Jump to content

BENQ 1640 στο e-shop!

sa1901

Recommended Posts

Μήπως κολλάνε κανένα ταμπελάκι επάνω σαν το Πλαίσιο ή μήπως σκανναρουν το barcode και τα περνάνε σε βάση δικιά τους για να ξέρουν τί πουλήθηκε από αυτούς;

Βarcode υπάρχει εξωτερικά. Πάνω στο κουτί.

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Θα το παω πισω τους πηρα τηλ. Δεν μπαινω στο κόπο ουτε να το ανοιξω.

Αυτο που με παραξένεψε ειναι οτι ενω το drive πουλαει υποτιθεται τρελα, το ταμπελακι στο κουτι γραφει:

DATE CODE May 2005

στο site δεν βρηκα επιλογη για register να δω αν εχει κάνει και κανένας άλλος με το ιδιο serial number

Ε ρε πλάκα που θα ειχε..... :067: :067:

Μόλις πριν λίγο με πήραν τηλέφωνο απ το service του e-shop.Το 1640 μετά τον έλεγχο που έκαναν δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα!!!!!!Αφού τους ανέλυσα το δικό μου πρόβλημα μου είπαν ότι δεν μπορούν να προβούν σε αντικατάσταση μιας και δεν υπάρχει πρόβλημα.Η πρόταση που μου έκαναν είναι να δοκιμάσω να γράψω με μικρότερη ταχύτητα 4χ!!!!!Μ΄άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε.

Τέλος πάντων απ ότι φαίνεται θα το φάω.

Ερώτηση πρώτη το DMA που σε κάποιο μήνυμα ανέφερε η Στέλλα ρυθμίζεται μέσα από το Bios;

Ερώτηση δεύτερη, μήπως πρέπει να το βάλω slave και όχι master που είχα το προηγούμενο Nec 2500(2510);

Ερώτηση τρίτη, αν το βάλω slave και το χρησιμοποιώ σαν Dvd-rom στη θέση του Asus μου και χρειαστεί να γράψω κάτι-λέμε τώρα- θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

Hemispam καλησπερα

Μετά το διάβασμα του άρθρου είδα στο σύστημά μου τα εξής:

Το Dvd-rom και το rw είναι στον Nvidia CK804 Parallel ATA Controller(v 2.07)

και τη θέση Secondary Channel

Master drive

Nec 2510

Transfer Mode

Ultra DMA2-Ultra 33

Και είναι τσεκαρισμένο το Let Bios Select Transfer Mode

Slave drive

Asus 616P2

Transfer Mode

Ultra DMA2-Ultra 33

Και είναι τσεκαρισμένο το Let Bios Select Transfer Mode

Μέσα στο Bios στις ρυθμίσεις UDMA υπάρχουν 2 επιλογές

Disable

Auto

Είναι ρυθμισμένο στο Auto

Χρειάζεται κάτι να διορθωθεί ή έτσι πρέπει να είναι;

Orthodox:045:

Όχι δεν δοκίμασα να αλλάξω καλωδιωταινία αλλά τώρα που το ανέφερες όταν στήσαμε το μηχάνημα με ένα φίλο χρησιμοποιώντας την μία από τις δυο καλωδιοταινίες της Motherboard(Asus) η μια καλωδιοταινία είχε πρόβλημα και την αντικατέστησα με μια εφεδρική που είχα.Με την συγκεκριμένη όμως μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα αλλά μιας και μου έβαλες την ιδέα δεν χάνω τίποτε να την αλλάξω.

Λες!!!!!!

Τα νεώτερα μάλλον αύριο που θα πάρω το 1640 πίσω

Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Ολα καλα ειναι αλλα δεν νομιζω οτι ειναι η καλωδιοταινια γιατι μαλλον δε θα εβλεπε το drive καθολου.

Μήπως φταίνε οι NVIDIA Ata Drivers.... ???

