Jump to content

Αλλαγή κάρτας γραφικών

Crazy Coder

Recommended Posts

Έχω P4 στα 3.06 Ghz (533 FSB) , 1024 ΜΒ Ram και την Radeon 9700 ( non Pro ) . Με ενδιαφέρει η αλλαγή της κάρτας γραφικών και σκέφτομαι να αλλάξω σε nVidia 6800GT ή σε ΑΤΙ Χ800XL .

Με ενδιαφέρει να τρέχω τα περισσότερα παιχνίδια (Half Life 2 , Doom 2 , NFSU , FEAR ) καλά σε ανάλυση 1024x768 ( με 2x AA αν είναι εύκολο) .

To μόνο παιχνίδι που θέλω να τρέχει σε ανάλυση 1280x1024 με τις περισσότερες ρυθμίσεις στο full είναι το World Of Warcraft. Πριν από λίγο καιρό είχα τον P4 2.4 Ghz και έτρεχα το WoW στα 1024x768 με μεγάλη πτώση καρέ σε περιοχές όπως το Alterac Valley και Molten Core . Στο MC για παράδειγμα όταν όλο το raid άρχιζε να βαράει ένα mob , το game γινόταν unplayable ( χωρίς να υπολογίσω το lag που υπάρχει κάποιες φορές ) . Βέβαια τώρα με τον 3.06 ανεβήκανε λίγο τα καρέ στο Ironforge , αλλά χωρίς αλλαγή gpu δεν βλέπω προκοπή.

Πιστεύω πως με μια 6800 GT ή Χ800XL δεν θα έχω πρόβλημα , αλλά θα ήθελα και την δική σας άποψη στο θέμα αυτό. Λέω να διαθέσω γύρω στα 250-300 ευρώ αν και απ΄ ότι βλέπω υπάρχει έλλειψη σε AGP high end κάρτες. Θα ρίξω μια ματιά στα καταστήματα για τιμές , αλλά αν υπάρχει καμία προσφορά παρακαλώ κάντε την post.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σε 4μηνο θα ειναι πιστευω ΠΑΡΑ πολυ δυσκολο να αναβαθμισει οτιδηποτε πανω στην πλατφορμα του το παιδι... Ηδη ειναι πακετο να βρεις οτι θελεις παρα μονο σε οτι υπαρχει ηδη στοκ. Ετσι αν για καποιο λογο χρειαστει να αλλαξει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σε κανα 4μηνο θα παρει ποδι λογικα ολο το συστημα. Γιαυτο το ειπα. Στην συγκεκριμενη παριπτωση "8μηνο για την καρτα'' ουσιαστικα σημαινει "8μηνο για ολο το συστημα" ;)

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Θα ήθελα το σύστημα που έχω τώρα να κρατήσει 1.5 - 2 χρόνια ( να παίξω το WoW expansion χωρίς πρόβλημα αλλά και κανένα UT2007 στα 1024x768) .

Πριν από λίγες μέρες άλλαξα τη CPU ( είχα τον 2.4Ghz όπως είπα ) και με μια αλλαγή gpu σκέφτηκα πως θα είμαι καλυμένος. Το να δώσω άλλα 350-400 ευρώ για AMD 64 3000+ , nForce Ultra 4 mobo και 1 GB 400ρες μνήμες δεν θα με οφελούσε πολύ στα games.

Οπότε σκέφτομαι να πάρω τώρα κάτι καλό σε AGP μιας και απο Γενάρη όπως το βλέπω θα υπάρχουν μόνο PCI-E στην αγορά. Σε 2 χρόνια πιθανότατα να χτυπήσω dual core με DirectX 10 κάρτα γραφικών , για να εκμεταλευτώ τα μελλοντικά games...

Να 'στε καλά.

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις. Θα ήθελα το σύστημα που έχω τώρα να κρατήσει 1.5 - 2 χρόνια ( να παίξω το WoW expansion χωρίς πρόβλημα αλλά και κανένα UT2007 στα 1024x768) .

Δεν ειμαι ειδικος με τις καρτες γραφικων αλλα εχοντας μια ASUS 9800XT και παιζοντας L2 και UT2004 σε μεγαλυτερη αναλυση απο σενα χωρις προβλημα νομιζω πως αντεχει ακομα η καρτα σου.

Δεν ξερω τεχνικα αν εχει τοσο μεγαλη διαφορα με την δικια μου ωστε να σου δημιουργει προβλημα στο να παιζεις τα παραπανω παιχνιδια.

Καποιος πιο ειδικος ας μας πει.

Ευχαριστώ για τα post.

Αν και δεν βλέπω να βρίσκω Χ800XL (οπότε δεν έχει και πολύ νόημα η ερώτηση) ,αλλά γιατί οι περισσότεροι προτείνουν Nvidia αφού ξέρουμε πως η ATI έχει ελαφρύ προβάδισμα στο Direct3D και στα φίλτρα;

Είναι λόγο των Shader 3.0 ή όντως η Nvidia έχει καλύτερους drivers;

εγώ την προτείνω γιατί οι κάρτες είναι λιγότερο ευαίσθητες, τη ξέρω καιρό, έχει τρομερές επιδόσεις στο overclocking, και γενικά μαρέσει το logo της :p....α και οι τιμές της είναι οι πιο ανταγωνιστικές

Όντως οι τιμές της NnVidia ειναι καλύτερες. Την ΑΤί όμως την εμπιστεύομαι από τότε που πήρα το πρώτο μου πισι (τότε είχα Rage 128pro)... M αρέσει και το κόκκινο... χμμ τι αλλο... α, και δεν ξερω αν έχω δίκιο αλλα οι καρτες της είναι πιό ανθεκτικές σε βάθος χρόνου.(Κάτι σαν τα γερμανικα αμάξια δλδ :) )

Πάντως αμα βρεις μεταχειρα καμια Χ800ΧΤ ή ΧΛ χτύπα την! Και ρώτα και στο πλαίσιο αμα ξαναφέρουνε εκείνη την 6800GT της Albatron που έκανε 280(καπου τοσο)

Υ.Γ. Τελευταία μου τα σκ@τωσε λιγο η ΑΤι αφου μου ψοφησε η 9600 μου... :( Αλλα δε της κρατάω κακία :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.