Jump to content

SATA 250GB Maxtor ή WD?

lefteriz

Recommended Posts

Καλησπέρα..! :)

Θα αντικαταστήσω τους 2 80αριδες SATA με 2 250άριδες....

ειμαι μεταξύ του Maxtor SATA 250GB με 16ΜΒ cache

και του WD 250GB SATA 2 με 8MB cache

κλείνω πιο πολύ σε μαξτορ....

τι λετε ? :)

Λευτέρη αν κάνεις ένα search σε παρόμοια θέματα θα καταλάβεις ότι δεν πρόκειται να πάρεις κάποια απάντηση που θα σε ικανοποιήσει. Ο λόγος είναι ότι όλοι μας βασιζόμαστε σε προσωπικές εμπειρίες και προτιμήσεις.

Προσωπικά θα σου πρότεινα Maxtor από τους δυο αλλά και πάλι στο θέμα αξιοπιστίας να έχεις κατά βάση ότι όλοι είναι το ίδιο και έχουν τις ίδιες πιθανότητες να βγουν καλά ή κακά κομμάτια.

Μη μένεις σε αυτό, κάνε την επιλογή σου κατεβάζοντας τα specs των δίσκων από τις εταιρίες και βρες τι σου είναι πιο χρήσιμο για το σύστημα σου, τι υποστηρίζει ο controller που θα το βάλεις επάνω κλπ…

Εγω χρησιμοποιω maxtor απλα γιατι ετσι ξεκινησα, δε βρηκα λογο να τους αλλαξω και εμεινα εκει.

WD δεν εχω παρει ποτε. Εχω ακουσει παλιοτερα να λενε οτι σε idle κανουν ενα μικρο σφυριγματακι και αυτος ειναι αρκετος λογος να μεινω στους maxtor, που θορυβο κανουν μονο οταν οι κεφαλες πανε εντονα περα-δωθε δηλ σχεδον ποτε σε μενα :003:

θεωρητικες ψιλοδιαφορες στην αποδοση ποτε δε με απασχολησαν

αξιοπιστια, εκτος απο τους IBM deathstar, δε νομιζω οτι ποτε μπορεις να πεις με ακριβεια οτι υπαρχει διαφορα. Και σε μενα χαλασε Maxtor και στον αδελφο μου WD. Τρεχα γυρευε... back-up κανε και τελος

Καλημέρα

το e-shop έφερε

SEAGATE BARRACUDA ST3250823AS 250GB NCQ 8MB 7200rpm

σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παω σε Seagate... βλεπω εχει και 5 χρονια εγγύηση :D εναντι 3 του maxtor

ο 200αρης Barracuda που εχω τωρα μ εχει ικανοποιήσει πλήρως.. και αθόρυβος και γρήγορος...

για 2 χ 300GB Που λες JimmyFox το κόστος ξεφεύγει λίγο :)

Καλημέρα

το e-shop έφερε

SEAGATE BARRACUDA ST3250823AS 250GB NCQ 8MB 7200rpm

σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παω σε Seagate... βλεπω εχει και 5 χρονια εγγύηση :D εναντι 3 του maxtor

ο 200αρης Barracuda που εχω τωρα μ εχει ικανοποιήσει πλήρως.. και αθόρυβος και γρήγορος...

Δεν σου πρότεινα απο πρίν seagate γιατί ρώτησες ανάμεσα σε maxtor και wd.

Χτύπα τους άφοβα ;)

Lefteriz, κι εγο έχω τον 250άρη Seagate, απλά σε PATA, γενικά έχω κόλημα με τη μάρκα λόγω εγγύησης και όχι μόνο.

Πάντως για ψάξτο λίγο εμένα μου βγάζει λιγάκι καλύτερες μετρήσεις, κάπου στα 60μβ/sec, σε Sis chipset βέβαια που φημίζονται για το γρήγορο ide τους, αλλά το διάγραμμα είναι πανομοιότυπο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.