Δεν δοκιμάζεις να τους απεγκαταστήσεις και να παίξεις με τους native της Microsoft ???

To DMA setting ειναι οκ. Προσωπικα εγω περαν της περιπτωσεως ελαττωματικου drive που δε τη θεωρω πιθανη, το προβλημα πιστευω οτι εγκειται περισσοτερο οπως εχω ηδη πει ειτε στα μεσα που χρησιμοποιεις ή περισσοτερο πιθανο στα settings που χρησιμοποιεις ή ακομα και στο standalone player.

Εχεις δοκιμασει τις ταινιες που εχεις γραψει σε ταχυτητα >4χ πχ 8χ σε αλλο standalone dvd player να δεις αν παιζουν?

Hemispam καλησπέρα

Ταινίες που έχω γράψει με το Nec 2500 (2510) έχουν παίξει σε όλα τα playes όλων των φίλων μου και με διάφορα media χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.Όσον αφορά τις ταινίες που έγραψα με το BenQ δεν πρόλαβα να τις δω πουθενά αλλού μιας και το κράτησα στα χέρια μου μόνο 1 Σαββατοκύριακο και έγραψα μια ταινία 8 φορές κάνοντας διαφορετικές ρυθμίσεις κάθε φορά.Τώρα το αν παίζει σε άλλα Player χωρις πρόβλημα ποσώς με απασχολεί μιας και το player (Toshiba SD-350 HDMI) το έχω λιγότερο από μήνα και αγοράστηκε για να συνδεθεί μέσω HDMI με την Lcd μου.Υπόψιν ότι σ΄αυτό το διάστημα που το έχω στην κατοχή μου έχω δει ουκ ολίγες ταινίες που γράφτηκαν με το παλιό recorder και δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Από την άλλη όταν αγοράζεις κάτι καινούργιο (BenQ) περιμένεις να λυθούν και τα όποια προβλήματα είχες -που δεν είχα- με το προηγούμενο και όχι να έχεις προβλήματα συμβατότητας και μάλιστα με ένα recorder που το εξυμνούν οι πάντες σαν το κορυφαίο!!!!!

Τέλος πάντων το BenQ δεν το παρέλαβα σήμερα μιας και το φορτηγό τους λόγω βλάβης ήρθε κατά τις 3 και θα το παραλάβω την Δευτέρα και με επιβάρυνση παρακαλώ 5 ευρώ γιατί το πήγαν βόλτα.

Από την μεριά μου δυο πράγματα προτίθεμαι να κάνω :

1)Να αλλάξω καλωδιοταινία

2)Να το βάλω slave

Αν και πάλι έχω προβλήματα ή θα το κρατήσω σαν Dvd rom στη θέση του Asus μου μιας και απ ότι λένε είναι πολύ καλό στο διάβασμα ή αν μου τη δώσει και πολύ θα το πουλήσω και θα πάω στα σίγουρα και χωρίς τέτοιου είδους προβλήματα Nec.

Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας

Να στε καλά

Με εκτίμηση

Δημήτρης

Καλημέρα

Ευχαριστώ για την κατανόηση και επισυνάπτω μια αναφορά από το Review του Cd Freaks για το 1640:

Problems encountered: BenQ QSuite doesn’t work on all computers. Computer containing certain PCI add-on IDE controllers with optical drives connected will cause the program to crash. The same with BenQ firmware upgrades, they will also crash. BenQ programming team should look into these issues.

Ας υπάρχει σε όσους το σκέφτονται στο μυαλό τους.

Να΄στε καλά

To 716 ηταν το κορυφαίο drive της plextor και ήδη αντικαταστάθηκε από το 760.

