουργια οπως μπορει και βολευετε ο καθε ενας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Νοέμβριος 24, 2005 #34 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 @Atari[Xp+] ελπιζω να σε καλυψα με τα παραπανω, και ελπιζω να ξερεις οτι υπαρχει ακομα κοσμος που παει με Pentium III και μολις 512ΜΒ μνημη στα 133Mhz...και πιστεψε με συστηματα που πανε πολυ καλα...παντα για την δουλεια που το θελουνε... Σαν αυτό ενοεις? Τετοιο έχω στην δουλεια μου δεν λέω για word και excel και browsing καλο ειναι ..... αλλά με πάνω απο 100 σελίδες pdf κολλάει ... αρε acrobat..... τι μας κάνεις... Kατα τ΄΄αλλα αν δοκιμασεις μηχάνημα σημερινο Χ2 ας πουμε με κανα 2giga μνημη και raid..... Να ξέρεις οτι μολις ξαναπιάσεις το laptop [με τον γρήγορο σκληρό δίσκο που κάνει και encode] στα χέρια σου θα ξενερώσεις πολύ άσχημα και την άλλη μέρα σε βλέπω σε κανα e-shop για ψώνια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Νοέμβριος 24, 2005 #35 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Αντε βρε και μια ΣΦΑΙΡΑ που εχω στην δουλεια μου για email,internet,word,excel. Θαυμαστε!!! :110: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrylos Νοέμβριος 24, 2005 #36 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2005 Αν και δεν εχω δοκιμασει ουτε dualcore συστημα, ουτε συστημα με 2 φυσικους επεξεργαστες, η λογικη λεει οτι το dualcore θα ειναι το ιδιο η καλυτερο σε επιδοσεις (αφου και αυτο 2 ιδιους πυρηνες εχει αλλα επικοινωνουν με λιγοτερες απωλειες) αλλα και σε προβληματα παλι λιγοτερα θα εχει λογικα για 1 και μονο λογο. Οτι απευθυνεται σε πολυ μεγαλυτερο κοινο. Αυτο σημαινει οτι γινεται πολυ περισσοτερο troubleshooting ή αμα το θες καλυτερα BETA TESTING απο τους πρωτους κατοχους των CPUs, και επισης οι εταιρειες σπευδουν να τους υποστηριξουν με μεγαλυτερο ζηλο αφου φοβουνται πως θα χασουν πωλησεις. 7 μηνες beta testing με ενα Α αριθμο beta testers ισοδυναμει σε 6 χρονια beta testing με Α/10 beta testers... Αποκει και περα, βλεπω και 1 πλεονεκτημα σε συστημα με 2 επεξεργαστες....μπορεις να βαλεις 2 διαφορετικες ψυξεις στον καθενα και να πετυχεις καλυτερο OC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Δεκέμβριος 2, 2005 #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 Αν και δεν εχω δοκιμασει ουτε dualcore συστημα, ουτε συστημα με 2 φυσικους επεξεργαστες, η λογικη λεει οτι το dualcore θα ειναι το ιδιο η καλυτερο σε επιδοσεις (αφου και αυτο 2 ιδιους πυρηνες εχει αλλα επικοινωνουν με λιγοτερες απωλειες) αλλα και σε προβληματα παλι λιγοτερα θα εχει λογικα για 1 και μονο λογο. Οτι απευθυνεται σε πολυ μεγαλυτερο κοινο. Αυτο σημαινει οτι γινεται πολυ περισσοτερο troubleshooting ή αμα το θες καλυτερα BETA TESTING απο τους πρωτους κατοχους των CPUs, και επισης οι εταιρειες σπευδουν να τους υποστηριξουν με μεγαλυτερο ζηλο αφου φοβουνται πως θα χασουν πωλησεις. 7 μηνες beta testing με ενα Α αριθμο beta testers ισοδυναμει σε 6 χρονια beta testing με Α/10 beta testers...Αποκει και περα, βλεπω και 1 πλεονεκτημα σε συστημα με 2 επεξεργαστες....μπορεις να βαλεις 2 διαφορετικες ψυξεις στον καθενα και να πετυχεις καλυτερο OC Ωραία... Μητρική ASUS socket 940 και 2 Opteronia dual core MP 175 ή 180 Πως λέτε να πηγαίνει?? asus K8N-DL Dual Opteron CPU The AMD Opteron processor for servers, workstation, and high-end desktop are based on AMD 64 architecture. This next-generation processor provides a dramatic leap forward in compatibility, performance, investment protection, and reduced total cost of ownership and development. Ασχετο. η μαμα ASUS μιλάει και Ελληνικά πλέον www.asus.gr Logitech ακούςςςςςςςςςςς Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 2, 2005 #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 δε θα πηγαινει καθολουοι Οπτερον σειρα 1 ειναι πλεον για 939 αλλα και παλιοτερα που ηταν για 940 , δεν επαιζαν σε dual-socket, εξου και το ονομα 1χχΘα χρειαστεις σειρα 2χχ (και πολλα φραγκα) {και πολλη φαντασια για το που θα σου χρησιμευσουν 4 cores :003: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Δεκέμβριος 2, 2005 #39 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 δε θα πηγαινει καθολουοι Οπτερον σειρα 1 ειναι πλεον για 939 αλλα και παλιοτερα που ηταν για 940 , δεν επαιζαν σε dual-socket, εξου και το ονομα 1χχΘα χρειαστεις σειρα 2χχ (και πολλα φραγκα) {και πολλη φαντασια για το που θα σου χρησιμευσουν 4 cores :003: )Video folding multimidia klp939 MP cpu και μητρικές δεν υπάρχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 2, 2005 #40 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2005 οχι , αυτη αλλωστε ηταν και η διαφορα του 940 socket και των 2χχ (και 8χχ) επεξεργαστωναλλιως γιατι να εχουν αλλα socket και αλλες σειρες επεξ/στων ?για multimedia video κλπ αμφιβαλω αν θα κανει διαφορα απο 2 σε 4 , αλλα ομολογω οτι θα ηθελα να το δωβεβαια ισχυουν οι περιορισμοι του socket (οχι o/c , οχι απλη DDR κλπ)οποτε υποθετω θα πρεπει να περιμενουμε τους quad-cores για μια τετοια συγκριση :003:για folding καλα :040: παρε οσα θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.