Jump to content

Γνώμες για να συνθέσουμε ένα Pc....

biker

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα.....

Ελπίζω την επόμενη φορά που θα ποστάρω για σύνθεση να είναι για την δική μου:D με 939, προς το παρόν όμως θέλω την βοήθεια σας για να φτιάξουμε μία για τον κολλητό μου .

Ξεκινώντας να σας πω ότι έχει καταλήξει σε Ρ4 550 3.4 lga-775 . Την απόφαση την πήρε γιατί ασχολείται με επεξεργασία βίντεο και γενικά με photoshop, dreamweaver, flash (συνήθως τρέχει 2-3 βαριές εφαρμογές μαζί) και θέλει το ΗΤ.Δεν θα παίζει παιχνίδια άρα θέλει μια νορμάλ κάρτα γραφικών .

Οθόνη και λοιπά περιφεριακά δεν θα πάρει τώρα , θα βολευτεί με τα παλιά. Επίσης δεν θέλει να περάσει σε ddr2 γιατί είναι ακόμα ακριβές (1G ram για αρχή με προοπτική για 2G).

Δεν πρόκειται να τον κλοκάρει και γενικά θέλει να έχει δυνατό default επεξεργαστή και μπόλικη μνήμη.

Κόστος γύρω στα 800-850 ευρώ.

Τέλος σκεφτήκαμε να κάνουμε την αγορά από ένα μαγαζί για να τον πάρουμε έτοιμο (μονταρισμένο). Εδώ λοιπόν έχουμε και ένα πρόβλημα με το e-shop γιατί δεν έχει καμμιά αξιόλογη μητρική και οι υβριδικές που έχει δεν μας εξυπηρετούν για μελλοντική προσθήκη μνήμης(έχουν 2slots για ddr1 και 2 gia ddr2).Οπότε σκεφτήκαμε να γίνει η αγορά από το ΠΛΑΙΣΙΟ......δείτε και πέστε μου.......:) :)

Επεξ: Intel P4 550 3.4 Box 259

M/B: Asus P5GD1 136 ή

Albatron PX915G Pro 138

Μνήμη: Pc 3200 Lifetime 2*512 170

Κάρτα γραφικών: Asus EAX300 SE/T 128MB "PCI Express" 68 ή

Albatron GeForce PCX5300"PCI Express" 87

Σκληρός: WD 160GB (7200rpm , 8MB cache) 96,50

Κουτί (με τροφοδοτικό 350W)Chieftech middle atx psu λευκό 47,90

DVD Rom LG 16x52x 512 KB 23,51

Με αυτές τις επιλογές αν καταλήξουμε σε λύσεις (μητρική και κάρτα γραφικών ) asus είναι γύρω στα 800 ευρώ , με albatron 822......

Και τώρα αν δεν σας κούρασα πολύ ακούω (:D ..διαβάζω) σχόλια και προτάσεις!!!

Έχεις δίκιο και με προβληματίζει κι εμένα το τροφοδοτικό ea6gka. Μάλλον θα κοιτάξουμε για κανένα καλύτερο... Όσον αφορά τον 2ο σκληρό, σωστό αυτό που λες και θα γίνει σε επόμενη φάση! Πάντως για την μητρική μ' αρέσει καλύτερα η asus , στην κάρτα ποια προτείνεις απ' τις δύο; Asus για να είναι ίδια με την μητρική ισως;

Όντως η κάρτα γραφικών είναι πολύ...απλή:D . Μάλλον θα κοιτάξουμε για την ALBATRON GeForce 6200 - 128 MB 'PCI Express' με 121.00 ευρώ με το m/b της asus και θα ανέβουμε στα 854 ευρώ + το τροφοδοτικό.Ε πιστεύω ότι τώρα θα είναι πολύ καλός για την δουλειά που τον θέλει.....:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.