kbilly13 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2005 Ήρθαν τα νέα πειραματόζωα... 2 512άρια dimms της Κingston με default timings 3-3-3-8 στα 200 double sided... Tσιπάκια Infineon CE-5 (week 0538) Έχοντας την υποψία... βάζω κατευθείαν 2-3-2-5 1Τ Vmem... default Kαλή αρχή... (φωτό) Έχω ξεκινήσει ήδη στρώσιμο-ψήσιμο με την ελπίδα να ανέβουν με ΑΥΤΑ τα timings
kbilly13 Νοέμβριος 14, 2005 Author #2 Νοέμβριος 14, 2005 Οι μνήμες δέχονται εξαιρετικά γρήγορα timings! βελτιώνοντας κατά πολύ τις επιδόσεις Και υπόψιν ότι είναι ακόμα με default vmem - δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 2,60v... Δείτε που έφτασαν (ως τώρα) και παρατηρήστε το εξαιρετικό νομίζω sandra unbuffered που δίνουν από 216mhz... Στην ίδια συχνότητα επίσης με πριν, είχα κέρδος 500pts στο 3dmark2001... ενώ και στο spi 32M το κέρδος είναι μισό λεπτό περίπου! 28:55 min... Aυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν είναι καλύτερα να τις αφήσω να "συνηθίσουν" αυτά τα timings, ή θα κάνει καλό να τα χαλαρώσω και να ανεβάσω συχνότητα... Πάντως από εμένα είναι ήδη highly recommended για μνήμες των 100 ευρώ, που μπορούν να παίξουν με ταχύτατα Timings, ανεβάζοντας τις επιδόσεις, χωρίς μάλιστα να ζητάνε ρεύμα!...
JimmyFox Νοέμβριος 14, 2005 #3 Νοέμβριος 14, 2005 Φίλε Βασίλη, απ'ότι συμπεραίνω, δεν είναι μόνο θέμα μνημών. Η μητρική πιστεύω παίζει τον πιο βασικό ρόλο, δεδομένου οτι και οι Transcend που δοκίμαζες τις προάλλες (αν και διαφορετικές) πήγαν πολύ καλά, όπως και οι Micron (Kingston Value) έπαιξαν 240+ τα 4 dimms μαζί βλέπω οτι το chipset αλλά και η μητρική δημιουργούν ευνοϊκότατες προϋποθέσεις για καλό overclocking.
kbilly13 Νοέμβριος 14, 2005 Author #4 Νοέμβριος 14, 2005 Θα έχει πολύ ενδιαφέρον όταν τις βάλω και στη Gigabyte (nf4-sli).... και να συγκρίνω επιδόσεις με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσειςΕπί του παρόντως όμως, "εξετάζουμε" τις μνήμες αυτές καθ'αυτές... :002: Και αφού παίζουν στην Asrock με αυτά τα timings δεν νομίζω ότι δεν θα μπορούν να παίξουν και σε nf4... (θα δείξει βέβαια.. )
kbilly13 Νοέμβριος 14, 2005 Author #6 Νοέμβριος 14, 2005 Oι μνήμες αγαπάνε timings αλλά όχι συχνότητα...Στα 228 με 3-3-3-8 (και τα υπόλοιπα χαλαρωμένα επίσης) είχα error στο memtest, οπότε δεν συμφέρει περαιτέρω αναζήτηση για 3-4-4-8 π.χ.Αύριο-μεθαύριο θα μπουν στην Gigabyte να δούμε τι ψάρια πιάνουν και εκεί..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.