Jump to content

PLEXTOR-130A DVD-ROM ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Iannis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν ηξερες δεν ρωταγες??

Διαβαζω απο τα spec στο site της Plextor

Specifications

PX-130A

Compatible Formats

-- CD CD-DA

CD-ROM

CD-R

CD-RW

Photo-CD

Video-CD

CD-Extra (CD Plus)

CD Text

-- DVD DVD-ROM

DVD-R

DVD+R

DVD-RW

DVD+RW

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ DVD-DL???????????????????????

Εχω βαλει 3 Verbatim DVD+DL και δεν διαβάζει κανένα

Τα χαπια μου...............

Οταν τα γράφεις να αλλάζεις το book type σε DVD-ROM (Αν το υποστηρίζει το (dvd-recorder σου βέβαια).

Οταν τα γράφεις να αλλάζεις το book type σε DVD-ROM (Αν το υποστηρίζει το (dvd-recorder σου βέβαια).

Αυτό το κάνει ο Neros αυτόματα

Μετα απο τηλ. επικοινωνία με την Plextor Europe μου απάντησαν το το εν λόγω Drive δεν ειναι συμβατό με DVD+DL

Κοινώς την πατησα.

αντιγραμμενη ταινια σε dL δεν διαβαζει?? (για λογους backup ρωταω φυσικα)
Μετα απο τηλ. επικοινωνία με την Plextor Europe μου απάντησαν το το εν λόγω Drive δεν ειναι συμβατό με DVD+DL
προφανως οχι ... ;)
Μπορεις ισως να ελπιζεις σε καποιο μελλοντικο firmware update? Το αφησαν ανοικτο απο την Plextor?

Απο την τσατιλα μου ξεχανα να το ρωτήσω.

Παραξενο τι να πω..εγω με το παλαιο px116A και διαβαζει κανονικα ταινιες που εχω κανει backup σε DL???????

Βρε παιδιά, μου φαίνεται εντελώς κουφό αυτό με το Plextor. Δηλαδή αν γράψεις μια ταινία σε DVD+R DL αλλάζοντας το booktype σε DVD-ROM δεν τη διαβάζει; Σαν τι αναγνωρίζεται το δισκάκι σου; Αν το βάλεις στο recorder σου το βλέπει σαν DVD-ROM ή όχι; Μήπως το Plextor έχει πρόβλημα μόνο με τα συγκεκριμένα Verbatim;

Κοίταξα και προς cdfreaks μεριά και δεν είδα κάτι ανάλογο. Αν πραγματικά είχε τέτοιο πρόβλημα το Plextor φαντάζομαι θα είχε γίνει ψιλοχαμός εκεί!

Βρε παιδιά, μου φαίνεται εντελώς κουφό αυτό με το Plextor. Δηλαδή αν γράψεις μια ταινία σε DVD+R DL αλλάζοντας το booktype σε DVD-ROM δεν τη διαβάζει; Σαν τι αναγνωρίζεται το δισκάκι σου; Αν το βάλεις στο recorder σου το βλέπει σαν DVD-ROM ή όχι; Μήπως το Plextor έχει πρόβλημα μόνο με τα συγκεκριμένα Verbatim;

Κοίταξα και προς cdfreaks μεριά και δεν είδα κάτι ανάλογο. Αν πραγματικά είχε τέτοιο πρόβλημα το Plextor φαντάζομαι θα είχε γίνει ψιλοχαμός εκεί!

Δεν υποστηρίζει απο την μανα του χαρντουερικά τα DL.

Εξ' αλλου ο Νερωνας αλλαζει το book type μονος του αυτόματα.

Περιμένω νέο firmware

Dear Sir,

Only if your DVD+RDL media has been recorded with bitsetting to DVD-ROM.

Otherwise reading is not possible.

Kind regards,

Gert Poelmans

Customer Support Engineer

Plextor Europe

Excelsiorlaan 9, 1930 Zaventem, Belgium

tel:+32 2 718 03 99

fax:+32 2 718 03 90

Σχεδόν όλα τα drives και players, ΜΟΝΟ για τα (+) DL, απαιτούν book type DVD-ROM για να τα διαβάσουν.

Μπορείς πολύ εύκολα να το ορίσεις μόνιμο αυτό ΜΟΝΟ για τα (+) DL από το DVD Decrypter. Θα γραφτεί μόνιμα στο firmware του writer.

Στα single layer (+) η αλλαγή του book type είναι περιττή.

