Jump to content

Επιλογή....οθόνης.

St3r

Recommended Posts

Λοιπον, μετα απο ψαξιμο, με βαση τα κριτηρια μου, ειμαι αναμεσα στις παρακατω αναφερομενες οθονες και θα ηθελα να... "ακουσω" μια τελευταια γνωμη πριν την τελικη αποφαση αγορας.

Ετσι θα ηθελα να μου πειτε εμπειριες,γνωμες και αποψεις για τα παρακατω μοντελα ή ακομα και εμειρικες αποψεις για τις εταιριες απο τις οποιες προερχονται. Πιο απλα...Ποια να παρω?:

- EIZO M1700

- SAMSUNG SM730BF

- PHILIPS SXGA 19

Η οθονη προοριζεται για ιδιωτικη χρηση, gaming, ταινιες , internet κ.λ.π.

Θα ηθελα να γινει αναφορα μονο στα αναγραφομενα μοντελα (εκτος αν πραγματι αξιζει τον κοπο να γινει αναφορα κ σε αλλα...) για να μην δημιουργηθει συγχηση πολλων αποψεων για άλλα ασχετα..

Ευχαριστω

H philips μου φαινεται καλη επιλογη και θα την επελεγα χωρις δευτερη σκεψη αν δεν ήταν αυτα τα 75Hz σε αναλυση 1280x1024. Σε αντιθεση με της αλλες που σε ιδια αναλυση παιζουν στα 85 hz. Η διαφορα αυτη ειναι σημαντικη? Σκεφτομαι βασικα μηπως αυτη η διαφορα στα hz ειναι κουραστικη για τα ματια..;

Aπο την αλλη πανω σε αυτο που ανεφερες sa1901, δε θα με πηραζε να παρω 17'' αντι για 19'', αμα ειναι και αξιζει τον κοπο. Το ερωτημα ομως ειναι: Aξιζει και γιατι;

Εγώ λεω την Eizo. Την είχα δει και απο κοντά και ήταν πολύ καλή.

Όσο για τα Hertz ναι..παίζουν μεγάλο ρόλο.. Στα 60Hertz κουράζονται πολύ τα μάτια στα 75 και άνω βλέπεις καλύτερα.

Όσο για τα Hertz ναι..παίζουν μεγάλο ρόλο.. Στα 60Hertz κουράζονται πολύ τα μάτια στα 75 και άνω βλέπεις καλύτερα.

Αυτό το λες από προσωπική εμπειρία σε TFT οθόνη; Αν όχι, σε παρακαλώ να μην διαδίδεις αβάσιμα πράγματα.

Έχω τις δύο οθόνες που βλέπεις στην υπογραφή μου. Τις δουλεύω και τις δύο και στην ψηφιακή και στην αναλογική είσοδο. Επίσης έχω δουλέψει σε 4-5 οθόνες συγγενών και φίλων.

Αυτό που λες να κουράζονται τα μάτια δεν το παρατήρησα σε καμία, λόγω χαμηλής συχνότητας λειτουργίας. Τέτοιο πρόβλημα μπορεί να έχεις από μία χαμηλής ποιότητας οθόνη, ιδίως αν αυτή έχει TN panel.

Κατά τα άλλα τα 60Ηz του DVI είναι υπέραρκετά για ξεκούραστη πολύωρη χρήση.

From sa1901: Δεν υπάρχει TFT oθόνη που να δουλεύει στα 85Ηz. Όλες δουλεύουν στα 60Hz (με DVI) ή στα 75Hz (με VGA).

Τοτε αυτο είναι τυπογραφικό λάθος να υποθέσω(δες εδω-> ΕΙΖΟ Μ1700 ) ??

Πάντως απο οτι καταλαβα τη philips τη προτιματε για τiς πολλες ιντσες

και οχι γιατι ειναι καλυτερη απο της αλλες... δε μπορω να φανταστω πως η συγκεκριμενη philips ειναι καλυτερη π.χ. απο την εν λογω ΕΙΖΟ. Τα λεω καλα?

Tα ακριβή χαρακτηριστικά της οθόνης αναγράφονται στο site του κατασκευαστη.

http://www.eizo.com/products/lcd/m1700/spec.asp

Analog ..... 24.8 – 80 kHz, 50 – 75.1 Hz

Digital ..... 31 – 64 kHz, 59 – 61 Hz (VGA Text: 69 – 71 Hz)

Οι υπόλοιπες τιμές που αναφέρονται (εκτός από τα bold) δεν γνωρίζω τι είναι.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα (ανάλογα και την περίπτωση βέβαια) θα αποκτήσεις ολοκληρωμένη άποψη μόνο από τις εμπειρίες άλλων χρηστών. Ιδίως κάποιες συγκρίσεις δεν είναι δυνατον να γίνουν, γιατί ο καθένας μας (συνήθως) άντε να έχει 2 οθόνες και δεν είναι λίγο δύσκολο να έχει δει όλες τις οθόνες που κυκλοφορούν.

Ίσως η EIZO να είναι καλύτερη. Το καλύτερο για σένα θα είναι να μπορέσεις να δεις τις συγκεκριμένες οθόνες σε λειτουργία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.