300Spartan Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2005 καλησπέρα,έχω τον παρακατω επεξεργαστή: θα ήθελα λοιπόν να τον υπερχρονίσω(ποσο απλά τα λεω :080: ) επειδή όμως δεν ασχοληθεί ποτέ με το αθλημα,μπορείτε να μου δωσετε οδηγίες(ποιο προγραμμα να χρησιμοποιήσω,πως να το χρησιμοποιήσω) για ενα ασφαλές υπερχρονισμό?? αυτό που μ ενδιαφερει δεν είναι τόσο το μέγεθος του υπερχρονισμού,αλλά η ασφαλεια του επεξεργαστή μου και η σταθερότητα του συστηματός μου(δε παω για ρεκορ δηλαδή) δεν έχω καποιο επιπροσθετο συστημα ψυξης... βασικά το προγραμμα παραπανω λεει ότι είναι overclocked 0.36% όμως εγω δεν εχω κανει τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panosis Νοέμβριος 13, 2005 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2005 Εγω τον εχω να πηγαίνει στα 3.6 με nos overclock όμως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
300Spartan Νοέμβριος 13, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2005 nos overclock???sorry,αλλά ειμαι ψιλοασχετος με overclocking...εννοείς ότι εβαλες το "χερακι" σου και τα κατσαβιδια σε δραση?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panosis Νοέμβριος 13, 2005 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2005 Οχι το εχω βάλει να κάνει overclock την cpu την ram και την gpu μονο όταν το συστημα το χρειάζετε δλδ το συστημα μου δεν είναι συνεχώς υπερσυχρονισμένο καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια ή κατνοντας θόρυβο οι ανεμιστήρες αλλα "φορτσάρει" ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιεί την cpu ή την gpu δηλάδη οταν χρησιμοποιεί π.χ. τον επεξεργαστη 100% υπερσυχρονίζεται απο μόνος του κατα 20% πάνω ή 10% η 5% η καθόλου ανάλογα με το πόσο χρειάζεται αυτόματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fsbmaniac Νοέμβριος 13, 2005 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2005 πως γίνεται αυτό ?? με κάποιο πρόγραμμα ? εγώ εχθές από το βίος της motherboard το έκανα ένα 20 και έφτασε 3.8 αν θυμάμαι καλά αλλα η θερμοκρασία με απλή "ψιχτρα" ήταν περίπου στους 50 βαθμούς σταθερή χωρίς heavy load εννοοειται εσυ πως το έκανες αυτό ??έχω ακούσει ότι το o.c επηρεάζει και σκληρό δίσκο και pci κατι με το ρευμα βασικα νομιζω εγώ έχω στην pci μου μια κάρτα ήχου 1000ευρώ 5 φορες την τιμή του επεξεργαστή δηλαδή υπάρχει περίπτωση να καεί ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panosis Νοέμβριος 13, 2005 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2005 Η μητρική σου ,σου παρέχει αυτην την δυνατότητα,εγώ το έχω ρυθμίσει μέσα απο το bios αλλα σου δίνει και προγραμματάκι να το παραμετροποιείς όπως θές μεσα απο το λειτουργικό!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Νοέμβριος 13, 2005 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2005 Μεταφερω τα λογια του ΚΤΜ απο αναλογο θρεντ:Κλειδωσε pci/agp 33/66, χαμηλωσε την συχνοτητα στις μνημες με διαιρετη 5/4 (για να μην ζοριστουνε και σε "κοψουν"), και ανεβαζε ανα 5 μοναδες το fsb για να δουμε μεχρι ποσο ανεβαινει ο επεξεργαστης σου με default ρευμα και ψυκτρα.Μετα τις 15-20 μοναδες ανεβασμα απο το default fsb, αφου μπαινεις windows κανονικα, τρεχε ενα prime95 για καμια ωρα, επιλεγοντας το torture test, για να δεις τι γινεται απο θερμοκρασιες.(οπως ειπε και ο soler 50-52 βαθμοι ειναι ανεκτοι)Υποψιν για να ξερεις οτι το μηχανημα ειναι σταθερο, πρεπει να τρεξεις το prime αρκετες ωρες.Αφου δεις μεχρι που ανεβαινει ο επεξεργαστης σου, μας λες το αποτελεσμα και το επομενο βημα ειναι να γυρισεις τις μνημες 1/1 εχοντας χαμηλο fsb και να ξαναρχισεις να ανεβαινεις σιγα-σιγα για να δουμε και μεχρι που αντεχουν οι μνημες σε σχεση με το επεξεργαστη.Σε αυτη την περιπτωση θα κανει το blend test στο prime95 που ζοριζει τις μνημες.Σε περιπτωση που κανοντας τις δοκιμες το pc δεν ξεκιναει, κανεις clear cmos μετακινωντας το jumper στην μητρικη (διαβασε το manual) η αφαιρωντας την μπαταρια για 5 λεπτα.Σε γενικες γραμμες να μην βιαζεσαι, το ολο εγχειρημα θελει υπομονη και χρονο.Και εδω ειμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jason1442169106 Νοέμβριος 13, 2005 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2005 Το 0,36% οverclocked ειναι ενα πολυ μικρο o/c που κανει μονη της η μητρικη.Κ σε μενα αν δεν την πειραξω το fsb αντι να το βαζει στο 200 το βαζει στο 204 (κ καλα κανει!).Επειδη εχεις κ prescott γενικα θα εχεις αρκετα υψηλες θερμοκρασιες.Μεχρι τους 60 βαθμους (κ πιο πανω μη σου πω) θεωρειται ασφαλες.Αυτα που ανεφερε ο mefistofelis γινονται απο το bios σε περιπτωση που δε το καταλαβες, γιατι ρωτησες κ πιο προγραμμα χρειαζεται.Για να βλεπεις θερμοκρασιες, ταχυτητες ανεμιστηρων κλπ στα windows μπορεις να χρησιμοποιησεις το motherboard monitor.Για να ζορισεις τον επεξεργαστη ωστε να δεις θερμοκρασιες στα δυσκολα, κ φυσικα αν ειναι σταθερος χρησιμοποιησε το prime95.@fsbmaniac το overclocking δεν επηρεαζει σκληρο κ pci αν κλειδωσεις (απο bios) τις συχνοτητες pci/agp στο 33/66 οπως ειπε κ ο mefisto Link to comment Share on other sites More sharing options...
300Spartan Νοέμβριος 13, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2005 Θα το κοιτάξω παιδιά..αν και δεν εχω ασχοληθεί πολύ με το BIOS δε νομίζω να αντιμετωπισω κανενα προβλημα...θα σας πω μολις το κανω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
300Spartan Νοέμβριος 13, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2005 καταρχην δε βρήκα το pci/agp,βρήκα μονο το pci to opoio από auto μπορώ να το γυρισω σε 33,33 MHz...(δεν έχει θυρα agp η mobo μου...)επίσης,στην επιλογή FSB μου είχα τιμές σε Volt (1,3 και κατι αλλο...2 επιλογες συνολο + το auto)καμιά ιδεα?μπορείτε να μου πειτε σε ποια καρτελα θα κανω τις αλλαγες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.