Σχεδόν όλα τα drives και players, ΜΟΝΟ για τα (+) DL, απαιτούν book type DVD-ROM για να τα διαβάσουν.

Μπορείς πολύ εύκολα να το ορίσεις μόνιμο αυτό ΜΟΝΟ για τα (+) DL από το DVD Decrypter. Θα γραφτεί μόνιμα στο firmware του writer.

Στα single layer (+) η αλλαγή του book type είναι περιττή.

Δεν μιλάω μονο για ταινίες.

Κυρίως data θελω να διαβαζει αλλα και σπανίως ταινίες.

Ενα που το εχω γράψει με το Plextor 716A (verbatim 8,7GB DL) με περιεχομενο data δεν το διαβάζει το 130Α

Μπορεις να μου πεις απο που γινεται αυτό Δεν ειδα κάτι σχετικο στα settings toy Decrypter.

Ευχαριστώ

Δεν μιλάω μονο για ταινίες.

Κυρίως data θελω να διαβαζει αλλα και σπανίως ταινίες.

Ενα που το εχω γράψει με το Plextor 716A (verbatim 8,7GB DL) με περιεχομενο data δεν το διαβάζει το 130Α

Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο. Εξάλλου στο DVD, και οι ταινίες data είναι (mode1 -> sector size -> 2048 bytes).

Να το κάνεις book type DVD-ROM σε όλα τα (+) DL που γράφεις ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Μπορεις να μου πεις απο που γινεται αυτό Δεν ειδα κάτι σχετικο στα settings toy Decrypter.

Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς πού είναι γιατί τώρα γράφω από linux.

Αλλά στο περίπου, ανοίγεις το DVD Decrypter και επιλέγεις από το μενού ISO Write Mode.

Επιλέγεις στη λίστα με τα οπτικά drives το double layer writer σου.

Κάτω δεξιά έχει διάφορα κουμπιά για εγγραφή και σε ένα από αυτά θα σου επιτρέπει να ορίσεις ταχύτητα εγγραφής και άλλες επιλογές σχετικές με την εγγραφή.

Πάτα το.

Θα βγει παράθυρο με πολλά tabs, για διάφορους κατασκευαστές writers. Πάτα τον δικό σου.

Και στο σχετικό tab θα έχει κάτω δεξιά μία λίστα με 6 entries.

Εσύ να επιλέξεις αυτό που λέει DVD +R-DL book type DVD-ROM Permanent με πολύ προσοχή στο "Permanent" και όχι στο temporary.

Θα γραφτεί η αλλαγή μόνιμα στο firmware και στο εξής με οποιοδήποτε software γράφεις +R-DL (εάν δεν πειράξεις από το software αυτό τίποτα manually) ό,τι και να περιέχει το δισκάκι, χωρίς να σε ρωτά, θα το γράφει με book type DVD-ROM.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Όπως θα δεις στο DVD Decrypter, η ρύθμιση είναι ξεχωριστή για -DL και single layer δισκάκια.

Να την κάνεις ΜΟΝΟ για -DL δισκάκια. Για single layer είναι περιττή.

Λοιπον,, βαζω ενα κενο DVD-DL TDK και κανω αυτα μου μου λες όμως δεν ειναι ενεργή η επιλογη.

Sorry για το πρηξιμο φιλε

post-460-1442174266,0073_thumb.jpg

και 2 info tool απο plextools kai nero

plex2.jpg

plex.jpg

Εαν το κανει book type (-) πως θα το διαβαζει αφου στα pletools λει οτι υποστηριζει μονο DVD+DL??

Λοιπον,, βαζω ενα κενο DVD-DL TDK και κανω αυτα μου μου λες όμως δεν ειναι ενεργή η επιλογη.

Sorry για το πρηξιμο φιλε

Δεν πειράζει.

Είναι (+) το DL δισκάκι σου;

Διότι όσα λέμε ισχύουν μόνο για (+), όχι για (-).

Εαν το κανει book type (-) πως θα το διαβαζει αφου στα pletools λει οτι υποστηριζει μονο DVD+DL??

Δεν έχει σημασία διότι τότε θα το θεωρήσει πρεσαριστό ασημένιο και όχι εγγράψιμο.

Ναι, ειναι + αλλα η επιλογη παραμένει ανενεργή. Υπάρχει περιπτωση να εγινε κατι οταν εβαλα καινούργιο firmware απο 1.0 σε 1.01 ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.