Jump to content

Klipsch or Logitech?

spresv

Recommended Posts

Καλησπερα

Τα τιμημενα Cambridge Soundworks 2.1 τα εχουν φαει τα ψωμια τους και σκεφτομαι να τα αντικαταστησω. Το ερωτημα ομως ειναι το εξης:

Klipsch ProMedia Ultra 5.1 ή Logitech Z-5500 Digital???

H χρηση τους θα ειναι κυριως μουσικη (αρκετες ωρες σε καθημερινη βαση) και παιχνιδια/ταινιες. Καρτα ηχου εχω την on-board της dfi, αν και θα αντικατασταθει και αυτη συντομα.

Reviews μπορειτε να δειτε εδω για τα Logitech και εδω για τα Klipsch.

Oποια γνωμη/προταση δεκτη :)

Eγώ θα έπερνα τα klipsch αν και δεν έχω ακούσει κανένα απο τα δύο. Θεωρώ όμως της Klopsch καλύτερη εταιρεία. Aλήθεια που τα βρήκες?

Ο ελληνας αντιπροσωπος/εισαγωγεας ειναι γνωστος μας, και θα τα βρω απο αυτον. Βεβαια αυτο που δεν ξερω ειναι αν εχει βγει 220v version, δεν αναφερει κατι στο site της...

Κανεις???

Οι προβληματισμοι μου ειναι οι εξης. Τα klipsch ειναι σιγουρα καλυτερης ποιοτητας και ειναι και δοκιμασμενα σαν εταιρια. Και εχουν και διπλο 8" woofer. Αλλα δεν εχουν ψηφιακη και ειναι αρκετα ακριβα.

Τα logi παλι ειναι πιο φτηνα, και θα μπορεσω να τα πληρωσω και σε καποιες δοσεις. Και εχουν και ψηφιακη που θα την χρησιμοποιησω.

Είμαι κάτοχος των Logitech Ζ680, προηγούμενο μοντέλο από αυτό που αναφέρεις, ίδια watt και ιστορίες, και με έχουν αφήσει άφωνο! Για τους γονείς μου και για τους γείτονες είναι καθημερινός εφιάλτης. Από την άλλη πλευρά αυτό που βλέπω στα Klipsch είναι ότι οι δορυφόροι έχουν και tweeter ενώ τα Logitech όχι. Επίσης τα Klipsch δεν έχουν τηλεχειριστήριο.

Αν σε ενδιαφερει η ποιοτητα του ηχου τα klipsch ειναι η επιλογη,και αυτο σου το λεω οχι για να "ριξω"τα logitech αλλα γιατι η klipsch ειναι μια πολυ παλια εταιρια στον χωρο του hifi/hiend και ποτε δεν ειχε μετρια ηχεια.Τωρα για το αν υπαρχουν σε 220 δεν ειναι προβλημα γιατι μπορεις να βαλεις μετατροπεα 110@220.Tο ειχα κανει πριν χρονια με καποια altec lancing που μου ειχαν φερει απο αμερικη και δεν ειχα κανενα προβλημα.Μαθε πρωτα την τιμη που σου τα δινει ο φιλος σου γιατι αν εχουν 380$ στην αμερικη εδω τα βλεπω πανω απο 400 euro,οχι οτι δεν τα αξιζουν αλλα ειναι αρκετα χρηματα.

Έχω δει από κοντά τα logitech και εχω πάθει πλάκα. Άσε που ακόμα και να τα έχεις όλη μέρα τέρμα δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα. Καλύτερα να μην το σκέφτεσαι άλλο. :035:

Εγώ πηρα τα Logitech

Εντιπώσεις αργότερα

PS. Το sub ειναι ενα τέρας διπλάσιο ακριβώς σε λιτρα απο το GigaWorks 550D που εχω..

Αν μπορουσες να κανεις ενα thread-παρουσιαση ή να μου στειλεις καποιες φωτογραφιες θα σου ημουν υποχρεος. spresv@gmail.com

Προσωπική γνώμη: Αν και η Klipsh είναι εταιρεία καταξιωμένη στον χώρο του High End , στην περίπτωση αυτη σε σχέση απόδωσης - κόστους θα πρότεινα τα Logitech.