760 δε θα κυκλοφορησει. Αντι αυτου θα βγει το 755

760 δε θα κυκλοφορησει. Αντι αυτου θα βγει το 755
Θα κυκλοφορησει, αλλα θα αργησει λιγο - σιγουρα με το νεο ετος :)

Να΄στε καλά

Τhanx να 'σαι καλα και εσυ. Ενημερωσε αν το προβλημα παραμενει.
Καλημέρα

Ευχαριστώ για την κατανόηση και επισυνάπτω μια αναφορά από το Review του Cd Freaks για το 1640:

Problems encountered: BenQ QSuite doesn’t work on all computers. Computer containing certain PCI add-on IDE controllers with optical drives connected will cause the program to crash. The same with BenQ firmware upgrades, they will also crash. BenQ programming team should look into these issues.

Να΄στε καλά

Κατανοητή η δυσαρέσκεια σου.

Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι software. Μηπως να μην εγκαθιστούσες το BenQ QSuite και να δεις μετά, την συμπεριφορά του drive;

Φίλε μου ΝΕΚ που έχει όλος ο κόσμος και έχει κατά συνέπεια τεράστια υποστήριξη σε firmwares θα σου πρότεινα. Από την άλλη έχω βαρεθεί να ακούω ότι τα LG διαβάζουν και τα χειρότερα δισκάκια οπότε μπορείς αν ενδιαφέρεσαι για διάβασμα κακομεταχειρισμένων δίσκων να πάρεις κάποιο LG

Hemispam καλησπερα

Ναι το πρόβλημα παραμένει.Άλλαξα καλωδιοταινία και έβαλα το BenQ slave.Κατέβασα και την αναβαθμισμένη έκδοση του Q Suite.Έβαλα και το καινούργιο firmware BSNB.

Ακολούθησα τη συμβουλή του ανθρώπου στο service και έγραψα σε -R 4χ.

Το αποτέλεσμα, όχι σπασίματα και η ταινία παίζει μια χαρά.Τελικά αυτό που υποπτευόμουν ισχύει, φταίει το write strategy στα -R media.Από την άλλη αγόρασα για πρώτη φορά +R media και συγκεκριμένα Verbatim 16x.Τα έγραψα 12χ και ω του θαύματος ούτε σπασίματα ούτε κολήματα ούτε τίποτε περίεργο.Ξαναέγραψα σε ταχύτητα 16χ, πάλι όλα καλά.

Συμπέρασμα 2ο, λόγω chip Phillips -η οποία ως γνωστόν είναι και από τους αρχικούς σχεδιαστές και υπέρμαχος του +R format-έδωσαν μεγαλύτερη βαρύτητα σε αυτό αφήνοντας σε 2η και αρκετά υποδεέστερη μοίρα ,από πλευράς συμβατότητας και τρόπου εγγραφής το -R format.

Τα περίεργα και σπαστικά τώρα.

Η συσκευασία έφυγε από εμένα όπως παρελήφθη.Επέστρεψε όμως σε μένα με το ένα από τα δυο χαρτόνια που συγκρατούν το recorder να λείπει.Ευτυχώς άνοιξα τη συσκευασία μπροστά τους και απαίτησα να μου επιστραφεί το τμήμα της συσκευασίας που λείπει.Η δικαιολογία, μάλλον θα πρέπει να παράπεσε κάπου στο service.

Τραγέλαφος 2ος το recorder ήρθε σε μένα με το Star Wars III μέσα, φυσικά σπασμένο και με τους αρχικούς τίτλους στα ρώσικα.Τι να πεις!!!!!!!!

Τα 5 ευρώ τώρα μου τα ζήτησαν όχι για μεταφορικά αλλά γιατί απασχόλησα το service με μια συσκευή που δεν είχε πρόβλημα!!!!!!!!!!

Στέλλα κατέβασε - αν δεν το έχεις κάνει ήδη- το καινούργιο firmware update που όπως λένε διορθώνει εκτός των άλλων και ασυμβατότητες του drive με το Q Suite.

Επίλογος

Άλλο κακό να μη μας βρει.

Να στε καλά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.