Τα χω ακούσει και τα 2 , η γνώμη μου είναι η εξης:

α. Τα Klipsh ίσως για κάποιους που είναι ποιο πολύ απαιτητικοί ίσως πουν ότι βγαζουν ποιο "καθαρό" ήχο. Εμενα για το δικό μου γούστο δεν μου αρέσει αυτός ο ήχος που λέγεται έτσι , με ενοχλεί, κάποιες συχνότητες τις θεωρώ ποιο έντονες, κλπ.

β. Αντίστοιχα τα Logitech , είναι πολύ ποιοτικά σε ηχο, σε πολύ λογική τιμή και πιστεύω αν σκευτούμε το τιμή - απόδοση , θα κερδίσουν την μάχη...

• 5 months later...

Αν και αργησα λιγο, επιτελους εχω τα Logitech Z-5500 στην κατοχη μου και ειμαι τρισευτυχισμενος!

Αγοραστηκαν στην τιμη των 320 ευρω απο τοπικο φιλικο μαγαζι. Πολυ καλα απο αποψη ποιοτητας κατασκευης, και αισθητικα, κοσμηματα εινια πανω στο γραφειο. Απο αποψη ηχητικης αποδοσης ειναι πραγματικα αποστομωτικα! Αψογη αναπαραγωγη ολων των συχνοτητων και με το παραπανω, και πολυ καθαρος ηχος. Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι σε μουσικη το μπασο ειναι λιγακι τσιμπημενο, αλλα με λιγο tune down ερχεται στα ισα του.

Σε ταινιες πραγματικα δεν περιγραφονται. Εβαλα το Star Wars III: Revenge of the Sith, (PowerDVD, και με την επιλογη "by SPDI/F, ωστε να αποκςλικοποιουν τα ηχεια τα Dolby Digital, DTS κλπ) και εμεινα με το στομα ανοιχτο! Λες και ησουν σε cinema!

Εχουν ομως ενα πραγματικα μεγαλο μειονεκτημα.... Με μπριζωσαν για μεγαλυτερη οθονη!!! E, δεν μπορεις να εχεις αψογο ηχο κ να βλεπεις την ταινια σε 17" monitor :p

Αψογη αναπαραγωγη ολων των συχνοτητων και με το παραπανω

Τώρα αυτό τι το ήθελες;

Το εργαλείο μπορεί να είναι best value for money αλλά το μπάσο είναι τόσο πολύ που μπουκώνει και υπερκαλύπτει αρκετό φάσμα ψηλά. Μη σε ξεγελά το ότι είναι καθαρός ο ήχος, είναι πολύ σκληρός και άχρωμος και όταν ακούς μουσική είναι εμφανές!

Καλά για ταινίες εννοείται ότι είναι υπεραρκετό...

Τα Klipsh αν και αυτά έγιναν γνωστά για την κόρνα τους και όχι για το γλυκό τους ήχο, είναι σαφώς πιο ποιοτικά και θα το καταλάβαινες στη μουσική. Πιο δεμένο μπάσο και πιο συγκρατημένο, αφήνει κι άλλες συχνότητες να ακουστούν.

Βέβαια θα έχανες κάποιες ευκολίες όπως να τα έχεις όλα μόνιμα συνδεδεμένα που για μένα θα μετρούσε περισσότερο, οπότε πιστεύω ότι καλά έκανες και πήρες τα Z-5500.

Το ειπα, οντως το μπασο ειναι τσιμπημενο εργοστασιακα. Και με λιγο tweak στον controler και στο equaliser του winamp φτιαχνει αρκετα. Κ ουτως η αλλως, front-ported ειναι. Για μπιστηγμα ειναι οτι πρεπει, σε ποιοτητα μπορει να χανει λιγο.

θα έχανες κάποιες ευκολίες όπως να τα έχεις όλα μόνιμα συνδεδεμένα που για μένα θα μετρούσε περισσότερο, οπότε πιστεύω ότι καλά έκανες και πήρες τα Z-5500.

Tι εννοείς με αυτό?

Με γεια τα ηχεία σταύρε και καλοδούλευτα! :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.